Crisis Defender & Early Crisis Protector

Ukuran: px
Mulai penontonan dengan halaman:

Download "Crisis Defender & Early Crisis Protector"

Transkripsi

1 Crisis Defender & Early Crisis Protector PERUBATAN Lindungi diri anda dengan perlindungan penyakit kritikal yang komprehensif daripada Prudential!

2 Kini, ia adalah perlindungan krisis yang komprehensif dengan Crisis Defender dan Early Crisis Protector Krisis sering terjadi dari masa ke masa. Dengan kos penjagaan kesihatan yang semakin meningkat, kejadian yang kecil juga boleh mengubah gaya hidup seseorang. Memperkenalkan Crisis Defender dan Early Crisis Protector, rider yang direka untuk memberi bantuan kewangan dari peringkat awal penyakit kritikal. Crisis Defender dan Early Crisis Protector memberikan anda: Perisai yang merangkumi 85 jumlah penyakit, keadaan dan prosedur perubatan Dengan Crisis Defender dan Early Crisis Protector, anda akan dilindungi secara meluas daripada 46 penyakit/ keadaan/ prosedur perubatan dengan Tahap Keparahan Rendah dan Sederhana, dan 36 Penyakit Kritikal dengan Tahap Keparahan Tinggi. Bukan itu sahaja! Early Crisis Protector juga merangkumi 3 komplikasi kencing manis yang spesifik. Tuntutan sehingga 6 kali Anda boleh membuat tuntutan sehingga 6 kali di bawah Crisis Defender dan Early Crisis Protector. TIDAK PERLU MENUNGGU di antara tuntutan Anda tidak perlu menunggu di antara tuntutan. Jika penyakit semakin merebak atau anda menghidap penyakit lain yang dilindungi, kami akan membayar tuntutan seterusnya dengan segera.

3 Segala tentang Crisis Defender Apakah Crisis Defender? Crisis Defender adalah manfaat opsyenal yang direka untuk membayar manfaat sekali gus apabila disahkan menghidapi mana-mana 36 penyakit kritikal. Sebarang tuntutan atas manfaat ini tidak akan menjejaskan perlindungan pelan asas anda. Anda boleh merujuk kepada Lampiran I untuk senarai penyakit kritikal yang dilindungi di bawah Crisis Defender.

4 Segala tentang Early Crisis Protector Apakah Early Crisis Protector? Early Crisis Protector adalah manfaat opsyenal di bawah Crisis Defender yang menyediakan Manfaat Penyakit Kritikal Peringkat Awal dan Manfaat Khas.

5 Manfaat Penyakit Kritikal Peringkat Awal Manfaat ini membolehkan anda mendapatkan rawatan yang anda perlu tanpa memberi impak kewangan kepada gaya hidup anda dengan melindungi pelbagai penyakit kritikal peringkat awal seperti kanser peringkat awal, hilang penglihatan satu mata dan kemasukan perentak jantung.penyakit-penyakit dan keadaan yang dilindungi telah dikumpulkan ke dalam 11 kategori yang berlainan dan dibahagikan seterusnya kepada dua tahap keparahan yang berbeza. Dengan adanya pembayaran di peringkat awal, anda akan mempunyai peluang pemulihan yang lebih baik sebelum penyakit tersebut membahayakan nyawa. Jumlah yang dibayar untuk Manfaat Penyakit Kritikal Peringkat Awal akan mengurangkan jumlah yang diinsuranskan bagi Early Crisis Protector, dan seterusnya akan mengurangkan jumlah yang diinsuranskan bagi Crisis Defender. Anda boleh merujuk kepada Lampiran II untuk senarai penyakit, keadaan dan prosedur perubatan yang dilindungi di bawah Manfaat Penyakit Kritikal Peringkat Awal. Manfaat Khas Satu pembayaran tambahan sekali gus akan dibayar kepada anda apabila disahkan menghidapi komplikasi kencing manis spesifik. Jumlah yang dibayar untuk Manfaat Khas tidak akan mengurangkan jumlah yang diinsuranskan bagi Early Crisis Protector dan Crisis Defender. Komplikasi kencing manis spesifik yang dilindungi bawah Manfaat Khas adalah: Pembedahan Retinopati untuk Diabetes Jenis 2; Amputasi Anggota Badan akibat Komplikasi Diabetes Jenis 2; atau Nefropati Diabetes Parah yang mengakibatkan Kegagalan Ginjal Jumlah yang akan dibayar untuk setiap manfaat disenaraikan dalam jadual seperti di bawah: Manfaat Penyakit Kritikal Peringkat Awal Tahap Keparahan Rendah Tahap Keparahan Sederhana Manfaat Khas Amaun 30% daripada Jumlah Early Crisis Protector yang Diinsuranskan 60% daripada Jumlah Early Crisis Protector yang Diinsuranskan 10% daripada Jumlah Early Crisis Protector yang Diinsuranskan

6 Illustrasi tuntutan terperinci mengenai Crisis Defender dan Early Crisis Protector. Andaikan Crisis Defender (CD) dengan jumlah yang diinsuranskan sebanyak RM 200,000 dan Early Crisis Protector (ECP) dengan jumlah yang diinsuranskan sebanyak RM100,000. Jumlah Dibayar Baki Jumlah yang Diinsuranskan bagi ECP Baki Jumlah yang Diinsuranskan bagi CD Tuntutan Pertama Jumlah Permulaan RM 100,000 RM 200,000 Penyakit : Penyakit Hodgkin Aras 1 Kategori : Kanser Tahap Keparahan : Rendah Tuntutan Kedua RM 30,000 RM 70,000 RM 170,000 Kami akan membayar 30% daripada jumlah ECP yang diinsuranskan bagi tuntutan tahap keparahan rendah di bawah Manfaat Penyakit Kritikal Peringkat Awal. Penyakit : Karsinoma in situ serviks Kategori : Kanser Tahap Keparahan : Rendah Tuntutan Ketiga Penyakit : Mastektomi untuk Karsinoma in situ Payudara Kategori : Kanser Tahap Keparahan : Sederhana Tuntutan Keempat Penyakit : Sistektomi untuk Karsinoma in situ Pundi Kencing Kategori : Kanser Tahap Keparahan : Sederhana RM 30,000 RM 70,000 RM 40,000 RM 40,000 RM 170,000 Oleh kerana tuntutan tahap keparahan rendah daripada Kategori Kanser telah dibuat, kami tidak akan membayar mana-mana penyakit tahap keparahan rendah daripada kategori yang sama. RM 140,000 Oleh kerana penyakit tahap keparahan sederhana adalah daripada kategori yang sama, kami akan membayar (60-30)% daripada jumlah ECP yang diinsuranskan. RM 140,000 Oleh kerana tuntutan tahap keparahan sederhana daripada Kategori Kanser telah dibuat, kami tidak akan membayar sebarang tuntutan tahap keparahan rendah dan sederhana daripada kategori yang sama.

7 Tuntutan Kelima Jumlah Dibayar Baki Jumlah yang Diinsuranskan bagi ECP Baki Jumlah yang Diinsuranskan bagi CD Penyakit : Pembedahan Retinopati untuk Diabetes Jenis 2 Kategori : Komplikasi Diabetes Tahap Keparahan : Khas RM 10,000 RM 40,000 RM 140,000 Bagi Manfaat Khas, kami akan membayar 10% daripada jumlah ECP yang diinsuranskan secara tambahan, oleh itu tiada pengurangan dalam jumlah ECP dan CD yang diinsuranskan. Tuntutan Keenam Penyakit : Kemasukan Perentak Jantung Kategori : Jantung/ Arteri Tahap Keparahan : Rendah RM 30,000 RM10,000 RM 110,000 Oleh kerana ia adalah tuntutan daripada kategori yang berlainan, kami akan membayar amaun yang layak dibayar (30% daripada jumlah ECP yang diinsuranskan) bagi tahap keparahan rendah. Tuntutan Ketujuh Penyakit : Pemindahan Organ Utama Tertunda Kategori : Pemindahan Organ Tahap Keparahan : Sederhana RM 10,000 RM 0 RM 100,000 Oleh kerana jumlah manfaat yang telah dikurangkan lebih rendah daripada jumlah yang layak dibayar (60% daripada jumlah ECP yang diinsuranskan), kami akan membayar jumlah manfaat yang telah dikurangkan. Tuntutan Kelapan Penyakit : Kehilangan Satu Tangan atau Kaki oleh Amputasi Kategori : Tulang/ Sendi Tahap Keparahan : Sederhana RM 0 RM 100,000 Oleh kerana ECP telah ditamatkan, kami tidak akan membayar sebarang manfaat (termasuk Manfaat Khas) di bawah ECP. Tuntutan Kesembilan Penyakit : Serangan Jantung Kategori : 36 Penyakit Kritikal Tahap Keparahan : Tinggi RM 100,000 RM 0 RM 0 Walaupun ECP telah dibayar sepenuhnya, kami masih akan membayar manfaat di bawah CD selagi terdapat baki jumlah yang diinsuranskan dalam CD. Nota: (i) Sekiranya Crisis Defender ditamatkan: Semua Manfaat di bawah Crisis Defender dan Early Crisis Protector tidak akan dibayar. (ii) Sekiranya Early Crisis Protector ditamatkan: Semua Manfaat di bawah Early Crisis Protector termasuk Manfaat Khas tidak akan dibayar.

