Dasar Privasi Aplikasi Mudah Alih Topps Match Attax. Kali Terakhir Dikemas Kini: 24 September 2018

Save this PDF as:

Ukuran: px
Mulai penontonan dengan halaman:

Download "Dasar Privasi Aplikasi Mudah Alih Topps Match Attax. Kali Terakhir Dikemas Kini: 24 September 2018"

Transkripsi

1 Dasar Privasi Aplikasi Mudah Alih Topps Match Attax Kali Terakhir Dikemas Kini: 24 September 2018 Privasi Kanak-kanak Maklumat Yang Kami Kumpulkan dan Caranya Sebab Kami Mengumpulkan Maklumat Hak Anda Berhubung dengan Maklumat Peribadi Anda Perkongsian dan Pendedahan Maklumat Keselamatan Pemindahan Data Antarabangsa Storan/Pengekalan Cara untuk Menghubungi Kami Aplikasi Match Attax dikendalikan oleh Topps Europe Limited ("Topps," kita atau kami ), subsidiari The Topps Company Inc. Topps menghormati hak privasi dan mengiktiraf kepentingan melindungi maklumat peribadi anda. Tujuan Dasar Privasi ini adalah untuk membantu anda memahami maklumat yang kami kumpulkan tentang anda apabila anda menggunakan Aplikasi Match Attax, cara kami menggunakan maklumat itu dan pilihan yang anda ada. Apabila anda menggunakan Aplikasi Match Attax, anda bersetuju menerima Dasar Privasi ini. Anda mungkin dikehendaki mendaftar dan mengelog masuk ke gedung aplikasi mudah alih pihak ketiga sebelum anda boleh memuat turun Aplikasi Match Attax. Semasa memuat turun dan menggunakan Aplikasi dengan ciri dalam talian melalui platform mudah alih anda, penyedia aplikasi lazimnya akan mengumpulkan maklumat tertentu tentang peranti dan maklumat yang berkaitan aplikasi. Topps tidak mengawal syarat atau proses gedung aplikasi; anda hendaklah menyemak dasar privasi dan terma penggunaan gedung aplikasi mudah alih sebelum memuat turun atau menggunakan apa-apa aplikasi dan semak tetapan peranti anda untuk mendapatkan pilihan kawalan. Dari masa ke masa, kami akan mengemas kini Dasar Privasi ini dan akan memberitahu anda tentang apa-apa perubahan dengan menyiarkan dasar yang sudah diubah di sini. Kami menggalakkan anda agar kerap menyemak Dasar Privasi kami untuk mengetahui tentang amalan pemprosesan data kami. Privasi Kanak-kanak Di Topps, privasi kanak-kanak adalah penting bagi kami, terutama sekali pengguna kami yang muda. Kami komited untuk menyediakan Aplikasi yang menyeronokan, menghiburkan dan

2 selamat untuk semua golongan umur. Oleh itu, kami telah melaksanakan langkah-langkah khas yang diterangkan di bawah untuk membantu kanak-kanak melindungi privasi mereka semasa berada dalam talian. Prosedur yang berbeza untuk mengakses dan menggunakan Aplikasi Match Attax mungkin dikenakan bergantung pada negara dan umur anda. Untuk membolehkan penyertaan mereka dalam sesetengah ciri kami, kanak-kanak mungkin perlu memberikan maklumat peribadi tertentu kepada kami. Maklumat peribadi biasanya terhad kepada alamat e-mel. Kami mengumpulkan sedikit maklumat, seperti alamat IP, ID peranti mudah alih (UDID) (yang mungkin dikumpulkan tetapi tidak dikaitkan dengan anda sebagai seorang individu), sistem pengendalian peranti anda, secara automatik dan menggunakan maklumat ini untuk menyediakan dan meningkatkan kefungsian aplikasi serta sokongan untuk operasi kami dan kami mendapatkan persetujuan apabila jika perlu. Kami berkongsi maklumat dengan penyedia perkhidmatan pihak ketiga yang membantu kami menyediakan Aplikasi Match Attax dan perkhidmatan berkaitan, tetapi menghendaki mereka menggunakan maklumat hanya untuk menyokong perkhidmatan ini. Jika anda ingin menyemak apa-apa maklumat peribadi yang telah kami kumpulkan secara dalam talian daripada anak anda, memadamkan maklumat ini dan/atau meminta untuk tidak lagi mengumpulkan atau menggunakan maklumat anak anda atau jika anda mempunyai apa-apa soalan tentang amalan maklumat ini, anda boleh menghubungi kami menggunakan maklumat hubungan yang diberikan di bawah. Kami mungkin memerlukan pengesahan bahawa anda adalah pemegang akaun yang sah dan ibu bapa atau penjaga sah kanak-kanak tersebut. Maklumat yang Kami Kumpulkan dan Caranya Topps mengumpulkan maklumat peribadi dan maklumat lain daripada anda dan tentang anda apabila anda menggunakan Aplikasi Match Attax dan perkhidmatan. Maklumat peribadi ialah maklumat yang mengenal pasti anda sama ada secara langsung atau tidak langsung, seperti nama, alamat, alamat e-mel, nombor telefon, pengecam peranti, pengecam yang diberikan, minat, keutamaan dan maklumat demografi (misalnya umur dan jantina) Maklumat yang kami kumpulkan: Maklumat pendaftaran dan log masuk yang anda berikan secara sukarela yang mengenal pasti dan mengesahkan anda sebagai pengguna. Jika anda memilih untuk mendaftar bagi menggunakan Aplikasi Match Attax, anda akan dikehendaki membuat kata laluan dan memberi alamat e-mel, anda juga akan dikehendaki memberi maklumat ini setiap kali anda log masuk ke Aplikasi Match Attax, meminta untuk mendapatkan semula kata laluan yang hilang atau mengakses Aplikasi melalui peranti yang berbeza. Anda boleh menggunakan Aplikasi sebagai tetamu tanpa memberi alamat e-mel dan kata laluan. Maklumat dikumpulkan secara automatik apabila anda menggunakan Aplikasi, seperti alamat IP tanpa nama anda, pengecam peranti dan sistem pengendalian, ciri dan kandungan yang anda akses dalam Aplikasi. Data ini digunakan agar kami boleh melihat

3 cara pengguna kami menggunakan aplikasi ini dan tidak mengenal pasti anda sebagai seseorang individu. Maklumat lokasi yang membolehkan anda untuk dicari berdasarkan negara/rantau. Anda secara umumnya boleh mengehadkan atau melarang pengumpulan maklumat lokasi menggunakan tetapan terbina dalam pada peranti mudah alih anda. Semak arahan peranti anda untuk mendapatkan maklumat tentang cara untuk melakukannya. Kami tidak mengumpulkan maklumat lokasi tepat daripada Aplikasi. Sebab Kami Mengumpulkan Maklumat Topps mengumpulkan maklumat daripada anda dan tentang anda serta menggunakannya, sama ada secara sendiri atau digabungkan dengan maklumat lain, untuk: menyediakan Aplikasi dan perkhidmatan kepada anda; memberi respons kepada pertanyaan dan permintaan; memahami cara anda menggunakan Aplikasi; meningkatkan Aplikasi dan perkhidmatannya; memelihara keselamatan, integriti dan kualiti Aplikasi; melindungi hak sah kami dan hak sah pihak lain; Jika undang-undang yang berkuat kuasa menghendaki kami mendapatkan persetujuan anda untuk mengumpulkan maklumat bagi tujuan tertentu, kami akan melakukannya pada masa kami mengumpulkan maklumat tersebut. Hak Anda Berhubung dengan Maklumat Peribadi Anda Anda mempunyai hak untuk mengakses, mengemas kini dan membetulkan ketaktepatan dalam maklumat peribadi yang kami kumpulkan melalui Aplikasi, tertakluk kepada pengecualian tertentu. Jika anda tinggal di EU, anda juga mempunyai hak untuk meminta maklumat peribadi anda dipadamkan atau membantah pemprosesan kami terhadap maklumat tersebut. Untuk melaksanakan hak tersebut, anda boleh menghantarkan e-mel kepada kami di alamat dalam bahagian Cara untuk Menghubungi Kami di bawah. Untuk melindungi privasi dan keselamatan maklumat peribadi anda, kami akan mengambil langkah-langkah berpatutan untuk mengesahkan identiti anda sebelum memberikan akses. Jika anda penduduk negeri ahli EEA, anda mempunyai hak untuk menghubungi pihak berkuasa penyeliaan dalam EEA tentang apa-apa kebimbangan yang anda ada berkaitan dengan amalan privasi Topps. Perkongsian dan Pendedahan Maklumat Keluarga Syarikat Topps: Memandangkan Topps beroperasi pada peringkat global, kami boleh berkongsi maklumat tertentu yang kami kumpulkan dalam keluarga syarikat Topps untuk membantu kami menyediakan Aplikasi dan perkhidmatan Topps. Penyedia Perkhidmatan; Kami boleh berkongsi maklumat yang kami kumpulkan dengan pihak ketiga yang menyediakan perkhidmatan dan memproses maklumat bagi pihak kami, dan penyedia perkhidmatan pihak ketiga mungkin mengumpulkan maklumat

