NOTIS PRIVASI. Untuk tujuan Notis ini:

Save this PDF as:

Ukuran: px
Mulai penontonan dengan halaman:

Download "NOTIS PRIVASI. Untuk tujuan Notis ini:"

Transkripsi

1 NOTIS PRIVASI Dokumen ini menerangkan dasar privasi ("Dasar Privasi") Spring Energy Sdn Bhd ("Spring Energy" "kami," atau "kami" dalam terma- terma yang mana ungkapan- ungkapan hendaklah termasuk, di mana konteks tersebut menerimanya, mana- mana anak- anak syarikat berkaitan, syarikat- syarikat bersekutu, entiti- entiti yang dikawal bersama dan syarikat- syarikat gabungan) yang berkaitan dengan data peribadi yang dipegang oleh Spring Energy. Spring Energy mengambil serius terhadap privasi anda kerana kami tahu anda juga berpandangan sedemikian. Spring Energy komited untuk memproses maklumat peribadi anda yang dipegang oleh Spring Energy ("Data Peribadi") selaras dengan Dasar Privasi ini dan Akta Perlindungan Data Peribadi Malaysia 2010 ("PDPA") untuk perlindungan data peribadi. Sila baca Dasar Privasi ini dengan teliti dan ambil perhatian bahawa kami boleh mengubah dari semasa ke semasa. Jika pada bila- bila kami mengubah Dasar Privasi ini dalam cara yang membolehkan kami untuk mengendalikan data peribadi anda dengan cara yang sangat berbeza, kami akan memaklumkan anda melalui e- mel atau cara lain, dan anda akan mempunyai pilihan sama ada kami boleh menggunakan Data Peribadi anda dengan cara yang baru. Untuk tujuan Notis ini: "Data peribadi" bererti apa- apa maklumat yang berkaitan secara langsung atau tidak langsung terhadap individu yang dikenal pasti atau boleh dikenal pasti daripada maklumat itu atau daripada maklumat itu dan lain- lain maklumat yang kami miliki Notis ini adalah berkaitan dengan anda hanya jika anda adalah seorang individu Di mana pelanggan, pembekal atau rakan kongsi perniagaan dalam satu perkongsian atau lain- lain badan perseorangan yang tidak diperbadankan, pemberian Notis Privasi ini adalah ditujukan kepada semua rakan kongsi atau semua pemegang jawatan (mengikut mana berkenaan) pelanggan tersebut, pembekal atau rakan kongsi perniagaan yang mana data yang dipungut dan / atau diproses oleh kami untuk tujuan- tujuan yang dinyatakan di sini ungkapan "anda", "kamu" atau apa- apa perkataan lain yang asalnya sama atau ungkapan yang serupa bermaksud pelanggan, pembekal atau rakan kongsi perniagaan Apakah PDPA? Notis ini diberikan berlandaskan kepada tujuh (7) Prinsip- Prinsip Perlindungan Data di dalam PDPA seperti yang dinyatakan di bawah: 1. Prinsip Am. Kami tidak akan memproses data peribadi anda kecuali anda telah memberikan persetujuan anda untuk pemprosesan data. 2. Notis dan Prinsip Pilihan Kami akan memberitahu anda secara bertulis mengenai tujuan yang sah yang mana data peribadi anda dikumpulkan dan sama ada ia adalah wajib bahawa anda memberikan data peribadi anda

2 3. Prinsip Pendedahan. Tiada data peribadi boleh didedahkan tanpa kebenaran anda. 4. Prinsip Keselamatan. Kami akan mengambil langkah- langkah praktikal untuk melindungi data peribadi daripada sebarang kehilangan, penyalahgunaan, pengubahsuaian, pendedahan yang tidak dibenarkan atau tidak sengaja, pengubahan atau pemusnahan. 5. Prinsip Penyimpanan. Kami tidak akan menyimpan data peribadi anda lebih lama daripada yang diperlukan untuk memenuhi tujuan yang sah di mana ia telah diperolehi untuknya. 6. Prinsip Integriti Data. Kami akan mengambil langkah- langkah yang bertanggungjawab untuk memastikan bahawa data peribadi adalah tepat, lengkap, tidak mengelirukan dan dikemaskinikan dan hanya berkaitan kepada tujuan yang sah yang mana ia diperolehi. 7. Prinsip Akses. Kami akan memberikan anda akses kepada data peribadi anda sendiri yang dipegang oleh kami supaya anda boleh menyemak dan membetulkan apa- apa yang tidak tepat, tidak lengkap, mengelirukan atau data tidak dikemaskini. Mengapa Spring Energy mengumpul Data Peribadi? Spring Energy adalah pengeluar terkemuka dan pembekal produk kuari berkualiti tinggi, Asphalt premix dan konkrit. Untuk mengendalikan perniagaan kami, kami perlu mengumpul beberapa maklumat berkaitan dengan orang yang kami berurusan dengannya. Mengumpul data peribadi juga diperlukan dalam keadaan tertentu untuk kami memenuhi kewajipan undang- undang. Dengan memberikan mana- mana data peribadi anda kepada kami, anda dengan ini bersetuju bahawa kami akan mengumpul, menyimpan, memproses dan menggunakan data peribadi bagi mana- mana tujuan- tujuan berikut: untuk menilai kesesuaian anda untuk memberikan kami dengan barang- barang dan perkhidmatan- perkhidmatan untuk menilai permohonan- permohonan/ permintaan- permintaan anda untuk membuka akaun dengan kami untuk menjalankan pemeriksaan yang sesuai untuk kepercayaan kredit dan penipuan untuk mengurus dan mengekalkan akaun- akaun anda dengan kami

3 untuk menyediakan perkhidmatan- perkhidmatan dan produk- produk berkaitan untuk mentadbir dan mengurus perkhidmatan- perkhidmatan dan produk- produk tersebut, termasuk mencajkan, bil dan mengutip hutang- hutang untuk mentadbir, mengurus dan / atau menguatkuasakan transaksi- transaksi komersial untuk mendapatkan maklumat kredit mengenai permohonan anda untuk kredit komersial daripada badan- badan / agensi pelaporan kredit untuk mendapatkan rujukan kredit mengenai anda dari pembekal- pembekal kredit lain untuk menghubungi dan berkomunikasi dengan anda dan / atau mana- mana orang atau syarikat- syarikat lain yang diwakili oleh anda untuk mengemas kini, menyatukan dan meningkatkan ketepatan rekod kami mematuhi tujuan audit, pematuhan dan pengurusan risiko untuk mempertimbangkan permohonan- permohonan untuk pekerjaan untuk mempromosi dan memasarkan perkhidmatan- perkhidmatan atau produk- produk lain yang kami anggap mungkin menarik bagi anda, melainkan jika anda menghubungi kami untuk mengeluarkan anda dari senarai mel kami Data Peribadi Yang Kami Pegang Spring Energy menghadkan data peribadi yang dipegang kepada apa yang berkaitan untuk pembekalan atau pemasaran perkhidmatan- perkhidmatan / produk- produk kami atau selainnya dan dalam menjalankan perniagaan. Data peribadi yang Spring Energy pegang termasuk butir- butir nama, tarikh lahir, pasport / kad pengenalan dan nombor, alamat semasa, telefon / nombor telefon bimbit, alamat e- mel, akaun bank dan maklumat- maklumat rujukan kredit dan pekerjaan. Sumber Data Peribadi Spring Energy biasanya mengumpul Data Peribadi: - (a) secara langsung daripada anda sebagai pelanggan kami, pembekal, pekerja, rakan kongsi perniagaan, pemohon dll.; (b) borang- borang permohonan yang dikemukakan oleh anda untuk kredit komersial; (c) daripada sumber- sumber yang boleh didapati secara umum; (d) daripada badan- badan pelaporan kredit, pembekal- pembekal kredit lain dan biro kredit industri. Kami boleh memproses data peribadi yang diberikan dan dipersetujui oleh anda dan mendapatkan maklumat data peribadi anda dari CTOS Data Systems Sdn Bhd (CTOS), pihak- pihak berkuasa/ syarikat- syarikat swasta dan/ atau mana- mana sumber umum lain yang mana Spring Energy mempunyai akses kepadanya yang berhubungan dengan tujuan- tujuan yang dihuraikan di atas. Akibat Keengganan / Kegagalan untuk Menyediakan Data Peribadi Anda Kegagalan untuk mendapatkan Data peribadi anda akan membawa kepada yang berikut: kami tidak akan dapat mengekalkan kepelangganan anda dengan kami; kami tidak akan dapat memberikan perkhidmatan- perkhidmatan yang diperlukan dan yang diminta oleh anda;

