JABATAN HAL EHWAL PELAJAR POLITEKNIK SULTAN AZLAN SHAH

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Ukuran: px
Mulai penontonan dengan halaman:

Download "JABATAN HAL EHWAL PELAJAR POLITEKNIK SULTAN AZLAN SHAH"

Transkripsi

1 PENDAFTARAN PELAJAR SENIOR PRA DIPLOMA SAINS SESI JUN 1 JABATAN HAL EHWAL PELAJAR PENDAFTARAN PELAJAR SENIOR PRA DIPLOMA SAINS SEMESTER 2, SESI JUN 1. Sukacita dimaklumkan bahawa semua pelajar yang layak iaitu pelajar yang melepasi tapisan (tiada apa-apa masalah dari segi pembayaran yuran, pembayaran saman dan lain-lain), dikehendaki mendaftar secara online bagi sesi pengajian dan mendaftar kursus bagi SESI JUN bermula 29hb Mei (ISNIN) di (i-help dan i-daftar) Nota: Pelajar diingatkan untuk mengemaskini maklumat peribadi terlebih dahulu sebelum lapor diri online. 2. PEMBAYARAN YURAN PENGAJIAN, YURAN ASRAMA DAN BAYARAN PELBAGAI bermula 25hb Mei (KHAMIS). 3. Sila HADIR PADA 09hb Jun (JUMAAT) DAN BAWA BERSAMA CETAKAN DOKUMEN BERKENAAN untuk diserahkan kepada Penasihat Akademik untuk ditandatangani dan disimpan di dalam Fail Peribadi Pelajar a) SLIP PENGESAHAN PELAJAR b) SLIP PENDAFTARAN KURSUS c) SLIP KEPUTUSAN PEPERIKSAAN SESI DIS 2016 d) BORANG LAPOR DIRI PELAJAR SENIOR 4. Sesi perkuliahan akan bermula pada 13hb Jun (SELASA) dan segala urusan perlu diselesaikan sebelum kuliah bermula. 5. Jika terdapat pelajar yang mempunyai masalah kewangan, pelajar boleh membuat pinjaman kepada JHEP PSAS dengan mengisi Borang Pinjaman Tabung Kebajikan Pelajar PSAS atau mengisi Borang Zakat (kepada yang memenuhi syarat yang ditetapkan). Borang-borang tersebut boleh didapati di 6. Urusan penangguhan bayaran pelbagai, boleh berurusan dengan JHEP PSAS sewaktu pendaftaran. 7. Sila buat DUA (2) bayaran (YURAN PENGAJIAN dan BAYARAN PELBAGAI POLITEKNIK) berdasarkan maklumat berikut sebelum melakukan pendaftaran online. a) YURAN PENGAJIAN (SELAIN KATEGORI PELAJAR MDAIM) kaedah bayaran boleh didapati di Lampiran A BANK BAYAR KADAR CARA PEMBAYARAN KEPADA BAYARAN (RM) BANK ISLAM POLITEKNIK KPT Melalui 3 saluran berikut SAHAJA: a. PERBANKAN INTERNET (bagi yang memiliki akaun BIMB) b. MESIN ATM BANK ISLAM (bagi yang memiliki akaun BIMB) c. MESIN DEPOSIT TUNAI (CDM) BANK ISLAM (bagi yang TIDAK memiliki akaun BIMB)

