Dasar Privasi. Skop. Jenis Data dan Kaedah Pengumpulan

Save this PDF as:

Ukuran: px
Mulai penontonan dengan halaman:

Download "Dasar Privasi. Skop. Jenis Data dan Kaedah Pengumpulan"

Transkripsi

1 Dasar Privasi Dalam Dasar Privasi ini ("Dasar"), kami, Qualcomm Incorporated dan syarikat subsidiari (secara kolektif "kami" atau "kita"), menyediakan maklumat mengenai cara kami mengumpul, menggunakan, memproses dan memindahkan data peribadi. Qualcomm Incorporated dan syarikat subsidiari kami adalah organisasi global yang berkongsi data yang kami uruskan merentasi perniagaan (entiti sah), proses perniagaan dan sistem maklumat seluruh dunia. Oleh itu, untuk Dasar ini, kami menggunakan istilah "data peribadi" secara meluas untuk meliputi banyak undangundang perlindungan data dan privasi berkenaan kami; "data peribadi" bermaksud maklumat yang berkaitan dengan orang sebenar yang dikenal pasti atau maklumat yang boleh digunakan secara munasabah (secara tunggal atau digabungkan dengan data lain yang tersedia secara munasabah) untuk mengenal pasti orang sebenar. Skop Dasar ini berkaitan dengan tapak web, produk, perkhidmatan, perisian atau aplikasi di mana kami menyiarkan pautan terus kepada Dasar ini atau dirujuk dalam Dasar ini (secara kolektifnya "Perkhidmatan"). Dasar ini hanya meliputi data yang dikumpul melalui Perkhidmatan dan bukan sebarang pengumpulan atau pemprosesan data lain, termasuklah, tanpa had, amalan pengumpulan data perkhidmatan lain yang mengekalkan dasar privasi berasingan mereka sendiri. Kadang-kadang, kami merujuk kepada Dasar ini berhubung kaji selidik dan halaman web tujuan khas, sebagai contoh, halaman web Kerjaya kami; dalam keadaan sedemikian, Dasar ini terpakai seperti yang diubah suai dalam notis tertentu atau permintaan keizinan (cth., berkaitan dengan jenis data terkumpul atau tujuan pengumpulan). Jenis Data dan Kaedah Pengumpulan Kami mengumpul pelbagai data peribadi melalui cara yang diterangkan di bawah. Anda mempunyai pilihan mengenai data yang kami kumpul. Apabila anda diminta untuk menyediakan data kepada kami, anda boleh memilih untuk tidak berbuat demikian. Tetapi jika anda enggan menyediakan data, keupayaan anda untuk menggunakan produk atau perkhidmatan berkenaan mungkin dikurangkan atau disekat. Data yang anda serah. Kami mengumpulkan nama, alamat e-mel, alamat surat-menyurat, nombor telefon dan data anda berkaitan perniagaan yang anda wakili apabila anda meminta maklumat daripada kami, mendaftar, memesan produk atau perkhidmatan, atau sebaliknya menghantar maklumat sedemikian kepada kami dengan sengaja. Berhubung dengan perkhidmatan yang boleh dicaj, kami juga akan mengumpul maklumat pembayaran (cth., nombor kredit kad dan data pengesahan berkaitan), nombor telefon, alamat pengebilan dan alamat penghantaran.

2 Data yang kami kumpul secara automatik daripada tapak web kami. Apabila anda melawat salah satu daripada tapak web kami, kami mengumpul data umum daripada komputer atau peranti mudah alih anda seperti jenis pelayar anda, sistem pengendalian, alamat IP dan nama domain yang anda gunakan untuk mengakses tapak, dan sama ada anda mengakses tapak kami dengan peranti mudah alih anda, jenis peranti mudah alih. Selain itu, kami mengumpul data tentang cara anda menggunakan tapak web kami, seperti tarikh dan masa anda melawat tapak, kawasan atau halaman tapak yang anda lawati, jumlah masa yang anda luangkan melihat tapak, bilangan kali anda kembali ke tapak dan data aliran klik lain. Kuki. Kami menggunakan kuki, mata arah web atau teknologi yang serupa untuk mengumpul data mengenai penggunaan tapak web atau aplikasi web kami oleh anda. Kuki ialah fail teks kecil yang disimpan pada cakera keras komputer atau peranti anda apabila anda mengakses tapak. Kami menggunakan kuki untuk membantu mengendali tapak dan perkhidmatan kami, termasuklah: (1) mengingati anda supaya anda tidak perlu memasukkan maklumat yang sama apabila anda kembali ke tapak, (2) menyediakan kepada anda kandungan tersuai atau tawaran pada tapak; (3) membangunkan statistik agregat untuk membantu memantau prestasi tapak, menjalankan kajian, memperbaik kandungan dan perkhidmatan kami, dan (4) membantu melindungi keselamatan tapak dan perkhidmatan kami. Kami juga membenarkan syarikat lain seperti rakan kongsi analitis web, pengiklan atau rangkaian iklan untuk menetapkan atau mengakses kuki atau mata arah web mereka (juga dirujuk sebagai 1x1 pixel gif atau tag tindakan) pada tapak. Sebagai contoh, kami menggunakan syarikat pengiklanan pihak ketiga untuk menyediakan iklan bagi pihak kami di seluruh Internet atau untuk memaparkan iklan syarikat lain pada tapak kami. Syarikat pengiklanan pihak ketiga ini menggunakan kuki dan mata arah web untuk mengukur dan memperbaik keberkesanan iklan untuk pelanggan mereka, termasuklah kami. Untuk berbuat demikian, syarikat ini menggunakan data mengenai lawatan anda ke tapak kami dan tapak web lain dari semasa ke semasa. Data ini mungkin termasuk: tarikh/masa sepanduk iklan ditunjukkan, pengenal pasti unik terkandung dalam kukinya dan alamat IP peranti anda. Data ini boleh juga digunakan untuk menyesuaikan iklan supaya anda lebih cenderung melihat iklan mengenai barangan dan perkhidmatan yang anda minati. Jika anda mahukan maklumat lanjut mengenai amalan ini dan pilihan anda mengenai pengiklanan tersuai, lawati artikel penarikan diri ini. Anda bebas untuk menolak kuki, tetapi dengan berbuat demikian, anda mungkin tidak dapat menggunakan beberapa ciri pada tapak atau memanfaatkan sepenuhnya semua tawaran kami. Periksa menu "Bantu" pada pelayar anda untuk mengetahui cara mengubah keutamaan kuki anda. Untuk maklumat lanjut, sila lihat Dasar Kuki kami. Perisian dan aplikasi: Syarikat subsidiari Qualcomm Incorporated mencipta pelbagai perisian dan aplikasi untuk peranti mudah alih yang boleh membantu meningkatkan prestasi peranti mudah alih, menjimatkan kuasa bateri, meningkatkan keselamatan peranti atau menawarkan faedah yang lain. Melalui aplikasi perisian ini, kami mungkin mengumpul data lokasi, pengenal pasti unik (seperti nombor siri chipset atau ID pelanggan antarabangsa), data mengenai aplikasi terpasang

