TRENDLINE UNTUK UNTU MAKSIMUM PROFIT MOHD NASYIT

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Ukuran: px
Mulai penontonan dengan halaman:

Download "TRENDLINE UNTUK UNTU MAKSIMUM PROFIT MOHD NASYIT"

Transkripsi

1 7 TEKNIK TRENDLINE UNTUK MAKSIMUM PROFIT MOHD NASYIT

2 7 TEKNIK TRENDLINE UNTUK MAKSIMUM PROFIT MOHD NASYIT

3 PENAFIAN Tujuan ebook ini diterbitkan adalah untuk perkongsian ilmu dan untuk pembelajaran semata-mata. Bukan bertujuan untuk memberi nasihat pelaburan atau menggalakkan anda menggunakan ilmu yang dikongsikan untuk live trading anda. Sebarang keputusan adalah atas tanggungjawab anda. Ebook ini adalah untuk kegunaan sendiri sahaja.

4 Perhatian! Sila baca dan fahamkan terlebih dahulu ebook terdahulu iaitu ebook TLB Optimum dan juga TLB PRO 2.0 untuk pemahaman breakout entry, stoploss dan juga berkenaan cara melukis fibonacci retracement. WAJIB BREAKEVEN bagi setiap trade yang dibuat terutama bagi yang mempunyai target profit yang besar atau stoploss yang besar. *Breakeven ubah SL pada entry price

5 Cara sambungan trendline Cara sambungan trendline adalah subjektif iaitu tiada ketetapan muktamad secara tepat bagaimana ia mesti dan wajib dilukis. Saya akan senaraikan berberapa cara melukis trendline yang biasa digunakan/dilukis oleh majoriti trader pada mukasurat bertajuk 6 teknik trendline. Perbezaan lukisan trendline ini adalah mengikut pemahaman trader itu sendiri untuk objektif trading masingmasing.

6 Trendline adalah cara terbaik untuk entry & exit confirmation! Bagi anda yang gemar trading pada reversal dan continuation trend, trendline boleh menjadi tools terbaik anda. Disebabkan trendline adalah garisan yang berkait terus kepada trend, sebarang breakout pada garisan trend ini(trendline) bermakna suatu perubahan trend itu adalah pasti/jelas(confirmed) dan anda boleh mengambil signal tersebut. Contoh trendline downtrend break, bermaksud trend sudah berubah kepada uptrend. Dalam 1 trending price pula, akan berlaku pola retracement kecilkecilan, trendline akan dilukis pada trend ini dan jika berlaku breakout, itu tandanya trend bakal berterusan naik(continuation trend).

7

8 Tools trading dan S&R Saya akan kongsikan berberapa kaedah penggunaan tools dalam trading untuk mendapatkan janaan(projection) S&R yang akan digunakan untuk entry dan exit dalam trading dan saya juga akan tunjukkan kepada anda kenapa anda harus memilih trendline berbanding tools-tools ini. 2 tools teknikal analisis yang popular adalah fibonacci dan channel. Saya akan kongsikan penggunaan tools ini pada mukasurat berikutnya.

9 Fibonacci Channel S&R

10 Fibonacci Fan S&R

11 Fibonacci Expansion

12 Fibonacci Retracement S&R

13 Channel entry & exit projection

14 Channel S&R breakout entry/exit part 1

15 Channel S&R breakout entry/exit part 2

16 MENGAPA ANDA PERLU GUNAKAN TRENDLINE? - Trendline lebih mudah digunakan dalam konsep S&R! Anda tidak perlu serabut untuk memikirkan adakah tepat sambungan channel atau fibonacci anda kerana tiada ketetapan secara muktamad mengenai betul atau salah penggunaan tersebut. Penggunaan trendline adalah ringkas, praktikal dan mudah difahami. Saya akan kupas secara lanjut mengenai trendline ini pada mukasurat selanjutnya beserta gambar untuk memudahkan pemahaman anda.

17 6 TEKNIK DINAMIK TRENDLINE NOTE : Penggunaan Trendline ini mungkin berbeza dari cara penggunaan biasa

18 teknik1. Trendline utama(main) dan retracement trendline

19 penerangan Price membuat pergerakan trending naik ataupun turun, 1 trendline dilukis berdasarkan trend tersebut. Peluang entry berdasarkan trend tersebut akan ditentukan berdasarkan price yang membuat retracement berlawanan arah trend itu. Entry hanya akan dibuat apabila price yang berlawan arah tadi, mula mengikuti semula trend asal dengan break trendline retracement. Cara ini adalah salah satu cara terbaik bagi mereka yang trading mengikuti arah trend untuk trade mengikut trend tersebut. Ingat, trend is your bestfriend!

20 teknik2. Inner trendline

21 penerangan Berbeza dengan teknik1 sebelum ini di mana telah diterangkan cara penggunaan trendline retracement untuk entry ikut trend(jika break), kali ini penggunaan trendline pula adalah sebaliknya. Cara ini lebih popular dikalangan trader yang trade lawan arah(martingale) atas tujuan dan pemahaman tertentu pada market trend. Selain itu tujuan penggunaan trendline sebegini adalah lebih kepada closing trade sebelum ini.

22 Penggunaan Inner trendline dalam trending market price

23 teknik3. Dinamik S&R trendline

24 penerangan Jika anda sebelum ini pelajari garisan horizontal(garisan mendatar) sebagai S&R, kini anda juga perlu ketahui bahawa trendline juga punya fungsi yang sama seperti itu. Janaan S&R(projection S&R) hadapan(future S&R) adalah berdasarkan data-data terdahulu atau yang lepas. Trendline digunakan sepenuhnya menggantikan garisan mendatar(horizontal line) yang kebiasaannya digunakan sebagai S&R. Fungsi trendline di sini juga termasuklah menjadi SBR(support become resistance) dan RBS(resistance become support)

25 teknik4. Teknik trendline X

26 penerangan Memahami terlebih dahulu konsep S&R, SBR dan RBS kemudian mengaitkannya dengan trendline yang menggantikan garisan mendatar(horizontal line). Fungsi adalah sama sahaja cuma berbeza dari segi kedudukan. Kaedah SBR/RBS ini digabungan secara menggunakan lebih dari 1 trendline iaitu menggunakan 2 trendline dalam 1 masa dan ia membentuk seakan huruf X.

27

28 teknik5. Channel trendline

29 penerangan Hampir sama dengan penggunaan tools Channel tetapi berbeza dengan kedudukan upper dan lower channel kerana trendline channel adalah dibuat secara manual bagi mendapatkan exit projection secara tepat. Jika anda mahukan profit yang lebih maksimum, teknik ini adalah untuk anda!

30 NOTE: Trendline berwarna merah Channel berwarna biru

31 teknik6. Elliott wave trendline

32 Elliott waves(ew) dan trendline Kaedah ini lebih rumit dan kompleks berbanding penggunaan trendline yang diterangkan sebelum ini. Terdapat dua stuktur, iaitu impulsive dan corrective. Walaubagaimanapun, terdapat cara lebih mudah untuk menggunakan kaedah Elliott wave ini secara ringkas dan profitable. Kombinasi kedua-dua ini adalah sangat sesuai kerana dua-duanya adalah berdasarkan trend Anda tidak semestinya perlu fahamkan atau lukiskan setiap stuktur EW ke dalam chart anda. Sebaliknya cukuplah anda memahami rupa stuktur asas impulsive dan corrective ABC ini. Wave-wave ini semua mewakili 1 kitaran trend yang lengkap dan akan berubah selepas itu. Perubahan ini boleh dilihat melalui breakout pada trendline yang mewakili wave itu. Ikutilah arah breakout tersebut. Lihat contoh pada mukasurat berikutnya.