2 2 b) BAYARAN PELBAGAI POLITEKNIK BAGI SEMUA PELAJAR PRA DIPLOMA SAINS (SEMESTER 2) kaedah bayaran boleh didapati di Lampiran B (bagi yang menggunakan kaunter) KADAR BAYARAN BANK BAYAR PELAJAR SEMESTER 2 NO. AKAUN KEPADA HINGGA SEMESTER 9 (RM) CARA PEMBAYARAN BANK ISLAM KOPSAS BERHAD (HEP) (KOD 570) Bayaran boleh dilakukan di manamana cawangan Bank Islam (M) Berhad (BIMB) melalui 4 saluran berikut: PECAHAN BAYARAN PELBAGAI POLITEKNIK: BIL BAYARAN KADAR BAYARAN PELAJAR SEMESTER 2 (RM) 1 URUSAN PENDAFTARAN / KEBAJIKAN 10 2 AKTIVITI PELAJAR / ASRAMA 40 JUMLAH KADAR BAYARAN 50 a. PERBANKAN INTERNET (bagi yang memiliki akaun BIMB) caj perkhidmatan RM0.53 b. MESIN ATM BANK ISLAM (bagi yang memiliki akaun BIMB) caj perkhidmatan RM0.53 c. MESIN DEPOSIT TUNAI (CDM) BANK ISLAM (bagi yang TIDAK memiliki akaun BIMB) caj perkhidmatan RM0.53 d. KAUNTER caj perkhidmatan RM2.12 CAJ PERKHIDMATAN ADALAH TERMASUK GST c) JIKA DITAWAR ASRAMA, TAMBAHAN BAYARAN (SELAIN KATEGORI PELAJAR MDAIM) ADALAH SEPERTI BERIKUT: BANK NO AKAUN NAMA PENERIMA KADAR (RM) BANK ISLAM POLITEKNIK KPT (Yuran Asrama) MAYBANK BHD KOPSAS BERHAD (HEP) (Bayaran Deposit / Cagaran Asrama) (Pembelian Langsir Tingkap) 8. Kegagalan anda untuk mendaftar adalah satu kesalahan tatatertib dan tindakan BOLEH diambil ke atas anda di bawah peruntukan yang terdapat di dalam Akta Institusi-Institusi Pelajaran (Tatatertib) 1976 (Pindaan) 2012 SEBARANG PERTANYAAN DAN MENDAPAT MAKLUMAT TERKINI, BOLEH BERHUBUNG TERUS KE JABATAN HAL EHWAL PELAJAR PSAS ATAU LAWATI LAMAN FACEBOOK : Jabatan Hal Ehwal Pelajar PSAS. TERIMA KASIH.

3 3 JADUAL PENDAFTARAN PELAJAR SENIOR PSAS SESI JUN TARIKH / HARI 03 Mei (Isnin) Bermula 25 Mei (Khamis) Bermula 29 Mei (Isnin) 09 Jun (Jumaat) PERKARA Tarikh Rasmi Pengumuman Keputusan Rasmi Peperiksaan Akhir Sesi Disember 2016 Yuran Pengajian, Bayaran Pelbagai, Yuran Asrama (jika berkenaan) boleh mula dibayar Pembayaran : 1. Yuran Pengajian, 2. Yuran Asrama (jika berkenaan) 3. Bayaran Pelbagai Daftar Secara Online di SPMP: 1. Daftar Pengajian di i-help 2. Daftar Kursus di i-daftar Pelajar perlu hadir ke Politeknik Sultan Azlan Shah mengikut ketetapan berikut: Tarikh 09hb Jun Hari Jumaat Masa 8.30 pagi tengahari Tempat Pendaftaran Di JABATAN INDUK MASING-MASING (JKA, JKM, JKE & JP) Catatan Pelajar boleh menyemak keputusan peperiksaan akhir sesi Dis 2016 di Tunggu 36 jam dari tarikh & masa pembayaran. Pastikan tiada apa-apa masalah dari segi pembayaran yuran, pembayaran saman dan lain-lain. Jika tidak, masalah akan berlaku apabila membuat pendaftaran online. HANYA PELAJAR-PELAJAR YANG AKAN KE LATIHAN INDUSTRI PADA SESI JUN SAHAJA TIDAK PERLU MEMBAYAR YURAN PENGAJIAN, YURAN ASRAMA DAN BAYARAN PELBAGAI. Cetak slip pengesahan pelajar, slip pendaftaran kursus dan borang lapor diri pelajar senior. 1. Kuliah akan bermula pada 13 Jun (SELASA). 2. Selepas sesi mendaftar politeknik, pelajar perlu berjumpa dengan Penasihat Akademik di Jabatan masing-masing untuk menyerahkan ketiga-tiga dokumen yang telah disebutkan. Dokumen yang perlu dibawa Nota: Jika pelajar mempunyai masalah pendaftaran, Jabatan Hal Ehwal Pelajar akan membuka kaunter di DEWAN KULIAH UTAMA dari jam 8.30 pg tengahari sahaja. 1. Slip Pengesahan Pelajar Secara Online 2. Slip Pendaftaran Kursus 3. Slip Keputusan Peperiksaan Sesi Dis Borang Lapor Diri Pelajar Senior Serahkan keempat-empat dokumen ini kepada Penasihat Akademik untuk disimpan di dalam Fail Peribadi Pelajar. (Pastikan semua pelajar hadir pada waktu pendaftaran kerana pelajar yang tidak hadir akan diberi surat tidak hadir mendaftar)