4 tertentu daripada dan tentang anda. Kami boleh menggunakan perkhidmatan tersebut untuk: o membangunkan Aplikasi o mengehoskan Aplikasi o menyediakan penyenggaraan dan keselamatan o menghantar e-mel bagi pihak kami o membantu kami menganalisis dan meningkatkan penawaran kami dan pengalaman pengguna Untuk mendapatkan senarai pihak ketiga tersebut dan perkhidmatan yang mereka sediakan, klik di sini. Walaupun kami berusaha untuk memastikan senarai ini dikemas kini, kami tidak menjamin bahawa senarai ini akan sentiasa tepat dan lengkap. Pematuhan Undang-undang & Melindungi Sekuriti dan Keselamatan: Topps boleh mengakses, mengekalkan dan mendedahkan maklumat anda jika dikehendaki oleh undang-undang atau percaya dengan niat yang baik bahawa akses, pengekalan atau pendedahan ini adalah sewajarnya perlu untuk: o mematuhi proses undang-undang atau memberi respons kepada keperluan undang-undang atau subpoena; o menguatkuasakan Terma & Syarat Topps; o melindungi keselamatan atau integriti perkhidmatan dan syarikat kami; o memberi respons kepada permintaan anda untuk khidmat pelanggan; dan o melindungi hak, keselamatan hak milik atau peribadi Topps, penggunanya dan orang awam. Transaksi Perniagaan: Kami boleh memindahkan maklumat yang kami kumpulkan jika kami atau salah seorang daripada anggota gabungan kami telah diperoleh, dijual, atau digabungkan dengan entiti lain, mengikut proses yang berkenaan. Keselamatan Topps berusaha untuk menggunakan langkah-langkah keselamatan fizikal dan elektronik yang sewajarnya dari segi komersial untuk melindungi daripada kehilangan, akses yang tidak dibenarkan atau pemerolehan yang tidak dibenarkan terhadap maklumat peribadi anda. Kami juga mengambil langkah-langkah berpatutan untuk menghendaki penyedia pihak ketika kami untuk melindungi keselamatan maklumat peribadi anda. Walau bagaimanapun, seperti kebanyakan perkhidmatan dalam talian, kami tidak dapat menjamin pihak ketiga yang tidak sah tidak akan dapat mengakses maklumat peribadi yang kami simpan. Pemindahan Data Antarabangsa Memandangkan keluarga syarikat Topps beroperasi pada peringkat global, kami mungkin perlu memindahkan maklumat peribadi dari pelayan kami di United Kingdom ke negara-negara lain dan kami mungkin menggunakan perkhidmatan awan yang pelayannya mungkin berada di manamana di dalam dunia. Harap maklum bahawa undang-undang perlindungan data sesetengah negara, seperti Amerika Syarikat, mungkin tidak menawarkan tahap perlindungan privasi yang

5 sama dengan negara dalam Kawasan Ekonomi Eropah (EEA) atau negara asal anda. Jika penggunaan perkhidmatan ini menyebabkan pemindahan maklumat peribadi dari EEA ke negara bukan EEA yang belum disahkan menawarkan tahap perlindungan privasi yang memadai, kami boleh bergantung kepada klausa kontraktual standard yang diluluskan oleh Suruhanjaya Eropah dengan pihak yang menerima maklumat di negara-negara yang sedemikian, dan kami boleh bergantung pada perkhidmatan pihak ketiga di Amerika Syarikat yang telah diperakui untuk menerima maklumat tersebut di bawah program Perisai Privasi. Storan/Pengekalan Maklumat peribadi yang kami kumpulkan tidak akan disimpan lebih lama daripada yang diperlukan untuk tujuan yang diterangkan dalam Dasar Privasi ini atau sebaliknya untuk memenuhi keperluan undang-undang. Cara untuk Menghubungi Kami Jika anda mempunyai soalan, kebimbangan atau cadangan berkenaan Dasar Privasi ini, sila hubungi kami di atau di alamat yang berikut: Topps Europe Limited Perhatian; Dasar Privasi 18 Vincent Avenue Milton Keynes England MK8 0AW

PERNYATAAN PRIVASI INREACH

PERNYATAAN PRIVASI INREACH PERNYATAAN PRIVASI INREACH Terakhir Dikemas Kini: 1 September, 2016 (v 2016.2) Privasi anda penting kepada InReach, Inc. ( inreach ). Kami menghasilkan Pernyataan Privasi ini agar anda tahu cara kami mengumpul,

Lebih terperinci

Dasar Privasi kami. Terakhir diubah suai: 12 Dis Ringkasan perubahan boleh dirujuk di bahagian bawah Dasar Privasi ini.

Dasar Privasi kami. Terakhir diubah suai: 12 Dis Ringkasan perubahan boleh dirujuk di bahagian bawah Dasar Privasi ini. Dasar Privasi kami Terakhir diubah suai: 12 Dis 2014. Ringkasan perubahan boleh dirujuk di bahagian bawah Dasar Privasi ini. Matlamat Dasar Privasi ini adalah untuk memberikan gambaran keseluruhan tentang

Lebih terperinci

DASAR PRIVASI MALAYSIA UNTUK SANDLER ONLINE

DASAR PRIVASI MALAYSIA UNTUK SANDLER ONLINE DASAR PRIVASI MALAYSIA UNTUK SANDLER ONLINE Dasar Privasi ini menerangkan amalan Sandler Systems, Inc. ( Sandler, kami atau kita ) berkenaan pengumpulan, penggunaan dan pendedahan maklumat yang kami kumpulkan

Lebih terperinci

Dasar Privasi. Skop. Jenis Data dan Kaedah Pengumpulan

Dasar Privasi. Skop. Jenis Data dan Kaedah Pengumpulan Dasar Privasi Dalam Dasar Privasi ini ("Dasar"), kami, Qualcomm Incorporated dan syarikat subsidiari (secara kolektif "kami" atau "kita"), menyediakan maklumat mengenai cara kami mengumpul, menggunakan,

Lebih terperinci

Maklumat apa yang kami kumpulkan daripada anda?

Maklumat apa yang kami kumpulkan daripada anda? DASAR PRIVASI Dasar Privasi dan Keselamatan ini menjelaskan bagaimana HHO Consulting Limited mengumpul data peribadi anda dan bagaimana ia kekalkan, gunakan dan dedahkan data tersebut. HHO Consulting Ltd.