3 dan/atau yang berjalan pada peranti, data konfigurasi seperti jenama, model dan pembekal wayarles, sistem pengendalian dan data versi, data binaan perisian dan data mengenai prestasi peranti seperti prestasi chipset, kegunaan bateri dan data haba. Ketahui Lebih Lanjut Sumber Pihak Ketiga: Kami juga mungkin memperoleh data peribadi daripada sumber pihak ketiga seperti broker data, rangkaian sosial, rakan kongsi lain atau sumber awam. Tujuan Pengumpulan, Penggunaan Data Kami mengumpul dan memproses data peribadi mengenai anda dengan keizinan anda dan/atau sepertimana yang perlu untuk menyediakan produk yang anda gunakan, mengendalikan perniagaan kami, memenuhi kewajipan kontrak dan undang-undang kami, melindungi keselamatan sistem kami dan pelanggan kami atau memenuhi kepentingan sah yang lain. Tujuan kami mengumpul dan menggunakan data termasuklah: Untuk bertindak balas kepada permintaan yang anda hantar kepada kami seperti permintaan anda untuk menerima maklumat, atau permintaan anda untuk melanggan perkhidmatan atau membeli produk; Untuk menyediakan, menguruskan, menyelenggara dan melindungi Perkhidmatan yang anda minta; Untuk mengendali dan memperbaik perniagaan kami, termasuklah mentadbir urus, melindungi dan memperbaik perkhidmatan kami dan sistem kami, untuk membangunkan produk dan perkhidmatan baru, dan untuk tujuan perniagaan dalaman lain; Untuk lebih memahami keutamaan pengguna Perkhidmatan kami, menyusun statistik agregat mengenai penggunaan Perkhidmatan kami dan membantu menyesuaikan pengalaman anda terhadap tapak web dan Perkhidmatan kami; Untuk menyediakan kepada anda maklumat mengenai teknologi, keluaran produk atau perkhidmatan, berita dan komunikasi kami yang lain; dan Mana-mana kegunaan lain yang kami terangkan dalam Dasar ini atau apabila kami mengumpul data. Untuk mencapai tujuan ini, dan setakat yang dibenarkan oleh undang-undang berkenaan, kami mungkin menggabungkan pelbagai jenis data yang kami kumpul daripada sumber berbeza. Tempat Kami Menyimpan dan Memproses Data Kami menyimpan dan memproses data di Amerika Syarikat dan pada pelayan di seluruh dunia, termasuklah, tanpa had, Asia dan Kawasan Ekonomi Eropah. Di mana-mana sahaja kami menyimpan atau memproses data peribadi menurut Dasar ini, kami mengambil langkah untuk memastikan bahawa data diproses mengikut Dasar ini dan mematuhi undang-undang berkenaan. Dengan menggunakan Perkhidmatan kami, anda bersetuju bahawa data peribadi anda boleh dipindahkan daripada negara anda ke Amerika Syarikat atau negara lain yang mungkin tiada tahap

4 privasi atau undang-undang perlindungan data yang setara dengan negara anda. Apabila kami memindahkan data peribadi daripada Kawasan Ekonomi Eropah, kami menggunakan pelbagai mekanisme undang-undang untuk menguatkuasakan pemindahan itu (seperti keizinan anda atau kontrak undang-undang).

5 Pendedahan Data Peribadi Kami mengakses data peribadi anda dalam Qualcomm (termasuklah syarikat subsidiarinya) dan berkongsi data dengan vendor pihak ketiga atau penyedia perkhidmatan yang memproses data bagi pihak kami untuk tujuan yang dikemukakan dalam Dasar ini. Kami juga mungkin menawarkan latihan atau perkhidmatan lain kepada pekerja pelanggan perniagaan kami. Dalam keadaan sedemikian, kami mungkin berkongsi data berkaitan kegunaan latihan kami dan perkhidmatan lain dengan pelanggan perniagaan yang dikenal pasti untuk kegunaan perniagaan mereka. Kami juga mungkin berkongsi data anda seperti yang diperlukan oleh undang-undang atau dengan tujuan melindungi atau melaksanakan hak undang-undang kami atau pihak lain, cth., tanpa had, berhubung dengan permintaan daripada pegawai penguatkuasa undang-undang dan berhubung dengan prosiding mahkamah. Kami mungkin berkongsi atau memindahkan data anda berhubung dengan penjualan, penggabungan, pemindahan atau rombakan semula keseluruhan atau sebahagian perniagaan kami, sama ada prospektif atau sebenar. Akhir sekali, kami juga mungkin berkongsi data peribadi anda apabila anda memberikan kebenaran kepada kami. Pilihan Anda Sertai/Tarik Diri. Dalam sesetengah keadaan, seperti pemasaran e-mel, kami menawarkan anda keupayaan untuk menyertai atau menarik diri daripada beberapa jenis pengumpulan, penggunaan atau perkongsian data. Dalam keadaan sedemikian, kami akan menghormati pilihan anda. Akses. Jika anda mahu mengakses data peribadi anda yang kami kekalkan, atau data peribadi yang anda serah kini tidak lagi tepat, semasa atau lengkap, dan anda ingin mengemas kini data tersebut, sila serah permintaan atau perubahan anda menggunakan satu daripada kaedah perhubungan yang tersenarai di bawah. Atas permintaan yang sesuai, kami akan mengemas kini atau meminda data peribadi anda, tetapi kami berhak untuk menggunakan data yang diperoleh sebelum ini untuk mengesahkan identiti anda. Jangan Jejak. Pada masa ini, kami tidak bertindak balas kepada isyarat yang dihantar oleh pelayar web. Suatu piawai seragam belum lagi diterima pakai untuk menentukan cara isyarat DNT ditafsirkan dan tindakan yang perlu diambil oleh tapak web dan pihak ketiga yang menerimanya. Walau bagaimanapun, anda boleh menggunakan pelbagai cara lain untuk mengawal pengumpulan dan penggunaan data, termasuk kawalan kuki dalam tetapan pelayar anda dan kawalan pengiklanan tersuai yang diterangkan dalam bahagian Kuki di atas. Pengekalan Kami mengekalkan data peribadi semasa akaun anda aktif, atau sepertimana yang diperlukan untuk menyediakan perkhidmatan kepada anda. Kami akan memadamkan data peribadi dalam masa yang munasabah selepas data itu tidak lagi perlu bagi tujuan perniagaan yang ia dikumpulkan. Kami, bagaimanapun, akan mengekalkan dan menggunakan data peribadi sepertimana yang diperlukan untuk mematuhi kewajipan undang-undang kami, menyelesaikan pertikaian dan menguatkuasakan perjanjian kami.

6 Keselamatan Penghantaran melalui Internet adalah tidak 100% selamat atau bebas daripada ralat. Walau bagaimanapun, kami mengambil langkah sewajarnya untuk melindungi data anda daripada kehilangan, penyalahgunaan, dan akses, pendedahan, pengubahan dan kemusnahan yang tidak diizinkan. Anda bertanggungjawab untuk melindungi kata laluan dan ID Pengguna anda dan bertanggungjawab untuk memaklumkan kepada kami menggunakan salah satu kaedah hubungan yang disenaraikan di bawah jika anda mengesyaki bahawa kata laluan atau ID Pengguna anda untuk salah satu daripada Perkhidmatan kami telah terjejas. Hanya anda bertanggungjawab terhadap sebarang penggunaan Perkhidmatan kami secara tanpa izin yang dijalankan melalui kata laluan dan ID Pengguna anda. Privasi Kanak-kanak Perkhidmatan kami ditujukan untuk orang dewasa. Kami tidak berniat atau sengaja mengumpul maklumat dapat dikenal pasti secara peribadi daripada kanak-kanak seperti yang ditakrifkan oleh undang-undang berkenaan dan kami meminta kanak-kanak tidak mengemukakan apa-apa data peribadi kepada kami. Pemindaan Kami berhak untuk mengubah, mengubahsuai, menambah atau mengeluarkan bahagian Dasar ini pada bila-bila masa, tetapi kami akan memaklumkan anda bahawa perubahan telah dilakukan dengan menunjukkan pada Dasar tarikh terakhir ia dikemas kini. Jika kami mengubah Dasar dengan ketara, kami akan memberikan notis dalam talian yang sesuai kepada anda sekurangkurangnya tiga puluh hari lebih awal dan/atau mendapatkan persetujuan nyata anda seperti yang dikehendaki oleh undang-undang. Apabila anda melawat tapak web kami atau menggunakan Perkhidmatan kami, anda menerima versi semasa Dasar ini. Kami mengesyorkan pengguna melawat semula Dasar ini secara berkala untuk mengetahui sebarang perubahan. Hubungi Kami Untuk menghubungi kami, hantarkan kami e-mel di atau hantarkan surat kepada kami di Qualcomm Incorporated, Attn. Privacy Counsel, 5775 Morehouse Drive, San Diego, CA Tarikh Berkuatkuasa: 14 April Qualcomm Technologies, Inc. dan/atau syarikat sekutunya.

PERNYATAAN PRIVASI INREACH

PERNYATAAN PRIVASI INREACH PERNYATAAN PRIVASI INREACH Terakhir Dikemas Kini: 1 September, 2016 (v 2016.2) Privasi anda penting kepada InReach, Inc. ( inreach ). Kami menghasilkan Pernyataan Privasi ini agar anda tahu cara kami mengumpul,

Lebih terperinci

Dasar Privasi kami. Terakhir diubah suai: 12 Dis Ringkasan perubahan boleh dirujuk di bahagian bawah Dasar Privasi ini.