4 kami tidak akan dapat menyediakan rangkaian penuh manfaat dan/ atau melaksanakan tanggungjawab- tanggungjawab kami di bawah mana- mana kontrak/ perjanjian yang berpotensi atau sedia ada dengan anda; kami tidak akan dapat memberikan anda apa- apa notis, perkhidmatan dan maklumat yang telah kemas kini yang mana anda minta; menjejaskan permohonan anda untuk sebarang tujuan di atas. Bagaimana Kami Melindungi Data Peribadi Spring Energy menggunakan perlindungan teknikal, pentadbiran, dan fizikal yang sesuai untuk melindungi daripada kerugian yang dijangka, akses yang tidak dibenarkan, kerosakan, penyalahgunaan, pengubahsuaian, dan pendedahan yang tidak wajar. Pendedahan maklumat peribadi - Pihak Ketiga yang mana kami boleh mendedahkan data peribadi Spring Energy mempunyai hak untuk mendedahkan apa- apa data peribadi tanpa terlebih dahulu mendapat kebenaran jika ia dianggap perlu untuk memenuhi mana- mana undang- undang, peraturan, proses undang- undang, atau permintaan kerajaan. Dalam ini, Spring Energy akan mematuhi dengan ketat kepada perlindungan privasi dan kerahsiaan yang sesuai. Organisasi- organisasi yang mana Spring Energy biasanya mendedahkan maklumat termasuk: syarikat subsidiari dan badan- badan korporat berkaitan dengan kami pembekal- pembekal perkhidmatan sumber luar, termasuk mereka yang menguruskan logistik dan fungsi- fungsi teknologi maklumat data dan gaji bagi pihak kami kerajaan dan pihak berkuasa pengawalan dan organisasi lain, sebagaimana yang dikehendaki atau dibenarkan oleh undang- undang agensi pelaporan kredit dan pemeriksaan penipuan pembekal- pembekal kredit yang lain bagi tujuan- tujuan kredit seperti kepercayaan kredit dan pembiayaan penasihat- penasihat profesional kami, termasuk akauntan- akauntan, juruaudit- juruaudit dan peguam- peguam kami wakil- wakil (sebagai contoh: penasihat undang- undang) Penyimpanan Data Spring Energy menyimpan maklumat dalam bentuk salinan cetakan dan dalam secara elektronik. Jika maklumat adalah dalam bentuk cetakan dan bersifat sensitif, seperti gaji atau maklumat kredit, Spring Energy akan mengambil langkah- langkah tertentu untuk memastikan maklumat tersebut selamat, seperti menyimpannya di tempat yang berkunci. Maklumat elektronik disimpan menggunakan sistem IT terkawal Spring Energy. Di mana Spring Energy tidak lagi memerlukan apa- apa maklumat peribadi yang dipegang oleh kami untuk tujuan- tujuan yang dinyatakan di atas, kami akan memusnahkan maklumat tersebut. Kami

5 boleh menyimpan data peribadi untuk suatu tempoh dalam sistem- sistem sandaran kami. Kami juga boleh menyimpan maklumat- maklumat untuk suatu tempoh yang lebih lama sebagaimana yang dikehendaki oleh undang- undang, kontrak, atau keperluan pengauditan. Hak- Hak Anda untuk meminta akses Dan Pertanyaan- Pertanyaan Anda boleh pada bila- bila masa selepas ini meminta untuk akses kepada, atau permintaan untuk retifikasi atau pembetulan terhadap Data Peribadi anda (tertakluk kepada pembayaran fi yang ditetapkan), atau menghadkan pemprosesan Data Peribadi anda dengan kami, mengikut mana- mana yang berkenaan, bagaimanapun tertakluk kepada pengecualian- pengecualian dan sekatan- sekatan sebagaimana yang terkandung di bawah PDPA. Kami akan mengambil semua langkah- langkah yang munasabah untuk membuat perubahan yang diminta dengan segera. Jika anda ingin berbuat demikian, sila hubungi: PEGAWAI PRIVASI Tel: Sambungan 115 Faks: Perubahan- Perubahan kepada Notis Privasi ini Kami berhak untuk meminda Notis Privasi ini dari semasa ke semasa tanpa memberi notis terlebih dahulu.

Dasar Perlindungan Data Peribadi. Data peribadi Kami Boleh Kumpul dari Anda

Dasar Perlindungan Data Peribadi. Data peribadi Kami Boleh Kumpul dari Anda Dasar Perlindungan Data Peribadi Pada X86 Network Sdn Bhd (No. Syarikat 1.107.175-X), kami komited untuk melindungi privasi anda selaras dengan Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 Malaysia ( "Akta").

Lebih terperinci

Polisi Privasi Data Peribadi (September 2016) 1

Polisi Privasi Data Peribadi (September 2016) 1 Polisi Privasi Data Peribadi (September 2016) 1 POLISI PRIVASI DATA PERIBADI AKADEMI HOSPITALITI & PELANCONGAN SAUJANA SDN BHD (304.595-W) JUGA DIKENALI SEBAGAI KOLEJ SATT No. Pendaftaran PDPA: SB20112014-0003

Lebih terperinci

National Bank of Abu Dhabi Menghormati Hak Maklumat Peribadi Anda (Notis menurut seksyen 7 Akta Perlindungan Data Peribadi 2010)

National Bank of Abu Dhabi Menghormati Hak Maklumat Peribadi Anda (Notis menurut seksyen 7 Akta Perlindungan Data Peribadi 2010) National Bank of Abu Dhabi Menghormati Hak Maklumat Peribadi Anda (Notis menurut seksyen 7 Akta Perlindungan Data Peribadi 2010) Maklumat peribadi anda adalah selamat dan dilindungi di National Bank of

Lebih terperinci

Notis Privasi. Komitmen kami dalam memelihara privasi anda

Notis Privasi. Komitmen kami dalam memelihara privasi anda Notis Privasi Komitmen kami dalam memelihara privasi anda Langkah-langkah dalam memastikan data peribadi pelanggan disimpan dengan selamat menjadi keutamaan bagi kami di Malaysia Building Society Berhad

Lebih terperinci

POLISI PERLINDUNGAN DATA PERIBADI

POLISI PERLINDUNGAN DATA PERIBADI POLISI PERLINDUNGAN DATA PERIBADI Polisi Perlindungan Data Peribadi ini dikeluarkan kepada pelanggan yang sedia ada, pelanggan baru dan/atau bakal pelanggan menurut Akta Perlindungan Data Peribadi 2010

Lebih terperinci

NOTIS PRIVASI. 1. Jenis Data Peribadi yang Kami Kumpul dan Bagaimana Kami Mengumpul Data Peribadi Tersebut

NOTIS PRIVASI. 1. Jenis Data Peribadi yang Kami Kumpul dan Bagaimana Kami Mengumpul Data Peribadi Tersebut NOTIS PRIVASI Berjaya Sompo Insurance Berhad ( BSIB ) mengumpul Data Peribadi anda apabila anda memohon untuk produk kami, melanggan khidmat kami atau berkomunikasi dengan kami. Kami akan mengguna dan