Lebih terperinci

Notis Privasi Adient. Notis Privasi Adient ini merangkumi topik berikut: Skop Notis Privasi ini. Apakah maklumat peribadi yang kami boleh kumpul

Notis Privasi Adient. Notis Privasi Adient ini merangkumi topik berikut: Skop Notis Privasi ini. Apakah maklumat peribadi yang kami boleh kumpul Notis Privasi Adient Adient plc (didaftarkan di Ireland, 25-28 North Wall Quay, IFSC, Dublin, 1), dan syarikat gabungannya (secara kolektif Adient, kami atau kita) mengambil berat tentang privasi anda

Lebih terperinci

Polisi Privasi. Pengenalan

Polisi Privasi. Pengenalan Polisi Privasi Pengenalan imsme ialah satu platform rujukan atas talian yang pertama di Malaysia bagi pinjaman/ pembiayaan PKS yang dimiliki dan diuruskan sepenuhnya oleh Credit Guarantee Corporation Malaysia

Lebih terperinci

Polisi Privasi Smiggle

Polisi Privasi Smiggle Polisi Privasi Smiggle Ini adalah Polisi Privasi Just Group Limited ABN 97 096 911 410 (Just Group) dan kesemua anak-anak syarikatnya (kami). Smiggle adalah sebahagian daripada Just Group. Just Group adalah

Lebih terperinci

Cara kami mengguna maklumat yang kami kumpul. Dengan siapa kami berkongsi maklumat, dan untuk tujuan apa

Cara kami mengguna maklumat yang kami kumpul. Dengan siapa kami berkongsi maklumat, dan untuk tujuan apa Dasar privasi DASAR PRIVASI Pengenalan Kami, di SMARTEX INTERNATIONAL LTD. ( Syarikat, kita atau kami ), memahami bahawa anda mahu mengekalkan privasi maklumat peribadi anda, dan anda menghargai penekanan

Lebih terperinci

National Bank of Abu Dhabi Menghormati Hak Maklumat Peribadi Anda (Notis menurut seksyen 7 Akta Perlindungan Data Peribadi 2010)

National Bank of Abu Dhabi Menghormati Hak Maklumat Peribadi Anda (Notis menurut seksyen 7 Akta Perlindungan Data Peribadi 2010) National Bank of Abu Dhabi Menghormati Hak Maklumat Peribadi Anda (Notis menurut seksyen 7 Akta Perlindungan Data Peribadi 2010) Maklumat peribadi anda adalah selamat dan dilindungi di National Bank of

Lebih terperinci

Notis Privasi. Komitmen kami dalam memelihara privasi anda

Notis Privasi. Komitmen kami dalam memelihara privasi anda Notis Privasi Komitmen kami dalam memelihara privasi anda Langkah-langkah dalam memastikan data peribadi pelanggan disimpan dengan selamat menjadi keutamaan bagi kami di Malaysia Building Society Berhad

Lebih terperinci

Kebijakan Privasi Aplikasi Perangkat Seluler Topps Match Attax. Terakhir Diperbarui: 24 September 2018

Kebijakan Privasi Aplikasi Perangkat Seluler Topps Match Attax. Terakhir Diperbarui: 24 September 2018 Kebijakan Privasi Aplikasi Perangkat Seluler Topps Match Attax Terakhir Diperbarui: 24 September 2018 Privasi Anak Jenis Informasi yang Dikumpulkan dan Alasan Pengumpulan Informasi Hak Anda Terkait dengan

Lebih terperinci

M1nd-set SA komited untuk melindungi dan menghormati privasi anda. Kami tidak pernah

M1nd-set SA komited untuk melindungi dan menghormati privasi anda. Kami tidak pernah Dasar privasi M1nd-set SA komited untuk melindungi dan menghormati privasi anda. Kami tidak pernah memaparkan jawapan tinjauan dikaitkan dengan butiran peribadi anda. Dasar ini menetapkan bagaimana kami

Lebih terperinci

Pernyataan Privasi Ingram Micro

Pernyataan Privasi Ingram Micro Semakan Terakhir: 15 Mei, 2018 Tujuan dan Skop Pernyataan Privasi Micro Ingram ini ("Pernyataan Privasi") menjelaskan bagaimana Ingram Micro Inc., sebuah perbadanan Delaware, dan syarikat yang dimiliki

Lebih terperinci

NOTIS PRIVASI. Untuk tujuan Notis ini:

NOTIS PRIVASI. Untuk tujuan Notis ini: NOTIS PRIVASI Dokumen ini menerangkan dasar privasi ("Dasar Privasi") Spring Energy Sdn Bhd ("Spring Energy" "kami," atau "kami" dalam terma- terma yang mana ungkapan- ungkapan hendaklah termasuk, di mana

Lebih terperinci

Di Kumpulan CIMB, kami menghargai privasi anda dan berusaha untuk melindungi maklumat peribadi anda selaras dengan undang-undang Malaysia.

Di Kumpulan CIMB, kami menghargai privasi anda dan berusaha untuk melindungi maklumat peribadi anda selaras dengan undang-undang Malaysia. Notis Privasi (Untuk Pelanggan) Di Kumpulan CIMB, kami menghargai privasi anda dan berusaha untuk melindungi maklumat peribadi anda selaras dengan undang-undang Malaysia. Oleh itu, Notis Privasi ini dirumus

Lebih terperinci

Notis Privasi. Komitmen Kami Terhadap Privasi Anda

Notis Privasi. Komitmen Kami Terhadap Privasi Anda Notis Privasi Komitmen Kami Terhadap Privasi Anda Notis Privasi ini menggariskan bagaimana Kumpulan Syarikat KLCC memproses data peribadi anda dari segi bagaimana kami melindungi data peribadi di dalam

Lebih terperinci

Dasar Perlindungan Data Peribadi

Dasar Perlindungan Data Peribadi Dasar Perlindungan Data Peribadi Kami, Sabah Electricity Sdn. Bhd. (Company No. 462872-W) ( SESB ), dan anak-anak syarikat kami, menghormati privasi semua individu dengan siapa kami mempunyai hubungan

Lebih terperinci

1.1 Dalam menyediakan perkhidmatan, kami akan mengumpulkan data daripada sumber-sumber berikut:-

1.1 Dalam menyediakan perkhidmatan, kami akan mengumpulkan data daripada sumber-sumber berikut:- Pernyataan ini dikeluarkan dalam Bahasa Inggeris dan Bahasa Malaysia. Sekiranya terdapat sebarang keraguan atau ketakkonsistenan antara versi Bahasa Inggeris dan Bahasa Malaysia, pernyataan dalam Bahasa

Lebih terperinci

Dasar Perlindungan Data Peribadi. Data peribadi Kami Boleh Kumpul dari Anda

Dasar Perlindungan Data Peribadi. Data peribadi Kami Boleh Kumpul dari Anda Dasar Perlindungan Data Peribadi Pada X86 Network Sdn Bhd (No. Syarikat 1.107.175-X), kami komited untuk melindungi privasi anda selaras dengan Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 Malaysia ( "Akta").