4 4 CARTA ALIR PENDAFTARAN PELAJAR SENIOR SESI JUN MULA BAYAR YURAN PENGAJIAN & ASRAMA (JIKA ADA) & BAYARAN PELBAGAI (bermula 25/05/ - Khamis) Tunggu 36 jam dari tarikh & masa pembayaran. Pastikan tiada apa-apa masalah dari segi pembayaran yuran, pembayaran saman dan lain-lain. Jika tidak, anda bermasalah untuk membuat pendaftaran online. HADIR KE PSAS PADA 09/06/ (JUMAAT) DENGAN MEMBAWA: i) SLIP PENGESAHAN PELAJAR ii) BORANG LAPOR DIRI PELAJAR SENIOR iii) SLIP PENDAFTARAN KURSUS iv) SLIP KEPUTUSAN PEPERIKSAAN SESI DIS 2016 DAFTAR PENGAJIAN DI i-help dan DAFTAR KURSUS DI i-daftar di SPMP bermula 29/05/17 - Isnin UNTUK DISERAHKAN KEPADA PENASIHAT AKADEMIK UNTUK DISIMPAN DI DALAM FAIL PERIBADI PELAJAR Cetak slip pengesahan pelajar dan cetak slip pendaftaran kursus (SILA HADIR KE JABATAN INDUK MASING- MASING MENGIKUT JADUAL YANG TELAH DITETAPKAN) TAMAT

5 5 MULAI 15 OGOS 2013, PROSEDUR BAYARAN YURAN PENGAJIAN DAN ASRAMA (RM200 & RM60) HANYA BOLEH DIBUAT MELALUI TIGA (3) SALURAN SEPERTI BERIKUT: a) ATM BAGI YANG MEMILIKI AKAUN BIMB i. Pilih menu LAIN-LAIN ii. iii. Pilih menu PEMBAYARAN BIL / YURAN IPT Pilih menu YURAN IPT iv. Pilih Akaun Pembayar ( akaun yang akan didebit ) v. Masukkan No Kad Pengenalan Pelajar vi. vii. viii. Pilih Bil yang ingin dibayar Sahkan amaun yang ingin dibayar Transaksi selesai dan ambil Resit b) CDM BAGI YANG TIDAK MEMILIKI AKAUN BIMB i. Pilih menu YURAN IPT LAMPIRAN A ii. Masukkan No Kad Pengenalan Pelajar iii. Pilih POLITEKNIK KPT iv. Sahkan data dan masukkan wang v. Sahkan jumlah kemasukkan wang vi. Transaksi selesai dan ambil Resit c) INTERNET BANKING BAGI YANG MEMILIKI AKAUN BIMB i. Layari ii. iii. Klik logo Internet Banking Login dan tekan butang ok pada Security Alerts Masukkan ID pengguna dan kata laluan untuk memasuki sistem Perbankan Internet Bank Islam. iv. Pilih Bill Presentment pada bahagian Bill Payment. v. Pilih POLITEKNIK KPT pada bahagian senarai Universiti. vi. vii. viii. ix. Masukkan No Kad Pengenalan pada ruang Kad Pengenalan dan klik next Senarai bil akan dipaparkan. Pilih bil yang hendak di bayar dan klik pay Maklumat bil yang hendak dibayar akan dipaparkan. Pilih source account yang hendak di debitkan and sahkan jumlah amaun yang hendak di bayar dan klik pay Skrin berikutnya akan menyenaraikan maklumat bayaran yang perlu disahkan.. x. Klik "Confirm" untuk meneruskan pembayaran atau sebaliknya. xi. Skrin berikut akan menunjukkan makluman bayaran yang telah dilakukan. Pelanggan adalah dinasihatkan untuk membuat salinan makluman bayaran yang dilakukan sebagai rujukan.