Lebih terperinci

NOTIS PRIVASI. Di bawah PDPA, AmFIRST Real Estate Investment Trust ( AmFIRST REIT ) dikehendaki untuk memaklumkan kepada anda seperti yang berikut:

NOTIS PRIVASI. Di bawah PDPA, AmFIRST Real Estate Investment Trust ( AmFIRST REIT ) dikehendaki untuk memaklumkan kepada anda seperti yang berikut: Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 ( PDPA ) telah diperkenalkan oleh pihak Kerajaan untuk mengawal selia pemprosessan data di dalam urus niaga komersial. Di bawah PDPA, AmFIRST Real Estate Investment

Lebih terperinci

Notis Perlindungan Data Peribadi Menurut Seksyen 7 Akta Perlindungan Data Peribadi 2010

Notis Perlindungan Data Peribadi Menurut Seksyen 7 Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 Notis Perlindungan Data Peribadi Menurut Seksyen 7 Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 Notis Perlindungan Data Peribadi ini ( Notis ) menerangkan bagaimana Malaysia Steel Works (KL) Berhad dan kumpulan

Lebih terperinci

Bagi tujuan Notis Privasi ini, sila ambil perhatian bahawa:

Bagi tujuan Notis Privasi ini, sila ambil perhatian bahawa: NOTIS PRIVASI 1.0 Umum 1.1 Affin Bank Berhad dan Affin Islamic Bank Berhad adalah di antara lain, syarikat-syarikat di dalam AFFIN Holdings Berhad ( Kumpulan AHB ). Di Kumpulan AHB kami menghargai privasi

Lebih terperinci

1. Di Kumpulan AFFINBANK, kami menghargai privasi anda dan berusaha untuk melindungi maklumat peribadi anda selaras dengan undang undang Malaysia.

1. Di Kumpulan AFFINBANK, kami menghargai privasi anda dan berusaha untuk melindungi maklumat peribadi anda selaras dengan undang undang Malaysia. NOTIS PRIVASI KUMPULAN AFFINBANK 1. Di Kumpulan AFFINBANK, kami menghargai privasi anda dan berusaha untuk melindungi maklumat peribadi anda selaras dengan undang undang Malaysia. Kumpulan AFFINBANK hanya

Lebih terperinci

NOTIS PEMAKLUMAN DAN PERSETUJUAN PEKERJAAN MALAYSIA

NOTIS PEMAKLUMAN DAN PERSETUJUAN PEKERJAAN MALAYSIA NOTIS PEMAKLUMAN DAN PERSETUJUAN PEKERJAAN MALAYSIA Notis dan Persetujuan ini menjelaskan bagaimana Spirit AeroSystems Malaysia Sdn Bhd dan Spirit AeroSystems Group ("Spirit") menggunakan maklumat peribadi

Lebih terperinci

Notis Data Peribadi dan Maklumat kepada individu

Notis Data Peribadi dan Maklumat kepada individu Notis Data Peribadi dan Maklumat kepada individu Chemical Company of Malaysia dan Kumpulan Syarikatnya menghormati privasi anda. Kami menganggap dan memandang serius data peribadi anda. Notis Data Peribadi

Lebih terperinci

POLISI PERLINDUNGAN DATA PERIBADI

POLISI PERLINDUNGAN DATA PERIBADI POLISI PERLINDUNGAN DATA PERIBADI Kumpulan Syarikat Lion Syarikat dan Kumpulan Syarikat Lion Bersekutu, entiti yang dikawal bersama dan gabungannya (secara kolektifnya Kumpulan ) menghormati privasi individu

Lebih terperinci

Data Peribadi Yang Mungkin Kami Kumpul Daripada Anda

Data Peribadi Yang Mungkin Kami Kumpul Daripada Anda Polisi Perlindungan Data Peribadi Kami, Sabah Electricity Sdn. Bhd (No. Syarikat 462872-W), adalah komited untuk melindungi privasi anda selaras dengan Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 (Act 709)( APDP

Lebih terperinci

Maklumat apa yang kami kumpulkan daripada anda?

Maklumat apa yang kami kumpulkan daripada anda? DASAR PRIVASI Dasar Privasi dan Keselamatan ini menjelaskan bagaimana HHO Consulting Limited mengumpul data peribadi anda dan bagaimana ia kekalkan, gunakan dan dedahkan data tersebut. HHO Consulting Ltd.

Lebih terperinci

NOTIS PRIVASI. informasi yang didapati secara bebas oleh Kumpulan dari sumber-sumber yang sah;

NOTIS PRIVASI. informasi yang didapati secara bebas oleh Kumpulan dari sumber-sumber yang sah; NOTIS PRIVASI Notis Privasi ini dikeluarkan oleh BGR FOODSERVICE SDN. BHD. (445653-K) ( Syarikat or BFSB ) dan/atau anak syarikatnya, seperti yang didefinisikan dalam Akta Syarikat, 1965 (secara kolektifnya

Lebih terperinci

NOTIS PRIVASI PERUNDING UNIT AMANAH/PERUNDING PRS

NOTIS PRIVASI PERUNDING UNIT AMANAH/PERUNDING PRS NOTIS PRIVASI PERUNDING UNIT AMANAH/PERUNDING PRS Public Mutual Berhad (No. Syarikat 23419-A) menghormati privasi anda dan berusaha untuk melindungi data peribadi anda seperti yang termaktub di dalam undang-undang

Lebih terperinci

Polisi Privasi UNTUK PENGETAHUAN PENGGUNA PENERANGAN DATA PERIBADI

Polisi Privasi UNTUK PENGETAHUAN PENGGUNA PENERANGAN DATA PERIBADI Dasar ini telah dikemaskinikan terakhir pada 9 September 2015. Polisi Privasi ( Dasar ) ini adalah untuk memaklumkan pengguna ( anda ) tentang polisi serta amalan JAG Systems Sdn Bhd ( kami ) dalam pengumpulan,

Lebih terperinci

Dasar Privasi SQM 1. UMUM

Dasar Privasi SQM 1. UMUM 1. UMUM SQM dan pihak-pihaknya ( kami atau SQM ) amat menghargai privasi anda dan dengan itu kami berusaha untuk melindungi privasi anda mengikut Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 ( Akta ). Dasar Privasi

Lebih terperinci

Polisi Perlindungan Data Peribadi (Semakan 1 Jun 2017)

Polisi Perlindungan Data Peribadi (Semakan 1 Jun 2017) Polisi Perlindungan Data Peribadi (Semakan 1 Jun 2017) Kami, Tenaga Nasional Berhad (No. Syarikat 200866-W), dan anak-anak syarikat, adalah komited untuk melindungi privasi anda selaras dengan Akta Perlindungan

Lebih terperinci

NOTIS PERLINDUNGAN DATA PERIBADI DAN SENARAI PRINSIP NOTIS. Merujuk kepada seksyen 7 dan 6 Akta Perlindungan Data Peribadi 2010

NOTIS PERLINDUNGAN DATA PERIBADI DAN SENARAI PRINSIP NOTIS. Merujuk kepada seksyen 7 dan 6 Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 NOTIS PERLINDUNGAN DATA PERIBADI DAN SENARAI PRINSIP NOTIS Merujuk kepada seksyen 7 dan 6 Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 1. Pengumpulan dan Pemprosesan Data Peribadi Semasa anda membuat urusan dengan

Lebih terperinci

Di Kumpulan CIMB, kami menghargai privasi anda dan berusaha untuk melindungi maklumat peribadi anda selaras dengan undang-undang Malaysia.