Lebih terperinci

Polisi Privasi Data Peribadi (September 2016) 1

Polisi Privasi Data Peribadi (September 2016) 1 Polisi Privasi Data Peribadi (September 2016) 1 POLISI PRIVASI DATA PERIBADI AKADEMI HOSPITALITI & PELANCONGAN SAUJANA SDN BHD (304.595-W) JUGA DIKENALI SEBAGAI KOLEJ SATT No. Pendaftaran PDPA: SB20112014-0003

Lebih terperinci

NOTIS PRIVASI MAKLUMAT PERIBADI UNTUK KAKITANGAN DAN CALON

NOTIS PRIVASI MAKLUMAT PERIBADI UNTUK KAKITANGAN DAN CALON NOTIS PRIVASI MAKLUMAT PERIBADI UNTUK KAKITANGAN DAN CALON Adient plc (didaftarkan di Ireland, 25-28 North Wall Quay, IFSC, Dublin, 1), dan subsidiari dan syarikat gabungannya (secara kolektif, Adient,

Lebih terperinci

Dasar Privasi Herbert Smith Freehills Muka surat 1 daripada 10

Dasar Privasi Herbert Smith Freehills Muka surat 1 daripada 10 Dasar Privasi Herbert Smith Freehills Muka surat 1 daripada 10 DASAR PRIVASI Undang-Undang dan Peraturan 1. PENGENALAN Herbert Smith Freehills dan pejabat, cawangan dan firma bersekutunya ( "HSF" atau

Lebih terperinci

2 Penyimpanan Tempatan dan Perkongsian Data adalah di bawah Kawalan Anda

2 Penyimpanan Tempatan dan Perkongsian Data adalah di bawah Kawalan Anda Dasar Privasi 1 Skop Dokumen ini Dokumen ini menerangkan pengumpulan dan penggunaan data peribadi dalam konteks aplikasi pengurusan diabetes Accu-Chek Connect yang ditawarkan oleh Roche. Roche boleh mengemas

Lebih terperinci

Notis Data Peribadi dan Maklumat kepada individu

Notis Data Peribadi dan Maklumat kepada individu Notis Data Peribadi dan Maklumat kepada individu Chemical Company of Malaysia dan Kumpulan Syarikatnya menghormati privasi anda. Kami menganggap dan memandang serius data peribadi anda. Notis Data Peribadi

Lebih terperinci

ROCHE - PERNYATAAN PRIVASI DALAM TALIAN 30th June 2018

ROCHE - PERNYATAAN PRIVASI DALAM TALIAN 30th June 2018 Terima kasih kerana sudi datang ke salah satu laman web Roche (Malaysia) Sdn. Bhd. ( Roche, kami ) ( Laman(-laman) Web ) atau berinteraksi dengan kami. Di Roche, kami faham bahawa perlindungan privasi

Lebih terperinci

2 Penyimpanan Tempatan dan Perkongsian Data adalah di bawah Kawalan Anda

2 Penyimpanan Tempatan dan Perkongsian Data adalah di bawah Kawalan Anda Dasar Privasi 1 Skop Dokumen ini Dokumen ini menerangkan pengumpulan dan penggunaan data peribadi dalam konteks aplikasi pengurusan diabetes Accu-Chek Connect yang ditawarkan oleh Roche Diabetes Care GmbH.

Lebih terperinci

DASAR PRIVASI BIMA - MALAYSIA

DASAR PRIVASI BIMA - MALAYSIA 26 February 2019 DASAR PRIVASI BIMA - MALAYSIA Kami di BIMA (Milvik Malaysia Sdn. Bhd. dan perusahaan lain dalam kumpulan BIMA) berkomitmen untuk melindungi privasi pelanggan kami. Dasar privasi ini menjelaskan

Lebih terperinci

POLISI PERLINDUNGAN DATA PERIBADI

POLISI PERLINDUNGAN DATA PERIBADI POLISI PERLINDUNGAN DATA PERIBADI Kumpulan Syarikat Lion Syarikat dan Kumpulan Syarikat Lion Bersekutu, entiti yang dikawal bersama dan gabungannya (secara kolektifnya Kumpulan ) menghormati privasi individu

Lebih terperinci

TAMBAHAN KEPADA BLACKBERRY PERJANJIAN PENYELESAIAN LESEN UNTUK BLACKBERRY ENTERPRISE PERKHIDMATAN 12 CLOUD ("TAMBAHAN itu")

TAMBAHAN KEPADA BLACKBERRY PERJANJIAN PENYELESAIAN LESEN UNTUK BLACKBERRY ENTERPRISE PERKHIDMATAN 12 CLOUD (TAMBAHAN itu) TAMBAHAN KEPADA BLACKBERRY PERJANJIAN PENYELESAIAN LESEN UNTUK BLACKBERRY ENTERPRISE PERKHIDMATAN 12 CLOUD ("TAMBAHAN itu") NOTIS PENTING: Untuk mengakses dan / atau menggunakan Perkhidmatan Awan ini (seperti

Lebih terperinci

NOTIS PRIVASI. 1. Jenis Data Peribadi yang Kami Kumpul dan Bagaimana Kami Mengumpul Data Peribadi Tersebut

NOTIS PRIVASI. 1. Jenis Data Peribadi yang Kami Kumpul dan Bagaimana Kami Mengumpul Data Peribadi Tersebut NOTIS PRIVASI Berjaya Sompo Insurance Berhad ( BSIB ) mengumpul Data Peribadi anda apabila anda memohon untuk produk kami, melanggan khidmat kami atau berkomunikasi dengan kami. Kami akan mengguna dan

Lebih terperinci

NOTIS PEMAKLUMAN DAN PERSETUJUAN PEKERJAAN MALAYSIA

NOTIS PEMAKLUMAN DAN PERSETUJUAN PEKERJAAN MALAYSIA NOTIS PEMAKLUMAN DAN PERSETUJUAN PEKERJAAN MALAYSIA Notis dan Persetujuan ini menjelaskan bagaimana Spirit AeroSystems Malaysia Sdn Bhd dan Spirit AeroSystems Group ("Spirit") menggunakan maklumat peribadi

Lebih terperinci

TATAKELAKUAN PEMBEKAL GLOBAL AVON

TATAKELAKUAN PEMBEKAL GLOBAL AVON AVON PRODUCTS, INC. TATAKELAKUAN PEMBEKAL GLOBAL AVON Di Avon, kami percaya kepada lima nilai utama: Kepercayaan, Hormat, Pegangan, Rendah Hati, dan Integriti. Walaupun masing masing memainkan peranan

Lebih terperinci

NOTIS PRIVASI PEKERJA UTC

NOTIS PRIVASI PEKERJA UTC NOTIS PRIVASI PEKERJA UTC Notis Privasi ini menerangkan cara United Technologies Corporation dan segmen, unit dan bahagian perniagaannya dan semua entiti operasi yang lain tidak kira di mana sahaja termasuk

Lebih terperinci

Yang terakhir diubah suai: 29 Ogos 2016 (lihat versi yang diarkibkan) (Contoh melalui hiperpautan disediakan di akhir dokumen ini.

Yang terakhir diubah suai: 29 Ogos 2016 (lihat versi yang diarkibkan) (Contoh melalui hiperpautan disediakan di akhir dokumen ini. Dasar Privasi Yang terakhir diubah suai: 29 Ogos 2016 (lihat versi yang diarkibkan) (Contoh melalui hiperpautan disediakan di akhir dokumen ini.) Terdapat pelbagai cara untuk anda menggunakan perkhidmatan

Lebih terperinci

Fasal-fasal yang dipinda bagi Terma & Syarat Kad AFFINBANK World MasterCard

Fasal-fasal yang dipinda bagi Terma & Syarat Kad AFFINBANK World MasterCard 20 Julai 2016 Fasal-fasal yang dipinda bagi Terma & Syarat Kad AFFINBANK World MasterCard Sila harap maklum bahawa perubahan berikut telah dibuat ke atas Terma & Syarat Kad AFFINBANK World MasterCard anda.