Dasar Privasi kami. Terakhir diubah suai: 12 Dis Ringkasan perubahan boleh dirujuk di bahagian bawah Dasar Privasi ini. Dasar Privasi kami Terakhir diubah suai: 12 Dis 2014. Ringkasan perubahan boleh dirujuk di bahagian bawah Dasar Privasi ini. Matlamat Dasar Privasi ini adalah untuk memberikan gambaran keseluruhan tentang

Lebih terperinci

Maklumat apa yang kami kumpulkan daripada anda?

Maklumat apa yang kami kumpulkan daripada anda? DASAR PRIVASI Dasar Privasi dan Keselamatan ini menjelaskan bagaimana HHO Consulting Limited mengumpul data peribadi anda dan bagaimana ia kekalkan, gunakan dan dedahkan data tersebut. HHO Consulting Ltd.

Lebih terperinci

DASAR PRIVASI MALAYSIA UNTUK SANDLER ONLINE

DASAR PRIVASI MALAYSIA UNTUK SANDLER ONLINE DASAR PRIVASI MALAYSIA UNTUK SANDLER ONLINE Dasar Privasi ini menerangkan amalan Sandler Systems, Inc. ( Sandler, kami atau kita ) berkenaan pengumpulan, penggunaan dan pendedahan maklumat yang kami kumpulkan

Lebih terperinci

Notis Privasi Adient. Notis Privasi Adient ini merangkumi topik berikut: Skop Notis Privasi ini. Apakah maklumat peribadi yang kami boleh kumpul

Notis Privasi Adient. Notis Privasi Adient ini merangkumi topik berikut: Skop Notis Privasi ini. Apakah maklumat peribadi yang kami boleh kumpul Notis Privasi Adient Adient plc (didaftarkan di Ireland, 25-28 North Wall Quay, IFSC, Dublin, 1), dan syarikat gabungannya (secara kolektif Adient, kami atau kita) mengambil berat tentang privasi anda

Lebih terperinci

NOTIS PEMAKLUMAN DAN PERSETUJUAN PEKERJAAN MALAYSIA

NOTIS PEMAKLUMAN DAN PERSETUJUAN PEKERJAAN MALAYSIA NOTIS PEMAKLUMAN DAN PERSETUJUAN PEKERJAAN MALAYSIA Notis dan Persetujuan ini menjelaskan bagaimana Spirit AeroSystems Malaysia Sdn Bhd dan Spirit AeroSystems Group ("Spirit") menggunakan maklumat peribadi

Lebih terperinci

Kebijakan Privasi. Cakupan. Jenis Data dan Metode Pengumpulan

Kebijakan Privasi. Cakupan. Jenis Data dan Metode Pengumpulan Kebijakan Privasi Dalam Kebijakan Privasi ( Kebijakan ) ini, kami, Qualcomm Incorporated dan anak perusahaan kami (secara bersama-sama disebut kami, kami, atau milik kami ), memberikan informasi mengenai

Lebih terperinci

Dasar Privasi Aplikasi Mudah Alih Topps Match Attax. Kali Terakhir Dikemas Kini: 24 September 2018

Dasar Privasi Aplikasi Mudah Alih Topps Match Attax. Kali Terakhir Dikemas Kini: 24 September 2018 Dasar Privasi Aplikasi Mudah Alih Topps Match Attax Kali Terakhir Dikemas Kini: 24 September 2018 Privasi Kanak-kanak Maklumat Yang Kami Kumpulkan dan Caranya Sebab Kami Mengumpulkan Maklumat Hak Anda

Lebih terperinci

Polisi Privasi. Pengenalan

Polisi Privasi. Pengenalan Polisi Privasi Pengenalan imsme ialah satu platform rujukan atas talian yang pertama di Malaysia bagi pinjaman/ pembiayaan PKS yang dimiliki dan diuruskan sepenuhnya oleh Credit Guarantee Corporation Malaysia

Lebih terperinci

ROCHE - PERNYATAAN PRIVASI DALAM TALIAN 30th June 2018

ROCHE - PERNYATAAN PRIVASI DALAM TALIAN 30th June 2018 Terima kasih kerana sudi datang ke salah satu laman web Roche (Malaysia) Sdn. Bhd. ( Roche, kami ) ( Laman(-laman) Web ) atau berinteraksi dengan kami. Di Roche, kami faham bahawa perlindungan privasi

Lebih terperinci

KOSE (MALAYSIA) SDN. BHD POLISI KERAHSIAAN

KOSE (MALAYSIA) SDN. BHD POLISI KERAHSIAAN KOSE (MALAYSIA) SDN. BHD POLISI KERAHSIAAN 1. Kose (Malaysia) Sdn. Bhd (selepas ini dirujuk sebagai KOSE ), sebagai mematuhi Akta Perlindungan Data Peribadi Malaysia 2010 ( APDP ), mengamalkan Polisi Kerahsian

Lebih terperinci

Dasar Perlindungan Data Peribadi Manitou Malaysia MH Sdn. Bhd. (No. Syarikat A)

Dasar Perlindungan Data Peribadi Manitou Malaysia MH Sdn. Bhd. (No. Syarikat A) Dasar Perlindungan Data Peribadi Manitou Malaysia MH Sdn. Bhd. (No. Syarikat 1157034-A) (selepas ini disebut sebagai Syarikat ) Komitmen Privasi Kami Dalam melaksanakan peruntukan Perkhidmatan kami dan

Lebih terperinci

Pernyataan Privasi Ingram Micro

Pernyataan Privasi Ingram Micro Semakan Terakhir: 15 Mei, 2018 Tujuan dan Skop Pernyataan Privasi Micro Ingram ini ("Pernyataan Privasi") menjelaskan bagaimana Ingram Micro Inc., sebuah perbadanan Delaware, dan syarikat yang dimiliki

Lebih terperinci

2 Penyimpanan Tempatan dan Perkongsian Data adalah di bawah Kawalan Anda

2 Penyimpanan Tempatan dan Perkongsian Data adalah di bawah Kawalan Anda Dasar Privasi 1 Skop Dokumen ini Dokumen ini menerangkan pengumpulan dan penggunaan data peribadi dalam konteks aplikasi pengurusan diabetes Accu-Chek Connect yang ditawarkan oleh Roche. Roche boleh mengemas

Lebih terperinci

AKTA PERLINDUNGAN PERIBADI 2010 NOTIS DAN PILIHAN

AKTA PERLINDUNGAN PERIBADI 2010 NOTIS DAN PILIHAN AKTA PERLINDUNGAN PERIBADI 2010 NOTIS DAN PILIHAN Pengenalan Asia Experience Tours Sdn Bhd mengambil berat tentang perlindungan Data Peribadi anda dan dengan bangganya kami menyatakan bahawa kami melindungi

Lebih terperinci

NOTIS PRIVASI MAKLUMAT PERIBADI UNTUK KAKITANGAN DAN CALON

NOTIS PRIVASI MAKLUMAT PERIBADI UNTUK KAKITANGAN DAN CALON NOTIS PRIVASI MAKLUMAT PERIBADI UNTUK KAKITANGAN DAN CALON Adient plc (didaftarkan di Ireland, 25-28 North Wall Quay, IFSC, Dublin, 1), dan subsidiari dan syarikat gabungannya (secara kolektif, Adient,

Lebih terperinci

POLISI PERLINDUNGAN DATA PERIBADI

POLISI PERLINDUNGAN DATA PERIBADI POLISI PERLINDUNGAN DATA PERIBADI Kumpulan Syarikat Lion Syarikat dan Kumpulan Syarikat Lion Bersekutu, entiti yang dikawal bersama dan gabungannya (secara kolektifnya Kumpulan ) menghormati privasi individu

Lebih terperinci

NOTIS PRIVASI. informasi yang didapati secara bebas oleh Kumpulan dari sumber-sumber yang sah;

NOTIS PRIVASI. informasi yang didapati secara bebas oleh Kumpulan dari sumber-sumber yang sah; NOTIS PRIVASI Notis Privasi ini dikeluarkan oleh BGR FOODSERVICE SDN. BHD. (445653-K) ( Syarikat or BFSB ) dan/atau anak syarikatnya, seperti yang didefinisikan dalam Akta Syarikat, 1965 (secara kolektifnya