8 Dapatkah saya melampirkan Crisis Defender dan Early Crisis Protector? Anda boleh melampirkan Crisis Defender dan Early Crisis Protector apabila anda membeli pelan insurans berkaitan pelaburan terpilih. Anda hanya boleh melampirkan Early Crisis Protector jika anda melampirkan Crisis Defender. Umur Kemasukan (Umur pada Harijadi Seterusnya) Umur Tamat Tempoh 70, 80 70, 80* Minimum jumlah yang diinsuranskan RM 10,000 RM 10,000 Maksimum jumlah yang diinsuranskan Tertakluk kepada pengunderaitan RM 200,000 # Berapa lamakah premium dan tempoh yang harus saya bayar? Premium yang perlu anda bayar bergantung kepada umur, jantina, status merokok anda. Anda perlu membayar premium sepanjang tempoh manfaat. Premium boleh dibayar setiap tahun, setiap setengah tahun, setiap suku tahun atau setiap bulan melalui Auto Debit, Kad Kredit, Tunai atau Cek. Anda boleh merujuk kepada Lampiran III untuk kadar premium tahunan bagi Crisis Defender dan Early Crisis Protector. Bagaimanakah kita membayar Crisis Defender dan Early Crisis Protector? Crisis Defender: Kami akan membayar anda manfaat tersebut jika anda disahkan menghidapi penyakit kritikal yang dilindungi di bawah Crisis Defender. Sekiranya disahkan menghidapi penyakit kritikal sebelum umur 5 pada harijadi seterusnya, sebahagian daripada jumlah Crisis Defender yang diinsuranskan akan dibayar adalah 20%, 40%, 60%, 80% dan 100% bagi umur 1, 2, 3, 4 dan 5 tahun pada harijadi seterusnya. Early Crisis Protector: Kami akan membayar anda manfaat tersebut jika anda disahkan menghidapi sesuatu penyakit, keadaan atau prosedur perubatan yang dilindungi di bawah Early Crisis Protector. Anda boleh membuat tuntutan berganda selagi jumlah yang diinsuranskan belum dibayar sepenuhnya. Setelah kami membayar satu tuntutan, tuntutan berikutan untuk tahap keparahan yang sama atau lebih rendah dalam kategori yang sama tidak akan dilindungi. Walau bagaimanapun, bagi tuntutan berikutan dengan tahap keparahan yang lebih tinggi dalam kategori yang SAMA, kami akan membayar anda: i. perbezaan di antara amaun yang berkaitan untuk tuntutan berikutnya dan jumlah yang telah kami bayar kepada anda bagi tuntutan sebelumnya; atau ii. jumlah manfaat yang telah dikurangkan pada masa tuntutan berikutan dibuat; yang mana lebih rendah. Bagi tuntutan berikutan dari kategori penyakit yang BERLAINAN, kami akan membayar anda: i. amaun yang layak dibayar untuk tuntutan berikutan; atau ii. jumlah manfaat yang telah dikurangkan pada masa tuntutan berikutan dibuat; yang mana lebih rendah. Nota: Kami akan membayar tuntutan anda selama anda hidup dalam tempoh 30 hari selepas disahkan menghidapi sesuatu penyakit atau keadaan yang dilindungi di bawah Crisis Defender dan Early Crisis Protector. Lampiran I: Senarai Penyakit Kritikal yang dilindungi di bawah Crisis Defender: 1) AIDS 2) Anemia Aplasia 3) Sindrom Apalik 4) Penyakit Alzheimer 5) Tumor Otak Benigna 6) Kebutaan 7) Pembedahan Otak 8) Kanser 9) Kardiomiopati 10) Penyakit Hati Kronik 11) Penyakit Paru-paru Kronik 12) Koma 13) Penyakit Arteri Koronari 14) Kepekakan 15) Ensefalitis 16) Hepatitis Virus Fulminan 17) Serangan Jantung 18) Penggantian Injap Jantung 19) Kegagalan Buah Pinggang 20) Hilang Pertuturan 21) Kehilangan Upaya Hidup Sendiri 22) Luka Terbakar Utama 23) Trauma Kepala Utama 24) Pemindahan Organ Utama 25) Penyakit Sista Medula 26) Meningitis Bakteria 27) Penyakit Neuron Motor 28) Sklerosis Berbilang 29) Distrofi Otot * Umur tamat tempoh bagi Early Crisis Protector tidak boleh melebihi Crisis Defender # Jumlah yang diinsuranskan bagi Early Crisis Protector tidak boleh melebihi Crisis Defender 30) Kelumpuhan 31) Penyakit Parkinson 32) Poliomielitis 33) Hipertensi Arteri Pulmonary 34) Strok 35) Pembedahan pada Aorta 36) Lupus Eritematosus Sistemik dengan Lupus Nefritis Nota: AIDS merujuk kepada 'Full Blown AIDS' dan 'AIDS akibat Pemindahan Darah ; Penyakit Arteri Koronari merujuk kepada 'Penyakit Arteri Koronari yang Memerlukan Pembedahan', 'Penyakit Arteri Koronari Lain yang Serius' dan 'Angioplasti dan Rawatan Pembedahan Lain untuk Penyakit Arteri Koronari'.

9 Lampiran II: Senarai penyakit, keadaan dan prosedur perubatan yang dilindungi di bawah Manfaat Penyakit Kritikal Peringkat Awal: Kategori 1. Manfaat Kanser 2. Manfaat Strok/ Sistem Saraf 3. Manfaat Jantung/ Arteri 4. Manfaat Tulang/ Sendi 5. Manfaat Penyakit Tisu Penghubung 6. Manfaat Pendengaran 7. Manfaat Saluran Kencing / Ginjal 8. Manfaat Hati 9. Manfaat Paru-paru 10. Manfaat Pemindahan Organ 11. Manfaat Penglihatan Keparahan Rendah Kanser Peringkat Awal - Duktus karsinoma in situ payu dara - Karsinoma in situ serviks - Karsinoma in situ kolon (tidak termasuk rektum) - Karsinoma in situ pundi kencing/ Karsinoma Papilari Pundi Kencing - Kanser Prostat Aras 1 - Penyakit Hodgkin Aras 1 Penyakit Parkinson Tahap Awal Rawatan Endovascular kecacatan arteriovenous Cerebral (AVM) Kemasukan Pintas Serebrum Pembedahan pembaikan tengkorak patah Pembedahan pemotongan meningioma tulang belakang Koma yang berterusan sekurang-kurangnya 48 jam Kemasukan Perentak Jantung Perikardektomi Pembedahan Injap Jantung Perkutaneus Pembedahan Invasif Minimal untuk Aorta Pembedahan Pintasan Lelubang Kunci / Prosedur denyutan balas tertingkat Keretakan Osteoporosis yang Memerlukan Pembedahan Penggantian Sendi disebabkan Osteoartritis yang Parah Bakar sederhana teruk Pembedahan semula ke atas lengan yang diamputasi Pembedahan Rekonstruksi Muka - Kehilangan Pendengaran Bilateral yang Parah Pembedahan saliran bagi trombosis sinus kavernus Nefrektomi/ Pembuangan satu Ginjal Hepatektomi Separa Thrombosis bahagian urat Pembuangan satu Lobus Paru-paru Status Asmatikus Pembedahan memasukkan penapis vena-cava Pemindahan Usus Kecil Hilang Penglihatan Satu Mata Pemindahan Kornea Keparahan Sederhana Mastektomi untuk Karsinoma in situ Payudara Prostatektomi untuk Kanser Prostat Tahap 1 Sistektomi untuk Karsinoma in situ Pundi Kencing atau Karsinoma Papilari Pundi Kencing Penyakit Parkinson yang agak Parah Penyakit Alzheimer yang agak Parah atau Dementia Pembedahan Epilepsi disebabkan Dadah Ditentang Kemasukan Pendefibril Kardium Pembedahan Arteri karotid Kehilangan Satu Tangan atau Kaki oleh Amputasi Artritis Reumatoid yang agak Parah Skleroderma Progresif Implan koklear Gangguan Ginjal Parah yang Kronik Sirosis Hati Pembuangan dua atau lebih Lobus Paru-paru Kegagalan jantung akibat penyakit paru-paru yang kronik Pemindahan Organ Utama Tertunda Penglihatan Bilateral Rendah yang Parah Nota: Untuk definisi terperinci bagi penyakit, keadaan dan prosedur perubatan yang dilindungi, sila rujuk kepada kontrak polisi.