Lebih terperinci

AKTA PERLINDUNGAN DATA PERIBADI 2010 NOTIS DAN PILIHAN

AKTA PERLINDUNGAN DATA PERIBADI 2010 NOTIS DAN PILIHAN AKTA PERLINDUNGAN DATA PERIBADI 2010 NOTIS DAN PILIHAN Pengenalan PST Travel Services Sdn Bhd mengambil berat tentang perlindungan Data Peribadi anda dan dengan bangganya kami menyatakan bahawa kami melindungi

Lebih terperinci

DASAR PRIVASI (BAHASA MELAYU)

DASAR PRIVASI (BAHASA MELAYU) DASAR PRIVASI (BAHASA MELAYU) 20190410 1. APAKAH DASAR PRIVASI? Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 ( APDP ) diperkenalkan untuk mengawal pemprosesan Data Peribadi dalam transaksi komersial. APDP yang

Lebih terperinci

NOTIS PERLINDUNGAN DATA PEREKRUTAN

NOTIS PERLINDUNGAN DATA PEREKRUTAN NOTIS PERLINDUNGAN DATA PEREKRUTAN I. PENGENALAN Bank of America Corporation, syarikat kumpulannya, sekutu dan cawangannya (secara kolektif, Bank ) telah menyediakan Notis Perlindungan Data Pengambilan

Lebih terperinci

Perutusan daripada Stefan Karlen 3 Nilai etika Panalpina 4 Prestasi Integriti Profesionalisme Pengenalan Tatakelakuan 5 Perkara yang diharapkan

Perutusan daripada Stefan Karlen 3 Nilai etika Panalpina 4 Prestasi Integriti Profesionalisme Pengenalan Tatakelakuan 5 Perkara yang diharapkan 09 2016 Perutusan daripada Stefan Karlen 3 Nilai etika Panalpina 4 Prestasi Integriti Profesionalisme Pengenalan Tatakelakuan 5 Perkara yang diharapkan daripada pengurus Membuat laporan tentang pelanggaran

Lebih terperinci

Kod etika perniagaan Disemak Februari 2016

Kod etika perniagaan Disemak Februari 2016 Kod etika perniagaan Disemak Februari 2016 Kod etika perniagaan Semua unit perniagaan dan pekerja Smiths adalah tertakluk kepada kod etika ini. Pematuhan kepada kod ini dapat membantu mengekalkan dan meningkatkan

Lebih terperinci

POLISI PERLINDUNGAN DATA PERIBADI. Dalam Dasar Privasi ini, terma "Huawei," dan "kami" merujuk kepada Huawei Technologies (Malaysia) Sdn Bhd.

POLISI PERLINDUNGAN DATA PERIBADI. Dalam Dasar Privasi ini, terma Huawei, dan kami merujuk kepada Huawei Technologies (Malaysia) Sdn Bhd. POLISI PERLINDUNGAN DATA PERIBADI Dalam Dasar Privasi ini, terma "Huawei," dan "kami" merujuk kepada Huawei Technologies (Malaysia) Sdn Bhd. 1. DATA PERIBADI ANDA Huawei Technologies (Malaysia) Sdn Bhd

Lebih terperinci

KOD ETIKA RAKAN KONGSI PERNIAGAAN

KOD ETIKA RAKAN KONGSI PERNIAGAAN KOD ETIKA RAKAN KONGSI PERNIAGAAN LORD Corporation ( LORD ) komited untuk mengendalikan perniagaan dengan penuh integriti dan standard etika yang tinggi. Kami juga komited dalam mematuhi semua undang-undang

Lebih terperinci

TERMA PENGGUNAAN. Skop

TERMA PENGGUNAAN. Skop TERMA PENGGUNAAN Skop Sebagai seorang individu melawat laman web ini ("pelawat" atau "anda"), Terma Penggunaan ini terpakai bagi akses anda kepada semua atau sebahagian daripada laman web yang boleh diakses

Lebih terperinci

NOTIS PRIVASI PERUNDING UNIT AMANAH/PERUNDING PRS

NOTIS PRIVASI PERUNDING UNIT AMANAH/PERUNDING PRS NOTIS PRIVASI PERUNDING UNIT AMANAH/PERUNDING PRS Public Mutual Berhad (No. Syarikat 23419-A) menghormati privasi anda dan berusaha untuk melindungi data peribadi anda seperti yang termaktub di dalam undang-undang

Lebih terperinci

Minerals Technologies Inc. Ringkasan Dasar Kelakuan Perniagaan. Kelakuan yang Sah dan Beretika Diperlukan pada Setiap Masa

Minerals Technologies Inc. Ringkasan Dasar Kelakuan Perniagaan. Kelakuan yang Sah dan Beretika Diperlukan pada Setiap Masa Minerals Technologies Inc. Ringkasan Dasar Kelakuan Perniagaan Kelakuan yang Sah dan Beretika Diperlukan pada Setiap Masa Ringkasan Dasar Kelakuan Perniagaan ("Ringkasan" ini) menyediakan satu gambaran

Lebih terperinci

Dasar Perlindungan Data Peribadi Manitou Malaysia MH Sdn. Bhd. (No. Syarikat A)

Dasar Perlindungan Data Peribadi Manitou Malaysia MH Sdn. Bhd. (No. Syarikat A) Dasar Perlindungan Data Peribadi Manitou Malaysia MH Sdn. Bhd. (No. Syarikat 1157034-A) (selepas ini disebut sebagai Syarikat ) Komitmen Privasi Kami Dalam melaksanakan peruntukan Perkhidmatan kami dan

Lebih terperinci

Perilaku Beretika bagi Pembekal dan Orang Tengah: Tataetika Perniagaan Pembekal. Tataetika Perniagaan Pembekal Smiths

Perilaku Beretika bagi Pembekal dan Orang Tengah: Tataetika Perniagaan Pembekal. Tataetika Perniagaan Pembekal Smiths Tataetika Perniagaan Smiths Prakata daripada Philip Bowman, Ketua Eksekutif Sebagai sebuah syarikat bertaraf global, Smiths Group berinteraksi dengan pelanggan, pemegang saham dan pembekal di seluruh dunia.

Lebih terperinci

Dasar Privasi SQM 1. UMUM

Dasar Privasi SQM 1. UMUM 1. UMUM SQM dan pihak-pihaknya ( kami atau SQM ) amat menghargai privasi anda dan dengan itu kami berusaha untuk melindungi privasi anda mengikut Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 ( Akta ). Dasar Privasi

Lebih terperinci

HO HUP CONSTRUCTION COMPANY BERHAD (No. Syarikat W) NOTIS DAN DASAR PERLINDUNGAN DATA PERIBADI

HO HUP CONSTRUCTION COMPANY BERHAD (No. Syarikat W) NOTIS DAN DASAR PERLINDUNGAN DATA PERIBADI HO HUP CONSTRUCTION COMPANY BERHAD (No. Syarikat 14034-W) NOTIS DAN DASAR PERLINDUNGAN DATA PERIBADI HO HUP CONSTRUCTION COMPANY BERHAD ( HO HUP ) mengiktiraf kepentingan privasi dan sensitivity maklumat

Lebih terperinci

1. Di Kumpulan AFFINBANK, kami menghargai privasi anda dan berusaha untuk melindungi maklumat peribadi anda selaras dengan undang undang Malaysia.

1. Di Kumpulan AFFINBANK, kami menghargai privasi anda dan berusaha untuk melindungi maklumat peribadi anda selaras dengan undang undang Malaysia. NOTIS PRIVASI KUMPULAN AFFINBANK 1. Di Kumpulan AFFINBANK, kami menghargai privasi anda dan berusaha untuk melindungi maklumat peribadi anda selaras dengan undang undang Malaysia. Kumpulan AFFINBANK hanya

Lebih terperinci

Cognizant Technology Solutions Kenyataan Pemberi Maklumat dan Tiada Serangan Balas

Cognizant Technology Solutions Kenyataan Pemberi Maklumat dan Tiada Serangan Balas Cognizant Technology Solutions Kenyataan Pemberi Maklumat dan Tiada Serangan Balas Berkuat Kuasa Januari 2017 Mengapakah Kami Menyediakan Kenyataan Ini? Kami dengan giatnya menggalakkan Rakan Sekerja untuk

Lebih terperinci

Bagi tujuan Notis Privasi ini, sila ambil perhatian bahawa:

Bagi tujuan Notis Privasi ini, sila ambil perhatian bahawa: NOTIS PRIVASI 1.0 Umum 1.1 Affin Bank Berhad dan Affin Islamic Bank Berhad adalah di antara lain, syarikat-syarikat di dalam AFFIN Holdings Berhad ( Kumpulan AHB ). Di Kumpulan AHB kami menghargai privasi

Lebih terperinci

1. Data Peribadi mengenai anda yang dikumpul oleh kami atau Laman Web Kumpulan ini termasuk:

1. Data Peribadi mengenai anda yang dikumpul oleh kami atau Laman Web Kumpulan ini termasuk: NOTIS PRIVASI Syarikat Pengeluar Air Sungai Selangor Sdn Bhd, subsidiari, bersekutu, entiti yang dikawal bersama, gabungannya (termasuk tetapi tidak terhad kepada Syarikat Pengeluar Air Sungai Selangor

Lebih terperinci

NOTIS PRIVASI. Di bawah PDPA, AmFIRST Real Estate Investment Trust ( AmFIRST REIT ) dikehendaki untuk memaklumkan kepada anda seperti yang berikut:

NOTIS PRIVASI. Di bawah PDPA, AmFIRST Real Estate Investment Trust ( AmFIRST REIT ) dikehendaki untuk memaklumkan kepada anda seperti yang berikut: Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 ( PDPA ) telah diperkenalkan oleh pihak Kerajaan untuk mengawal selia pemprosessan data di dalam urus niaga komersial. Di bawah PDPA, AmFIRST Real Estate Investment

Lebih terperinci

Kolej Universiti Saito Notis Privasi

Kolej Universiti Saito Notis Privasi Kolej Universiti Saito Notis Privasi AKTA PERLINDUNGAN DATA PERIBADI 2010 Dasar Privasi ini mentadbir cara-cara Kolej Universiti Saito mengumpul, menggunakan, mengekalkan dan mendedahkan maklumat yang

Lebih terperinci

AKTA PERLINDUNGAN PERIBADI 2010 NOTIS DAN PILIHAN

AKTA PERLINDUNGAN PERIBADI 2010 NOTIS DAN PILIHAN AKTA PERLINDUNGAN PERIBADI 2010 NOTIS DAN PILIHAN Pengenalan Asia Experience Tours Sdn Bhd mengambil berat tentang perlindungan Data Peribadi anda dan dengan bangganya kami menyatakan bahawa kami melindungi

Lebih terperinci

1 of 5 PENYATAAN PRIVASI EDUCATE TO LEARN SDN BHD

1 of 5 PENYATAAN PRIVASI EDUCATE TO LEARN SDN BHD PENYATAAN PRIVASI EDUCATE TO LEARN SDN BHD Penyataan Privasi ini menjelaskan bagaimana Educate to Learn Sendirian Berhad (e2lsb) dan syarikat sekutu serta anak-anak syarikatnya, termasuk tetapi tidak terhad

Lebih terperinci

Notis Laman Web Berkenaan Dengan Akta Perlindungan Data Peribadi 2010

Notis Laman Web Berkenaan Dengan Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 Notis Laman Web Berkenaan Dengan Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 1) Perlindungan dan Penggunaan Akta Peribadi Penang Adventist Hospital ( PAH ) menghargai data peribadi anda dan berusaha untuk melindungi

Lebih terperinci

Polisi Perlindungan Data Peribadi (Semakan 1 Jun 2017)

Polisi Perlindungan Data Peribadi (Semakan 1 Jun 2017) Polisi Perlindungan Data Peribadi (Semakan 1 Jun 2017) Kami, Tenaga Nasional Berhad (No. Syarikat 200866-W), dan anak-anak syarikat, adalah komited untuk melindungi privasi anda selaras dengan Akta Perlindungan

Lebih terperinci

KOSE (MALAYSIA) SDN. BHD POLISI KERAHSIAAN

KOSE (MALAYSIA) SDN. BHD POLISI KERAHSIAAN KOSE (MALAYSIA) SDN. BHD POLISI KERAHSIAAN 1. Kose (Malaysia) Sdn. Bhd (selepas ini dirujuk sebagai KOSE ), sebagai mematuhi Akta Perlindungan Data Peribadi Malaysia 2010 ( APDP ), mengamalkan Polisi Kerahsian

Lebih terperinci

SUNEDISON, INC. September 2013 DASAR ANTI-RASUAH ASING

SUNEDISON, INC. September 2013 DASAR ANTI-RASUAH ASING SUNEDISON, INC. September 2013 DASAR ANTI-RASUAH ASING Pernyataan Dasar Menjadi dasar Syarikat bahawa Syarikat, kesemua subsidiarinya dan anggota gabungan, dan mana-mana pegawainya, pengurus dan pekerja

Lebih terperinci

Notis Perlindungan Data Peribadi Menurut Seksyen 7 Akta Perlindungan Data Peribadi 2010

Notis Perlindungan Data Peribadi Menurut Seksyen 7 Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 Notis Perlindungan Data Peribadi Menurut Seksyen 7 Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 Notis Perlindungan Data Peribadi ini ( Notis ) menerangkan bagaimana Malaysia Steel Works (KL) Berhad dan kumpulan

Lebih terperinci

Data Peribadi Yang Mungkin Kami Kumpul Daripada Anda

Data Peribadi Yang Mungkin Kami Kumpul Daripada Anda Polisi Perlindungan Data Peribadi Kami, Sabah Electricity Sdn. Bhd (No. Syarikat 462872-W), adalah komited untuk melindungi privasi anda selaras dengan Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 (Act 709)( APDP

Lebih terperinci

UNITED TECHNOLOGIES CORPORATION KOD TINGKAH LAKU PEMBEKAL. Ringkasan. Pematuhan Kepada Undang-undang. Kualiti & Kesihatan dan Keselamatan Alam Sekitar

UNITED TECHNOLOGIES CORPORATION KOD TINGKAH LAKU PEMBEKAL. Ringkasan. Pematuhan Kepada Undang-undang. Kualiti & Kesihatan dan Keselamatan Alam Sekitar Ringkasan United Technologies Corporation, termasuk setiap bahagian, unit perniagaan dan subsidiarinya, (keseluruhannya "UTC" ) komited kepada piawaian tertinggi etika dan tingkah laku perniagaan. Seperti

Lebih terperinci

syarikat-syarikat bersekutunya, entiti-entiti yang dikawal bersamanya dan gabungangabungannya

syarikat-syarikat bersekutunya, entiti-entiti yang dikawal bersamanya dan gabungangabungannya NOTIS PRIVASI Syarikat Mengurus Air Banjir & Terowong Sdn Bhd, syarikat induknya, syarikatsyarikat pegangannya, syarikat-syarikat bersekutunya, entiti-entiti yang dikawal bersamanya dan gabungan-gabungannya

Lebih terperinci

NOTIS PRIVASI. Maklumat Peribadi Sensitif merujuk kepada maklumat yang berkatian dengan kesihatan anda, pendapat politik, kepercayaan agama dll.