Di Kumpulan CIMB, kami menghargai privasi anda dan berusaha untuk melindungi maklumat peribadi anda selaras dengan undang-undang Malaysia. Notis Privasi (Untuk Pelanggan) Di Kumpulan CIMB, kami menghargai privasi anda dan berusaha untuk melindungi maklumat peribadi anda selaras dengan undang-undang Malaysia. Oleh itu, Notis Privasi ini dirumus

Lebih terperinci

Bank Islam Malaysia Berhad (No X)

Bank Islam Malaysia Berhad (No X) KENYATAAN PRIVASI BERKAITAN PERLINDUNGAN DATA PERIBADI ( KENYATAAN PRIVASI ) Kenyataan Privasi ini menjelaskan bagaimana Kumpulan Bank Islam (dirujuk sebagai pihak bank / kami termasuk syarikat-syarikat

Lebih terperinci

NOTIS PRIVASI. Di bawah Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 ( APDP ), kami dikehendaki untuk memaklumkan kepada anda:

NOTIS PRIVASI. Di bawah Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 ( APDP ), kami dikehendaki untuk memaklumkan kepada anda: NOTIS PRIVASI Pelanggan Notis privasi ini dikeluarkan oleh AmFunds Management Berhad (dahulunya dikenali sebagai AmInvestment Services Berhad) dan AmIslamic Funds Management Sdn Bhd ( AmInvest ). Sebagai

Lebih terperinci

DASAR PRIVASI DAN PERLINDUNGAN DATA PERIBADI

DASAR PRIVASI DAN PERLINDUNGAN DATA PERIBADI DASAR PRIVASI DAN PERLINDUNGAN DATA PERIBADI Kumpulan Jesin ( Jesin ) menghormati dan komited untuk melindungi maklumat peribadi dan privasi kamu. Dasar Privasi dan Perlindungan Data Peribadi ini dikeluarkan

Lebih terperinci

NOTIS PERLINDUNGAN PERIBADI

NOTIS PERLINDUNGAN PERIBADI NOTIS PERLINDUNGAN PERIBADI A. Pengenalan Chooi & Company + Cheang & Ariff ( Firma ) adalah komited terhadap perlindungan Data Peribadi anda di dalam dan di luar Malaysia. Notis Perlindungan Data Peribadi

Lebih terperinci

1 of 5 PENYATAAN PRIVASI EDUCATE TO LEARN SDN BHD

1 of 5 PENYATAAN PRIVASI EDUCATE TO LEARN SDN BHD PENYATAAN PRIVASI EDUCATE TO LEARN SDN BHD Penyataan Privasi ini menjelaskan bagaimana Educate to Learn Sendirian Berhad (e2lsb) dan syarikat sekutu serta anak-anak syarikatnya, termasuk tetapi tidak terhad

Lebih terperinci

NOTIS PRIVASI. Di bawah Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 ( APDP ), kami dikehendaki untuk memaklumkan anda:

NOTIS PRIVASI. Di bawah Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 ( APDP ), kami dikehendaki untuk memaklumkan anda: NOTIS PRIVASI NOTIS PRIVASI ini dikeluarkan oleh AmMetLife Insurance Berhad ( AmMetLife ). Sebagai sebahagian daripada urusniaga harian, kami mengumpul Maklumat Peribadi anda apabila anda memohon untuk

Lebih terperinci

1. Data Peribadi mengenai anda yang dikumpul oleh kami atau Laman Web Kumpulan ini termasuk:

1. Data Peribadi mengenai anda yang dikumpul oleh kami atau Laman Web Kumpulan ini termasuk: NOTIS PRIVASI Syarikat Pengeluar Air Sungai Selangor Sdn Bhd, subsidiari, bersekutu, entiti yang dikawal bersama, gabungannya (termasuk tetapi tidak terhad kepada Syarikat Pengeluar Air Sungai Selangor

Lebih terperinci

Notis Privasi. Komitmen Kami Terhadap Privasi Anda

Notis Privasi. Komitmen Kami Terhadap Privasi Anda Notis Privasi Komitmen Kami Terhadap Privasi Anda Notis Privasi ini menggariskan bagaimana Kumpulan Syarikat KLCC memproses data peribadi anda dari segi bagaimana kami melindungi data peribadi di dalam

Lebih terperinci

Notis Privasi Adient. Notis Privasi Adient ini merangkumi topik berikut: Skop Notis Privasi ini. Apakah maklumat peribadi yang kami boleh kumpul

Notis Privasi Adient. Notis Privasi Adient ini merangkumi topik berikut: Skop Notis Privasi ini. Apakah maklumat peribadi yang kami boleh kumpul Notis Privasi Adient Adient plc (didaftarkan di Ireland, 25-28 North Wall Quay, IFSC, Dublin, 1), dan syarikat gabungannya (secara kolektif Adient, kami atau kita) mengambil berat tentang privasi anda

Lebih terperinci

Polisi Privasi. Pengenalan

Polisi Privasi. Pengenalan Polisi Privasi Pengenalan imsme ialah satu platform rujukan atas talian yang pertama di Malaysia bagi pinjaman/ pembiayaan PKS yang dimiliki dan diuruskan sepenuhnya oleh Credit Guarantee Corporation Malaysia

Lebih terperinci

NOTIS & PILIHAN PENYATA PRINSIPAL AKTA PERLINDUNGAN DATA PERIBADI 2010

NOTIS & PILIHAN PENYATA PRINSIPAL AKTA PERLINDUNGAN DATA PERIBADI 2010 NOTIS & PILIHAN PENYATA PRINSIPAL AKTA PERLINDUNGAN DATA PERIBADI 010 Alliance Bank Malaysia Berhad (88103-W) Menurut Akta Perlindungan Data Peribadi (PDPA) 010 yang baru digubal dan dalam usaha berterusan

Lebih terperinci

HO HUP CONSTRUCTION COMPANY BERHAD (No. Syarikat W) NOTIS DAN DASAR PERLINDUNGAN DATA PERIBADI

HO HUP CONSTRUCTION COMPANY BERHAD (No. Syarikat W) NOTIS DAN DASAR PERLINDUNGAN DATA PERIBADI HO HUP CONSTRUCTION COMPANY BERHAD (No. Syarikat 14034-W) NOTIS DAN DASAR PERLINDUNGAN DATA PERIBADI HO HUP CONSTRUCTION COMPANY BERHAD ( HO HUP ) mengiktiraf kepentingan privasi dan sensitivity maklumat

Lebih terperinci

NOTIS AKTA PERLINDUNGAN DATA PERIBADI 2010

NOTIS AKTA PERLINDUNGAN DATA PERIBADI 2010 NOTIS AKTA PERLINDUNGAN DATA PERIBADI 2010 Notis data peribadi ini dikeluarkan bagi tujuan mematuhi keperluan undang-undang di bawah Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 ("PDPA") dan khususnya di bawah

Lebih terperinci

NOTIS PRIVASI. 1.4 Untuk tujuan-tujuan Notis Privasi ini, sila ambil perhatian bahawa:

NOTIS PRIVASI. 1.4 Untuk tujuan-tujuan Notis Privasi ini, sila ambil perhatian bahawa: NOTIS PRIVASI 1.0 Umum 1.1 Di Affin Hwang Asset Management Berhad (dahulu dikenali sebagai Hwang Investment Management Berhad) ( Affin Hwang Asset Management ), kami menghargai privasi anda dan berusaha

Lebih terperinci

Dasar Perlindungan Data Peribadi LTAT

Dasar Perlindungan Data Peribadi LTAT LAMPIRAN 1 Dasar Perlindungan Data Peribadi LTAT 1. Pendahuluan Selaras dengan Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 ( Akta ) yang telah berkuatkuasa pada 15 November 2013 untuk mengawal pemprosesan data

Lebih terperinci

AKTA PERLINDUNGAN DATA PERIBADI 2010 NOTIS DAN PILIHAN

AKTA PERLINDUNGAN DATA PERIBADI 2010 NOTIS DAN PILIHAN AKTA PERLINDUNGAN DATA PERIBADI 2010 NOTIS DAN PILIHAN Pengenalan PST Travel Services Sdn Bhd mengambil berat tentang perlindungan Data Peribadi anda dan dengan bangganya kami menyatakan bahawa kami melindungi

Lebih terperinci

AKTA PERLINDUNGAN PERIBADI 2010 NOTIS DAN PILIHAN

AKTA PERLINDUNGAN PERIBADI 2010 NOTIS DAN PILIHAN AKTA PERLINDUNGAN PERIBADI 2010 NOTIS DAN PILIHAN Pengenalan Asia Experience Tours Sdn Bhd mengambil berat tentang perlindungan Data Peribadi anda dan dengan bangganya kami menyatakan bahawa kami melindungi

Lebih terperinci

KOSE (MALAYSIA) SDN. BHD POLISI KERAHSIAAN

KOSE (MALAYSIA) SDN. BHD POLISI KERAHSIAAN KOSE (MALAYSIA) SDN. BHD POLISI KERAHSIAAN 1. Kose (Malaysia) Sdn. Bhd (selepas ini dirujuk sebagai KOSE ), sebagai mematuhi Akta Perlindungan Data Peribadi Malaysia 2010 ( APDP ), mengamalkan Polisi Kerahsian

Lebih terperinci

NOTIS PRIVASI. Maklumat Peribadi Sensitif merujuk kepada maklumat yang berkatian dengan kesihatan anda, pendapat politik, kepercayaan agama dll.