Lebih terperinci

Polisi Privasi Data Peribadi (September 2016) 1

Polisi Privasi Data Peribadi (September 2016) 1 Polisi Privasi Data Peribadi (September 2016) 1 POLISI PRIVASI DATA PERIBADI AKADEMI HOSPITALITI & PELANCONGAN SAUJANA SDN BHD (304.595-W) JUGA DIKENALI SEBAGAI KOLEJ SATT No. Pendaftaran PDPA: SB20112014-0003

Lebih terperinci

AKTA PERLINDUNGAN DATA PERIBADI 2010 NOTIS DAN PILIHAN

AKTA PERLINDUNGAN DATA PERIBADI 2010 NOTIS DAN PILIHAN AKTA PERLINDUNGAN DATA PERIBADI 2010 NOTIS DAN PILIHAN Pengenalan PST Travel Services Sdn Bhd mengambil berat tentang perlindungan Data Peribadi anda dan dengan bangganya kami menyatakan bahawa kami melindungi

Lebih terperinci

Notis Privasi. Komitmen kami dalam memelihara privasi anda

Notis Privasi. Komitmen kami dalam memelihara privasi anda Notis Privasi Komitmen kami dalam memelihara privasi anda Langkah-langkah dalam memastikan data peribadi pelanggan disimpan dengan selamat menjadi keutamaan bagi kami di Malaysia Building Society Berhad

Lebih terperinci

2 Penyimpanan Tempatan dan Perkongsian Data adalah di bawah Kawalan Anda

2 Penyimpanan Tempatan dan Perkongsian Data adalah di bawah Kawalan Anda Dasar Privasi 1 Skop Dokumen ini Dokumen ini menerangkan pengumpulan dan penggunaan data peribadi dalam konteks aplikasi pengurusan diabetes Accu-Chek Connect yang ditawarkan oleh Roche Diabetes Care GmbH.

Lebih terperinci

Di Kumpulan CIMB, kami menghargai privasi anda dan berusaha untuk melindungi maklumat peribadi anda selaras dengan undang-undang Malaysia.

Di Kumpulan CIMB, kami menghargai privasi anda dan berusaha untuk melindungi maklumat peribadi anda selaras dengan undang-undang Malaysia. Notis Privasi (Untuk Pelanggan) Di Kumpulan CIMB, kami menghargai privasi anda dan berusaha untuk melindungi maklumat peribadi anda selaras dengan undang-undang Malaysia. Oleh itu, Notis Privasi ini dirumus

Lebih terperinci

TAMBAHAN KEPADA BLACKBERRY PERJANJIAN PENYELESAIAN LESEN UNTUK BLACKBERRY ENTERPRISE PERKHIDMATAN 12 CLOUD ("TAMBAHAN itu")

TAMBAHAN KEPADA BLACKBERRY PERJANJIAN PENYELESAIAN LESEN UNTUK BLACKBERRY ENTERPRISE PERKHIDMATAN 12 CLOUD (TAMBAHAN itu) TAMBAHAN KEPADA BLACKBERRY PERJANJIAN PENYELESAIAN LESEN UNTUK BLACKBERRY ENTERPRISE PERKHIDMATAN 12 CLOUD ("TAMBAHAN itu") NOTIS PENTING: Untuk mengakses dan / atau menggunakan Perkhidmatan Awan ini (seperti

Lebih terperinci

NOTIS PRIVASI. Untuk tujuan Notis ini:

NOTIS PRIVASI. Untuk tujuan Notis ini: NOTIS PRIVASI Dokumen ini menerangkan dasar privasi ("Dasar Privasi") Spring Energy Sdn Bhd ("Spring Energy" "kami," atau "kami" dalam terma- terma yang mana ungkapan- ungkapan hendaklah termasuk, di mana

Lebih terperinci

TERMA PENGGUNAAN. Skop

TERMA PENGGUNAAN. Skop TERMA PENGGUNAAN Skop Sebagai seorang individu melawat laman web ini ("pelawat" atau "anda"), Terma Penggunaan ini terpakai bagi akses anda kepada semua atau sebahagian daripada laman web yang boleh diakses

Lebih terperinci

NOTIS PERLINDUNGAN DATA PERIBADI DAN SENARAI PRINSIP NOTIS. Merujuk kepada seksyen 7 dan 6 Akta Perlindungan Data Peribadi 2010

NOTIS PERLINDUNGAN DATA PERIBADI DAN SENARAI PRINSIP NOTIS. Merujuk kepada seksyen 7 dan 6 Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 NOTIS PERLINDUNGAN DATA PERIBADI DAN SENARAI PRINSIP NOTIS Merujuk kepada seksyen 7 dan 6 Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 1. Pengumpulan dan Pemprosesan Data Peribadi Semasa anda membuat urusan dengan

Lebih terperinci

Notis Laman Web Berkenaan Dengan Akta Perlindungan Data Peribadi 2010

Notis Laman Web Berkenaan Dengan Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 Notis Laman Web Berkenaan Dengan Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 1) Perlindungan dan Penggunaan Akta Peribadi Penang Adventist Hospital ( PAH ) menghargai data peribadi anda dan berusaha untuk melindungi

Lebih terperinci

Cara kami mengguna maklumat yang kami kumpul. Dengan siapa kami berkongsi maklumat, dan untuk tujuan apa

Cara kami mengguna maklumat yang kami kumpul. Dengan siapa kami berkongsi maklumat, dan untuk tujuan apa Dasar privasi DASAR PRIVASI Pengenalan Kami, di SMARTEX INTERNATIONAL LTD. ( Syarikat, kita atau kami ), memahami bahawa anda mahu mengekalkan privasi maklumat peribadi anda, dan anda menghargai penekanan

Lebih terperinci

Dasar Perlindungan Data Peribadi. Data peribadi Kami Boleh Kumpul dari Anda

Dasar Perlindungan Data Peribadi. Data peribadi Kami Boleh Kumpul dari Anda Dasar Perlindungan Data Peribadi Pada X86 Network Sdn Bhd (No. Syarikat 1.107.175-X), kami komited untuk melindungi privasi anda selaras dengan Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 Malaysia ( "Akta").

Lebih terperinci

NOTIS PRIVASI PUSAT TUISYEN PERINTIS. (JM P)

NOTIS PRIVASI PUSAT TUISYEN PERINTIS. (JM P) NOTIS PRIVASI PUSAT TUISYEN PERINTIS. (JM0331498-P) 1.0 Kenyataan Privasi ini akan menunjukkan bagaimana Pusat Tuisyen Perintis (JM0331498-P) bersama dengan:- Kumpulan Pendidikan Perintis Sdn.Bhd. (879327-W)

Lebih terperinci

Yang terakhir diubah suai: 29 Ogos 2016 (lihat versi yang diarkibkan) (Contoh melalui hiperpautan disediakan di akhir dokumen ini.

Yang terakhir diubah suai: 29 Ogos 2016 (lihat versi yang diarkibkan) (Contoh melalui hiperpautan disediakan di akhir dokumen ini. Dasar Privasi Yang terakhir diubah suai: 29 Ogos 2016 (lihat versi yang diarkibkan) (Contoh melalui hiperpautan disediakan di akhir dokumen ini.) Terdapat pelbagai cara untuk anda menggunakan perkhidmatan

Lebih terperinci

Terma dan Syarat yang Mentadbir Depositori Maklumat Kebangsaan

Terma dan Syarat yang Mentadbir Depositori Maklumat Kebangsaan Terma dan Syarat yang Mentadbir Depositori Maklumat Kebangsaan 1. Tafsiran Perkataan dan ungkapan yang digunakan dalam Terma dan Syarat ini mempunyai maksud seperti berikut:- "Akaun" bermakna mana-mana

Lebih terperinci

POLISI PERLINDUNGAN DATA PERIBADI

POLISI PERLINDUNGAN DATA PERIBADI POLISI PERLINDUNGAN DATA PERIBADI Polisi Perlindungan Data Peribadi ini dikeluarkan kepada pelanggan yang sedia ada, pelanggan baru dan/atau bakal pelanggan menurut Akta Perlindungan Data Peribadi 2010