NOTIS PRIVASI. Maklumat Peribadi Sensitif merujuk kepada maklumat yang berkatian dengan kesihatan anda, pendapat politik, kepercayaan agama dll. Sebagai sebahagian daripada perniagaan hari-ke-hari, kami mengumpul Maklumat Peribadi anda apabila anda memohon untuk membuka akaun dengan kami, melanggan mana-mana produk atau perkhidmatan kami atau berkomunikasi

Lebih terperinci

DASAR PRIVASI. UiTM... Mengubah Destini Anak Bangsa

DASAR PRIVASI. UiTM... Mengubah Destini Anak Bangsa KAMI, UNIVERSITI TEKNOLOGI MARA (UiTM), ADALAH DENGAN INI PERCAYA BAHAWA KERAHSIAAN MAKLUMAT PELANGGAN ADALAH HAK DAN OLEH SEBAB ITU, IA ADALAH PENGHORMATAN DASAR ASAS YANG MESTI DITURUTI, DIKEKALKAN,

Lebih terperinci

Piawaian Tatalaku Pembekal Accenture Piawaian Tatalaku Pembekal

Piawaian Tatalaku Pembekal Accenture Piawaian Tatalaku Pembekal Piawaian Tatalaku Pembekal Terakhir dikemas kini Julai 2017 -Accenture berhak untuk mengemaskini piawaian ini dari semasa ke semasa untuk mencerminkan perubahan dalam iklim kawal selia atau perniagaan

Lebih terperinci

DASAR PRIVASI DAN PERLINDUNGAN DATA PERIBADI

DASAR PRIVASI DAN PERLINDUNGAN DATA PERIBADI DASAR PRIVASI DAN PERLINDUNGAN DATA PERIBADI Kumpulan Jesin ( Jesin ) menghormati dan komited untuk melindungi maklumat peribadi dan privasi kamu. Dasar Privasi dan Perlindungan Data Peribadi ini dikeluarkan

Lebih terperinci

Syarat Perlindungan Data Pembekal Microsoft

Syarat Perlindungan Data Pembekal Microsoft Syarat Perlindungan Data Pembekal Microsoft Keterterapan Syarat Perlindungan Data Pembekal Microsoft (DPR) terpakai kepada semua pembekal Microsoft yang Memproses Maklumat Peribadi Microsoft atau Maklumat

Lebih terperinci

NOTIS PRIVASI. Di bawah Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 ( APDP ), kami dikehendaki untuk memaklumkan anda:

NOTIS PRIVASI. Di bawah Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 ( APDP ), kami dikehendaki untuk memaklumkan anda: NOTIS PRIVASI NOTIS PRIVASI ini dikeluarkan oleh AmMetLife Insurance Berhad ( AmMetLife ). Sebagai sebahagian daripada urusniaga harian, kami mengumpul Maklumat Peribadi anda apabila anda memohon untuk

Lebih terperinci

KENYATAAN PRIVASI (BAHASA MALAYSIA)

KENYATAAN PRIVASI (BAHASA MALAYSIA) KENYATAAN PRIVASI (BAHASA MALAYSIA) 3 rd May 2016 1. APAKAH KENYATAAN PRIVASI? Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 ( APDP ) telah digubal oleh kerajaan Malaysia bagi mengawal pemprosesan Data Peribadi

Lebih terperinci

Prinsip Kelakuan. Prinsip Kelakuan Mac

Prinsip Kelakuan. Prinsip Kelakuan Mac Prinsip Kelakuan Prinsip Kelakuan Mac 2018 1 Kandungan Urus niaga perniagaan yang sah dan beretika Mematuhi undang-undang dan dasar Givaudan... 6 Rasuah dan sogokan... 6 Hadiah dan hiburan... 6 Undang-undang

Lebih terperinci

POLISI PERLINDUNGAN DATA PERIBADI

POLISI PERLINDUNGAN DATA PERIBADI POLISI PERLINDUNGAN DATA PERIBADI Polisi Perlindungan Data Peribadi ini dikeluarkan kepada pelanggan yang sedia ada, pelanggan baru dan/atau bakal pelanggan menurut Akta Perlindungan Data Peribadi 2010

Lebih terperinci

NOTIS & PILIHAN PENYATA PRINSIPAL AKTA PERLINDUNGAN DATA PERIBADI 2010

NOTIS & PILIHAN PENYATA PRINSIPAL AKTA PERLINDUNGAN DATA PERIBADI 2010 NOTIS & PILIHAN PENYATA PRINSIPAL AKTA PERLINDUNGAN DATA PERIBADI 010 Alliance Bank Malaysia Berhad (88103-W) Menurut Akta Perlindungan Data Peribadi (PDPA) 010 yang baru digubal dan dalam usaha berterusan

Lebih terperinci

POS MALAYSIA NOTIS PERLINDUNGAN DATA PERIBADI

POS MALAYSIA NOTIS PERLINDUNGAN DATA PERIBADI POS MALAYSIA NOTIS PERLINDUNGAN DATA PERIBADI Kami mematuhi Akta Perlindungan Data Peribadi 2010. Notis Perlindungan Data Peribadi ini ( Notis ) memaklumkan kepada anda bagaimana kami menggunakan data

Lebih terperinci

HONG LEONG BANK BERHAD/HONG LEONG ISLAMIC BANK BERHAD NOTIS PRIVASI

HONG LEONG BANK BERHAD/HONG LEONG ISLAMIC BANK BERHAD NOTIS PRIVASI HONG LEONG BANK BERHAD/HONG LEONG ISLAMIC BANK BERHAD NOTIS PRIVASI 1. Kerahsiaan Data Peribadi 1.1 Hong Leong Bank Berhad dan Hong Leong Islamic Bank Berhad (dengan ini dirujuk sebagai Pihak Bank ) berusaha

Lebih terperinci

NOTIS PRIVASI. informasi yang didapati secara bebas oleh Kumpulan dari sumber-sumber yang sah;

NOTIS PRIVASI. informasi yang didapati secara bebas oleh Kumpulan dari sumber-sumber yang sah; NOTIS PRIVASI Notis Privasi ini dikeluarkan oleh BGR FOODSERVICE SDN. BHD. (445653-K) ( Syarikat or BFSB ) dan/atau anak syarikatnya, seperti yang didefinisikan dalam Akta Syarikat, 1965 (secara kolektifnya

Lebih terperinci

Jenis maklumat peribadi yang kami kumpulkan. Cara kami mengumpul maklumat peribadi anda. Cara kami menggunakan maklumat peribadi anda

Jenis maklumat peribadi yang kami kumpulkan. Cara kami mengumpul maklumat peribadi anda. Cara kami menggunakan maklumat peribadi anda POLISI PRIVASI DAN PERLINDUNGAN DATA Penyataan Privasi ini menjelaskan bagaimana United Business Media Sdn Bhd dan syarikat induk, syarikat sekutu serta anak-anak syarikatnya, termasuk tetapi tidak terhad

Lebih terperinci

Tatakelakuan Rakan Kongsi HP Berkuat kuasa 1 November, 2010

Tatakelakuan Rakan Kongsi HP Berkuat kuasa 1 November, 2010 Tatakelakuan Rakan Kongsi HP Berkuat kuasa 1 November, 2010 I. Pengenalan Di HP, kita bekerja secara usaha sama dengan Rakan Kongsi kita untuk menjalankan perniagaan dengan penuh prihatin terhadap produk

Lebih terperinci

Kod Tatakelakuan Korporat dan Dasar Etika

Kod Tatakelakuan Korporat dan Dasar Etika Kod Tatakelakuan Korporat dan Dasar Etika KOD TATAKELAKUAN KORPORAT DAN DASAR ETIKA 1. Pengenalan Amcor mengiktiraf tanggungjawabnya sebagai pengeluar global bahan dan perkhidmatan pembungkusan, dan komited

Lebih terperinci

Garis Panduan Tindakan Rakan Kongsi Perniagaan

Garis Panduan Tindakan Rakan Kongsi Perniagaan Garis Panduan Tindakan Rakan Kongsi Perniagaan I. Permintaan dan Objektif Garis Panduan Kumpulan SEVEN&i secara konsisten berusaha untuk menjadi sebuah syarikat yang telus dan dipercayai oleh pelbagai

Lebih terperinci

Peraturan berkenaan Transaksi Perdagangan

Peraturan berkenaan Transaksi Perdagangan Peraturan berkenaan Transaksi Perdagangan Tarikh Kuat Kuasa 01.02.2017 Dikemas kini 31.08.2018 Isi Kandungan: 1. Peruntukan Am 2. Pertukaran mesej 3. Prosedur pelaksanaan perdagangan 4. Penutupan dagangan,