6 6 LAMPIRAN B KAEDAH PEMBAYARAN BAYARAN PELBAGAI DI BANK ISLAM MALAYSIA BERHAD (BIMB) Bayaran boleh dilakukan di mana-mana cawangan Bank Islam (M) Berhad (BIMB) melalui 4 saluran berikut: a. PERBANKAN INTERNET (bagi yang memiliki akaun BIMB) caj perkhidmatan RM0.53 b. MESIN ATM BANK ISLAM (bagi yang memiliki akaun BIMB) caj perkhidmatan RM0.53 c. MESIN DEPOSIT TUNAI (CDM) BANK ISLAM (bagi yang TIDAK memiliki akaun BIMB) caj perkhidmatan RM0.53 d. KAUNTER caj perkhidmatan RM2.12 * CAJ PERKHIDMATAN ADALAH TERMASUK GST Kaedah membayar Bayaran Pelbagai melalui KAUNTER di mana-mana cawangan BIMB adalah seperti yang disediakan seperti di bawah: Calon boleh membuat bayaran di mana-mana kaunter cawangan BIMB dengan melengkapkan Borang Slip Pembayaran Bil seperti berikut: 1. Nama : (sila letakkan nama pelajar) 2. No. Akaun : No. Telefon : (sila letakkan no telefon pelajar) 4. Wang tunai Ringgit / Cash : Ringgit Malaysia LIMA PULUH SAHAJA 5. Jumlah Bersih : RM50 6. Bayar Kepada : KOPSAS BERHAD (HEP) (KOD 570) 7 Jenis Bayaran : BAYARAN PELBAGAI 8 No. Kad Pengenalan : (sila letakkan no kad pengenalan pelajar) NOTE: SETELAH PEMBAYARAN DILAKUKAN, PASTIKAN SEMUA PELAJAR MENYIMPAN DOKUMEN PEMBUKTIAN PEMBAYARAN (SLIP BAYARAN).

7 7 LAMPIRAN C KALENDAR AKADEMIK TAHUN (DIPLOMA DAN DIPLOMA LANJUTAN) SESI JUN TARIKH MINGGU AKTIVITI LATIHAN INDUSTRI 05/06/17 09/06/17 1 minggu Aktiviti suaikenal - Minggu pendaftaran kursus bermula 12/06/17 23/06/17 2 minggu Perkuliahan 26/06/17 30/06/17 1 minggu Cuti Khas Semester I 03/07/17 11/08/17 6 minggu Perkuliahan 14/08/17 18/08/17 1 minggu Cuti Pertengahan Semester 21/08/17 13/10/17 8 minggu Perkuliahan 16/10/17 20/10/17 1 minggu Cuti Khas Semester II 19/06/ SEHINGGA 03/11/ PENILAIAN LI: 06/11/ SEHINGGA 17/11/ 21/10/17 04/11/17 2 minggu Peperiksaan Akhir Semester 06/11/17 24/11/17 3 minggu Cuti semester

JABATAN HAL EHWAL PELAJAR POLITEKNIK SULTAN AZLAN SHAH

JABATAN HAL EHWAL PELAJAR POLITEKNIK SULTAN AZLAN SHAH 1 JABATAN HAL EHWAL PELAJAR POLITEKNIK SULTAN AZLAN SHAH PENDAFTARAN PELAJAR SENIOR SESI JUN 2017 1. Sukacita dimaklumkan bahawa semua pelajar yang layak iaitu pelajar yang melepasi tapisan (tiada apa-apa

Lebih terperinci

JABATAN HAL EHWAL PELAJAR POLITEKNIK SULTAN AZLAN SHAH

JABATAN HAL EHWAL PELAJAR POLITEKNIK SULTAN AZLAN SHAH 1 JABATAN HAL EHWAL PELAJAR POLITEKNIK SULTAN AZLAN SHAH PENDAFTARAN PELAJAR SENIOR SESI DISEMBER 2016 1. Sukacita dimaklumkan bahawa semua pelajar yang layak iaitu pelajar yang melepasi tapisan (tiada

Lebih terperinci

JABATAN HAL EHWAL PELAJAR POLITEKNIK SULTAN AZLAN SHAH

JABATAN HAL EHWAL PELAJAR POLITEKNIK SULTAN AZLAN SHAH 1 JABATAN HAL EHWAL PELAJAR PENDAFTARAN PELAJAR SENIOR SESI DISEMBER 1. Sukacita dimaklumkan bahawa semua pelajar yang layak iaitu pelajar yang melepasi tapisan (tiada apa-apa masalah dari segi pembayaran

Lebih terperinci

JABATAN HAL EHWAL PELAJAR POLITEKNIK SULTAN AZLAN SHAH

JABATAN HAL EHWAL PELAJAR POLITEKNIK SULTAN AZLAN SHAH JABATAN HAL EHWAL PELAJAR POLITEKNIK SULTAN AZLAN SHAH PENDAFTARAN PELAJAR SENIOR SARJANA MUDA TEKNOLOGI KEJURUTERAAN PEMBUATAN (REKABENTUK AUTOMOTIF ) SESI SEPTEMBER 2017 1. Sukacita dimaklumkan bahawa