Lebih terperinci

NOTIS & PILIHAN PENYATA PRINSIPAL AKTA PERLINDUNGAN DATA PERIBADI 2010

NOTIS & PILIHAN PENYATA PRINSIPAL AKTA PERLINDUNGAN DATA PERIBADI 2010 NOTIS & PILIHAN PENYATA PRINSIPAL AKTA PERLINDUNGAN DATA PERIBADI 010 Alliance Bank Malaysia Berhad (88103-W) Menurut Akta Perlindungan Data Peribadi (PDPA) 010 yang baru digubal dan dalam usaha berterusan

Lebih terperinci

1. Data Peribadi mengenai anda yang dikumpul oleh kami atau Laman Web Kumpulan ini termasuk:

1. Data Peribadi mengenai anda yang dikumpul oleh kami atau Laman Web Kumpulan ini termasuk: NOTIS PRIVASI Syarikat Pengeluar Air Sungai Selangor Sdn Bhd, subsidiari, bersekutu, entiti yang dikawal bersama, gabungannya (termasuk tetapi tidak terhad kepada Syarikat Pengeluar Air Sungai Selangor

Lebih terperinci

Notis Privasi. Komitmen Kami Terhadap Privasi Anda

Notis Privasi. Komitmen Kami Terhadap Privasi Anda Notis Privasi Komitmen Kami Terhadap Privasi Anda Notis Privasi ini menggariskan bagaimana Kumpulan Syarikat KLCC memproses data peribadi anda dari segi bagaimana kami melindungi data peribadi di dalam

Lebih terperinci

NOTIS PERLINDUNGAN DATA PEREKRUTAN

NOTIS PERLINDUNGAN DATA PEREKRUTAN NOTIS PERLINDUNGAN DATA PEREKRUTAN I. PENGENALAN Bank of America Corporation, syarikat kumpulannya, sekutu dan cawangannya (secara kolektif, Bank ) telah menyediakan Notis Perlindungan Data Pengambilan

Lebih terperinci

Kolej Universiti Saito Notis Privasi

Kolej Universiti Saito Notis Privasi Kolej Universiti Saito Notis Privasi AKTA PERLINDUNGAN DATA PERIBADI 2010 Dasar Privasi ini mentadbir cara-cara Kolej Universiti Saito mengumpul, menggunakan, mengekalkan dan mendedahkan maklumat yang

Lebih terperinci

Dasar Perlindungan Data Peribadi

Dasar Perlindungan Data Peribadi Dasar Perlindungan Data Peribadi Kami, Sabah Electricity Sdn. Bhd. (Company No. 462872-W) ( SESB ), dan anak-anak syarikat kami, menghormati privasi semua individu dengan siapa kami mempunyai hubungan

Lebih terperinci

Bank Islam Malaysia Berhad (No X)

Bank Islam Malaysia Berhad (No X) KENYATAAN PRIVASI BERKAITAN PERLINDUNGAN DATA PERIBADI ( KENYATAAN PRIVASI ) Kenyataan Privasi ini menjelaskan bagaimana Kumpulan Bank Islam (dirujuk sebagai pihak bank / kami termasuk syarikat-syarikat

Lebih terperinci

Notis Data Peribadi dan Maklumat kepada individu

Notis Data Peribadi dan Maklumat kepada individu Notis Data Peribadi dan Maklumat kepada individu Chemical Company of Malaysia dan Kumpulan Syarikatnya menghormati privasi anda. Kami menganggap dan memandang serius data peribadi anda. Notis Data Peribadi

Lebih terperinci

1.1 Dalam menyediakan perkhidmatan, kami akan mengumpulkan data daripada sumber-sumber berikut:-

1.1 Dalam menyediakan perkhidmatan, kami akan mengumpulkan data daripada sumber-sumber berikut:- Pernyataan ini dikeluarkan dalam Bahasa Inggeris dan Bahasa Malaysia. Sekiranya terdapat sebarang keraguan atau ketakkonsistenan antara versi Bahasa Inggeris dan Bahasa Malaysia, pernyataan dalam Bahasa

Lebih terperinci

M1nd-set SA komited untuk melindungi dan menghormati privasi anda. Kami tidak pernah

M1nd-set SA komited untuk melindungi dan menghormati privasi anda. Kami tidak pernah Dasar privasi M1nd-set SA komited untuk melindungi dan menghormati privasi anda. Kami tidak pernah memaparkan jawapan tinjauan dikaitkan dengan butiran peribadi anda. Dasar ini menetapkan bagaimana kami

Lebih terperinci

Notis Perlindungan Data Peribadi Menurut Seksyen 7 Akta Perlindungan Data Peribadi 2010

Notis Perlindungan Data Peribadi Menurut Seksyen 7 Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 Notis Perlindungan Data Peribadi Menurut Seksyen 7 Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 Notis Perlindungan Data Peribadi ini ( Notis ) menerangkan bagaimana Malaysia Steel Works (KL) Berhad dan kumpulan

Lebih terperinci

POLISI PERLINDUNGAN DATA PERIBADI. Dalam Dasar Privasi ini, terma "Huawei," dan "kami" merujuk kepada Huawei Technologies (Malaysia) Sdn Bhd.

POLISI PERLINDUNGAN DATA PERIBADI. Dalam Dasar Privasi ini, terma Huawei, dan kami merujuk kepada Huawei Technologies (Malaysia) Sdn Bhd. POLISI PERLINDUNGAN DATA PERIBADI Dalam Dasar Privasi ini, terma "Huawei," dan "kami" merujuk kepada Huawei Technologies (Malaysia) Sdn Bhd. 1. DATA PERIBADI ANDA Huawei Technologies (Malaysia) Sdn Bhd

Lebih terperinci

DASAR PRIVASI (BAHASA MELAYU)

DASAR PRIVASI (BAHASA MELAYU) DASAR PRIVASI (BAHASA MELAYU) 20190410 1. APAKAH DASAR PRIVASI? Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 ( APDP ) diperkenalkan untuk mengawal pemprosesan Data Peribadi dalam transaksi komersial. APDP yang

Lebih terperinci

syarikat-syarikat bersekutunya, entiti-entiti yang dikawal bersamanya dan gabungangabungannya

syarikat-syarikat bersekutunya, entiti-entiti yang dikawal bersamanya dan gabungangabungannya NOTIS PRIVASI Syarikat Mengurus Air Banjir & Terowong Sdn Bhd, syarikat induknya, syarikatsyarikat pegangannya, syarikat-syarikat bersekutunya, entiti-entiti yang dikawal bersamanya dan gabungan-gabungannya

Lebih terperinci

1. Di Kumpulan AFFINBANK, kami menghargai privasi anda dan berusaha untuk melindungi maklumat peribadi anda selaras dengan undang undang Malaysia.

1. Di Kumpulan AFFINBANK, kami menghargai privasi anda dan berusaha untuk melindungi maklumat peribadi anda selaras dengan undang undang Malaysia. NOTIS PRIVASI KUMPULAN AFFINBANK 1. Di Kumpulan AFFINBANK, kami menghargai privasi anda dan berusaha untuk melindungi maklumat peribadi anda selaras dengan undang undang Malaysia. Kumpulan AFFINBANK hanya

Lebih terperinci

TERMA & SYARAT PEMILIK TUNGGAL & PERKONGSIAN CIMB

TERMA & SYARAT PEMILIK TUNGGAL & PERKONGSIAN CIMB TERMA & SYARAT PEMILIK TUNGGAL & PERKONGSIAN 1. Definisi a) " Bank" bermaksud Bank Berhad. b) Islamic Bank" bermaksud Islamic Bank Berhad. c) " Pemilik Tunggal dan " bermaksud terma dan syarat yang dinyatakan

Lebih terperinci

Bayar dengan UOBM Mighty. Terma & Syarat

Bayar dengan UOBM Mighty. Terma & Syarat Bayar dengan UOBM Mighty Terma & Syarat 1. Terma Penggunaan 1.1 Bayar dengan UOBM Mighty disediakan melalui Dompet Mudah Alih UOBM yang ditawarkan oleh United Overseas Bank (Malaysia) Bhd ( UOBM ) kepada

Lebih terperinci

TERMA PENGGUNAAN Laman Web TomTom

TERMA PENGGUNAAN Laman Web TomTom TERMA PENGGUNAAN Laman Web TomTom 1 Skop Terma Penggunaan ini berkenaan penggunaan Laman Web TomTom dan mengandungi hak, obligasi dan sekatan anda sewaktu menggunakan Laman Web TomTom. Dengan meneruskan