33 Impulsive waves dan ciri-ciri

34 Impulse dan trendline breakout

35 Corrective waves dan ciri-ciri

36 Corrective ABC dan trendline breakout

37 Note: Kesemua cara-cara lukisan trendline dan teknik yang saya senaraikan adalah untuk tujuan pembelajaran mengenai sambungan-sambungan trendline dan secara tidak langsung bagi menjawab persoalan-persoalan sesetengah trader baru yang masih keliru mengenai cara menggunakan trendline. Anda boleh gunakannya secara kreatif dan logik selaras dengan keperluan trading anda. Keadaan market yang dinamik ini tidak mensyaratkan suatu ketetapan dalam penggunaan trendline.

38 ISI KANDUNGAN 7 TEKNIK TRENDLINE 7 teknik di dedahkan: 1. TRENDLINE DIVERGENCE BREAKOUT 2. TRENDLINE BREAKOUT & FIBONACCI ENTRY/EXIT REVERSAL PULLBACK 4. SUPPORT/RESISTANCE TRENDLINE 5. RETRACEMENT & PULLBACK TRENDLINE BREAKOUT 6. OB/OS TRENDLINE BREAKOUT 7. TRENDLINE 3 ND RETRACEMENT ENTRY

39 7 teknik trendline DIDEDAHKAN! Sila pastikan anda membaca dan memahami terlebih dahulu Nota TLB PRO 2.0 sebelum anda membaca ebook ini.

40 TEKNIK 1 TRENDLINE DIVERGENCE

41 Penerangan ringkas

42 Ciri-ciri Divergence Signal

43 Entry point

44 Teknik Entry

45 Buy signal

46 Sell signal

47 TEKNIK 2 TRENDLINE BREAKOUT & FIBONACCI ENTRY/EXIT

48 Penerangan ringkas

49 Contoh trade setup

50 Buy signal

51 Sell signal

52 TEKNIK TRENDLINE REVERSAL

53 Penerangan ringkas

54 Trade setup

55 Buy signal

56 Sell signal

57 TEKNIK 4 SUPPORT/RESISTANCE TRENDLINE

58 Penerangan ringkas

59 Sell signal

60 Buy signal

61 TEKNIK 5 RETRACEMENT & PULLBACK TRENDLINE BREAKOUT

62 Penerangan ringkas

63 Trade setup

64 Trade setup

65 Buy signal

66 Sell signal

67 TEKNIK 6 OB/OS TRENDLINE BREAKOUT *OB Overbought *OS Oversold

68 Penerangan ringkas

69 Trade setup

70 Sell signal

71 Buy signal

72 TEKNIK 7 TRENDLINE 2 ND RETRACEMENT ENTRY

73 Penerangan ringkas

74 Trade setup

75 Buy signal part 1

76 Buy signal part 2

77 Sell signal

78 PLAN YOUR TRADE, TRADE YOUR PLAN! SCAN SIGNAL PROFIT REPEAT

79 Thanks! Dapatkan versi lengkap ini PERCUMA apabila anda menempah TLB PRO sekarang!

FRACTAL BREAKOUT REVERSE Gandakan akaun anda kepada 300% dalam masa singkat!

FRACTAL BREAKOUT REVERSE Gandakan akaun anda kepada 300% dalam masa singkat! FRACTAL BREAKOUT REVERSE Gandakan akaun anda kepada 300% dalam masa singkat! 0 P a g e Disclaimer Segala yang ditulis dalam ebook ini adalah untuk tujuan pembelajaran semata-mata. Tiada nasihat pelaburan

Lebih terperinci

JANA RIBUAN RINGGIT DENGAN TRADE MELAWAN TREND.

JANA RIBUAN RINGGIT DENGAN TRADE MELAWAN TREND. JANA RIBUAN RINGGIT DENGAN TRADE MELAWAN TREND. Hari ini saya akan kongsikan mengenai suatu teknik yang agak popular pada tahun sekitar 2009-2010. Teknik ini saya telah pun gunakan untuk sekian lama dan

Lebih terperinci

MY-4X TRADING SYSTEM. Identifikasi trend, support dan resistance. Kenali peluang beli atau menjual dengan analisa teknikal

MY-4X TRADING SYSTEM. Identifikasi trend, support dan resistance. Kenali peluang beli atau menjual dengan analisa teknikal Trading di forex adalah tentang mencari keuntungan dan manajemen modal. Untuk bisa mendapatkan keuntungan maximal yang kita harus lakukan adalah mengetahui secara spesifik level entry dan exit dari setiap

Lebih terperinci

INDOTRADERPEDIA BULETIN TRADER INDONESIA - Dalam trading, istilah momentum

INDOTRADERPEDIA BULETIN TRADER INDONESIA -  Dalam trading, istilah momentum VOLUME 3, ISSUE 6 SEPTEMBER - OKTOBER 2015 INDOTRADERPEDIA BULETIN TRADER INDONESIA - WWW.INDOTRADERPEDIA.COM Inside this issue: Candle Power : Identical Three Crow 6 Indicator : Donchian Channels 9 Charting

Lebih terperinci

I. Trend. The Secret Technical Analysis Direct You To Be A Professional Trader

I. Trend. The Secret Technical Analysis Direct You To Be A Professional Trader I. Trend Trend didefinisikan sebagai kekuatan pasar antara Pembelian dan Penjualan. Berdasarkan definisi diatas Trend dibagi menjadi 3 (tiga) jenis yaitu : 1. Sideway Trend yaitu kekuatan pasar dimana

Lebih terperinci

INDOTRADERPEDIA BULETIN TRADER INDONESIA - Volume 4, Issue 2 : Maret April 2016

INDOTRADERPEDIA BULETIN TRADER INDONESIA -  Volume 4, Issue 2 : Maret April 2016 INDOTRADERPEDIA BULETIN TRADER INDONESIA - WWW.INDOTRADERPEDIA.COM Volume 4, Issue 2 : Maret April 2016 MELIHAT RETRACEMENT/REVERSAL MENGGUNAKAN PEAK ADX Kondisi trend adalah kondisi favorit bagi para

Lebih terperinci

INDOTRADERPEDIA MENENTUKAN BREAK POINT PADA CHART PATTERN INSIDE THIS ISSUE : KOMBINASI DOJI & GAP. Hal. 7 TIGA TIPS TRADING MARKET YANG SIDEWAYS

INDOTRADERPEDIA MENENTUKAN BREAK POINT PADA CHART PATTERN INSIDE THIS ISSUE : KOMBINASI DOJI & GAP. Hal. 7 TIGA TIPS TRADING MARKET YANG SIDEWAYS INDOTRADERPEDIA BULETIN TRADER INDONESIA - WWW.INDOTRADERPEDIA.COM Volume 5, Issue 2 : Maret - April 2017 MENENTUKAN BREAK POINT PADA CHART PATTERN Sebagian trader kurang tertarik trading chart pattern.