Lebih terperinci

JABATAN HAL EHWAL PELAJAR POLITEKNIK SULTAN AZLAN SHAH

JABATAN HAL EHWAL PELAJAR POLITEKNIK SULTAN AZLAN SHAH JABATAN HAL EHWAL PELAJAR POLITEKNIK SULTAN AZLAN SHAH PENDAFTARAN PELAJAR SENIOR SESI DISEMBER 2015 1. Sukacita dimaklumkan bahawa semua pelajar yang layak iaitu pelajar yang melepasi tapisan (tiada apa-apa

Lebih terperinci

JABATAN HAL EHWAL PELAJAR POLITEKNIK SULTAN AZLAN SHAH

JABATAN HAL EHWAL PELAJAR POLITEKNIK SULTAN AZLAN SHAH JABATAN HAL EHWAL PELAJAR POLITEKNIK SULTAN AZLAN SHAH PENDAFTARAN PELAJAR SENIOR SARJANA MUDA TEKNOLOGI KEJURUTERAAN PEMBUATAN (REKABENTUK AUTOMOTIF ) SESI MAC 2017 1. Sukacita dimaklumkan bahawa semua

Lebih terperinci

JABATAN HAL EHWAL PELAJAR POLITEKNIK SULTAN AZLAN SHAH

JABATAN HAL EHWAL PELAJAR POLITEKNIK SULTAN AZLAN SHAH JABATAN HAL EHWAL PELAJAR POLITEKNIK SULTAN AZLAN SHAH PENDAFTARAN PELAJAR SENIOR SARJANA MUDA TEKNOLOGI KEJURUTERAAN PEMBUATAN (REKABENTUK AUTOMOTIF ) SESI MAC 2019 1. Sukacita dimaklumkan bahawa semua

Lebih terperinci

TATACARA PEMBAYARAN BAYARAN PENGAJIAN DI BANK ISLAM MALAYSIA BERHAD (BIMB) Jadual 1 : Bayaran Yuran Pengajian. Bil Perkara RM Cara Bayaran

TATACARA PEMBAYARAN BAYARAN PENGAJIAN DI BANK ISLAM MALAYSIA BERHAD (BIMB) Jadual 1 : Bayaran Yuran Pengajian. Bil Perkara RM Cara Bayaran TATACARA PEMBAYARAN BAYARAN PENGAJIAN DI BANK ISLAM MALAYSIA BERHAD (BIMB) Jadual 1 : Bayaran Yuran Pengajian Bil Perkara RM Cara Bayaran 1 Yuran Pengajian 200.00 JUMLAH 200.00 RUJUK TATACARA PEMBAYARAN

Lebih terperinci

Pendaftaran Pelajar Baharu Sarjana Muda Teknoloqi Kejuruteraan Pembuatan (Rekabentuk Automotif) Politeknik Sultan Azlan Shah bagi Sesi September 2017

Pendaftaran Pelajar Baharu Sarjana Muda Teknoloqi Kejuruteraan Pembuatan (Rekabentuk Automotif) Politeknik Sultan Azlan Shah bagi Sesi September 2017 POLITEKNIK SULTAN AZLAN SHAH KEMENTERIAN PENDIDIKAN MALAYSIA Behrang Stesen MALAYSIA 35950 Behrang SULTAN AZLAN SHAH PERAK, MALAYS IA Tel. : 05-454 4431 Faks : 05-454 4993 Laman Web : www. psas. edu. my

Lebih terperinci

Sukacita dimaklumkan bahawa tarikh melapor diri pelajar lama untuk sesi Disember 2015 adalah seperti berikut : TARIKH MASA AKTIVITI TEMPAT

Sukacita dimaklumkan bahawa tarikh melapor diri pelajar lama untuk sesi Disember 2015 adalah seperti berikut : TARIKH MASA AKTIVITI TEMPAT POLITEKNIK SULTAN IDRIS SHAH KEMENTERIAN PENDIDIKAN TINGGI Sungai Lang 45100 Sungai Air Tawar SELANGOR, MALAYSIA Tel : 03-3280 6200 Faks : 03-3280 6400 Laman Web : www.psis.edu.my Facebook : politeknik.edu