10 Umur pada Harijadi Seterusnya Apakah pengecualiannya? Kami tidak akan membayar Manfaat jika penyakit atau keadaan yang disebabkan secara langsung atau tidak langsung oleh salah satu daripada yang berikut: Digunapakai bagi Crisis Defender dan Early Crisis Protector a) Sebarang gejala yang berlaku dalam masa: i. 90 hari perlindungan yang berterusan bagi sebarang penyakit atau keadaan di bawah Manfaat Penyakit Kritikal Peringkat Awal dalam Early Crisis Protector. ii. 60 hari perlindungan yang berterusan bagi Serangan Jantung, Penyakit Arteri Koronari dan Kanser di bawah Crisis Defender dan sebarang penyakit atau keadaan di bawah Manfaat Khas dalam Early Crisis Protector. iii. 30 hari perlindungan yang berterusan bagi penyakit atau keadaan yang lain di bawah Crisis Defender. b) Kewujudan AIDS atau kehadiran sebarang jangkitan HIV (kecuali Full Blown AIDS atau AIDS akibat Pemindahan Darah yang dilindungi di bawah Crisis Defender). c) Penyakit yang sedia ada. Lampiran III: Kadar premium tahunan Crisis Defender dan Early Crisis Protector: Kadar premium tahunan Crisis Defender bagi RM 1,000 jumlah yang diinsuranskan Umur Tamat Tempoh 70 Umur Tamat Tempoh 80 Lelaki Wanita Lelaki Wanita Kadar premium yang ditunjukkan di atas adalah berdasarkan kepada bukan perokok, risiko standard dan tertakluk kepada pengunderaitan. Umur pada Harijadi Seterusnya Digunapakai bagi Early Crisis Protector sahaja a) Mencederakan diri sendiri ketika siuman atau tidak siuman. b) Penyalahgunaan alcohol atau ubat-ubatan. c) Peperangan, penaklukan, tindakan keganasan musuh asing (sama ada peperangan diisytiharkan atau tidak), perang saudara, pemberontakan, revolusi, kebangkitan, kuasa ketenteraan atau rampasan kuasa, pembabitan secara langsung dalam rusuhan, mogok atau kekacauan awam. d) Kegagalan untuk mendapatkan atau mematuhi nasihat perubatan yang munasabah. Kadar premium tahunan Early Crisis Protector bagi RM 1,000 jumlah yang diinsuranskan Umur Tamat Tempoh 70 Umur Tamat Tempoh 80 Lelaki Wanita Lelaki Wanita Kadar premium yang ditunjukkan di atas adalah berdasarkan kepada bukan perokok, risiko standard dan tertakluk kepada pengunderaitan.

11 Dapatkan daripada kami, dan melangkah ke hadapan! Untuk bantuan peribadi, sila hubungi , e-mel kami di atau hubungi Perancang Kewangan Prudential anda yang mesra. Nota Penting: Risalah ini adalah untuk tujuan ilustrasi sahaja. Anda dinasihatkan supaya merujuk kepada Lembaran Keterangan Produk dan Ilustrasi Jualan sebelum membeli pelan, dan merujuk kepada terma dan syarat di dalam dokumen polisi untuk maklumat mengenai ciri-ciri penting pelan ini. Anda hendaklah menilai kemampuan dan kesesuaian produk agar memenuhi matlamat kewangan dan tahap risiko anda. Untuk mencapai matlamat ini, kami menyarankan agar anda berbincang dengan agen atau Perancang Kewangan anda yang akan melakukan analisis keperluan dan membantu anda membuat keputusan yang tepat. Perlindungan sehingga umur tamat tempoh adalah tertakluk kepada potongan unit yang mencukupi untuk menampung caj insurans, caj perkhidmatan, caj jaminan (jika ada) dan caj pentadbiran (jika ada). Tempoh tinjauan percuma selama 15 hari diperuntukkan dari tarikh polisi diserahkan kepada anda untuk membolehkan anda mengkaji sama ada polisi tersebut memenuhi keperluan anda. Sekiranya polisi ini dibatalkan dalam tempoh tersebut, nilai unit (pada tarikh penentuan harga yang berikutan) berserta premium belum diperuntukkan, caj perkhidmatan, caj insurans, caj jaminan (jika ada) dan caj pentadbiran (jika ada) selepas ditolak perbelanjaan perubatan akan dipulangkan. Jika anda membatalkan polisi ini pada tahun-tahun awal, anda mungkin tidak dapat memperoleh nilai sepenuhnya daripada amaun yang telah anda bayar. Berikutan penyerahan, pelbagai manfaat di bawah pelan ini akan ditamatkan. Kadar premium dan caj insurans bagi manfaat ini tidak dijamin. Kami berhak untuk menyemak kadar premium dan caj insurans pada ulangtahun polisi dengan memberikan notis terdahulu 90 hari jika pengalaman tuntutan sebenar adalah lebih buruk daripada yang dijangkakan. Tidak membayar premium boleh menyebabkan pelan ini terhenti. Prudential Assurance Malaysia Berhad (PAMB) dilesenkan di bawah Akta Insurans (1996) dan dikawal selia oleh Bank Negara Malaysia (BNM). Sila ambil perhatian bahawa ia adalah produk insurans yang dikaitkan kepada prestasi aset-aset pendasar dan bukannya produk pelaburan tulen seperti unit amanah.

12 02/2012

Crisis Defender & Early Crisis Protector PERUBATAN

Crisis Defender & Early Crisis Protector PERUBATAN Crisis Defender & Early Crisis Protector PERUBATAN Lindungi diri anda dengan perlindungan penyakit kritikal yang komprehensif daripada Prudential! Kini, ia adalah perlindungan krisis yang komprehensif

Lebih terperinci

PruBSN CrisisCover. Di kala memerlukan, kami sentiasa bersama anda.

PruBSN CrisisCover. Di kala memerlukan, kami sentiasa bersama anda. PruBSN CrisisCover Di kala memerlukan, kami sentiasa bersama anda. PruBSN CrisisCover Kerana anda patut menerima yang terbaik Ramai antara kita tidak sedar tentang kepentingan penjagaan kesihatan. Kita

Lebih terperinci

PruBSN CRISISCOVER DI KALA MEMERLUKAN, KAMI SENTIASA BERSAMA ANDA.

PruBSN CRISISCOVER DI KALA MEMERLUKAN, KAMI SENTIASA BERSAMA ANDA. PruBSN CRISISCOVER DI KALA MEMERLUKAN, KAMI SENTIASA BERSAMA ANDA. KERANA ANDA PATUT MENERIMA YANG TERBAIK Ramai antara kita tidak sedar tentang kepentingan penjagaan kesihatan. Kita sering mendengar tentang

Lebih terperinci

HELAIAN KETERANGAN PRODUK

HELAIAN KETERANGAN PRODUK HELAIAN KETERANGAN PRODUK (Sila baca Helaian Keterangan Produk ini sebelum anda membuat keputusan untuk menyertai IKHLAS Preferred Term Takaful. Sila pastikan juga anda membaca terma dan syarat am). 1)

Lebih terperinci

PERUBATAN Pelan 1 2 3 4 Jumlah Diinsuranskan Asas 25,000 50,000 75,000 100,000 Manfaat Kematian/ Hilang Upaya Kekal Dan Menyeluruh 100% daripada Jumlah Diinsuranskan Asas 1 Manfaat Penyakit Berkaitan

Lebih terperinci

PruBSN Anugerah. Sentiasa disisimu.

PruBSN Anugerah. Sentiasa disisimu. PruBSN Anugerah Sentiasa disisimu. PruBSN Anugerah Mulakan langkah pertama untuk melindungi diri anda daripada perkara-perkara tidak terduga ketika anda menempuhi pengembaraan tanpa kerisauan dengan PruBSN

Lebih terperinci

Dengan PRUcancer plan, saya boleh berada di sisi keluarga saya untuk selama yang mungkin. MEDICAL

Dengan PRUcancer plan, saya boleh berada di sisi keluarga saya untuk selama yang mungkin. MEDICAL Dengan PRUcancer plan, saya boleh berada di sisi keluarga saya untuk selama yang mungkin. MEDICAL » Pengenalan Diagnosis kanser kekal salah satu kebimbangan utama kami kerana ia bukan saja memberi kesan

Lebih terperinci

Bonus Tanpa Tuntutan Tahunan RM100 RM150 RM300 RM400 RM500 RM600 RM700

Bonus Tanpa Tuntutan Tahunan RM100 RM150 RM300 RM400 RM500 RM600 RM700 Pelan PRUhealth 100 PRUhealth 150 PRUhealth 200 PRUhealth 300 PRUhealth 400 PRUhealth 500** PRUhealth 600** Bonus Tanpa Tuntutan Tahunan RM100 RM150 RM300 RM400 RM500 RM600 RM700 Manfaat Hospital & Pembedahan

Lebih terperinci

PRUvantage. Jangan sia-siakan simpanan anda. Perolehi pulangan terjamin dan perlindungan daripadanya.