Lebih terperinci

Support & Resistance

Support & Resistance Support & Resistance Konsep dari Support dan Resistance merupakan 2 attribut dari analisa teknikal dan umumnya digunakan oleh para pemula yang baru belajar trading. Artikel disini akan berusaha memberikan

Lebih terperinci

INDOTRADERPEDIA BULETIN TRADER INDONESIA - Volume 4, Issue 4 : Juli Agustus 2016

INDOTRADERPEDIA BULETIN TRADER INDONESIA -  Volume 4, Issue 4 : Juli Agustus 2016 INDOTRADERPEDIA BULETIN TRADER INDONESIA - WWW.INDOTRADERPEDIA.COM Volume 4, Issue 4 : Juli Agustus 2016 MENGENAL VOLATILITAS DALAM TRADING Dalam trading terdapat istilah volatilitas. Kita mungkin pernah

Lebih terperinci

TEKNIK ANALISA FOREX ~TEORI 123 ~ ~ TEORI ELLIOT WAVE ~ ~ FIBONACCI RATIO ~

TEKNIK ANALISA FOREX ~TEORI 123 ~ ~ TEORI ELLIOT WAVE ~ ~ FIBONACCI RATIO ~ TEKNIK ANALISA FOREX ~TEORI 123 ~ ~ TEORI ELLIOT WAVE ~ ~ FIBONACCI RATIO ~ 1. Teori 123 (Law of charts) Umumnya pergerakan harga akan membentuk suatu pola zigzag atau biasa disebut teori 123. Dimana jarak

Lebih terperinci

~TEORI 123 ~ ~ TEORI ELLIOT WAVE ~ ~ FIBONACCI RATIO ~

~TEORI 123 ~ ~ TEORI ELLIOT WAVE ~ ~ FIBONACCI RATIO ~ ~TEORI 123 ~ ~ TEORI ELLIOT WAVE ~ ~ FIBONACCI RATIO ~ Teori 123 (Law of charts) Umumnya pergerakan harga akan membentuk suatu pola zigzag atau biasa disebut teori 123. Dimana jarak 1-2 lebih panjang dari

Lebih terperinci

INDOTRADERPEDIA BULETIN TRADER INDONESIA - Volume 4, Issue 5 : September - Oktober 2016

INDOTRADERPEDIA BULETIN TRADER INDONESIA -  Volume 4, Issue 5 : September - Oktober 2016 INDOTRADERPEDIA BULETIN TRADER INDONESIA - WWW.INDOTRADERPEDIA.COM Volume 4, Issue 5 : September - Oktober 2016 INSIDE THIS ISSUE : PROYEKSI PANJANG IMPULSIVE WAVE Dalam teori Elliott Wave terdapat dua

Lebih terperinci

KUMPULAN TRADING STRATEGY

KUMPULAN TRADING STRATEGY KUMPULAN TRADING STRATEGY 1. TEKNIK ROLE REVERSAL 2. KOMBINASI INDIKATOR (Bolinger Band, MA, Stochastic Oscilator) 3. KOMBINASI EXPONENTIAL MOVING AVARAGE (EMA) EMA (5, 15, dan 60) 4. KOMBINASI EMA 5,

Lebih terperinci

Perwakilan Resmi Broker FBS Konsultasi Trading Forex Gratis 1

Perwakilan Resmi Broker FBS Konsultasi Trading Forex Gratis 1 WWW.ASIAFBS.COM INTRODUCING BROKERS FBS MARKETS Inc. PERWAKILAN RESMIS BROKER FBS di INDONESIA Phone : 0853-5226-5900 E-mail : admin@asiafbs.com YM : asiafbs AsiaFBS.com adalah Introducing Broker (IB)

Lebih terperinci

ANALISA TEKNIKAL. Beberapa 'peralatan populer' yang digunakan dalam analisa teknikal adalah : 1. Chart. - Line - Candlesticks.

ANALISA TEKNIKAL. Beberapa 'peralatan populer' yang digunakan dalam analisa teknikal adalah : 1. Chart. - Line - Candlesticks. ANALISA TEKNIKAL Analisa Teknikal merupakan 'pelajaran sejarah' dalam menganalisa pergerakan harga. Dengan motto 'Sejarah akan terulang', pergerakan harga di masa lalu dipelajari untuk memprediksi arah

Lebih terperinci

1. Introduction 2. Head and Shoulder 3. Symmetrical Triangle 4. Ascending Triangle 5. Descending Triangle

1. Introduction 2. Head and Shoulder 3. Symmetrical Triangle 4. Ascending Triangle 5. Descending Triangle Mypip Education Program www.mypippartner.com Chart Pattern 1. Introduction 2. Head and Shoulder 3. Symmetrical Triangle 4. Ascending Triangle 5. Descending Triangle Part I 1 Mypip Education Program PENDAHULUAN

Lebih terperinci

Harmonic Trading System

Harmonic Trading System Harmonic Trading System Pada pelajaran kali ini, kita akan membahas mengenai pola harmonis. Pelajaran yang mungkin agak sedikit sulit, namun sekali anda bisa memahami maka akan bisa membantu anda untuk

Lebih terperinci

1) Petakan Trend dan Ikuti

1) Petakan Trend dan Ikuti Salah satu analisis penting yang dapat digunakan untuk membantu Anda dalam mengambil keputusan trading, selain analisa fundamental dan penggunaan manajemen modal adalah analisa teknikal. Sebegitu pentingnya

Lebih terperinci

Fundamental Vs Technikal Psikologi Trading Scalper,Swinger,Investor. Chart Asumsi dalam Technical Analysis Support & Resistance Penentuan Trend

Fundamental Vs Technikal Psikologi Trading Scalper,Swinger,Investor. Chart Asumsi dalam Technical Analysis Support & Resistance Penentuan Trend Fundamental Vs Technikal Psikologi Trading Scalper,Swinger,Investor Price Pattern Reversal Pattern Continuation Pattern Chart Asumsi dalam Technical Analysis Support & Resistance Penentuan Trend Indicator

Lebih terperinci

Session 2: M2: Method - Analisa Teknikal

Session 2: M2: Method - Analisa Teknikal Session 2: M2: Method - Analisa Teknikal Astronaut US vs Indonesia VS Apa yang mempengaruhi harga saham? Supply > Demand = Price Drop Supply < Demand = Price Up Demand = Buyer = Bull Supply = Seller =

Lebih terperinci

FOREX FOR NEWBIE DAN TEKNIK SIMPLE

FOREX FOR NEWBIE DAN TEKNIK SIMPLE 1 FOREX FOR NEWBIE DAN TEKNIK SIMPLE #Berbagi Ilmu itu tidak akan habis walau namamu sudah terlupakan #Jangan diperjual belikan teknik ini. Klau dijual tak doakan selalu Margin Call (MC) #Klau sudah profit

Lebih terperinci

Asas Candlestick Corak

Asas Candlestick Corak Asas Candlestick Corak Spinning Tops Candlestick dengan shadow atas yang panjang, shadow long lower rendah dan kecil badan sebenardipanggil spinning tops. Warna real body tidak adalah sangat penting. Corak

Lebih terperinci

Bollinger Bands. Gambar 1. Bollinger Bands, MA 20 & STD 2

Bollinger Bands. Gambar 1. Bollinger Bands, MA 20 & STD 2 Bollinger Bands Menyiasati Bollinger Bands Sebagai penghasil sinyal transaksi Bollinger bands merupakan salah satu dari beberapa indikator yang populer bagi kalangan trader dunia. Banyak sekali strategi