Lebih terperinci

DASAR PRIVASI DAN PERLINDUNGAN DATA PERIBADI

DASAR PRIVASI DAN PERLINDUNGAN DATA PERIBADI DASAR PRIVASI DAN PERLINDUNGAN DATA PERIBADI Kumpulan Jesin ( Jesin ) menghormati dan komited untuk melindungi maklumat peribadi dan privasi kamu. Dasar Privasi dan Perlindungan Data Peribadi ini dikeluarkan

Lebih terperinci

Peraduan Menangi Percutian Ke Disneyland TOKYO bersama NESTLÉ BLISS GO Syarat dan Peraturan Peraduan

Peraduan Menangi Percutian Ke Disneyland TOKYO bersama NESTLÉ BLISS GO Syarat dan Peraturan Peraduan Peraduan Menangi Percutian Ke Disneyland TOKYO bersama NESTLÉ BLISS GO Syarat dan Peraturan Peraduan Syarat & Peraturan Peraduan Penganjur & Kelayakan 1 Peraduan Menangi Percutian Ke Disneyland TOKYO bersama

Lebih terperinci

KEMPEN EZ REWARD E-KREDIT

KEMPEN EZ REWARD E-KREDIT KEMPEN EZ REWARD E-KREDIT Terma & Syarat Kempen Ez Reward E-Kredit ( Kempen E-Kredit, Kempen ini ) ini dianjurkan oleh Prudential BSN Takaful Berhad ("PruBSN"). PruBSN ialah pentadbir kempen ini. Dengan

Lebih terperinci

Bagi tujuan Notis Privasi ini, sila ambil perhatian bahawa:

Bagi tujuan Notis Privasi ini, sila ambil perhatian bahawa: NOTIS PRIVASI 1.0 Umum 1.1 Affin Bank Berhad dan Affin Islamic Bank Berhad adalah di antara lain, syarikat-syarikat di dalam AFFIN Holdings Berhad ( Kumpulan AHB ). Di Kumpulan AHB kami menghargai privasi

Lebih terperinci

NOTIS PRIVASI. 1. Jenis Data Peribadi yang Kami Kumpul dan Bagaimana Kami Mengumpul Data Peribadi Tersebut

NOTIS PRIVASI. 1. Jenis Data Peribadi yang Kami Kumpul dan Bagaimana Kami Mengumpul Data Peribadi Tersebut NOTIS PRIVASI Berjaya Sompo Insurance Berhad ( BSIB ) mengumpul Data Peribadi anda apabila anda memohon untuk produk kami, melanggan khidmat kami atau berkomunikasi dengan kami. Kami akan mengguna dan

Lebih terperinci

Dasar Privasi. Data Peribadi anda adalah dikumpul, diguna dan diproses oleh Kumpulan Hunza untuk, di kalangan lain, tujuan-tujuan berikutnya :-

Dasar Privasi. Data Peribadi anda adalah dikumpul, diguna dan diproses oleh Kumpulan Hunza untuk, di kalangan lain, tujuan-tujuan berikutnya :- Dasar Privasi Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 (selepas ini dirujuk sebagai Akta ) sekarang telah dikuatkuasakan. Hunza Properties Berhad (selepas in dirujuk sebagai Hunza ) bersama dengan syarikat-syarikat

Lebih terperinci

Data Peribadi Yang Mungkin Kami Kumpul Daripada Anda

Data Peribadi Yang Mungkin Kami Kumpul Daripada Anda Polisi Perlindungan Data Peribadi Kami, Sabah Electricity Sdn. Bhd (No. Syarikat 462872-W), adalah komited untuk melindungi privasi anda selaras dengan Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 (Act 709)( APDP

Lebih terperinci

6 April Fasal-Fasal yang dipinda bagi Terma & Syarat AFFIN ISLAMIC Debit MasterCard

6 April Fasal-Fasal yang dipinda bagi Terma & Syarat AFFIN ISLAMIC Debit MasterCard 6 April 2017 Fasal-Fasal yang dipinda bagi Terma & Syarat AFFIN ISLAMIC Debit MasterCard Sila harap maklum bahawa pindaan berikut (perkataan digelapkan) telah dibuat ke atas Terma & Syarat AFFIN Islamic

Lebih terperinci

NESTLE# #LEE AH MOY# #RM32.60

NESTLE# #LEE AH MOY# #RM32.60 Syarat & Peraturan Peraduan Penganjur & Kelayakan 1 PERADUAN NESTLÉ BREAKFAST FAIR EKSKLUSIF DI TESCO [ Peraduan] dianjurkan oleh Nestlé Products Sdn. Bhd. [45229-H] [ Penganjur ] dan dibuka kepada semua

Lebih terperinci

Peraturan berkenaan transaksi bukan perdagangan dan dasar KYC/AML

Peraturan berkenaan transaksi bukan perdagangan dan dasar KYC/AML Peraturan berkenaan transaksi bukan perdagangan dan dasar KYC/AML Tarikh Kuat Kuasa 01.02.2017 Isi Kandungan: 1. Pengenalan 2. Kriteria untuk pengenalpastian dan sifat-sifat transaksi bukan perdagangan

Lebih terperinci

NESTLE# # #LEE AH MOY# #RM41.20

NESTLE# # #LEE AH MOY# #RM41.20 Syarat & Peraturan Peraduan Penganjur & Kelayakan 1 PERADUAN NESTLÉ HEALTH FAIR EXCLUSIVE AT TESCO [ Peraduan] dianjurkan oleh Nestlé Products Sdn. Bhd. [45229-H] [ Penganjur ] dan dibuka kepada semua

Lebih terperinci

c) maklumat yang dimasukkan atau diserahkan ke dalam kemudahan dalam talian seperti alat carian dan kalkulator;

c) maklumat yang dimasukkan atau diserahkan ke dalam kemudahan dalam talian seperti alat carian dan kalkulator; NOTIS PRIVASI Syarikat Mengurus Air Banjir & Terowong Sdn Bhd, pemegang saham, subsidiari, syarikat-syarikat bersekutu, entiti yang dikawal bersama dan gabungannya (termasuk tetapi tidak terhad kepada

Lebih terperinci

NOTIS PERLINDUNGAN DATA PERIBADI

NOTIS PERLINDUNGAN DATA PERIBADI Notis Perlindungan Data Peribadi ( Notis / Notis Privasi ) ini menyatakan bagaimana Leadership Resources (Malaysia) Sdn Bhd (273497-D) dan Malaysian Info-Science Sdn Bhd (263873-P) ( Syarikat-syarikat

Lebih terperinci

Terma dan Syarat Kempen BeInControl AmMoneyLine dan Fasiliti-i AmMoneyLine (9 Ogos 15 Oktober 2018)

Terma dan Syarat Kempen BeInControl AmMoneyLine dan Fasiliti-i AmMoneyLine (9 Ogos 15 Oktober 2018) Terma dan Syarat Kempen BeInControl AmMoneyLine dan Fasiliti-i AmMoneyLine (9 Ogos 15 Oktober 2018) 1. Definisi 1.1. Untuk tujuan Terma dan Syarat ini, perkataan dan ungkapan berikut hendaklah mempunyai

Lebih terperinci

PINJAMAN PERIBADI MAYBANK /PEMBIAYAAN PERIBADI-i MAYBANK ISLAMIC KEMPEN MENANG ipad 2019 TERMA DAN SYARAT

PINJAMAN PERIBADI MAYBANK /PEMBIAYAAN PERIBADI-i MAYBANK ISLAMIC KEMPEN MENANG ipad 2019 TERMA DAN SYARAT PINJAMAN PERIBADI MAYBANK /PEMBIAYAAN PERIBADI-i MAYBANK ISLAMIC KEMPEN MENANG ipad 2019 TERMA DAN SYARAT TEMPOH KEMPEN 1. Kempen Menang ipad ( Kempen ) PINJAMAN PERIBADI MAYBANK/PEMBIAYAAN PERIBADI-i

Lebih terperinci

Terma dan Syarat National Addressing Database

Terma dan Syarat National Addressing Database Di dalam DuitNow ini ( Terma ), sebarang rujukan kepada "anda" adalah merujuk kepada pelanggan Bank yang menggunakan perkhidmatan (NAD). Sebarang rujukan kepada "kita" dan "kami" adalah merujuk kepada