Lebih terperinci

NOTIS PERLINDUNGAN DATA PEREKRUTAN

NOTIS PERLINDUNGAN DATA PEREKRUTAN MALAYSIA BANK OF AMERICA MALAYSIA BERHAD; BANK OF AMERICA, N.A. - CAWANGAN LABUAN; MERRILL LYNCH MALAYSIAN ADVISORY SDN. BHD. NOTIS PERLINDUNGAN DATA PEREKRUTAN I. PENGENALAN Satu atau lebih entiti yang

Lebih terperinci

KEMPEN EZ REWARD E-KREDIT

KEMPEN EZ REWARD E-KREDIT KEMPEN EZ REWARD E-KREDIT Terma & Syarat Kempen Ez Reward E-Kredit ( Kempen E-Kredit, Kempen ini ) ini dianjurkan oleh Prudential BSN Takaful Berhad ("PruBSN"). PruBSN ialah pentadbir kempen ini. Dengan

Lebih terperinci

c) maklumat yang dimasukkan atau diserahkan ke dalam kemudahan dalam talian seperti alat carian dan kalkulator;

c) maklumat yang dimasukkan atau diserahkan ke dalam kemudahan dalam talian seperti alat carian dan kalkulator; NOTIS PRIVASI Syarikat Mengurus Air Banjir & Terowong Sdn Bhd, pemegang saham, subsidiari, syarikat-syarikat bersekutu, entiti yang dikawal bersama dan gabungannya (termasuk tetapi tidak terhad kepada

Lebih terperinci

Dasar Privasi. Data Peribadi anda adalah dikumpul, diguna dan diproses oleh Kumpulan Hunza untuk, di kalangan lain, tujuan-tujuan berikutnya :-

Dasar Privasi. Data Peribadi anda adalah dikumpul, diguna dan diproses oleh Kumpulan Hunza untuk, di kalangan lain, tujuan-tujuan berikutnya :- Dasar Privasi Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 (selepas ini dirujuk sebagai Akta ) sekarang telah dikuatkuasakan. Hunza Properties Berhad (selepas in dirujuk sebagai Hunza ) bersama dengan syarikat-syarikat

Lebih terperinci

Panduan Pengguna PayBillsMalaysia

Panduan Pengguna PayBillsMalaysia PayBillsMalaysia Versi 2.0 Maklumat di dalam dokumen ini adalah sulit dan tidak boleh didedahkan atau digunakan oleh manamana pihak ketiga tanpa persetujuan dari SiliconNet Technologies Sdn. Bhd. (394813-H)

Lebih terperinci

ID BIG SHOT YANG TELAH DIPERUNTUKKAN DAN KAD KESETIAAN BIG TIDAK DIPERIBADIKAN

ID BIG SHOT YANG TELAH DIPERUNTUKKAN DAN KAD KESETIAAN BIG TIDAK DIPERIBADIKAN ID BIG SHOT YANG TELAH DIPERUNTUKKAN DAN KAD KESETIAAN BIG TIDAK DIPERIBADIKAN TERMA DAN SYARAT Perjanjian Ahli PENTING SILA BACA DENGAN TELITI Dokumen ini meliputi terma dan syarat untuk kedua-dua: 1)

Lebih terperinci

NOTIS PERLINDUNGAN DATA PERIBADI DAN SENARAI PRINSIP NOTIS. Merujuk kepada seksyen 7 dan 6 Akta Perlindungan Data Peribadi 2010

NOTIS PERLINDUNGAN DATA PERIBADI DAN SENARAI PRINSIP NOTIS. Merujuk kepada seksyen 7 dan 6 Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 NOTIS PERLINDUNGAN DATA PERIBADI DAN SENARAI PRINSIP NOTIS Merujuk kepada seksyen 7 dan 6 Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 1. Pengumpulan dan Pemprosesan Data Peribadi Semasa anda membuat urusan dengan

Lebih terperinci

Pengumpulan Maklumat Bersaingan

Pengumpulan Maklumat Bersaingan Pengumpulan Maklumat Bersaingan Tataetika UTC mengesahkan pengumpulan dan penggunaan maklumat mengenai pesaing ialah amalan perniagaan rutin dan diterima. Walau bagaimanapun, Kod tersebut menyatakan bahawa

Lebih terperinci

NOTIS PERLINDUNGAN DATA PERIBADI

NOTIS PERLINDUNGAN DATA PERIBADI Notis Perlindungan Data Peribadi ( Notis / Notis Privasi ) ini menyatakan bagaimana Leadership Resources (Malaysia) Sdn Bhd (273497-D) dan Malaysian Info-Science Sdn Bhd (263873-P) ( Syarikat-syarikat

Lebih terperinci

NOTIS PRIVASI PUSAT TUISYEN PERINTIS. (JM P)

NOTIS PRIVASI PUSAT TUISYEN PERINTIS. (JM P) NOTIS PRIVASI PUSAT TUISYEN PERINTIS. (JM0331498-P) 1.0 Kenyataan Privasi ini akan menunjukkan bagaimana Pusat Tuisyen Perintis (JM0331498-P) bersama dengan:- Kumpulan Pendidikan Perintis Sdn.Bhd. (879327-W)

Lebih terperinci

HHO CONSULTING LIMITED Nombor Pendaftaran: Trust Company Complex, Ajeltake Road, Ajeltake Island, Majuro, Republik Kepulauan Marshall MH 96960

HHO CONSULTING LIMITED Nombor Pendaftaran: Trust Company Complex, Ajeltake Road, Ajeltake Island, Majuro, Republik Kepulauan Marshall MH 96960 Amaran Risiko HHO Consulting Ltd. adalah syarikat yang diperbadankan di bawah undang-undang Kepulauan Marshall, dengan nombor pendaftaran 70801. 1. AMARAN RISIKO Anda bersetuju untuk menggunakan Laman

Lebih terperinci

Masukkan Laman Web Portal Bekalan IBM:

Masukkan Laman Web Portal Bekalan IBM: Pendaftaran ID Masukkan Laman Web Portal Bekalan IBM: www.ibm.com/procurement/esi Klik Pilih bahasa Gambaran keseluruhan Portal Bekalan Selamat datang ke Portal Bekalan Tapak ini ialah titik entri tunggal

Lebih terperinci

TERMA & SYARAT PEMILIK TUNGGAL & PERKONGSIAN CIMB

TERMA & SYARAT PEMILIK TUNGGAL & PERKONGSIAN CIMB TERMA & SYARAT PEMILIK TUNGGAL & PERKONGSIAN 1. Definisi a) " Bank" bermaksud Bank Berhad. b) Islamic Bank" bermaksud Islamic Bank Berhad. c) " Pemilik Tunggal dan " bermaksud terma dan syarat yang dinyatakan

Lebih terperinci

Tata Kelakuan Perniagaan

Tata Kelakuan Perniagaan Tata Kelakuan Perniagaan Dasar Etika dan Pematuhan Global STERIS plc ( STERIS atau Syarikat ) mewajibkan semua pekerja dalam kumpulan syarikat STERIS plc agar mematuhi undang-undang dan bertanggungjawab

Lebih terperinci

Prinsip-prinsip Tingkah Laku Korporat

Prinsip-prinsip Tingkah Laku Korporat Dikeluarkan pada September 2005 Disemak semula pada April 2012 Disemak semula pada Oktober 2017 Prinsip-prinsip Tingkah Laku Korporat Epson akan memenuhi tanggungjawab sosialnya dengan mengamalkan kelakuan

Lebih terperinci

1. NOTIS AKTA PERLINDUNGAN DATA PERIBADI 2010 ( APDP )

1. NOTIS AKTA PERLINDUNGAN DATA PERIBADI 2010 ( APDP ) DASAR PRIVASI 1. NOTIS AKTA PERLINDUNGAN DATA PERIBADI 2010 ( APDP ) a. Notis ini dikeluarkan menurut Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 ("Akta") ("Notis Privasi"). Ia menerangkan jenis data yang kami

Lebih terperinci