PRUvantage. Jangan sia-siakan simpanan anda. Perolehi pulangan terjamin dan perlindungan daripadanya. PRUvantage Jangan sia-siakan simpanan anda. Perolehi pulangan terjamin dan perlindungan daripadanya. Adakah simpanan wang anda memberikan pulangan sewajarnya? Kini wang anda mungkin disimpan dalam akaun

Lebih terperinci

IKHLAS PAYOR SAVINGS SECURE TAKAFUL RIDER

IKHLAS PAYOR SAVINGS SECURE TAKAFUL RIDER IKHLAS PAYOR SAVINGS SECURE TAKAFUL RIDER Perlindungan kewangan yang menyeluruh untuk anda dan keluarga anda. www.takaful-ikhlas.com.my 41 RINGANKAN BEBANAN KEWANGAN KELUARGA ANDA Seandainya musibah menimpa

Lebih terperinci

HELAIAN KETERANGAN PRODUK

HELAIAN KETERANGAN PRODUK HELAIAN KETERANGAN PRODUK (Sila baca Helaian Keterangan Produk ini sebelum anda membuat keputusan untuk menyertai IKHLASlink Comprehensive Critical Illness Benefit Secure Takaful Rider. Sila pastikan juga

Lebih terperinci

PRUguard my family. Pelan perlindungan lengkap direka untuk anda sekeluarga. Strategic Alliance. Sentiasa Mendengar. Sentiasa Memahami.

PRUguard my family. Pelan perlindungan lengkap direka untuk anda sekeluarga. Strategic Alliance. Sentiasa Mendengar. Sentiasa Memahami. PRUguard my family Pelan perlindungan lengkap direka untuk anda sekeluarga Strategic Alliance Sentiasa Mendengar. Sentiasa Memahami. Nikmati perlindungan menyeluruh mampu dimiliki untuk seisi keluarga.

Lebih terperinci

INSURANS BERKAITAN PELABURAN. PRUlife partner. Sehati sejiwa, dilindungi bersama

INSURANS BERKAITAN PELABURAN. PRUlife partner. Sehati sejiwa, dilindungi bersama INSURANS BERKAITAN PELABURAN PRUlife partner Sehati sejiwa, dilindungi bersama Ketika anda dan pasangan anda menjejakkan kaki ke jinjang pelamin, memeterai ikatan perkahwinan, lembaran baru bermula. Membina

Lebih terperinci

DASAR TABUNG KEBAJIKAN PEKERJA KERETAPI TANAH MELAYU BERHAD (KTMB)

DASAR TABUNG KEBAJIKAN PEKERJA KERETAPI TANAH MELAYU BERHAD (KTMB) Arahan ini membatalkan Pekeliling HRM / HRA / 07 / 2009 yang berkuatkuasa pada 1 September 2009. ARAHAN PEMBANGUNAN SUMBER MANUSIA DASAR TABUNG KEBAJIKAN PEKERJA KERETAPI TANAH MELAYU BERHAD (KTMB) TARIKH

Lebih terperinci

PRUretirement growth PERSARAAN. Kami kini mempunyai pendapatan terjamin untuk kesenangan selepas bersara.

PRUretirement growth PERSARAAN. Kami kini mempunyai pendapatan terjamin untuk kesenangan selepas bersara. PRUretirement growth PERSARAAN Kami kini mempunyai pendapatan terjamin untuk kesenangan selepas bersara. Pelan yang penting untuk tahun-tahun keemasan anda Sepintas lalu: PRUretirement growth membolehkan

Lebih terperinci

PRUcash double reward

PRUcash double reward PRUcash double reward SIMPANAN Kini kami boleh menyimpan untuk masa depan dan mendapat ganjaran pada masa yang sama! Sentiasa Mendengar. Sentiasa Memahami. Biarkan wang simpanan anda berganda Sepintas

Lebih terperinci

HELAIAN KETERANGAN PRODUK

HELAIAN KETERANGAN PRODUK HELAIAN KETERANGAN PRODUK (Sila baca Helaian Keterangan Produk ini sebelum anda membuat keputusan untuk menyertai IKHLASlink Payor Secure Takaful Rider. Sila pastikan juga anda membaca terma dan syarat

Lebih terperinci

Simpanan. Dapatkan Pemangkin untuk. Manfaat. Sentiasa Mendengar. Sentiasa Memahami.

Simpanan. Dapatkan Pemangkin untuk. Manfaat. Sentiasa Mendengar. Sentiasa Memahami. Simpanan Dapatkan Pemangkin untuk Manfaat Sentiasa Mendengar. Sentiasa Memahami. Pengenalan 01 Jadikan impian anda satu kenyataan dengan Cash Booster! Kami ingin melancong setiap tahun sambil menyimpan

Lebih terperinci

PRUcash premier. Inilah yang kami mahu memaksimumkan simpanan kami dan mendapat ganjaran pula! SIMPANAN. Sentiasa Mendengar. Sentiasa Memahami.

PRUcash premier. Inilah yang kami mahu memaksimumkan simpanan kami dan mendapat ganjaran pula! SIMPANAN. Sentiasa Mendengar. Sentiasa Memahami. PRUcash premier SIMPANAN Inilah yang kami mahu memaksimumkan simpanan kami dan mendapat ganjaran pula! Sentiasa Mendengar. Sentiasa Memahami. Khazanah emas di hujung pelangi. Sepintas Lalu: PRUcash premier

Lebih terperinci

IKHLAS CRITICAL ILLNESS SECURE TAKAFUL RIDER

IKHLAS CRITICAL ILLNESS SECURE TAKAFUL RIDER IKHLAS CRITICAL ILLNESS SECURE TAKAFUL RIDER Memberikan anda sokongan di saat-saat yang diperlukan. www.takaful-ikhlas.com.my 15 KEHIDUPAN PENUH DENGAN KETIDAKTENTUAN. KAMI MELINDUNGI ANDA. Ramai tidak

Lebih terperinci

HELAIAN KETERANGAN PRODUK

HELAIAN KETERANGAN PRODUK HELAIAN KETERANGAN PRODUK (Sila baca Helaian Keterangan Produk ini sebelum anda membuat keputusan untuk menyertai IKHLASlink Waiver Of Contributions Secure Takaful Rider. Sila pastikan juga anda membaca

Lebih terperinci

Tarikh : 21/01/2015. Jumlah Dilindungi. 1. Kematian dan Hilang Keupayaan Kekal Bagi setiap RM10, Perbelanjaan Pengkebumian RM1,000.

Tarikh : 21/01/2015. Jumlah Dilindungi. 1. Kematian dan Hilang Keupayaan Kekal Bagi setiap RM10, Perbelanjaan Pengkebumian RM1,000. HELAIAN PENERANGAN PRODUK (Sila baca Lembaran Pendedahan Produk ini sebelum anda membuat keputusan memilih IKHLAS Personal Accident Takaful. Pastikan juga anda telah membaca terma-terma dan syarat-syarat.)

Lebih terperinci

PruBSN Warisan. Mampukah dia berdikari tanpamu satu hari nanti?