NOTIS PRIVASI. Maklumat Peribadi Sensitif merujuk kepada maklumat yang berkatian dengan kesihatan anda, pendapat politik, kepercayaan agama dll. Sebagai sebahagian daripada perniagaan hari-ke-hari, kami mengumpul Maklumat Peribadi anda apabila anda memohon untuk membuka akaun dengan kami, melanggan mana-mana produk atau perkhidmatan kami atau berkomunikasi

Lebih terperinci

POLISI PERLINDUNGAN DATA PERIBADI. Dalam Dasar Privasi ini, terma "Huawei," dan "kami" merujuk kepada Huawei Technologies (Malaysia) Sdn Bhd.

POLISI PERLINDUNGAN DATA PERIBADI. Dalam Dasar Privasi ini, terma Huawei, dan kami merujuk kepada Huawei Technologies (Malaysia) Sdn Bhd. POLISI PERLINDUNGAN DATA PERIBADI Dalam Dasar Privasi ini, terma "Huawei," dan "kami" merujuk kepada Huawei Technologies (Malaysia) Sdn Bhd. 1. DATA PERIBADI ANDA Huawei Technologies (Malaysia) Sdn Bhd

Lebih terperinci

NOTIS PERLINDUNGAN DATA PERIBADI

NOTIS PERLINDUNGAN DATA PERIBADI Notis Perlindungan Data Peribadi ( Notis / Notis Privasi ) ini menyatakan bagaimana Leadership Resources (Malaysia) Sdn Bhd (273497-D) dan Malaysian Info-Science Sdn Bhd (263873-P) ( Syarikat-syarikat

Lebih terperinci

POS MALAYSIA NOTIS PERLINDUNGAN DATA PERIBADI

POS MALAYSIA NOTIS PERLINDUNGAN DATA PERIBADI POS MALAYSIA NOTIS PERLINDUNGAN DATA PERIBADI Kami mematuhi Akta Perlindungan Data Peribadi 2010. Notis Perlindungan Data Peribadi ini ( Notis ) memaklumkan kepada anda bagaimana kami menggunakan data

Lebih terperinci

HONG LEONG BANK BERHAD/HONG LEONG ISLAMIC BANK BERHAD NOTIS PRIVASI

HONG LEONG BANK BERHAD/HONG LEONG ISLAMIC BANK BERHAD NOTIS PRIVASI HONG LEONG BANK BERHAD/HONG LEONG ISLAMIC BANK BERHAD NOTIS PRIVASI 1. Kerahsiaan Data Peribadi 1.1 Hong Leong Bank Berhad dan Hong Leong Islamic Bank Berhad (dengan ini dirujuk sebagai Pihak Bank ) berusaha

Lebih terperinci

jika Bank mengetahui atau mempunyai sebab untuk mempercayai bahawa permintaan, arahan atau perintah tersebut akan menjejaskan Bank,

jika Bank mengetahui atau mempunyai sebab untuk mempercayai bahawa permintaan, arahan atau perintah tersebut akan menjejaskan Bank, TERMA DAN SYARAT UNTUK JAMINAN X PRESS Terma dan syarat berikut akan mentadbir Jaminan X press:- 1. Anda perlu melaksanakan sebarang dokumen dan/atau perjanjian yang berkaitan dengan Permohonan ini (termasuk

Lebih terperinci

Jenis maklumat peribadi yang kami kumpulkan. Cara kami mengumpul maklumat peribadi anda. Cara kami menggunakan maklumat peribadi anda

Jenis maklumat peribadi yang kami kumpulkan. Cara kami mengumpul maklumat peribadi anda. Cara kami menggunakan maklumat peribadi anda POLISI PRIVASI DAN PERLINDUNGAN DATA Penyataan Privasi ini menjelaskan bagaimana United Business Media Sdn Bhd dan syarikat induk, syarikat sekutu serta anak-anak syarikatnya, termasuk tetapi tidak terhad

Lebih terperinci

syarikat-syarikat bersekutunya, entiti-entiti yang dikawal bersamanya dan gabungangabungannya

syarikat-syarikat bersekutunya, entiti-entiti yang dikawal bersamanya dan gabungangabungannya NOTIS PRIVASI Syarikat Mengurus Air Banjir & Terowong Sdn Bhd, syarikat induknya, syarikatsyarikat pegangannya, syarikat-syarikat bersekutunya, entiti-entiti yang dikawal bersamanya dan gabungan-gabungannya

Lebih terperinci

Dasar Perlindungan Data Peribadi

Dasar Perlindungan Data Peribadi Dasar Perlindungan Data Peribadi Kami, Sabah Electricity Sdn. Bhd. (Company No. 462872-W) ( SESB ), dan anak-anak syarikat kami, menghormati privasi semua individu dengan siapa kami mempunyai hubungan

Lebih terperinci

BORANG PERMOHONAN PROGRAM USAHAWAN WANITA PLUS

BORANG PERMOHONAN PROGRAM USAHAWAN WANITA PLUS BORANG PERMOHONAN PROGRAM USAHAWAN WANITA PLUS BAHAGIAN OPERASI DAN PERUNCITAN PROJEK LEBUHRAYA USAHASAMA BERHAD TINGKAT 2, MENARA KORPORAT, PERSADA PLUS PERSIMPANGAN BERTINGKAT SUBANG KM15, LEBUHRAYA

Lebih terperinci

c) maklumat yang dimasukkan atau diserahkan ke dalam kemudahan dalam talian seperti alat carian dan kalkulator;

c) maklumat yang dimasukkan atau diserahkan ke dalam kemudahan dalam talian seperti alat carian dan kalkulator; NOTIS PRIVASI Syarikat Mengurus Air Banjir & Terowong Sdn Bhd, pemegang saham, subsidiari, syarikat-syarikat bersekutu, entiti yang dikawal bersama dan gabungannya (termasuk tetapi tidak terhad kepada

Lebih terperinci

1. NOTIS AKTA PERLINDUNGAN DATA PERIBADI 2010 ( APDP )

1. NOTIS AKTA PERLINDUNGAN DATA PERIBADI 2010 ( APDP ) DASAR PRIVASI 1. NOTIS AKTA PERLINDUNGAN DATA PERIBADI 2010 ( APDP ) a. Notis ini dikeluarkan menurut Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 ("Akta") ("Notis Privasi"). Ia menerangkan jenis data yang kami

Lebih terperinci

jika Bank mengetahui atau mempunyai sebab untuk mempercayai bahawa permintaan, arahan atau perintah tersebut akan menjejaskan Bank,

jika Bank mengetahui atau mempunyai sebab untuk mempercayai bahawa permintaan, arahan atau perintah tersebut akan menjejaskan Bank, TERMA DAN SYARAT UNTUK SURAT KREDIT X PRESS 1. Terma dan syarat berikut akan mentadbir Surat Kredit X'press:- 2. Anda perlu melaksanakan sebarang dokumen dan/atau perjanjian yang berkaitan dengan Permohonan

Lebih terperinci

Dasar Perlindungan Data Peribadi Manitou Malaysia MH Sdn. Bhd. (No. Syarikat A)

Dasar Perlindungan Data Peribadi Manitou Malaysia MH Sdn. Bhd. (No. Syarikat A) Dasar Perlindungan Data Peribadi Manitou Malaysia MH Sdn. Bhd. (No. Syarikat 1157034-A) (selepas ini disebut sebagai Syarikat ) Komitmen Privasi Kami Dalam melaksanakan peruntukan Perkhidmatan kami dan

Lebih terperinci

Sila harap maklum bahawa perubahan berikut (perkataan digelapkan) telah dibuat ke atas Terma & Syarat AFFINBANK Debit MasterCard anda.