Lebih terperinci

(bankislam.biz), atau - Mesin ATM BIMB, atau - Mesin Cash Deposit (CDM) BIMB

(bankislam.biz), atau - Mesin ATM BIMB, atau - Mesin Cash Deposit (CDM) BIMB JADUAL PEMBAYARAN YURAN PELAJAR LAMA SESI JUN 2016 Peringatan : Semua pelajar hendaklah mematuhi arahan ketika membuat pembayaran yuran pengajian / yuran asrama / bayaran pelbagai di Bank Islam (M) Berhad

Lebih terperinci

POLITEKNIK SULTAN IDRIS SHAH KEMENTERIAN PENDIDIKAN MALAYSIA Sungai Lang Sungai Air Tawar SELANGOR, MALAYSIA

POLITEKNIK SULTAN IDRIS SHAH KEMENTERIAN PENDIDIKAN MALAYSIA Sungai Lang Sungai Air Tawar SELANGOR, MALAYSIA POLITEKNIK SULTAN IDRIS SHAH KEMENTERIAN PENDIDIKAN MALAYSIA Sungai Lang 45100 Sungai Air Tawar SELANGOR, MALAYSIA Tel : 03-3280 6200 Faks : 03-3280 6400 Laman Web : www.psis.edu.my Facebook : politeknik.edu

Lebih terperinci

POLITEKNIK SULTAN IDRIS SHAH KEMENTERIAN PENDIDIKAN MALAYSIA Sungai Lang Sungai Air Tawar SELANGOR, MALAYSIA

POLITEKNIK SULTAN IDRIS SHAH KEMENTERIAN PENDIDIKAN MALAYSIA Sungai Lang Sungai Air Tawar SELANGOR, MALAYSIA POLITEKNIK SULTAN IDRIS SHAH KEMENTERIAN PENDIDIKAN MALAYSIA Sungai Lang 45100 Sungai Air Tawar SELANGOR, MALAYSIA Tel : 03-3280 6200 Faks : 03-3280 6400 Laman Web : www.psis.edu.my Facebook : politeknik.edu

Lebih terperinci

POLITEKNIK NILAI KEMENTERIAN PENDIDIKAN MALAYSIA Kompleks Pendidikan Bandar Enstek Bandar Enstek NEGERI SEMBILAN MALAYSIA

POLITEKNIK NILAI KEMENTERIAN PENDIDIKAN MALAYSIA Kompleks Pendidikan Bandar Enstek Bandar Enstek NEGERI SEMBILAN MALAYSIA KEMENTERIAN PENDIDIKAN MALAYSIA Kompleks Pendidikan Bandar Enstek 71760 Bandar Enstek NEGERI SEMBILAN MALAYSIA Tel : 06-7980400 Faks : 06-7911269 LamanWeb :www.polinilai.edu.my Facebook : politeknik.edu

Lebih terperinci

LAPOR DIRI PELAJAR SENIOR SESI DIS 2017

LAPOR DIRI PELAJAR SENIOR SESI DIS 2017 LAPOR DIRI PELAJAR SENIOR SESI DIS 2017 Program Tarikh Hari Masa Tempat DRM 5A, 5B 22 Nov 2017 Rabu 12.30-1.30 petang Rujuk PA DHM 5 dan DHK 6 22 Nov 2017 Rabu 10.00-12.00 tengahari Rujuk PA DRM 4A, 4B

Lebih terperinci

2. Semua calon pelajar dikehendaki mematuhi dan melaksanakan perkara-perkara berikut:

2. Semua calon pelajar dikehendaki mematuhi dan melaksanakan perkara-perkara berikut: Saudara/saudari, Ruj. Kami : PSIS/03/01/5-33 Jld. 21 ( ) Tarikh : 24 Oktober 2016 PENDAFTARAN PELAJAR BAHARU SESI DISEMBER 2016 Sukacita saya mengucapkan tahniah dan syabas di atas kejayaan anda ditawarkan

Lebih terperinci

TATACARA PEMBAYARAN YURAN PENGAJIAN & ASRAMA SERTA BAYARAN PENDAFTARAN

TATACARA PEMBAYARAN YURAN PENGAJIAN & ASRAMA SERTA BAYARAN PENDAFTARAN Lampiran A TATACARA PEMBAYARAN YURAN PENGAJIAN & ASRAMA SERTA BAYARAN PENDAFTARAN Berikut adalah Tatacara Pembayaran Yuran Pengajian (RM200) dan Yuran Asrama (RM60) SAHAJA bagi akaun POLITEKNIK KPT (16018010017541).