PruBSN Warisan. Mampukah dia berdikari tanpamu satu hari nanti? PruBSN Warisan Mampukah dia berdikari tanpamu satu hari nanti? A PruBSN Warisan Salah satu daripada matlamat dalam hidup adalah untuk memastikan mereka yang tersayang dijaga walaupun setelah ketiadaan

Lebih terperinci

ATURAN-ATURAN BAGI KUMPULAN WANG KEBAJIKAN AM KOPERASI PERKHIDMATAN PENDIDIKAN MELAYU PAHANG TIMUR BERHAD

ATURAN-ATURAN BAGI KUMPULAN WANG KEBAJIKAN AM KOPERASI PERKHIDMATAN PENDIDIKAN MELAYU PAHANG TIMUR BERHAD ATURAN-ATURAN BAGI KUMPULAN WANG KEBAJIKAN AM KOPERASI PERKHIDMATAN PENDIDIKAN MELAYU PAHANG TIMUR BERHAD 1.0 Tajuk dan mula berkuatkuasa 1.1 Aturan-aturan ini dinamakan Aturan-aturan Kumpulan Wang Kebajikan

Lebih terperinci

PRUlink one INSURANS BERKAITAN PELABURAN. Bolehlah saya menghabiskan hidup saya dengan hati yang tenang

PRUlink one INSURANS BERKAITAN PELABURAN. Bolehlah saya menghabiskan hidup saya dengan hati yang tenang PRUlink one INSURANS BERKAITAN PELABURAN Bolehlah saya menghabiskan hidup saya dengan hati yang tenang Lakukan lebih banyak dengan hanya satu pelan Sepintas lalu: PRUlink one memberikan anda : > OPSYEN

Lebih terperinci

HELAIAN PENERANGAN PRODUK

HELAIAN PENERANGAN PRODUK HELAIAN PENERANGAN PRODUK (Sila baca Lembaran Pendedahan Produk ini sebelum anda membuat keputusan menyertai IKHLAS P.A PERMATA Takaful. Pastikan juga anda telah membaca terma-terma dan syaratsyarat).

Lebih terperinci

HELAIAN KETERANGAN PRODUK

HELAIAN KETERANGAN PRODUK HELAIAN KETERANGAN PRODUK (Sila baca Helaian Keterangan Produk ini sebelum anda membuat keputusan menyertai IKHLAS P.A PERMATA Takaful. Pastikan juga anda telah membaca terma-terma dan syaratsyarat di

Lebih terperinci

TAKAFUL PUTERI. Hayatilah hidup anda hari ini dengan kebebasan sepenuhnya.

TAKAFUL PUTERI. Hayatilah hidup anda hari ini dengan kebebasan sepenuhnya. TAKAFUL PUTERI Hayatilah hidup anda hari ini dengan kebebasan sepenuhnya. TAKAFUL PUTERI Penghargaan kepada Kaum Wanita Peranan anda sebagai seorang anak, isteri atau ibu sangatlah dihargai. Anda disanjungi

Lebih terperinci

Bersama kami untuk mempersiapkan keperluan rohaniah anda.

Bersama kami untuk mempersiapkan keperluan rohaniah anda. Takaful Mabrur Bersama kami untuk mempersiapkan keperluan rohaniah anda. Peroleh Keberkatan dengan Mabrur Membantu urusan pembukaan akaun tabung haji dan pendaftaran Haji anda. Jumlah Bayaran Tunai sehingga

Lebih terperinci

IKHLAS HOSPITAL BENEFIT SECURE TAKAFUL RIDER

IKHLAS HOSPITAL BENEFIT SECURE TAKAFUL RIDER IKHLAS HOSPITAL BENEFIT SECURE TAKAFUL RIDER Menghulurkan bantuan bagi ketenangan anda. www.takaful-ikhlas.com.my 29 MENYOKONG ANDA SEMENTARA ANDA KEMBALI PULIH IKHLAS Hospital Benefit Secure Takaful Rider

Lebih terperinci

Giro Takaful Impian. Berikan anak anda inspirasi untuk CAPAI YANG TERBAIK

Giro Takaful Impian. Berikan anak anda inspirasi untuk CAPAI YANG TERBAIK Giro Takaful Impian Berikan anak anda inspirasi untuk CAPAI YANG TERBAIK Berikan hanya YANG TERBAIK untuk masa depan anak anda Sebagai ibu atau bapa, pendidikan yang baik adalah hadiah paling berharga

Lebih terperinci

Savings. Dapatkan pemangkin untuk. Manfaat

Savings. Dapatkan pemangkin untuk. Manfaat Savings Dapatkan pemangkin untuk Manfaat Pengenalan 01 Jadikan impian anda satu kenyataan dengan Cash Booster! Kami ingin melancong setiap tahun sambil menyimpan dengan cara yang berdisiplin. Kini, impian

Lebih terperinci

Insurans. Rider Ultra Medic (Rider Tambahan Pilihan)

Insurans. Rider Ultra Medic (Rider Tambahan Pilihan) Insurans Rider Ultra Medic (Rider Tambahan Pilihan) Merancang untuk perlindungan kesihatan anda. Seiring dengan dunia yang pesat dengan kemajuan, kita juga sibuk berusaha untuk meningkatkan taraf kehidupan.

Lebih terperinci

Rider Ultra Medic (Rider Tambahan Pilihan) Mulakan hari ini dengan pelan perubatan kami.

Rider Ultra Medic (Rider Tambahan Pilihan) Mulakan hari ini dengan pelan perubatan kami. Rider Ultra Medic (Rider Tambahan Pilihan) Mulakan hari ini dengan pelan perubatan kami. Merancang untuk perlindungan kesihatan anda. Seiring dengan dunia yang pesat dengan kemajuan, kita juga sibuk berusaha

Lebih terperinci

PERUBATAN. PRUlady sentiasa di sisi anda sepanjang hayat.

PERUBATAN. PRUlady sentiasa di sisi anda sepanjang hayat. PERUBATAN PRUlady sentiasa di sisi anda sepanjang hayat. PRUlady memahami keperluan anda dalam lembaran hidup yang berbeza. PRUlady menampilkan potensi anda Sebagai wanita hari ini, anda seorang yang

Lebih terperinci

HELAIAN KETERANGAN PRODUK

HELAIAN KETERANGAN PRODUK HELAIAN KETERANGAN PRODUK (Sila baca Helaian Keterangan Produk ini sebelum anda membuat keputusan untuk menyertai IKHLASlink Accelerated Critical Illness Secure Takaful Rider. Sila pastikan juga anda membaca

Lebih terperinci

HELAIAN KETERANGAN PRODUK

HELAIAN KETERANGAN PRODUK HELAIAN KETERANGAN PRODUK (Sila baca Helaian Keterangan Produk ini sebelum anda membuat keputusan untuk menyertai IKHLASlink Lady Secure Takaful Rider (tanpa Manfaat Kehamilan dan Bersalin). Sila pastikan

Lebih terperinci

IKHLAS COMPREHENSIVE PERSONAL ACCIDENT BENEFIT SECURE TAKAFUL RIDER

IKHLAS COMPREHENSIVE PERSONAL ACCIDENT BENEFIT SECURE TAKAFUL RIDER IKHLAS COMPREHENSIVE PERSONAL ACCIDENT BENEFIT SECURE TAKAFUL RIDER Sentiasalah bersedia tatkala kemalangan menimpa. www.takaful-ikhlas.com.my 7 KEMALANGAN BOLEH MENGUBAH HIDUP ANDA, JADI SENTIASALAH BERINGAT

Lebih terperinci

PERLINDUNGAN GAYA HIDUP WANITA

PERLINDUNGAN GAYA HIDUP WANITA PERLINDUNGAN GAYA HIDUP WANITA Helaian Pendedahan Produk (Sila baca Helaian Pendedahan Produk ini sebelum anda membuat keputusan untuk mengambil Insurans Perlindungan Gaya Hidup Wanita. Pastikan juga anda

Lebih terperinci

PRUwealth Melindungi masa depan orang tersayang INSURANS BERKAITAN PELABURAN

PRUwealth Melindungi masa depan orang tersayang INSURANS BERKAITAN PELABURAN PRUwealth Melindungi masa depan orang tersayang INSURANS BERKAITAN PELABURAN Apakah erti kekayaan kepada anda? Wang dalam akaun bank atau mungkin jumlah aset yang anda miliki? Semua itu merupakan pengertian

Lebih terperinci

IKHLASlink Lady Secure Takaful Rider

IKHLASlink Lady Secure Takaful Rider IKHLASlink Lady Secure Takaful Rider 1. IKHLASlink Lady Secure Takaful Rider Melindungi ketidaktentuan kehidupan. Dengan IKHLASlink Lady Secure Takaful Rider, wanita diperkasakan dengan keupayaan untuk

Lebih terperinci

HELAIAN KETERANGAN PRODUK

HELAIAN KETERANGAN PRODUK HELAIAN KETERANGAN PRODUK (Sila baca Helaian Keterangan Produk ini sebelum anda membuat keputusan untuk menyertai IKHLAS Basic Term Takaful Plan. Sila pastikan juga anda membaca terma dan syarat am). 1)

Lebih terperinci

Perlindungan yang disediakan oleh takaful perubatan dan kesihatan adalah seperti berikut:

Perlindungan yang disediakan oleh takaful perubatan dan kesihatan adalah seperti berikut: Takaful perubatan dan kesihatan Pengenalan Ini merupakan panduan sebagai pengenalan untuk membantu anda dalam memahami takaful perubatan dan kesihatan. Ia memberikan maklumat asas supaya anda bleh mengajukan