Sila harap maklum bahawa perubahan berikut (perkataan digelapkan) telah dibuat ke atas Terma & Syarat AFFINBANK Debit MasterCard anda. 27 Januari 2016 Fasal-Fasal yang dipinda bagi Terma & Syarat AFFINBANK Debit MasterCard Sila harap maklum bahawa perubahan berikut (perkataan digelapkan) telah dibuat ke atas Terma & Syarat AFFINBANK Debit

Lebih terperinci

PERNYATAAN PRIVASI INREACH

PERNYATAAN PRIVASI INREACH PERNYATAAN PRIVASI INREACH Terakhir Dikemas Kini: 1 September, 2016 (v 2016.2) Privasi anda penting kepada InReach, Inc. ( inreach ). Kami menghasilkan Pernyataan Privasi ini agar anda tahu cara kami mengumpul,

Lebih terperinci

NOTIS PERLINDUNGAN DATA PEREKRUTAN

NOTIS PERLINDUNGAN DATA PEREKRUTAN NOTIS PERLINDUNGAN DATA PEREKRUTAN I. PENGENALAN Bank of America Corporation, syarikat kumpulannya, sekutu dan cawangannya (secara kolektif, Bank ) telah menyediakan Notis Perlindungan Data Pengambilan

Lebih terperinci

1.1 Dalam menyediakan perkhidmatan, kami akan mengumpulkan data daripada sumber-sumber berikut:-

1.1 Dalam menyediakan perkhidmatan, kami akan mengumpulkan data daripada sumber-sumber berikut:- Pernyataan ini dikeluarkan dalam Bahasa Inggeris dan Bahasa Malaysia. Sekiranya terdapat sebarang keraguan atau ketakkonsistenan antara versi Bahasa Inggeris dan Bahasa Malaysia, pernyataan dalam Bahasa

Lebih terperinci

SOALAN LAZIM Apakah produk yang ditawarkan oleh YIR? Adakah saya layak memohon pembiayaan YIR? Bagaimanakah saya boleh memohon pembiayaan YIR?

SOALAN LAZIM Apakah produk yang ditawarkan oleh YIR? Adakah saya layak memohon pembiayaan YIR? Bagaimanakah saya boleh memohon pembiayaan YIR? SOALAN LAZIM 1. Apakah produk yang ditawarkan oleh YIR? YIR menawarkan produk pembiayaan peribadi Islam tanpa cagaran, khas untuk penjawat awam Malaysia. Kadar keuntungan produk YIR dikira berdasarkan

Lebih terperinci

Ranhill Holdings Berhad KENYATAAN PRIVASI

Ranhill Holdings Berhad KENYATAAN PRIVASI Ranhill Holdings Berhad KENYATAAN PRIVASI Ranhill Holdings Berhad, Kumpulan Syarikat Ranhill dan Kumpulan Syarikat Ranhill Bersekutu, entiti dikawal bersama dan syarikat gabungan (secara kolektif, "Kumpulan"),

Lebih terperinci

NOTIS PRIVASI MAKLUMAT PERIBADI UNTUK KAKITANGAN DAN CALON

NOTIS PRIVASI MAKLUMAT PERIBADI UNTUK KAKITANGAN DAN CALON NOTIS PRIVASI MAKLUMAT PERIBADI UNTUK KAKITANGAN DAN CALON Adient plc (didaftarkan di Ireland, 25-28 North Wall Quay, IFSC, Dublin, 1), dan subsidiari dan syarikat gabungannya (secara kolektif, Adient,

Lebih terperinci

Terma dan Syarat yang Mentadbir Depositori Maklumat Kebangsaan

Terma dan Syarat yang Mentadbir Depositori Maklumat Kebangsaan Terma dan Syarat yang Mentadbir Depositori Maklumat Kebangsaan 1. Tafsiran Perkataan dan ungkapan yang digunakan dalam Terma dan Syarat ini mempunyai maksud seperti berikut:- "Akaun" bermakna mana-mana

Lebih terperinci

6 April Fasal-Fasal yang dipinda bagi Terma & Syarat AFFIN ISLAMIC Debit MasterCard

6 April Fasal-Fasal yang dipinda bagi Terma & Syarat AFFIN ISLAMIC Debit MasterCard 6 April 2017 Fasal-Fasal yang dipinda bagi Terma & Syarat AFFIN ISLAMIC Debit MasterCard Sila harap maklum bahawa pindaan berikut (perkataan digelapkan) telah dibuat ke atas Terma & Syarat AFFIN Islamic

Lebih terperinci

DASAR PRIVASI NOTIS PERLINDUNGAN DATA PERIBADI

DASAR PRIVASI NOTIS PERLINDUNGAN DATA PERIBADI DASAR PRIVASI NOTIS PERLINDUNGAN DATA PERIBADI Kim Hin Industry Berhad (termasuk apa-apa anak syarikat dalam masa hadapan, syarikatsyarikat berkaitan dan entiti dikawal bersama) (" Kim Hin") menyedari

Lebih terperinci

Notis Laman Web Berkenaan Dengan Akta Perlindungan Data Peribadi 2010

Notis Laman Web Berkenaan Dengan Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 Notis Laman Web Berkenaan Dengan Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 1) Perlindungan dan Penggunaan Akta Peribadi Penang Adventist Hospital ( PAH ) menghargai data peribadi anda dan berusaha untuk melindungi

Lebih terperinci

ROCHE - PERNYATAAN PRIVASI DALAM TALIAN 30th June 2018

ROCHE - PERNYATAAN PRIVASI DALAM TALIAN 30th June 2018 Terima kasih kerana sudi datang ke salah satu laman web Roche (Malaysia) Sdn. Bhd. ( Roche, kami ) ( Laman(-laman) Web ) atau berinteraksi dengan kami. Di Roche, kami faham bahawa perlindungan privasi

Lebih terperinci

Notis Privasi Dan Perlindungan Data Peribadi Bagi Kumpulan Kobay

Notis Privasi Dan Perlindungan Data Peribadi Bagi Kumpulan Kobay Notis Privasi Dan Perlindungan Data Peribadi Bagi Kumpulan Kobay Notis ini disediakan mengikut Akta Perlindungan Data Peribadi 2010. Kumpulan Kobay (Kobay Technology Bhd. dan anak-anak syarikat dan syarikat-syarikat

Lebih terperinci

A. Notis Akta Perlindungan Data Peribadi 2010

A. Notis Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 A. Notis Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 1. Notis ini dikeluarkan selaras dengan Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 ( Akta ) ( Notis Privasi ). Ia menjelaskan jenis data yang kita kumpul atau telah

Lebih terperinci

Terma dan Syarat yang Mentadbir DuitNow. Perkataan dan ungkapan yang digunakan dalam Terma dan Syarat ini mempunyai maksud seperti berikut:-

Terma dan Syarat yang Mentadbir DuitNow. Perkataan dan ungkapan yang digunakan dalam Terma dan Syarat ini mempunyai maksud seperti berikut:- Terma dan Syarat yang Mentadbir DuitNow Tafsiran Perkataan dan ungkapan yang digunakan dalam Terma dan Syarat ini mempunyai maksud seperti berikut:- "Akaun" bermaksud mana-mana akaun deposit anda yang