Lebih terperinci

4 Tipe Traders. Investor : Tungg. Trader kalah terus : Tak Untung

4 Tipe Traders. Investor : Tungg. Trader kalah terus : Tak Untung 4 Tipe Traders Trader Pemula: Dang dang Tung Trader Tukang Copet: Tung-Tung Ceng Investor : Tungg Trader kalah terus : Tak Untung Session 3: M3: Money Management Money Management Definisi : Pengelolaan

Lebih terperinci

TEKNIK ANALISA FOREX - 1 CANDLESTICK CHART SUPPORT & RESISTANCE PIVOT POINT BREAKOUT STRATEGY POLA REVERSAL

TEKNIK ANALISA FOREX - 1 CANDLESTICK CHART SUPPORT & RESISTANCE PIVOT POINT BREAKOUT STRATEGY POLA REVERSAL TEKNIK ANALISA FOREX - 1 CANDLESTICK CHART SUPPORT & RESISTANCE PIVOT POINT BREAKOUT STRATEGY POLA REVERSAL Candlestick Chart Candlestick adalah jenis chart yang paling sering digunakan. Dengan candlestick

Lebih terperinci

Relative strength index (RSI) dan Moving average (MA) salah satu penyusun sistem dalam trading

Relative strength index (RSI) dan Moving average (MA) salah satu penyusun sistem dalam trading ANALISA TEHNIKAL I. Moving Average(MA) & Relative Strength Index(RSI) Relative strength index (RSI) dan Moving average (MA) salah satu penyusun sistem dalam trading Moving average (MA) dan Relative Strength

Lebih terperinci

Berbeda dengan teknik scalping biasa yang mungkin cukup 1 OP/candle. Dengan akumulasi 10 candle (misal candle 6 pips) hanya 60 pips.

Berbeda dengan teknik scalping biasa yang mungkin cukup 1 OP/candle. Dengan akumulasi 10 candle (misal candle 6 pips) hanya 60 pips. Teknik Harian Tanpa Analisis 1. Untuk Trading harian, pertama lihat lebih dahulu arah pergerakan candel di D1. Bila candel naik 5 pips dari Open pertama berarti siap-siap ambil posisi Buy. Sebaliknya bila

Lebih terperinci

BAB II LANDASAN TEORI

BAB II LANDASAN TEORI BAB II LANDASAN TEORI 2.2.1 Latar Belakang Analisa Saham Dedhy dan Liliana (2007) menyatakan bahwa pergerakan harga saham pada dasarnya dipengaruhi oleh teori ekonomi yang paling dasar, yaitu hukum permintaan

Lebih terperinci

II. ANALISA TENIKAL Pengertian Analisa teknikal Prinsip Analisa teknikal

II. ANALISA TENIKAL Pengertian Analisa teknikal Prinsip Analisa teknikal II. ANALISA TENIKAL Pengertian Analisa teknikal Prinsip/ idikator Analisa teknikal Tujuan Analisa teknikal Asumsi Analisa teknikal Jenis Analisa teknikal Pengertian Analisa teknikal Analisa teknikal adalah

Lebih terperinci

PANDUAN ASAS TEKNIK BBMA

PANDUAN ASAS TEKNIK BBMA PANDUAN ASAS TEKNIK BBMA DEFINISI BBMA Merupakan Singkatan gabungan 2 indikator yang terdapat di dalam perisian Meta Trader 4 atau MT4 iatu Bolinger Band dan Moving Average. Adalah indikator Favourite

Lebih terperinci

TEKNIK ANALISA FOREX - 1

TEKNIK ANALISA FOREX - 1 TEKNIK ANALISA FOREX - 1 CANDLESTICK CHART SUPPORT & RESISTANCE PIVOT POINT BREAKOUT STRATEGI POLA REVERSAL Dirangkum & diterjemahkan Oleh Goldmaster Halaman 1 dari 9 Candlestick Chart Candlestick adalah

Lebih terperinci

TEKNIK ANALISA FOREX - 3

TEKNIK ANALISA FOREX - 3 - 3 MOVING AVERAGES BOLLINGER BANDS PARABOLIC SAR MACD STOCHASTIC RELATIVE STRENGHT INDEX (RSI) OSCILATOR & MOMENTUM TIME FRAME Moving Averages (MA) Moving Averages (MA) adalah pergerakan rata-rata harga

Lebih terperinci

Strategi TrendLine Simple trading strategi with trendline Ramuni.muni

Strategi TrendLine Simple trading strategi with trendline Ramuni.muni http://bengkelforex.uni.cc Strategi TrendLine Simple trading strategi with trendline Ramuni.muni 2011 Mencari High-Low Gelombang 1 Untuk bisa menggunakan trendline tentunya kita membutuhkan dua titik harga

Lebih terperinci

Disclaimer. Perhatian!

Disclaimer. Perhatian! Disclaimer Perhatian! Ebook ini adalah hak cipta terpelihara www.kerja-kerajaan.com. Anda dilarang sama sekali samada mengubah, mengedarkan atau menjual ebook ini kepada pihak lain. Sebarang kegiatan yang

Lebih terperinci

Real Case-Study 13 Skrip Step By Step - Closing Di Whatsapp. Produk : Garcicut Kecantikan & Kesihatan

Real Case-Study 13 Skrip Step By Step - Closing Di Whatsapp. Produk : Garcicut Kecantikan & Kesihatan Real Case-Study 13 Skrip Step By Step - Closing Di Whatsapp Produk : Garcicut Kecantikan & Kesihatan Close Sale Whatsapp 2017 1 Dalam ebook ini, saya akan kongsikan skrip sebenar dari Kajian Kes / Real

Lebih terperinci

Trading Plan. 1. Tentukan Market. Untuk jenis saham yang bisa ditransaksikan dapat berupa :

Trading Plan. 1. Tentukan Market. Untuk jenis saham yang bisa ditransaksikan dapat berupa : Trading Plan 1. Tentukan market Jenis market : Forex, Future, Saham, dll. Tentukan sub market : LQ45, second liner, dll 2. Tentukan timeframe a. Long term : > 1 tahun b. Mid term : 3-6 bulan c. Short term

Lebih terperinci

Ikhtisar Analisis Pasar. oleh Admiral Markets Trading Camp

Ikhtisar Analisis Pasar. oleh Admiral Markets Trading Camp Ikhtisar Analisis Pasar oleh Admiral Markets Trading Camp Daftar Isi Pendahuluan... 3 Analisis Teknikal vs Analisis Fundamental... 4 Analisis Fundamental... 5 Analisis Teknikal... 6 Indikator... 7 RSI...

Lebih terperinci

BAB I PENDAHULUAN. utama untuk memperoleh suatu keinginan, dengan uang tersebutlah suatu transaksi

BAB I PENDAHULUAN. utama untuk memperoleh suatu keinginan, dengan uang tersebutlah suatu transaksi BAB I PENDAHULUAN I.1 Latar Belakang Penelitian Dalam perekonomian global uang merupakan alat transaksi manusia paling utama untuk memperoleh suatu keinginan, dengan uang tersebutlah suatu transaksi bisa

Lebih terperinci

Chart Bagi Para Trader

Chart Bagi Para Trader Chart Bagi Para Trader Selama Beberapa tahun para trader telah mengembangkan beberapa macam type chart yang berbeda untuk mendapatkan gambaran yang lebih baik akan pergerakan harga.. Beberapa teknik charting

Lebih terperinci

BAB II LANDASAN TEORI. instrument pasar uang adalah jangka pendek, mudah diperjual belikan serta likuid.