Lebih terperinci

HELAIAN KETERANGAN PRODUK

HELAIAN KETERANGAN PRODUK HELAIAN KETERANGAN PRODUK (Sila baca Helaian Keterangan Produk ini sebelum anda membuat keputusan untuk menyertai IKHLAS Payor Savings Secure Takaful Rider. Sila pastikan juga anda membaca terma dan syarat

Lebih terperinci

PILIHAN UNGGUL ANDA MENUJU HARI PERSARAAN YANG SELESA

PILIHAN UNGGUL ANDA MENUJU HARI PERSARAAN YANG SELESA PILIHAN UNGGUL ANDA MENUJU HARI PERSARAAN YANG SELESA BEBAS DARI KERISAUAN KEWANGAN SEUMUR HIDUP Corak kehidupan anda bertambah baik sepanjang masa dengan mempunyai kereta yang baik kepada yang lebih bagus,

Lebih terperinci

Borang Cadangan MedicaGen 200

Borang Cadangan MedicaGen 200 Borang Cadangan MedicaGen 200 2275/2/P/G/S/M Nota Penting: Menurut Perenggan 5 daripada Jadual 9 Akta Perkhidmatan Kewangan 2013, jika anda memohon insurans ini sepenuhnya untuk diri sendiri/keluarga/tanggungan,

Lebih terperinci

HELAIAN KETERANGAN PRODUK

HELAIAN KETERANGAN PRODUK HELAIAN KETERANGAN PRODUK (Sila baca Helaian Keterangan Produk ini sebelum anda membuat keputusan untuk menyertai IKHLAS Family Income Benefit Secure Takaful Rider. Sila pastikan juga anda membaca terma

Lebih terperinci

Kesihatan membuahkan ganjaran. Sepintas Lalu: PRUhealth

Kesihatan membuahkan ganjaran. Sepintas Lalu: PRUhealth Perubatan Akhirnya, terdapat satu pelan perubatan yang memberi kita ganjaran kerana sihat, dan melindungi kita apabila tidak! Kesihatan membuahkan ganjaran Sepintas Lalu: membolehkan anda menikmati: >

Lebih terperinci

Takaful Keluarga. i-great MURNI. Ia Pasti Mudah! TIADA pengunderaitan perubatan. Jumlah Perlindungan Asas sehingga RM500,000.

Takaful Keluarga. i-great MURNI. Ia Pasti Mudah! TIADA pengunderaitan perubatan. Jumlah Perlindungan Asas sehingga RM500,000. Takaful Keluarga i-great MURNI Ia Pasti Mudah! TIADA pengunderaitan perubatan Jumlah Perlindungan Asas sehingga RM500,000 5 pelan pilihan Capai Hasrat Murni Anda Realisasikan hasrat murni anda dengan mudah

Lebih terperinci

HELAIAN KETERANGAN PRODUK

HELAIAN KETERANGAN PRODUK HELAIAN KETERANGAN PRODUK (Sila baca Helaian Keterangan Produk ini sebelum anda membuat keputusan untuk menyertai IKHLAS Critical Illness Secure Takaful Rider. Sila pastikan juga anda membaca terma dan

Lebih terperinci

Giro Takaful Asas. Perlindungan Takaful yang MENINGKAT bersama anda BSNMalaysia

Giro Takaful Asas. Perlindungan Takaful yang MENINGKAT bersama anda BSNMalaysia Giro Takaful Asas Perlindungan Takaful yang MENINGKAT bersama anda 1300-88-1900 www.mybsn.com.my BSNMalaysia Satu-Satunya Pelan Yang Memberi PENINGKATAN Perlindungan Sejajar Dengan Perubahan Kehidupan

Lebih terperinci

K E L U A R G A D E N G G

K E L U A R G A D E N G G POSHayat5.indd 1 I D I I R & K E L U A R G A I N D U N G L A N D A D A R I P A D A I D E N G G Dari Januari hingga Ogos 2014, jumlah kes denggi telah mencecah hampir 60,000 kes atau telah meningkat sebanyak

Lebih terperinci

Elitelink Pilih perlindungan paling bersesuaian dengan gaya hidup anda dan kemewahan berterusan.

Elitelink Pilih perlindungan paling bersesuaian dengan gaya hidup anda dan kemewahan berterusan. Insurans Elitelink Pilih perlindungan paling bersesuaian dengan gaya hidup anda dan kemewahan berterusan. Ahli Kumpulan Nikmati gaya hidup anda dan fleksibiliti untuk perlindungan. Mengecapi gaya hidup

Lebih terperinci

DALAM USAHA MEMENUHI IMPIAN HIDUP ANDA, RANCANGLAH LEBIH AWAL. PruBSN UmmahLink DALAM USAHA MEMENUHI IMPIAN HIDUP ANDA, RANCANGLAH LEBIH AWAL

DALAM USAHA MEMENUHI IMPIAN HIDUP ANDA, RANCANGLAH LEBIH AWAL. PruBSN UmmahLink DALAM USAHA MEMENUHI IMPIAN HIDUP ANDA, RANCANGLAH LEBIH AWAL DALAM USAHA MEMENUHI IMPIAN HIDUP ANDA, RANCANGLAH LEBIH AWAL PruBSN UmmahLink DALAM USAHA MEMENUHI IMPIAN HIDUP ANDA, RANCANGLAH LEBIH AWAL Dalam usaha memenuhi impian hidup anda, rancanglah lebih awal

Lebih terperinci

IKHLAS BASIC TERM TAKAFUL

IKHLAS BASIC TERM TAKAFUL IKHLAS BASIC TERM TAKAFUL Perlindungan untuk orang yang tersayang www.takaful-ikhlas.com.my PERLINDUNGAN UNTUK ORANG YANG TERSAYANG Di dalam kehidupan ini, kita tidak dapat lari dari keadaan yang sukar

Lebih terperinci

HELAIAN KETERANGAN PRODUK

HELAIAN KETERANGAN PRODUK HELAIAN KETERANGAN PRODUK (Sila baca Helaian Keterangan Produk ini sebelum anda membuat keputusan untuk menyertai IKHLASlink Lady Secure Takaful Rider (dengan Manfaat Kehamilan dan Bersalin). Sila pastikan

Lebih terperinci

HELAIAN KETERANGAN PRODUK

HELAIAN KETERANGAN PRODUK HELAIAN KETERANGAN PRODUK (Sila baca Helaian Keterangan Produk ini sebelum anda membuat keputusan memilih IKHLAS Takaful Amani. Pastikan juga anda telah membaca termaterma dan syarat-syarat di dalam Sijil

Lebih terperinci

HELAIAN KETERANGAN PRODUK

HELAIAN KETERANGAN PRODUK HELAIAN KETERANGAN PRODUK (Sila baca Helaian Keterangan Produk ini sebelum anda membuat keputusan untuk menyertai IKHLAS Waiver of Contributions Secure Takaful Rider. Sila pastikan juga anda membaca terma

Lebih terperinci

Insurans Perubatan & Kesihatan. Pengenalan

Insurans Perubatan & Kesihatan. Pengenalan Insurans Perubatan & Kesihatan Pengenalan Ini merupakan panduan sebagai pengenalan untuk memberikan anda kefahaman asas tentang insurans perubatan dan kesihatan (IPK). Ia memberikan anda maklumat asas

Lebih terperinci

HELAIAN KETERANGAN PRODUK

HELAIAN KETERANGAN PRODUK HELAIAN KETERANGAN PRODUK (Sila baca Helaian Keterangan Produk ini sebelum anda membuat keputusan untuk menyertai IKHLAS Flexi EB Takaful. Sila pastikan juga anda membaca terma dan syarat am.) 1) Produk

Lebih terperinci

HELAIAN KETERANGAN PRODUK

HELAIAN KETERANGAN PRODUK HELAIAN KETERANGAN PRODUK (Sila baca Helaian Keterangan Produk ini sebelum anda membuat keputusan untuk menyertai IKHLASlink Child Waiver Of Contributions Secure Takaful Rider. Sila pastikan juga anda

Lebih terperinci

HELAIAN KETERANGAN PRODUK

HELAIAN KETERANGAN PRODUK HELAIAN KETERANGAN PRODUK (Sila baca Helaian Keterangan Produk ini sebelum anda membuat keputusan untuk menyertai IKHLAS Group Credit Term Takaful. Sila pastikan juga anda membaca terma dan syarat am.)

Lebih terperinci

LAMPIRAN MAKLUMAT PRODUK. Sila baca Helaian Penerangan Produk ini sebelum anda membuat keputusan untuk menyertai Skim Kenderaan Persendirian.