Lebih terperinci

NOTIS PRIVASI. Di bawah Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 ( APDP ), kami dikehendaki untuk memaklumkan kepada anda:

NOTIS PRIVASI. Di bawah Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 ( APDP ), kami dikehendaki untuk memaklumkan kepada anda: NOTIS PRIVASI Pelanggan Sebagai sebahagian daripada perniagaan hari-ke-hari Kumpulan AmBank, kami mengumpul Maklumat Peribadi anda apabila anda memohon untuk membuka akaun dengan kami, melanggan mana-mana

Lebih terperinci

AKAUN MATAWANG ASING TERMA DAN SYARAT

AKAUN MATAWANG ASING TERMA DAN SYARAT AKAUN MATAWANG ASING TERMA DAN SYARAT Atas pertimbangan Hong Leong Bank Berhad ( HLB ) bersetuju untuk membenarkan Pelanggan untuk membuka dan mengendalikan akaun matawang asing dengan HLB atas permintaan

Lebih terperinci

Borang Cadangan Star Rider

Borang Cadangan Star Rider LIBERTY INSURANCE BERHAD (16688-K) 9th Floor, Menara Liberty, 1008 Jalan Sultan Ismail, 50250 Kuala Lumpur, Malaysia. Tel 03 2619 9000 Fax 03 2693 0111 www.libertyinsurance.com.my Borang Cadangan Star

Lebih terperinci

Borang Cadangan Insurans Kecurian

Borang Cadangan Insurans Kecurian LIBERTY INSURANCE BERHAD (16688-K) 9th Floor, Menara Liberty, 1008 Jalan Sultan Ismail, 50250 Kuala Lumpur, Malaysia. Tel : 03 2619 9000 Fax : 03 2693 0111 www.libertyinsurance.com.my Borang Cadangan Insurans

Lebih terperinci

Dasar Privasi. Data Peribadi anda adalah dikumpul, diguna dan diproses oleh Kumpulan Hunza untuk, di kalangan lain, tujuan-tujuan berikutnya :-

Dasar Privasi. Data Peribadi anda adalah dikumpul, diguna dan diproses oleh Kumpulan Hunza untuk, di kalangan lain, tujuan-tujuan berikutnya :- Dasar Privasi Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 (selepas ini dirujuk sebagai Akta ) sekarang telah dikuatkuasakan. Hunza Properties Berhad (selepas in dirujuk sebagai Hunza ) bersama dengan syarikat-syarikat

Lebih terperinci

SOALAN LAZIM Apakah produk yang ditawarkan oleh YIR? Adakah saya layak memohon pembiayaan YIR? Bagaimanakah saya boleh memohon pembiayaan YIR?

SOALAN LAZIM Apakah produk yang ditawarkan oleh YIR? Adakah saya layak memohon pembiayaan YIR? Bagaimanakah saya boleh memohon pembiayaan YIR? SOALAN LAZIM 1. Apakah produk yang ditawarkan oleh YIR? YIR menawarkan produk pembiayaan peribadi Islam tanpa cagaran, khas untuk penjawat awam Malaysia. Kadar keuntungan produk YIR dikira berdasarkan

Lebih terperinci

SOALAN LAZIM. 7. Adakah penjamin atau cagaran diperlukan? Tiada penjamin atau cagaran yang diperlukan untuk pembiayaan peribadi YIR.

SOALAN LAZIM. 7. Adakah penjamin atau cagaran diperlukan? Tiada penjamin atau cagaran yang diperlukan untuk pembiayaan peribadi YIR. SOALAN LAZIM 1. Siapakah Yayasan Ihsan Rakyat ( YIR )? YIR adalah sebuah yayasan dengan nombor pendaftaran syarikat 1003231-A yang diperbadankan di bawah Akta Syarikat 2016. Ia BUKAN sebuah koperasi yang

Lebih terperinci

Fasal-fasal yang dipinda bagi Terma & Syarat Kad AFFINBANK World MasterCard

Fasal-fasal yang dipinda bagi Terma & Syarat Kad AFFINBANK World MasterCard 20 Julai 2016 Fasal-fasal yang dipinda bagi Terma & Syarat Kad AFFINBANK World MasterCard Sila harap maklum bahawa perubahan berikut telah dibuat ke atas Terma & Syarat Kad AFFINBANK World MasterCard anda.

Lebih terperinci

D.R. 35/2009 RANG UNDANG-UNDANG PERLINDUNGAN DATA PERIBADI 2009

D.R. 35/2009 RANG UNDANG-UNDANG PERLINDUNGAN DATA PERIBADI 2009 Perlindungan Data Peribadi 1 D.R. 35/2009 RANG UNDANG-UNDANG PERLINDUNGAN DATA PERIBADI 2009 SUSUNAN FASAL BAHAGIAN I PERMULAAN Fasal 1. Tajuk ringkas dan permulaan kuat kuasa 2. Pemakaian 3. Ketidakpakaian

Lebih terperinci

Peraduan InstaHarapan AADK

Peraduan InstaHarapan AADK Peraduan InstaHarapan AADK TERMA & SYARAT-SYARAT PERADUAN Sila baca dan fahami peraturan Peraduan seperti yang tertera di bawah. 1. KATEGORI Bagi menyertai peraduan ini,anda hendaklah : Warganegara Malaysia;

Lebih terperinci

TERMA DAN SYARAT Program Ahli-Dapatkan-Ahli RHB Premier

TERMA DAN SYARAT Program Ahli-Dapatkan-Ahli RHB Premier Q2, Q3, Q4 2019 Page 1 of 5 RHB Bank Berhad (No. Syarikat 6171-M) dan RHB Islamic Bank Berhad (No. Syarikat 680329-V) secara kolektif akan dirujuk sebagai RHB. TEMPOH PROGRAM 1. Program Ahli-Dapatkan-Ahli

Lebih terperinci

PROGRAM JUMPER 2.0 M.S 1

PROGRAM JUMPER 2.0 M.S 1 PROGRAM JUMPER 2.0 Syarat syarat: i. Bumiputera berumur kurang dari 35 tahun. ii. Perniagaan telah beroperasi selama 6 bulan dan ke atas. iii. Perniagaan berlandaskan Shari ah. iv. Terbuka kepada perniagaan

Lebih terperinci

NOTIS PRIVASI. Di bawah Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 ( APDP ), kami dikehendaki untuk memaklumkan kepada anda:

NOTIS PRIVASI. Di bawah Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 ( APDP ), kami dikehendaki untuk memaklumkan kepada anda: NOTIS PRIVASI Pelanggan Sebagai sebahagian daripada perniagaan hari-ke-hari Kumpulan AmBank, kami mengumpul Maklumat Peribadi anda apabila anda memohon untuk membuka akaun dengan kami, melanggan mana-mana

Lebih terperinci

DASAR PRIVASI (BAHASA MELAYU)

DASAR PRIVASI (BAHASA MELAYU) DASAR PRIVASI (BAHASA MELAYU) 20190410 1. APAKAH DASAR PRIVASI? Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 ( APDP ) diperkenalkan untuk mengawal pemprosesan Data Peribadi dalam transaksi komersial. APDP yang

Lebih terperinci

NOTIS PRIVASI PUSAT TUISYEN PERINTIS. (JM P)

NOTIS PRIVASI PUSAT TUISYEN PERINTIS. (JM P) NOTIS PRIVASI PUSAT TUISYEN PERINTIS. (JM0331498-P) 1.0 Kenyataan Privasi ini akan menunjukkan bagaimana Pusat Tuisyen Perintis (JM0331498-P) bersama dengan:- Kumpulan Pendidikan Perintis Sdn.Bhd. (879327-W)

Lebih terperinci

Dasar Privasi. Skop. Jenis Data dan Kaedah Pengumpulan

Dasar Privasi. Skop. Jenis Data dan Kaedah Pengumpulan Dasar Privasi Dalam Dasar Privasi ini ("Dasar"), kami, Qualcomm Incorporated dan syarikat subsidiari (secara kolektif "kami" atau "kita"), menyediakan maklumat mengenai cara kami mengumpul, menggunakan,

Lebih terperinci

KENYATAAN PRIVASI (BAHASA MALAYSIA)

KENYATAAN PRIVASI (BAHASA MALAYSIA) KENYATAAN PRIVASI (BAHASA MALAYSIA) 3 rd May 2016 1. APAKAH KENYATAAN PRIVASI? Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 ( APDP ) telah digubal oleh kerajaan Malaysia bagi mengawal pemprosesan Data Peribadi

Lebih terperinci

Promosi Beli dan Menang Senheng (Peraduan) dianjurkan oleh Malaysian Electronic Clearing Corporation Sdn. Bhd.