BAB II LANDASAN TEORI. instrument pasar uang adalah jangka pendek, mudah diperjual belikan serta likuid. BAB II LANDASAN TEORI II.1 Pasar Finansial Pasar finansial disegmentasikan ke pasar uang dan pasar modal. Karakteristik instrument pasar uang adalah jangka pendek, mudah diperjual belikan serta likuid.

Lebih terperinci

TEKNIK MERDEKRAMA VER2.0 SE ( Special Edition ) *Hasil rekabentuk WHA928

TEKNIK MERDEKRAMA VER2.0 SE ( Special Edition ) *Hasil rekabentuk WHA928 TEKNIK MERDEKRAMA VER2.0 SE ( Special Edition ) *Hasil rekabentuk WHA928 Berikut adalah Manual Ringkas Teknik Merdekarama Di dalam rajah diatas kita dikenalkan dengan beberapa indicator yang mana ianya

Lebih terperinci

CHAOS THEORY BY BILL WILLIAM

CHAOS THEORY BY BILL WILLIAM CHAOS THEORY BY BILL WILLIAM Overview Bill William mengembangkan konsep trading yang unik dengan menggabungkan psikologi trading dengan Theory Chaos dan efek istimewa yang terjadi di dalam market. Dia

Lebih terperinci

CSR-100 Technique. Base on : csr100.blogspot.com www.carigold.com

CSR-100 Technique. Base on : csr100.blogspot.com www.carigold.com CSR-100 Technique Base on : csr100.blogspot.com www.carigold.com E-Book ini dibuat berdasarkan pembelajaran di : csr100.blogspot.com dan www.carigold.com E-Book ini dibuat untuk bahan pembelajaran semata,

Lebih terperinci

Stochastic Trader. Stochastic Oscillator

Stochastic Trader. Stochastic Oscillator Stochastic Trader Saat ini dengan semakin meluasnya masyarakat internasional yang terjun ke dalam dunia trading, semakin pesat pula perkembangan pengetahuan dan metode trading yang digunakan, sehingga

Lebih terperinci

tutorial IM Futures Trader User Guide

tutorial IM Futures Trader User Guide tutorial IM Futures Trader User Guide 01 Daftar Isi Install IM Futures Trader Membuka Account Membuka Demo Account Membuka Real Account Screen Utama IM Futures Trader Market Watch Window Grafik / Chart

Lebih terperinci

Definisi dan asumsi dasar analisa teknikal Tipe grafik dan penggunaannya Konsep indikator dan oscillator

Definisi dan asumsi dasar analisa teknikal Tipe grafik dan penggunaannya Konsep indikator dan oscillator ANALISA TEHNIKAL I. Dasar Analisa Teknikal Bagian ini akan membahas: Definisi dan asumsi dasar analisa teknikal Tipe grafik dan penggunaannya Konsep indikator dan oscillator Berjalanlah ke area terbuka,

Lebih terperinci

The Technical View. Indeks Harga Saham Gabungan (IHSG) - SIDEWAYS PREMIUM NEWSLETTER. 20 Februari Trend: Sideways (long term)

The Technical View. Indeks Harga Saham Gabungan (IHSG) - SIDEWAYS PREMIUM NEWSLETTER. 20 Februari Trend: Sideways (long term) PREMIUM NEWSLETTER The Technical View 20 Februari Indeks Harga Saham Gabungan (IHSG) - SIDEWAYS 4 28 5 IHSG (3,928.24, 3,976.58, 3,928.24, 3,976.54, +48.9299), Parabolic SAR (4,026.20) 12 19 27 2 (1) 5

Lebih terperinci

Indeks Harga Saham Gabungan (IHSG) - SIDEWAYS. IHSG (3,958.54, 3,959.10, 3,850.13, 3,894.56, ), Parabolic SAR (4,013.

Indeks Harga Saham Gabungan (IHSG) - SIDEWAYS. IHSG (3,958.54, 3,959.10, 3,850.13, 3,894.56, ), Parabolic SAR (4,013. PREMIUM NEWSLETTER The Technical View 27 Februari Indeks Harga Saham Gabungan (IHSG) - SIDEWAYS 5 cember 2 9 27 2 IHSG (3,958.54, 3,959.0, 3,850.3, 3,894.56, -64.2500), Parabolic SAR (4,03.65) () 5 9 6

Lebih terperinci

Pelajaran 7. Dinamik Bendalir. Setelah selesai mempelajari Pelajaran ini anda sepatutnya dapat

Pelajaran 7. Dinamik Bendalir. Setelah selesai mempelajari Pelajaran ini anda sepatutnya dapat Pelajaran 7 Dinamik Bendalir OBJEKTIF Setelah selesai mempelajari Pelajaran ini anda sepatutnya dapat Menerangkan tentang konsep yang diperlukan untuk menganalisis bendalir dalam gerakan. Mengenal pasti

Lebih terperinci

ASAS FOREX. 1.0 Pengenalan Forex. 1.1 Apa itu forex?

ASAS FOREX. 1.0 Pengenalan Forex. 1.1 Apa itu forex? ASAS FOREX 1.0 Pengenalan Forex 1.1 Apa itu forex? Definisi forex (Foreign Exchange Tukaran Mata Wang) yang paling mudah bagi mereka yang baru berjinak-jinak dengan dunia FOREX adalah seperti berikut:

Lebih terperinci

The direction of market the way the market is moving

The direction of market the way the market is moving Classical Chart Analysis Pola Grafik Pembalikan Bab 5 The direction of market the way the market is moving 1 The trend is your friend Go with the trend Pola Grafik Pembalikan Key reversal top adalah hasil

Lebih terperinci

Average True Range ( ) Stochastic Oscillator ( ) Momentum ( )

Average True Range ( ) Stochastic Oscillator ( ) Momentum ( ) PREMIUM NEWSLETTER The Technical View 13 Februari Indeks Harga Saham Gabungan (IHSG) Average True Range (49.6816) Stochastic Oscillator (34.2657) Momentum (98.7077) IHSG (3,978.63, 3,978.99, 3,895.61,

Lebih terperinci

Siri Native Ads #1 - Produk Ilmu Membina Syarikat Aqif Azizan Hakcipta terpelihara milik Write to Wealth.

Siri Native Ads #1 - Produk Ilmu Membina Syarikat Aqif Azizan Hakcipta terpelihara milik Write to Wealth. INI BUKAN EBOOK TEORI. INI EBOOK PERKONGSIAN EKSPERIMEN Ebook siri native advertising ini adalah pengalaman dan ujikaji saya dan pasukan Write to Wealth terhadap satu kaedah pengiklanan yang berbeza dengan

Lebih terperinci

Mother Candle E-book

Mother Candle E-book Mother Candle E-book ALL RIGHTS RESERVED. Dilarang menulis ulang merubah isi dari Ebook ini tanpa seijin dari www.forexmerahputih.blogspot.com. Kalau masih diketahui ada yang merubah PDF ini menjadi Word

Lebih terperinci

How to Become a Swing Trader?

How to Become a Swing Trader? How to Become a Swing Trader? www.1jamprofit.com ILUSTRASI Dibalik Layar ini ada 1 lembar kartu REMI ADVANCE TRAINING Type Pemain Pasar Modal INVESTOR..., beli saat punya uang dan jual saat butuh uang.