Lebih terperinci

JADUAL PEMBAYARAN DAN KAEDAH PEMBAYARAN

JADUAL PEMBAYARAN DAN KAEDAH PEMBAYARAN JADUAL PEMBAYARAN DAN KAEDAH PEMBAYARAN PERINGATAN : Semua pelajar hendaklah mematuhi arahan ketika membuat pembayaran yuran pengajian / yuran asrama / bayaran pelbagai di Bank Islam (M) Berhad (BIMB).

Lebih terperinci

JADUAL YURAN DAN BAYARAN PENDAFTARAN PELAJAR SENIOR SEMUA SEMESTER TERMASUK TANGGUH LI SESI: JUN 2014

JADUAL YURAN DAN BAYARAN PENDAFTARAN PELAJAR SENIOR SEMUA SEMESTER TERMASUK TANGGUH LI SESI: JUN 2014 JADUAL YURAN DAN BAYARAN PENDAFTARAN PELAJAR SENIOR SEMUA SEMESTER TERMASUK TANGGUH LI SESI: JUN 2014 JADUAL 1: YURAN PENGAJIAN BIL PERKARA RM CARA BAYARAN 1 Yuran Pengajian 200.00 2 Yuran Asrama (Kolej

Lebih terperinci

POLITEKNIK SULTAN IDRIS SHAH KEMENTERIAN PENDIDIKAN MALAYSIA Sungai Lang Sungai Air Tawar SELANGOR, MALAYSIA

POLITEKNIK SULTAN IDRIS SHAH KEMENTERIAN PENDIDIKAN MALAYSIA Sungai Lang Sungai Air Tawar SELANGOR, MALAYSIA POLITEKNIK SULTAN IDRIS SHAH KEMENTERIAN PENDIDIKAN MALAYSIA Sungai Lang 45100 Sungai Air Tawar SELANGOR, MALAYSIA Tel : 03-3280 6200 Faks : 03-3280 6400 Laman Web : www.psis.edu.my Facebook : politeknik.edu

Lebih terperinci

JADUAL YURAN DAN BAYARAN PENDAFTARAN SEMESTER: 2 SESI: DISEMBER 2013

JADUAL YURAN DAN BAYARAN PENDAFTARAN SEMESTER: 2 SESI: DISEMBER 2013 JADUAL YURAN DAN BAYARAN PENDAFTARAN SEMESTER: 2 SESI: DISEMBER 2013 JADUAL 1: YURAN PENGAJIAN BIL PERKARA RM CARA BAYARAN 1 Yuran Pengajian 200.00 2 Yuran Asrama (Kolej Kediaman) *** Jika ditawarkan Kolej

Lebih terperinci

POLITEKNIK SULTAN AZLAN SHAH KEMENTERIAN PENDIDIKAN TINGGI Behrang Stesen Behrang PERAK, MALAYSIA

POLITEKNIK SULTAN AZLAN SHAH KEMENTERIAN PENDIDIKAN TINGGI Behrang Stesen Behrang PERAK, MALAYSIA POLITEKNIK SULTAN AZLAN SHAH KEMENTERIAN PENDIDIKAN TINGGI Behrang Stesen 35950 Behrang PERAK, MALAYSIA Tel : 05-454 4431 Faks : 05-454 4993 Laman Web : www.psas.edu.my Facebook:politeknik.edu Ruj Kami

Lebih terperinci

LAPOR DIRI DAN PENDAFTARAN KAMSIS PELAJAR SENIOR POLITEKNIK TUANKU SYED SIRAJUDDIN SESI DIS 2018

LAPOR DIRI DAN PENDAFTARAN KAMSIS PELAJAR SENIOR POLITEKNIK TUANKU SYED SIRAJUDDIN SESI DIS 2018 Ruj.Kami: PTSS/HEP/01/06/201 Jld.8( ) Tarikh : 16 NOVEMBER 2018 SEMUA PELAJAR SENIOR Tuan, LAPOR DIRI DAN PENDAFTARAN KAMSIS PELAJAR SENIOR POLITEKNIK TUANKU SYED SIRAJUDDIN SESI DIS 2018 Saya dengan segala

Lebih terperinci

POLITEKNIK SULTAN AZLAN SHAH KEMENTERIAN PENDIDIKAN MALAYSIA Behrang Stesen Behrang PERAK, MALAYSIA

POLITEKNIK SULTAN AZLAN SHAH KEMENTERIAN PENDIDIKAN MALAYSIA Behrang Stesen Behrang PERAK, MALAYSIA POLITEKNIK SULTAN AZLAN SHAH KEMENTERIAN PENDIDIKAN MALAYSIA Behrang Stesen 35950 Behrang PERAK, MALAYSIA Tel : 05-454 4431 Faks : 05-454 4993 Laman Web : www.psas.edu.my Facebook:politeknik.edu Ruj Kami