LAMPIRAN MAKLUMAT PRODUK. Sila baca Helaian Penerangan Produk ini sebelum anda membuat keputusan untuk menyertai Skim Kenderaan Persendirian. LAMPIRAN MAKLUMAT PRODUK Sila baca Helaian Penerangan Produk ini sebelum anda membuat keputusan untuk menyertai Skim Kenderaan Persendirian. Sila pastikan juga anda membaca terma dan syarat am. 1. Skim

Lebih terperinci

HELAIAN KETERANGAN PRODUK

HELAIAN KETERANGAN PRODUK HELAIAN KETERANGAN PRODUK (Sila baca Helaian Keterangan Produk ini sebelum anda membuat keputusan untuk menyertai IKHLAS Wanita Elegance Takaful. Sila pastikan juga anda membaca terma dan syarat am.) TAKAFUL

Lebih terperinci

IKHLAS VALUE TERM TAKAFUL. Merentangi jurang ketidaktentuan

IKHLAS VALUE TERM TAKAFUL. Merentangi jurang ketidaktentuan 1 IKHLAS VALUE TERM TAKAFUL Merentangi jurang ketidaktentuan 2 3 BERSEDIALAH UNTUK MASA HADAPAN YANG DI LUAR JANGKAAN Kehidupan ini dipenuhi dengan pelbagai peristiwa. Ia bergantung kepada cara kita memanfaatkannya.

Lebih terperinci

PLUS Tarikh: 21/01/2015. Pelan Takaful ini matang apabila Orang Yang Dilindungi berumur seratus (100) tahun.

PLUS Tarikh: 21/01/2015. Pelan Takaful ini matang apabila Orang Yang Dilindungi berumur seratus (100) tahun. HELAIAN KETERANGAN PRODUK (Sila baca Helaian Keterangan Produk ini sebelum anda membuat keputusan untuk menyertai IKHLAS Capital Investment-linked Takaful Plus. Sila pastikan juga anda membaca terma dan

Lebih terperinci

PRUsenior med PERUBATAN. Melindungi Perbelanjaan Di Hari Tua

PRUsenior med PERUBATAN. Melindungi Perbelanjaan Di Hari Tua PRUsenior med PERUBATAN Melindungi Perbelanjaan Di Hari Tua Tidak terlalu awal untuk mula memikirkan tentang insurans kesihatan sebagai bekalan hari kemudian anda Kita mudah alpa, namum hakikatnya ialah

Lebih terperinci

Giro Takaful Pelindung

Giro Takaful Pelindung Giro Takaful Pelindung Pelan perlindungan kemalangan KOMPREHENSIF yang MEMENUHI KEPERLUAN anda 1300-88-1900 www.mybsn.com.my BSNMalaysia Pastikan Anda DILINDUNGI SETIAP MASA Kita seringkali mengambil mudah

Lebih terperinci

Giro Takaful Premier. Pelan yang melindungi segala yang penting bagi anda BSNMalaysia

Giro Takaful Premier. Pelan yang melindungi segala yang penting bagi anda BSNMalaysia Giro Takaful Premier Pelan yang melindungi segala yang penting bagi anda 1300-88-1900 www.mybsn.com.my BSNMalaysia Pelan yang melindungi segala yang penting bagi anda Ianya menjadi impian semua orang untuk

Lebih terperinci

TAKAFUL IKHLAS BERHAD IKHLAS link Secure Takaful

TAKAFUL IKHLAS BERHAD IKHLAS link Secure Takaful HELAIAN KETERANGAN PRODUK (Sila baca Helaian Keterangan Produk ini sebelum anda membuat keputusan untuk menyertai IKHLAS link Secure Takaful. Sila pastikan juga anda membaca terma dan syarat am). 1. Produk

Lebih terperinci

PruBSN PROTECT LINDUNGI HAK DAN KEUTAMAAN KITA. LINDUNGILAH YANG TERSAYANG.

PruBSN PROTECT LINDUNGI HAK DAN KEUTAMAAN KITA. LINDUNGILAH YANG TERSAYANG. PruBSN PROTECT LINDUNGI HAK DAN KEUTAMAAN KITA. LINDUNGILAH YANG TERSAYANG. Dengan PruBSN Protect Plus, nikmati peningkatan perlindungan sebanyak 5% setiap 3 tahun. MEREKA YANG TERSAYANG BERGANTUNG KEPADA

Lebih terperinci

BORANG CADANGAN KEMALANGAN DIRI PEMANDU DAN PENUMPANG PELAN

BORANG CADANGAN KEMALANGAN DIRI PEMANDU DAN PENUMPANG PELAN BORANG CADANGAN KEMALANGAN DIRI PEMANDU DAN PENUMPANG PELAN The Pacific Insurance Berhad (91603-K) 40-01, Q Sentral 2A Jalan Stesen Sentral 2, Kuala Lumpur Sentral, 50470 Kuala Lumpur, Malaysia. (P.O.

Lebih terperinci

Teman Pemandu Kenderaan Terma & Syarat

Teman Pemandu Kenderaan Terma & Syarat Teman Pemandu Kenderaan Terma & Syarat POLISI INSURANS TEMAN PEMANDU KENDERAAN BAHAWASANYA Pihak Diinsuranskan yang dinamakan dalam jadual bersama-sama ini telah membuat kepada Liberty Insurance Berhad

Lebih terperinci

Skim ini adalah berasaskan Unit dan ringkasan Skim ini adalah seperti berikut:

Skim ini adalah berasaskan Unit dan ringkasan Skim ini adalah seperti berikut: HELAIAN KETERANGAN PRODUK (Sila baca Helaian Keterangan Produk ini sebelum anda membuat keputusan untuk menyertai IKHLAS FLEXI-EB Takaful. Sila pastikan juga anda membaca terma dan syarat am.) 1) Produk

Lebih terperinci

HELAIAN KETERANGAN PRODUK

HELAIAN KETERANGAN PRODUK HELAIAN KETERANGAN PRODUK (Sila baca Helaian Keterangan Produk ini sebelum anda membuat keputusan untuk menyertai IKHLASlink Secure Takaful. Sila pastikan juga anda membaca terma dan syarat am.) 1) Produk

Lebih terperinci

PRUmy child INSURANS BERKAITAN PELABURAN. Bermulanya Suatu Kehidupan, Sekalung Harapan, Sebuah Janji

PRUmy child INSURANS BERKAITAN PELABURAN. Bermulanya Suatu Kehidupan, Sekalung Harapan, Sebuah Janji PRUmy child INSURANS BERKAITAN PELABURAN Bermulanya Suatu Kehidupan, Sekalung Harapan, Sebuah Janji PRUmy child Harapan terhadap permata hati telah berputik sebelum kelahirannya. PRUmy child akan melindungi

Lebih terperinci

PAMPASAN PEKERJA SYARAT & TERMA

PAMPASAN PEKERJA SYARAT & TERMA PAMPASAN PEKERJA SYARAT & TERMA Untuk perlindungan anda sendiri sila baca polisi ini dan syarat syaratnya dan jika polisi tidak diisi dengan betul atau mengikut kehendak anda sila pulangkan polisi yang

Lebih terperinci

HELAIAN KETERANGAN PRODUK

HELAIAN KETERANGAN PRODUK HELAIAN KETERANGAN PRODUK (Sila baca Helaian Keterangan Produk ini sebelum anda membuat keputusan untuk menyertai IKHLAS Group Term Takaful. Sila pastikan juga anda membaca terma dan syarat am.) TAKAFUL

Lebih terperinci

HELAIAN PENERANGAN PRODUK. Skim Pampasan Pekerja Asing

HELAIAN PENERANGAN PRODUK. Skim Pampasan Pekerja Asing HELAIAN PENERANGAN PRODUK Sila baca Helaian Penerangan Produk ini sebelum anda membuat keputusan untuk menyertai Skim Pampasan Pekerja Asing. Sila pastikan juga anda membaca terma dan syarat am. Skim Pampasan

Lebih terperinci

PRUhealth. Inilah pelan yang memberi kita ganjaran semasa sihat dan memberi perlindungan jika tidak! Sentiasa Mendengar. Sentiasa Memahami.

PRUhealth. Inilah pelan yang memberi kita ganjaran semasa sihat dan memberi perlindungan jika tidak! Sentiasa Mendengar. Sentiasa Memahami. PRUhealth Perubatan Inilah pelan yang memberi kita ganjaran semasa sihat dan memberi perlindungan jika tidak! Sentiasa Mendengar. Sentiasa Memahami. Kesihatan ada ganjarannya Sepintas Lalu: Di samping

Lebih terperinci

HELAIAN KETERANGAN PRODUK

HELAIAN KETERANGAN PRODUK HELAIAN KETERANGAN PRODUK (Sila baca Helaian Keterangan Produk ini sebelum anda membuat keputusan untuk menyertai AGRO Mabrur-i. Sila pastikan juga anda membaca terma dan syarat am.) 1) Produk apakah ini?