Lebih terperinci

Trading Behavior - Emotion vs Logic

Trading Behavior - Emotion vs Logic EVERYONE CAN PROFIT Trading Behavior - Emotion vs Logic I nvestasi didalam Trading tidak pernah begitu sederhana, investor harus menjadi trader dalam membangun akun portfolio nya dan selalu dibutuhkan

Lebih terperinci

PERTANDINGAN PROJEK INOVASI KELAB DAN PERSATUAN SEKOLAH-SEKOLAH MENENGAH MALAYSIA 2014

PERTANDINGAN PROJEK INOVASI KELAB DAN PERSATUAN SEKOLAH-SEKOLAH MENENGAH MALAYSIA 2014 PERTANDINGAN PROJEK INOVASI KELAB DAN PERSATUAN SEKOLAH-SEKOLAH MENENGAH MALAYSIA 2014 Disediakan oleh: Bahagian Kokurikulum dan Kesenian Kementerian Pelajaran Malaysia 1.0 TAJUK PERTANDINGAN PROJEK INOVASI

Lebih terperinci

Kawalan PENGENALAN HASIL PEMBELAJARAN

Kawalan PENGENALAN HASIL PEMBELAJARAN Topik 9 Kawalan HASIL PEMBELAJARAN Di akhir topik ini, anda seharusnya dapat: 1. Menerangkan terma kawalan dan tujuan utamanya; 2. Melihat langkah-langkah yang terlibat dalam proses kawalan; 3. Menghuraikan

Lebih terperinci

Kriteria Belanjawan Modal

Kriteria Belanjawan Modal Topik 6 Kriteria Belanjawan Modal HASIL PEMBELAJARAN Pada akhir topik ini, anda seharusnya dapat: 1. Menentukan kebolehterimaan projek baru berdasarkan tempoh bayar balik, nilai kini bersih, indeks keberuntungan

Lebih terperinci

THE POWER OF FIBONACCI RETRACEMENT

THE POWER OF FIBONACCI RETRACEMENT THE POWER OF FIBONACCI RETRACEMENT Pada ebook kali ini saya mencoba membahas lebih detail tentang penggunaan Fibonacci retracement. Dimana indikator ini dapat sangat membantu rekan-rekan trader untuk menuai

Lebih terperinci

TENIS BERPASUKAN. 3.0 FORMAT PERTANDINGAN 3.1 Tiap-tiap pasukan mengandungi 11 orang pemain iaitu 7 orang pemain lelaki dan 4 orang pemain wanita.

TENIS BERPASUKAN. 3.0 FORMAT PERTANDINGAN 3.1 Tiap-tiap pasukan mengandungi 11 orang pemain iaitu 7 orang pemain lelaki dan 4 orang pemain wanita. TENIS BERPASUKAN 1.0 PERATURAN PERTANDINGAN Pertandingan ini dijalankan mengikut Undang-Undang Persekutuan Tenis Antarabangsa. Undang-Undang dan Peraturan Persekutuan Tenis Malaysia dan Peraturan-Peraturan

Lebih terperinci

BAB V SIMPULAN DAN SARAN. dilakukan dengan menggunakan grafik Candlestick dan pola Elliott Wave yang

BAB V SIMPULAN DAN SARAN. dilakukan dengan menggunakan grafik Candlestick dan pola Elliott Wave yang BAB V SIMPULAN DAN SARAN V.1 Simpulan Berdasarkan hasil analisis atas pergerakkan harga saham BUMI yang dilakukan dengan menggunakan grafik Candlestick dan pola Elliott Wave yang dilengkapi dengan Fibonacci

Lebih terperinci

The Technical View PREMIUM NEWSLETTER. 12 Maret 2012

The Technical View PREMIUM NEWSLETTER. 12 Maret 2012 PREMIUM NEWSLETTER The Technical View 12 Maret 2012 This Edition (12/3), In A Glance IHSG Hold; Trailing stop @3950; Buystop above 4040. BBRI Sell; Switch to BMRI and BBCA. BMRI Buy @6500 6600; Target

Lebih terperinci

ada hubungannya dengan kondisi perekonomian australian yang cukup kuat, sistem Beberapa hal yang mungkin mempengaruhi perekonomian Australia adalah

ada hubungannya dengan kondisi perekonomian australian yang cukup kuat, sistem Beberapa hal yang mungkin mempengaruhi perekonomian Australia adalah Gambar 4.28 AUD/USD Australia tidak dapat lepas dari ketidak pastian dalam pasar finansial global yang mulai terjadi pada awal juli 2007. Walaupun ketidak pastian pasar finansial global tidak ada hubungannya

Lebih terperinci

Peperiksaan Penolong Akauntan W27 Sesi 21 Oktober 2015

Peperiksaan Penolong Akauntan W27 Sesi 21 Oktober 2015 wwwpenolongakauntancom 1 Faktor kegagalan Utama Calon Utamakan ke'berkat'an dalam ilmu Jika anda mendapatkan naskhah ini secara 'haram' maka apa bakal terjadi dengan ilmu dan usaha anda? Fikir-fikirkan

Lebih terperinci

SEKOLAH FOREX SEMESTER 6

SEKOLAH FOREX SEMESTER 6 SEKOLAH FOREX SEMESTER 6 Your Teacher Your Books Your Friends They Are Here.. Let s Study Together..!! Divergence Trading Bagaimana jika ada cara trading dengan risiko rendah untuk sell di dekat top atau

Lebih terperinci

INDOTRADERPEDIA BULETIN TRADER INDONESIA -

INDOTRADERPEDIA BULETIN TRADER INDONESIA - MARET - APRIL 2015 INDOTRADERPEDIA BULETIN TRADER INDONESIA - WWW.INDOTRADERPEDIA.COM Inside this issue: Candle Power : Piercing Line 6 Indicator : Force Index 9 Charting 101 : Island Reversal 13 Swing

Lebih terperinci

Analisa Investasi. Analisa Fundamental. Analisa Fundamental. Objek Analisa. Laporan Keuangan 3/19/2015. Analisa Teknikal. Analisa Fundamental

Analisa Investasi. Analisa Fundamental. Analisa Fundamental. Objek Analisa. Laporan Keuangan 3/19/2015. Analisa Teknikal. Analisa Fundamental Analisa Investasi Analisa Fundamental Analisa Teknikal Laporan Keuangan Grafik Harga Saham Analisa Investasi Operation Team of Phintraco Securities Jangka Panjang Dividend Pasar Efisien Jangka Pendek Capital

Lebih terperinci

BAB IV PEMBAHASAN. Dalam bab ini akan diuraikan penerapan indikator Bollinger Bands, RSI dan

BAB IV PEMBAHASAN. Dalam bab ini akan diuraikan penerapan indikator Bollinger Bands, RSI dan BAB IV PEMBAHASAN Dalam bab ini akan diuraikan penerapan indikator Bollinger Bands, RSI dan candlestick dalam grafik pergerakan harga saham Telkom. Kombinasi ketiga metode ini mampu memberikan gambaran

Lebih terperinci

Cek Tak Laku AKAUN ANDA DAN PERKHIDMATAN. Cek Tak Laku. Program pendidikan pengguna oleh:

Cek Tak Laku AKAUN ANDA DAN PERKHIDMATAN. Cek Tak Laku. Program pendidikan pengguna oleh: Cek Tak Laku AKAUN ANDA DAN PERKHIDMATAN Cek Tak Laku Program pendidikan pengguna oleh: kandungan 1 Pengenalan 2 Cek tak laku bermakna sesuatu yang tidak diingini akan berlaku Bank Negara Malaysia dan

Lebih terperinci

dapat digambarkan secara jelas.

dapat digambarkan secara jelas. b. Pola Elliott Wave Skala Besar Gambar 4.26 Pola Elliott Wave Skala Besar 1 Des 06 31 Jan 07 Pada gambar di atas terlihat bahwa pola Elliott Wave skala besar terbentuk dari kumpulan wave skala kecil.