Lebih terperinci

Ranhill Holdings Berhad KENYATAAN PRIVASI

Ranhill Holdings Berhad KENYATAAN PRIVASI Ranhill Holdings Berhad KENYATAAN PRIVASI Ranhill Holdings Berhad, Kumpulan Syarikat Ranhill dan Kumpulan Syarikat Ranhill Bersekutu, entiti dikawal bersama dan syarikat gabungan (secara kolektif, "Kumpulan"),

Lebih terperinci

Borang Mandat Bank. Untuk syarikat, entiti korporat, perkongsian dan persatuan tidak diperbadankan

Borang Mandat Bank. Untuk syarikat, entiti korporat, perkongsian dan persatuan tidak diperbadankan Tentang borang ini Borang Mandat Bank Untuk syarikat, entiti korporat, perkongsian dan persatuan tidak diperbadankan Borang ini: merupakan bahagian penting proses kami berhubung dengan produk-produk dan

Lebih terperinci

POS MALAYSIA NOTIS PERLINDUNGAN DATA PERIBADI

POS MALAYSIA NOTIS PERLINDUNGAN DATA PERIBADI POS MALAYSIA NOTIS PERLINDUNGAN DATA PERIBADI Kami mematuhi Akta Perlindungan Data Peribadi 2010. Notis Perlindungan Data Peribadi ini ( Notis ) memaklumkan kepada anda bagaimana kami menggunakan data

Lebih terperinci

WARANTI TERHAD. (i) membaiki bahagian yang rosak pada Peranti BlackBerry tanpa mengenakan bayaran kepada ANDA untuk bahagian baharu atau yang dibaiki;

WARANTI TERHAD. (i) membaiki bahagian yang rosak pada Peranti BlackBerry tanpa mengenakan bayaran kepada ANDA untuk bahagian baharu atau yang dibaiki; WARANTI TERHAD Hak Tambahan di Bawah Undang-undang Pengguna. Jika ANDA seorang pengguna ANDA boleh mempunyai hak (statutori) undang-undang yang menjadi tambahan kepada hak yang dinyatakan dalam Waranti

Lebih terperinci

Polisi Privasi Smiggle

Polisi Privasi Smiggle Polisi Privasi Smiggle Ini adalah Polisi Privasi Just Group Limited ABN 97 096 911 410 (Just Group) dan kesemua anak-anak syarikatnya (kami). Smiggle adalah sebahagian daripada Just Group. Just Group adalah

Lebih terperinci

Jika anda tidak ingin bersetuju dengan terma-terma ini, sila klik TIDAK TERIMA dan dapatkan bayaran balik harga belian seperti berikut:

Jika anda tidak ingin bersetuju dengan terma-terma ini, sila klik TIDAK TERIMA dan dapatkan bayaran balik harga belian seperti berikut: PENTING: BACA PERJANJIAN INI DENGAN TELITI. INI ADALAH PERJANJIAN UNDANG-UNDANG ANTARA AVG TECHNOLOGIES CZ, s.r.o. ( AVG TECHNOLOGIES ) DAN ANDA (BERTINDAK SEBAGAI SEORANG INDIVIDU ATAU, JIKA BERKAITAN,

Lebih terperinci

Dasar Privasi Herbert Smith Freehills Muka surat 1 daripada 10

Dasar Privasi Herbert Smith Freehills Muka surat 1 daripada 10 Dasar Privasi Herbert Smith Freehills Muka surat 1 daripada 10 DASAR PRIVASI Undang-Undang dan Peraturan 1. PENGENALAN Herbert Smith Freehills dan pejabat, cawangan dan firma bersekutunya ( "HSF" atau

Lebih terperinci

Berkuat kuasa Mei 2019 INI ADALAH PRODUK AKAUN PELABURAN YANG TERIKAT KEPADA PRESTASI ASET DIPERUNTUKKAN, DAN BUKAN PRODUK DEPOSIT.

Berkuat kuasa Mei 2019 INI ADALAH PRODUK AKAUN PELABURAN YANG TERIKAT KEPADA PRESTASI ASET DIPERUNTUKKAN, DAN BUKAN PRODUK DEPOSIT. NOTIS PENTING: INI ADALAH PRODUK AKAUN PELABURAN YANG TERIKAT KEPADA PRESTASI ASET DIPERUNTUKKAN, DAN BUKAN PRODUK DEPOSIT. 1. Takrif Dalam terma dan syarat ini, melainkan diperuntukkan selainnya, perkataan

Lebih terperinci

Peraturan berkenaan Transaksi Perdagangan

Peraturan berkenaan Transaksi Perdagangan Peraturan berkenaan Transaksi Perdagangan Tarikh Kuat Kuasa 01.02.2017 Dikemas kini 31.08.2018 Isi Kandungan: 1. Peruntukan Am 2. Pertukaran mesej 3. Prosedur pelaksanaan perdagangan 4. Penutupan dagangan,

Lebih terperinci

Perjanjian rakan kongsi

Perjanjian rakan kongsi Perjanjian rakan kongsi HotOption (FBS), selanjutnya disebut di sini sebagai "Syarikat" dan Pelanggan yang membuka akaun IB di www.affiliates.hotoption.com, selanjutnya di sini dirujuk sebagai "Memperkenalkan

Lebih terperinci

NESTLE# #LEE AH MOY# #RM41.20

NESTLE# #LEE AH MOY# #RM41.20 Syarat & Peraturan Peraduan Penganjur & Kelayakan 1 PERADUAN TESCO SUPERMARKET SWEEP [ Peraduan] dianjurkan oleh Nestlé Products Sdn. Bhd. [45229-H] [ Penganjur ] dan dibuka kepada semua penduduk sah Malaysia

Lebih terperinci

Syarat & Peraturan Peraduan Penganjur & Kelayakan Tempoh Kriteria Kelayakan dan Penghantaran Penyertaan melalui Aplikasi WhatsApp atau MMS TIADA

Syarat & Peraturan Peraduan Penganjur & Kelayakan Tempoh Kriteria Kelayakan dan Penghantaran Penyertaan melalui Aplikasi WhatsApp atau MMS TIADA Syarat & Peraturan Peraduan Penganjur & Kelayakan 1 PERADUAN BIJIRIN SARAPAN NESTLÉ [ Peraduan] dianjurkan oleh Nestlé Products Sdn. Bhd. [45229-H] [ Penganjur ] dan dibuka kepada semua penduduk sah Malaysia

Lebih terperinci

Terma dan Syarat Perbankan Umum

Terma dan Syarat Perbankan Umum Terma dan Syarat Perbankan Umum Untuk pelanggan perbankan komersial Bank Malaysia Berhad Terma dan syarat umum ini terpakai pada akaun dan pelbagai jenis perkhidmatan perbankan yang disediakan oleh Standard

Lebih terperinci

NOTIS PERLINDUNGAN PERIBADI

NOTIS PERLINDUNGAN PERIBADI NOTIS PERLINDUNGAN PERIBADI A. Pengenalan Chooi & Company + Cheang & Ariff ( Firma ) adalah komited terhadap perlindungan Data Peribadi anda di dalam dan di luar Malaysia. Notis Perlindungan Data Peribadi

Lebih terperinci

DASAR PRIVASI NOTIS PERLINDUNGAN DATA PERIBADI

DASAR PRIVASI NOTIS PERLINDUNGAN DATA PERIBADI DASAR PRIVASI NOTIS PERLINDUNGAN DATA PERIBADI Kim Hin Industry Berhad (termasuk apa-apa anak syarikat dalam masa hadapan, syarikatsyarikat berkaitan dan entiti dikawal bersama) (" Kim Hin") menyedari

Lebih terperinci

Penghantaran Penyertaan & Kriteria Kelayakan 1. Untuk menyertai Peraduan ini, peserta mesti mengikuti kriteria-kriteria berikut:

Penghantaran Penyertaan & Kriteria Kelayakan 1. Untuk menyertai Peraduan ini, peserta mesti mengikuti kriteria-kriteria berikut: Syarat & Peraturan Peraduan Pihak Penganjur & Kelayakan 1. Peraduan Masak & Menang 2017 [ Peraduan ] ini dianjurkan oleh Nestlé Products Sdn. Bhd. [45229-H] [ Pihak Penganjur ] dan peraduan ini dibuka