Promosi Beli dan Menang Senheng (Peraduan) dianjurkan oleh Malaysian Electronic Clearing Corporation Sdn. Bhd. SYARAT DAN PERATURAN Promosi Beli dan Menang Senheng (Peraduan) dianjurkan oleh Malaysian Electronic Clearing Corporation Sdn. Bhd. Penganjur 1. Peraduan ini dianjurkan oleh Senheng Electric (KL) Sdn.

Lebih terperinci

Kolej Universiti Saito Notis Privasi

Kolej Universiti Saito Notis Privasi Kolej Universiti Saito Notis Privasi AKTA PERLINDUNGAN DATA PERIBADI 2010 Dasar Privasi ini mentadbir cara-cara Kolej Universiti Saito mengumpul, menggunakan, mengekalkan dan mendedahkan maklumat yang

Lebih terperinci

DASAR PRIVASI MALAYSIA UNTUK SANDLER ONLINE

DASAR PRIVASI MALAYSIA UNTUK SANDLER ONLINE DASAR PRIVASI MALAYSIA UNTUK SANDLER ONLINE Dasar Privasi ini menerangkan amalan Sandler Systems, Inc. ( Sandler, kami atau kita ) berkenaan pengumpulan, penggunaan dan pendedahan maklumat yang kami kumpulkan

Lebih terperinci

PERBENDAHARAAN MALAYSIA

PERBENDAHARAAN MALAYSIA WP 6.1/2013 KERAJAAN MALAYSIA Caruman Wang Simpanan Pekerja Untuk Pegawai-Pegawai Kerajaan Persekutuan Dan Negeri/Badan-Badan Berkanun Persekutuan Dan Negeri/Kuasa-Kuasa Tempatan PERBENDAHARAAN MALAYSIA

Lebih terperinci

Borang Cadangan Insurans Semua Risiko Peralatan Mesin

Borang Cadangan Insurans Semua Risiko Peralatan Mesin LIBERTY INSURANCE BERHAD (16688-K) (formerly known as Uni.Asia General Insurance Berhad) 9th Floor, Menara Liberty, 1008 Jalan Sultan Ismail, 50250 Kuala Lumpur, Malaysia. Tel 03 2619 9000 Fax 03 2693

Lebih terperinci

Dasar Privasi kami. Terakhir diubah suai: 12 Dis Ringkasan perubahan boleh dirujuk di bahagian bawah Dasar Privasi ini.

Dasar Privasi kami. Terakhir diubah suai: 12 Dis Ringkasan perubahan boleh dirujuk di bahagian bawah Dasar Privasi ini. Dasar Privasi kami Terakhir diubah suai: 12 Dis 2014. Ringkasan perubahan boleh dirujuk di bahagian bawah Dasar Privasi ini. Matlamat Dasar Privasi ini adalah untuk memberikan gambaran keseluruhan tentang

Lebih terperinci

Terma dan Syarat National Addressing Database

Terma dan Syarat National Addressing Database Di dalam DuitNow ini ( Terma ), sebarang rujukan kepada "anda" adalah merujuk kepada pelanggan Bank yang menggunakan perkhidmatan (NAD). Sebarang rujukan kepada "kita" dan "kami" adalah merujuk kepada

Lebih terperinci

Notis kepada pelanggan Akaun Pelaburan Emas CIMB BANK melalui CIMB CLICKS

Notis kepada pelanggan Akaun Pelaburan Emas CIMB BANK melalui CIMB CLICKS Notis kepada pelanggan Akaun Pelaburan Emas CIMB BANK melalui CIMB CLICKS (Tarikh Notis: 9 March 2017) Kepada pelanggan, Dengan ini adalah dimaklumkan bahawa terma-terma dan syarat-syarat Perjanjian Akaun

Lebih terperinci

TERMA DAN SYARAT PELAN PEMBAYARAN MUDAH ( EPP ) AFFINBANK

TERMA DAN SYARAT PELAN PEMBAYARAN MUDAH ( EPP ) AFFINBANK TERMA DAN SYARAT PELAN PEMBAYARAN MUDAH ( EPP ) AFFINBANK Sila baca Terma dan Syarat ini sebelum membuat sebarang Pembelian Barangan di bawah EPP. Anda dianggap telah menerima Terma dan Syarat di sini

Lebih terperinci

Borang Cadangan Insurans Jaminan Fideliti

Borang Cadangan Insurans Jaminan Fideliti LIBERTY INSURANCE BERHAD (16688-K) 9th Floor, Menara Liberty, 1008 Jalan Sultan Ismail, 50250 Kuala Lumpur, Malaysia. Tel : 03 2619 9000 Fax : 03 2693 0111 www.libertyinsurance.com.my Borang Cadangan Insurans

Lebih terperinci

Polisi Privasi Smiggle

Polisi Privasi Smiggle Polisi Privasi Smiggle Ini adalah Polisi Privasi Just Group Limited ABN 97 096 911 410 (Just Group) dan kesemua anak-anak syarikatnya (kami). Smiggle adalah sebahagian daripada Just Group. Just Group adalah

Lebih terperinci

VERSI-1/04/01/2017/CIP/T&C/BM. Terma dan Syarat Pelan Ansuran Tunai Melalui Panggilan Telefon ( CIP ) AFFINBANK

VERSI-1/04/01/2017/CIP/T&C/BM. Terma dan Syarat Pelan Ansuran Tunai Melalui Panggilan Telefon ( CIP ) AFFINBANK Terma dan Syarat Pelan Ansuran Tunai Melalui Panggilan Telefon ( CIP ) AFFINBANK 1. Pelan Ansuran Tunai Melalui Panggilan Telefon ("CIP") hanya ditawarkan kepada :- (i) Ahli Kad Kredit Affin Bank Berhad

Lebih terperinci

NOTIS PENTING: INI ADALAH PRODUK AKAUN PELABURAN YANG TERIKAT KEPADA PRESTASI ASET, DAN BUKAN PRODUK DEPOSIT.

NOTIS PENTING: INI ADALAH PRODUK AKAUN PELABURAN YANG TERIKAT KEPADA PRESTASI ASET, DAN BUKAN PRODUK DEPOSIT. NOTIS PENTING: INI ADALAH PRODUK AKAUN PELABURAN YANG TERIKAT KEPADA PRESTASI ASET, DAN BUKAN PRODUK DEPOSIT. TERMA-TERMA DAN SYARAT-SYARAT BAGI AKAUN PELABURAN WAFIYAH (Akaun Pelaburan Wafiyah tidak dilindungi

Lebih terperinci

Dasar Privasi Herbert Smith Freehills Muka surat 1 daripada 10

Dasar Privasi Herbert Smith Freehills Muka surat 1 daripada 10 Dasar Privasi Herbert Smith Freehills Muka surat 1 daripada 10 DASAR PRIVASI Undang-Undang dan Peraturan 1. PENGENALAN Herbert Smith Freehills dan pejabat, cawangan dan firma bersekutunya ( "HSF" atau

Lebih terperinci