Lebih terperinci

SIMPLE TRADE WITH POWER CANDLE AUTHOR: ANDRO BEDJO OZORA -=ZORK SOROSS=-

SIMPLE TRADE WITH POWER CANDLE AUTHOR: ANDRO BEDJO OZORA -=ZORK SOROSS=- SIMPLE TRADE WITH POWER CANDLE AUTHOR: ANDRO BEDJO OZORA -=ZORK SOROSS=- Pokok bahasan Latar belakang Pemahaman dasar power candle Bermain power candle dengan warna (reversal& continuation trend) Doji

Lebih terperinci

PLUS Tarikh: 21/01/2015. Pelan Takaful ini matang apabila Orang Yang Dilindungi berumur seratus (100) tahun.

PLUS Tarikh: 21/01/2015. Pelan Takaful ini matang apabila Orang Yang Dilindungi berumur seratus (100) tahun. HELAIAN KETERANGAN PRODUK (Sila baca Helaian Keterangan Produk ini sebelum anda membuat keputusan untuk menyertai IKHLAS Capital Investment-linked Takaful Plus. Sila pastikan juga anda membaca terma dan

Lebih terperinci

Peperiksaan Penolong Akauntan W27 Sesi 21 Oktober 2015

Peperiksaan Penolong Akauntan W27 Sesi 21 Oktober 2015 wwwpenolongakauntancom 1 Faktor kegagalan Utama Calon Utamakan ke'berkat'an dalam ilmu Jika anda mendapatkan naskhah ini secara 'haram' maka apa bakal terjadi dengan ilmu dan usaha anda? Fikir-fikirkan

Lebih terperinci

Vier Trading Concept Series For Beginner

Vier Trading Concept Series For Beginner Vier Trading Concept Series For Beginner (Membaca Trend Saham Bagi Pemula) I purposely live with LOVE, PASSION and COURAGE I succeed when I'm PASSIONATE and FOCUSED for a PURPOSE (V1) It s The Economy,

Lebih terperinci

Pembuatan Market Expert Advisor pada Currency Market menggunakan Fibonacci, Stochastic dan MACD Indicator

Pembuatan Market Expert Advisor pada Currency Market menggunakan Fibonacci, Stochastic dan MACD Indicator JURNAL DIMENSI TEKNIK ELEKTRO Vol. 1, No. 1, (2013) 55-60 55 Pembuatan Market Expert Advisor pada Currency Market menggunakan Fibonacci, Stochastic dan MACD Indicator Anthony Hadi, Murtiyanto Santoso dan

Lebih terperinci

Penjamin PINJAMAN ANDA. Penjamin. Program pendidikan pengguna oleh:

Penjamin PINJAMAN ANDA. Penjamin. Program pendidikan pengguna oleh: Penjamin PINJAMAN ANDA Penjamin Program pendidikan pengguna oleh: kandungan 1 Pengenalan 2 Apakah jaminan? Siapakah yang boleh jadi penjamin? 3 Hak-hak seorang penjamin 4 Liabiliti seorang penjamin 5 Nasihat

Lebih terperinci

BAB 1 PENDAHULUAN. dari berbagai Negara. Mata uang memegang peranan yang sangat penting dalam

BAB 1 PENDAHULUAN. dari berbagai Negara. Mata uang memegang peranan yang sangat penting dalam BAB 1 PENDAHULUAN 1.1 Latar Belakang Penelitian Valuta asing (valas) atau yang lebih dikenal oleh sebagian banyak orang dengan sebutan foreign exchange (forex) adalah perdagangan nilai mata uang asing

Lebih terperinci

CHART PATTERN. Dalam penggalan chart atau grafik di atas dapat terlihat bahwa puncak terbentuk dua kali.

CHART PATTERN. Dalam penggalan chart atau grafik di atas dapat terlihat bahwa puncak terbentuk dua kali. CHART PATTERN DOUBLE TOP Sebuah Double Top adalah pola pembalikan yang terbentuk setelah ada perpanjangan gerakan. TOP atau puncak adalah puncak yang terbentuk ketika harga menyentuh tingkat tertentu yang

Lebih terperinci

Diterbitkan oleh: AKPK_HB_BM_FA.indb 1 2/25/11 11:47:07 AM

Diterbitkan oleh: AKPK_HB_BM_FA.indb 1 2/25/11 11:47:07 AM Diterbitkan oleh: Agensi Kaunseling dan Pengurusan Kredit Aras 8, Maju Junction Mall 1001, Jalan Sultan Ismail 50250 Kuala Lumpur Faks : 03-2616 7601 E-mel: enquiry@akpk.org.my AKPK Edisi Pertama 2011

Lebih terperinci

Mengenali Kelemahan Perilaku Pelabur: Semuanya Mainan Fikiran

Mengenali Kelemahan Perilaku Pelabur: Semuanya Mainan Fikiran Mengenali Kelemahan Perilaku Pelabur: Semuanya Mainan Fikiran Sebagai pelabur, kita seringkali dipengaruhi oleh perspektif perilaku yang menghindari kita daripada membuat keputusan yang bijak. Apakah kelemahan

Lebih terperinci

Manual Marketiva Pengenalan

Manual Marketiva Pengenalan Manual Marketiva Pengenalan Pengenalan (01) Daftar Akaun Marketiva (02) Pautan-pautan Berkaitan Bursa Forex (04) Konsep Asas Marketiva (06) Fungsi-fungsi Asas Marketiva (08) Kaedah & Teknik untuk BUY/SELL

Lebih terperinci

Terma & Syarat Tawaran Penerimaan Cloud PBX TK16 Disemak pada 23 Mei 2016

Terma & Syarat Tawaran Penerimaan Cloud PBX TK16 Disemak pada 23 Mei 2016 Halaman 1 daripada 5 Terma & Syarat Tawaran Penerimaan Cloud PBX TK16 Disemak pada 23 Mei 2016 Dokumen ini menetapkan butiran Tawaran Penerimaan Cloud PBX TK16 ( Tawaran ), termasuk keperluan kelayakan

Lebih terperinci

ANALISIS MARKET TIMING DENGAN ELLIOTT WAVE PADA SAHAM BUMI PERIODE 1 DESEMBER 31 JANUARI TAHUN

ANALISIS MARKET TIMING DENGAN ELLIOTT WAVE PADA SAHAM BUMI PERIODE 1 DESEMBER 31 JANUARI TAHUN ANALISIS MARKET TIMING DENGAN ELLIOTT WAVE PADA SAHAM BUMI PERIODE 1 DESEMBER 31 JANUARI TAHUN 2005 2008 Abstrak Dalam melakukan analisis market timing digunakan konsep grafik Candlestick dan pola Elliott

Lebih terperinci

Hakcipta terpelihara jombuatduit.com. Dilarang mencetak, mengeluar dan mengedarkannya tanpa izin penerbit yang sah. Page 1

Hakcipta terpelihara jombuatduit.com. Dilarang mencetak, mengeluar dan mengedarkannya tanpa izin penerbit yang sah. Page 1 izin penerbit yang sah. Page 1 Bagi anda yang memiliki perniagaan, Facebook Ads adalah tempat yang paling sesuai untuk meluaskan pengaruh perniagaan anda. Ini kerana facebook mempunyai pengguna yang sangat