Lebih terperinci

Kehidupan tanpa bebanan bil perubatan.

Kehidupan tanpa bebanan bil perubatan. Insurans Mega PA Hospital Care Kehidupan tanpa bebanan bil perubatan. Ahli Kumpulan Insurans Pelan manfaat untuk perlindungan bil perubatan akibat kemalangan. Apabila sesuatu kemalangan atau kejadian yang

Lebih terperinci

Tarikh : 21/01/ ) Produk apakah ini?

Tarikh : 21/01/ ) Produk apakah ini? HELAIAN PENERANGAN PRODUK (Sila baca Lembaran Pendedahan Produk ini sebelum anda membuat keputusan memilih IKHLAS Takaful Gadaijanji Skim Pinjaman dan Pembiayaan Perumahan Perbendaharaan. Pastikan juga

Lebih terperinci

BORANG CADANGAN SUPER PROTECTOR

BORANG CADANGAN SUPER PROTECTOR The Pacific Insurance Berhad (91603-K) BORANG CADANGAN SUPER PROTECTOR 40-01, Q Sentral 2A Jalan Stesen Sentral 2, Kuala Lumpur Sentral, 50470 Kuala Lumpur, Malaysia. (P.O. Box 12490 50780 Kuala Lumpur,

Lebih terperinci

HELAIAN KETERANGAN PRODUK

HELAIAN KETERANGAN PRODUK HELAIAN KETERANGAN PRODUK (Sila baca Helaian Keterangan Produk ini sebelum anda membuat keputusan memilih IKHLAS Big Bike Takaful. Pastikan juga anda telah membaca termaterma dan syarat-syarat di dalam

Lebih terperinci

HELAIAN KETERANGAN PRODUK

HELAIAN KETERANGAN PRODUK HELAIAN KETERANGAN PRODUK (Sila baca Helaian Keterangan Produk ini sebelum anda membuat keputusan untuk menyertai IKHLASlink Child Secure Takaful Rider. Sila pastikan juga anda membaca terma dan syarat

Lebih terperinci

IKHLASlink Comprehensive Personal Accident Benefit Secure Takaful Rider

IKHLASlink Comprehensive Personal Accident Benefit Secure Takaful Rider IKHLASlink Comprehensive Personal Accident Benefit Secure Takaful Rider 1. IKHLASlink Comprehensive Personal Accident Benefit Secure Takaful Rider Melindungi ketidaktentuan kehidupan. IKHLASlink Comprehensive

Lebih terperinci

PruBSN TakafulLink. PruBSN SmartLink. PruBSN FirstLink

PruBSN TakafulLink. PruBSN SmartLink. PruBSN FirstLink PruBSN LINK SERIES FLEKSIBILITI SEPENUHNYA DI TANGAN ANDA DAPATKAN TAWARAN PERLINDUNGAN DAN PELABURAN YANG TEPAT PruBSN FirstLink PruBSN SmartLink PruBSN TakafulLink FLEKSIBILITI SEPENUHNYA DI TANGAN ANDA

Lebih terperinci

Pelan kemalangan komprehensif untuk seisi keluarga.

Pelan kemalangan komprehensif untuk seisi keluarga. Takaful Mega PA Takaful Prime Shield Pelan kemalangan komprehensif untuk seisi keluarga. Ahli Kumpulan Takaful Satu pelan manfaat kemalangan yang memenuhi keperluan untuk seisi keluarga. Apabila sesuatu

Lebih terperinci

Nikmati detik indah bersama keluarga dan keupayaan untuk melindungi mereka.

Nikmati detik indah bersama keluarga dan keupayaan untuk melindungi mereka. Takaful Elite Takafulink Nikmati detik indah bersama keluarga dan keupayaan untuk melindungi mereka. Ahli Kumpulan Perlindungan yang memberikan anda masa untuk bersama keluarga anda dan simpanan untuk

Lebih terperinci

Kenapa membeli insurans atau menyertai skim takaful? Apakah jenis produk insurans/ takaful yang saya perlukan?

Kenapa membeli insurans atau menyertai skim takaful? Apakah jenis produk insurans/ takaful yang saya perlukan? 17 Pengenalan Apakah itu insurans? Apakah itu takaful? Halaman 1 andungan Kenapa membeli insurans atau menyertai skim takaful? Apakah jenis produk insurans/ takaful yang saya perlukan? Apakah jenis produk

Lebih terperinci

HELAIAN PENERANGAN PRODUK. Kebakaran. Sila baca Helaian Penerangan Produk ini sebelum anda membuat keputusan untuk menyertai Skim Kebakaran.

HELAIAN PENERANGAN PRODUK. Kebakaran. Sila baca Helaian Penerangan Produk ini sebelum anda membuat keputusan untuk menyertai Skim Kebakaran. HELAIAN PENERANGAN PRODUK Sila baca Helaian Penerangan Produk ini sebelum anda membuat keputusan untuk menyertai Skim Kebakaran. Sila pastikan juga anda membaca terma dan syarat am. Kebakaran Tarikh: 2

Lebih terperinci

JENIS-JENIS TAKAFUL PERUBATAN DAN KESIHATAN

JENIS-JENIS TAKAFUL PERUBATAN DAN KESIHATAN Jenis-Jenis Takaful Perubatan dan Kesihatan 205 BAB A10 JENIS-JENIS TAKAFUL PERUBATAN DAN KESIHATAN PENGENALAN Bab ini akan membincangkan perkara-perkara berikut: Jenis-jenis pelan Takaful Perubatan dan

Lebih terperinci

Lampiran Keterangan Produk untuk MortgageCover

Lampiran Keterangan Produk untuk MortgageCover Lampiran Keterangan Produk untuk MortgageCover Sila membaca Lampiran Keterangan Produk ini sebelum anda mengambil keputusan untuk membeli MortgageCover. Anda juga dinasihatkan supaya membaca terma-terma

Lebih terperinci

Lampiran Penerangan Produk - Pelan Perlindungan Diri Crystal Essentials

Lampiran Penerangan Produk - Pelan Perlindungan Diri Crystal Essentials Lampiran Penerangan Produk - Pelan Perlindungan Diri Crystal Essentials Sila baca Lampiran Penerangan Produk ini sebelum anda membuat keputusan untuk membeli Pelan Perlindungan Diri Crystal Essentials.

Lebih terperinci

Terdapat 2 jenis pelan di bawah IKHLAS Wanita Elegance Takaful, iaitu:

Terdapat 2 jenis pelan di bawah IKHLAS Wanita Elegance Takaful, iaitu: HELAIAN KETERANGAN PRODUK (Sila baca Helaian Keterangan Produk ini sebelum anda membuat keputusan untuk menyertai IKHLAS Wanita Elegance Takaful. Sila pastikan juga anda membaca terma dan syarat am.) 1)

Lebih terperinci

Hadiahkan masa depan yang cerah untuk yang tersayang.

Hadiahkan masa depan yang cerah untuk yang tersayang. Insurans Mega PA Essential Hadiahkan masa depan yang cerah untuk yang tersayang. Ahli Kumpulan Insurans Pelan asas kemalangan diri untuk seisi keluarga. Apabila sesuatu kemalangan berlaku kepada anda atau

Lebih terperinci

BORANG CADANGAN KEMALANGAN DIRI PENGEMBARA

BORANG CADANGAN KEMALANGAN DIRI PENGEMBARA The Pacific Insurance Berhad (91603-K) Pejabat/Agen NOTIS PENTING BORANG CADANGAN KEMALANGAN DIRI PENGEMBARA Nota: (i) Ketika mengisi borang ini sila pastikan semua soalan telah dijawab sepenuhnya. (ii)

Lebih terperinci

Lampiran Penerangan Produk - Premium DriveCare Polisi Insurans Kemalangan Peribadi

Lampiran Penerangan Produk - Premium DriveCare Polisi Insurans Kemalangan Peribadi Lampiran Penerangan Produk - Premium DriveCare Polisi Insurans Kemalangan Peribadi Sila baca Lampiran Penerangan Produk ini sebelum anda membuat keputusan untuk membeli Pelan Perlindungan Diri Premium

Lebih terperinci

HELAIAN PENDEDAHAN PRODUK i-am Wira

HELAIAN PENDEDAHAN PRODUK i-am Wira HELAIAN PENDEDAHAN PRODUK i-am Wira Sila baca Helaian Pendedahan Produk ini sebelum anda membuat keputusan untuk menyertai pelan i-am Wira. Pastikan juga anda membaca terma-terma dan syarat-syarat di dalam

Lebih terperinci