Lebih terperinci

Polisi Privasi UNTUK PENGETAHUAN PENGGUNA PENERANGAN DATA PERIBADI

Polisi Privasi UNTUK PENGETAHUAN PENGGUNA PENERANGAN DATA PERIBADI Dasar ini telah dikemaskinikan terakhir pada 9 September 2015. Polisi Privasi ( Dasar ) ini adalah untuk memaklumkan pengguna ( anda ) tentang polisi serta amalan JAG Systems Sdn Bhd ( kami ) dalam pengumpulan,

Lebih terperinci

Masukkan Laman Web Portal Bekalan IBM:

Masukkan Laman Web Portal Bekalan IBM: Pendaftaran ID Masukkan Laman Web Portal Bekalan IBM: www.ibm.com/procurement/esi Klik Pilih bahasa Gambaran keseluruhan Portal Bekalan Selamat datang ke Portal Bekalan Tapak ini ialah titik entri tunggal

Lebih terperinci

KENYATAAN PRIVASI (BAHASA MALAYSIA)

KENYATAAN PRIVASI (BAHASA MALAYSIA) KENYATAAN PRIVASI (BAHASA MALAYSIA) 3 rd May 2016 1. APAKAH KENYATAAN PRIVASI? Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 ( APDP ) telah digubal oleh kerajaan Malaysia bagi mengawal pemprosesan Data Peribadi

Lebih terperinci

Dasar Privasi SQM 1. UMUM

Dasar Privasi SQM 1. UMUM 1. UMUM SQM dan pihak-pihaknya ( kami atau SQM ) amat menghargai privasi anda dan dengan itu kami berusaha untuk melindungi privasi anda mengikut Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 ( Akta ). Dasar Privasi

Lebih terperinci

Sila harap maklum bahawa perubahan berikut (perkataan digelapkan) telah dibuat ke atas Terma & Syarat AFFINBANK Debit MasterCard anda.

Sila harap maklum bahawa perubahan berikut (perkataan digelapkan) telah dibuat ke atas Terma & Syarat AFFINBANK Debit MasterCard anda. 27 Januari 2016 Fasal-Fasal yang dipinda bagi Terma & Syarat AFFINBANK Debit MasterCard Sila harap maklum bahawa perubahan berikut (perkataan digelapkan) telah dibuat ke atas Terma & Syarat AFFINBANK Debit

Lebih terperinci

bermaksud mana-mana hari kalendar dari Isnin hingga Jumaat, kecuali cuti umum atau cuti bank di Kuala Lumpur.

bermaksud mana-mana hari kalendar dari Isnin hingga Jumaat, kecuali cuti umum atau cuti bank di Kuala Lumpur. TERMA DAN SYARAT DUITNOW Terma-terma dan syarat-syarat berikut ("Terma dan Syarat DuitNow") merangkumi penggunaan Pelanggan ke atas DuitNow (ditakrifkan di sini) seperti yang disediakan oleh Hong Leong

Lebih terperinci

Terms & Conditions NOTIS UNDANG-UNDANG PENTING. Pendahuluan

Terms & Conditions NOTIS UNDANG-UNDANG PENTING. Pendahuluan Terms & Conditions NOTIS UNDANG-UNDANG PENTING Pendahuluan Notis undang-undang ini diguna pakai pada keseluruhan kandungan enjin tempahan ini. Sila ambil sedikit masa untuk membaca Terma dan Syarat Penggunaan

Lebih terperinci

Terma dan Syarat yang Mentadbir DuitNow. Perkataan dan ungkapan yang digunakan dalam Terma dan Syarat ini mempunyai maksud seperti berikut:-

Terma dan Syarat yang Mentadbir DuitNow. Perkataan dan ungkapan yang digunakan dalam Terma dan Syarat ini mempunyai maksud seperti berikut:- Terma dan Syarat yang Mentadbir DuitNow Tafsiran Perkataan dan ungkapan yang digunakan dalam Terma dan Syarat ini mempunyai maksud seperti berikut:- "Akaun" bermaksud mana-mana akaun deposit anda yang

Lebih terperinci

NOTIS PRIVASI. Di bawah Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 ( APDP ), kami dikehendaki untuk memaklumkan kepada anda:

NOTIS PRIVASI. Di bawah Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 ( APDP ), kami dikehendaki untuk memaklumkan kepada anda: NOTIS PRIVASI Pelanggan Notis privasi ini dikeluarkan oleh AmFunds Management Berhad (dahulunya dikenali sebagai AmInvestment Services Berhad) dan AmIslamic Funds Management Sdn Bhd ( AmInvest ). Sebagai

Lebih terperinci

Notis Privasi Dan Perlindungan Data Peribadi Bagi Kumpulan Kobay

Notis Privasi Dan Perlindungan Data Peribadi Bagi Kumpulan Kobay Notis Privasi Dan Perlindungan Data Peribadi Bagi Kumpulan Kobay Notis ini disediakan mengikut Akta Perlindungan Data Peribadi 2010. Kumpulan Kobay (Kobay Technology Bhd. dan anak-anak syarikat dan syarikat-syarikat

Lebih terperinci

DASAR PRIVASI BIMA - MALAYSIA

DASAR PRIVASI BIMA - MALAYSIA 26 February 2019 DASAR PRIVASI BIMA - MALAYSIA Kami di BIMA (Milvik Malaysia Sdn. Bhd. dan perusahaan lain dalam kumpulan BIMA) berkomitmen untuk melindungi privasi pelanggan kami. Dasar privasi ini menjelaskan

Lebih terperinci

Syarat & Peraturan Peraduan Penganjur & Kelayakan Tempoh dan Kaedah Penyertaan

Syarat & Peraturan Peraduan Penganjur & Kelayakan Tempoh dan Kaedah Penyertaan Syarat & Peraturan Peraduan Penganjur & Kelayakan 1 Peraduan NESCAFÉ Latte Menangilah Sekarang! [ Peraduan] dianjurkan oleh Nestlé Products Sdn. Bhd. [45229-H] [ Penganjur ] dan dibuka kepada semua penduduk

Lebih terperinci

NOTIS PRIVASI. Di bawah Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 ( APDP ), kami dikehendaki untuk memaklumkan anda:

NOTIS PRIVASI. Di bawah Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 ( APDP ), kami dikehendaki untuk memaklumkan anda: NOTIS PRIVASI NOTIS PRIVASI ini dikeluarkan oleh AmMetLife Insurance Berhad ( AmMetLife ). Sebagai sebahagian daripada urusniaga harian, kami mengumpul Maklumat Peribadi anda apabila anda memohon untuk

Lebih terperinci

Kempen esaver Affin. Hak Cipta 2014 Affin Bank Berhad (25046-T)

Kempen esaver Affin. Hak Cipta 2014 Affin Bank Berhad (25046-T) Kempen esaver Affin 1. Affin Bank Berhad memperkenalkan Kempen esaver Affin yang akan berlangsung dari 7 Disember 2015 hingga 30 April 2016, termasuk kedua-dua tarikh tersebut ( Tempoh Kempen ) atau tempoh

Lebih terperinci

ID BIG SHOT YANG TELAH DIPERUNTUKKAN DAN KAD KESETIAAN BIG TIDAK DIPERIBADIKAN

ID BIG SHOT YANG TELAH DIPERUNTUKKAN DAN KAD KESETIAAN BIG TIDAK DIPERIBADIKAN ID BIG SHOT YANG TELAH DIPERUNTUKKAN DAN KAD KESETIAAN BIG TIDAK DIPERIBADIKAN TERMA DAN SYARAT Perjanjian Ahli PENTING SILA BACA DENGAN TELITI Dokumen ini meliputi terma dan syarat untuk kedua-dua: 1)

Lebih terperinci

Mighty Dine UOBM. Terma Penggunaan

Mighty Dine UOBM. Terma Penggunaan Mighty Dine UOBM Terma Penggunaan Aplikasi mudah alih Mighty ( Aplikasi ) UOBM [ciri-ciri tempat makan] ( UOBM Dine ) dari United Overseas Bank (Malaysia) Bhd (271809-K) ( UOBM ) ialah perkhidmatan yang

Lebih terperinci