Lebih terperinci

Perancangan Kewangan PENGENALAN 9.1 PERANCANGAN KEWANGAN HASIL PEMBELAJARAN SEMAK KENDIRI 9.1

Perancangan Kewangan PENGENALAN 9.1 PERANCANGAN KEWANGAN HASIL PEMBELAJARAN SEMAK KENDIRI 9.1 Topik 9 Perancangan Kewangan HASIL PEMBELAJARAN Pada akhir topik ini, anda seharusnya dapat: 1. Menjelaskan kepentingan belanjawan tunai dan pro forma penyata pendapatan dalam pengurusan kewangan; dan

Lebih terperinci

BAB 1 PENGENALAN. 1.1 Pendahuluan

BAB 1 PENGENALAN. 1.1 Pendahuluan BAB 1 PENGENALAN 1.1 Pendahuluan Setiap masalah pasti ada jalan penyelesaiannya. Kehidupan manusia di dunia ini tidak dapat lari daripada sebarang masalah. Masalah adalah soalan yang mendorong kita untuk

Lebih terperinci

RISALAH PENDEDAHAN PRODUK AKAUN PELABURAN KHAS (SIA)

RISALAH PENDEDAHAN PRODUK AKAUN PELABURAN KHAS (SIA) Nama Penyedia Perkhidmatan Kewangan : Bank Islam Malaysia Berhad (Bank Islam) Nama Produk : Akaun Pelaburan Khas (SIA) Tarikh : MAKLUMAT RINGKAS PRODUK 1. Apakah produk ini? Produk ini ialah Akaun Pelaburan

Lebih terperinci

PART 1 ELEPHANT HUNTER METHOD (EHM) You must be patient and wait for the market come to you. If you chase it, you'll get run over every time.

PART 1 ELEPHANT HUNTER METHOD (EHM) You must be patient and wait for the market come to you. If you chase it, you'll get run over every time. ELEPHANT HUNTER METHOD (EHM) by: Ir. Gatot AP, MT You must be patient and wait for the market come to you. If you chase it, you'll get run over every time. PART 1 DISCLAIMER : As trading in the Forex market

Lebih terperinci

Penggerakkan Doa Kesatuan Doa (PU) Cadangan dan Peraturan Asas

Penggerakkan Doa Kesatuan Doa (PU) Cadangan dan Peraturan Asas Penggerakkan Doa Kesatuan Doa (PU) Cadangan dan Peraturan Asas 1. Pendahuluan Kami di PU telah mengembara bersama-sama semenjak pertemuan pertama kami pada 5 Julai 2012. Kami bermula dengan dua buah objektif,

Lebih terperinci

[Tidak Boleh] Memberi secara percuma kepada mana-mana orang atau disimpan dalam web download page.

[Tidak Boleh] Memberi secara percuma kepada mana-mana orang atau disimpan dalam web download page. PENAFIAN [Tidak Boleh] Menjual atau menerbitkan semula sebarang maklumat ada di ebook ini pada mana-mana media elektronik, cetak, atau pun jenis sebarang jenis audio atau video. [Tidak Boleh] Memberi secara

Lebih terperinci

Analisa Teknikal Dengan Teori Elliot Wave

Analisa Teknikal Dengan Teori Elliot Wave Analisa Teknikal Dengan Teori Elliot Wave Sumber Seputar Forex Risk Reward Arny Gruop Ditemukan atau diciptakan oleh seorang berkebangsaan Amerika. Ralph Nelson Elliot, lahir pada tanggal 28 Juli 1871

Lebih terperinci

LAPORAN TEKNIKAL HARIAN

LAPORAN TEKNIKAL HARIAN TIM RISET LAPORAN TEKNIKAL HARIAN DISCLAIMER & DISCLOSURES Please read the disclaimer and the disclosures which can be found at the end of this report KECENDRU NGAN TIMEFRAME STRATEGI / POSISI Please note:

Lebih terperinci

SEKOLAH FOREX SEMESTER 5

SEKOLAH FOREX SEMESTER 5 SEKOLAH FOREX SEMESTER 5 Your Teacher Your Books Your Friends They Are Here.. Let s Study Together..!! Teori Elliott Wave Kembali ke jaman dulu tahun 1920-30-an, ada seorang jenius gila dan akuntan profesional

Lebih terperinci

2.0 Isu Keprihatinan Yang Dikaji Fokus Kajian 3.0 Objektif Kajian

2.0 Isu Keprihatinan Yang Dikaji Fokus Kajian 3.0 Objektif Kajian Penggunaan Sistem Trek Dalam Pengajaran Dan Pembelajaran Mata Pelajaran Sejarah Tingkatan Lima F (Nasionalisme Di Malaysia Sehingga Perang Dunia Kedua) Md.Arman @Jamaludin Ag.Damit Abstrak Kajian ini dijalankan

Lebih terperinci

MODUL 10: KESIMPULAN. Isi Kandungan Pengenalan Rumusan Buku Kerja Asas Perancangan Kewangan Soalan penilaian

MODUL 10: KESIMPULAN. Isi Kandungan Pengenalan Rumusan Buku Kerja Asas Perancangan Kewangan Soalan penilaian MODUL 10: KESIMPULAN Isi Kandungan 10.0 Pengenalan 10.2 Rumusan Buku Kerja Asas Perancangan Kewangan 10.3 Soalan penilaian 113 10.0 Pengenalan Pelajar telah mempelajari tentang asas-asas utama perancangan

Lebih terperinci

MANUAL BOOK 1/23/2017 6:24 AM

MANUAL BOOK 1/23/2017 6:24 AM MTF ZONE ANALYST Apa itu, MTF ZONE SYSTEM? MTF ZONE yang berarti menggunakan semua time frame untuk proses analisanya, karena semua time frame tersebut terkoneksi dan akan membuat sebuah lingkaran trend

Lebih terperinci

JSXPRO CHANNEL SWING SYSTEM V2.0

JSXPRO CHANNEL SWING SYSTEM V2.0 User manual Jsxpro Channel Swing System, berisi instalasi, pengenalan dan cara penggunaan JCSS dalam trading di pasar saham, forex, index, & futures JSXPRO CHANNEL SWING SYSTEM V2.0 USER MANUAL Created

Lebih terperinci

SEKOLAHFOREX.WEEBLY.com MODUL 4 SEKOLAHFOREX.WEEBLY.COM

SEKOLAHFOREX.WEEBLY.com MODUL 4 SEKOLAHFOREX.WEEBLY.COM MODUL 4 SEKOLAHFOREX.WEEBLY.COM MeMadukan IndIkator Dalam materi Primary telah dibahas dasar-dasar analisis teknikal seperti support/resistance dan trend line. Pada pelajaran di level Elementary kita telah

Lebih terperinci

Landskap merupakan satu daripada dua tajuk elektif dalam mata pelajaran Kemahiran Hidup Bersepadu pilihan Sains Pertanian Tingkatan 3.

Landskap merupakan satu daripada dua tajuk elektif dalam mata pelajaran Kemahiran Hidup Bersepadu pilihan Sains Pertanian Tingkatan 3. Landskap merupakan satu daripada dua tajuk elektif dalam mata pelajaran Kemahiran Hidup Bersepadu pilihan Sains Pertanian Tingkatan 3. Kandungan 1 Kajian Tindakan : Meningkatkan Penguasaan Pelajar Dalam

Lebih terperinci