Lebih terperinci

POLITEKNIK JELI KEMENTERIAN PENDIDIKAN MALAYSIA Jalan Raya Timur Barat Jeli KELANTAN, MALAYSIA

POLITEKNIK JELI KEMENTERIAN PENDIDIKAN MALAYSIA Jalan Raya Timur Barat Jeli KELANTAN, MALAYSIA POLITEKNIK JELI KEMENTERIAN PENDIDIKAN MALAYSIA Jalan Raya Timur Barat 17600 Jeli KELANTAN, MALAYSIA Tel : 09-9443600 Faks : 09-9462802 Laman Web : www.pjk.edu.my Facebook : politeknik.edu No. Ruj. : PJK/JHEP/600/01/05/

Lebih terperinci

LANGKAH LANGKAH SEBELUM HADIR MELAPOR DIRI

LANGKAH LANGKAH SEBELUM HADIR MELAPOR DIRI LANGKAH LANGKAH SEBELUM HADIR MELAPOR DIRI LANGKAH 1: BAYARAN YURAN PENGAJIAN ( JUMLAH BAYARAN = RM200.00 ) A PERBANKAN INTERNET 1. Layari www.bankislam.com.my 2. Klik logo Internet Banking Login dan tekan

Lebih terperinci

LAPOR DIRI DAN PENDAFTARAN ASRAMA PELAJAR SENIOR POLITEKNIK TUANKU SYED SIRAJUDDIN SESI DISEMBER 2017

LAPOR DIRI DAN PENDAFTARAN ASRAMA PELAJAR SENIOR POLITEKNIK TUANKU SYED SIRAJUDDIN SESI DISEMBER 2017 Ruj.Kami: PTSS/HEP/01/06/201 Jld.8( ) Tarikh : 23 Oktober 2017 SEMUA PELAJAR SENIOR Tuan, LAPOR DIRI DAN PENDAFTARAN ASRAMA PELAJAR SENIOR POLITEKNIK TUANKU SYED SIRAJUDDIN SESI DISEMBER 2017 Saya dengan

Lebih terperinci

LAPOR DIRI DAN PENDAFTARAN ASRAMA PELAJAR SENIOR POLITEKNIK TUANKU SYED SIRAJUDDIN SESI JUN 2016

LAPOR DIRI DAN PENDAFTARAN ASRAMA PELAJAR SENIOR POLITEKNIK TUANKU SYED SIRAJUDDIN SESI JUN 2016 Ruj.Kami : PTSS/HEP/01/06/201 Jld.8( ) Tarikh : 23 Mei 2016 SEMUA PELAJAR SENIOR (selain pelajar yang akan menjalani LI) Tuan, LAPOR DIRI DAN PENDAFTARAN ASRAMA PELAJAR SENIOR POLITEKNIK TUANKU SYED SIRAJUDDIN

Lebih terperinci

24/06/2019 (Isnin) 9.00 pagi PMTG

24/06/2019 (Isnin) 9.00 pagi PMTG PENDAFTARAN PELAJAR BAHARU POLITEKNIK METrO TASEK GELUGOR (PMTG) SESI JUN 2019 A MAKLUMAT PENDAFTARAN Tarikh, masa dan tempat pendaftaran pelajar senior 24/06/2019 (Isnin) 9.00 pagi PMTG Telefon dan Faks

Lebih terperinci

POLITEKNIK SULTAN AZLAN SHAH KEMENTERIAN PENDIDIKAN MALAYSIA Behrang Stesen Behrang PERAK, MALAYSIA

POLITEKNIK SULTAN AZLAN SHAH KEMENTERIAN PENDIDIKAN MALAYSIA Behrang Stesen Behrang PERAK, MALAYSIA POLITEKNIK SULTAN AZLAN SHAH KEMENTERIAN PENDIDIKAN MALAYSIA Behrang Stesen 35950 Behrang PERAK, MALAYSIA Tel : 05-454 4431 Faks : 05-454 4993 Laman Web : www.psas.edu.my Facebook:politeknik.edu Ruj Kami

Lebih terperinci

MAKLUMAT LAPOR DIRI PELAJAR SENIOR SESI DISEMBER 2018

MAKLUMAT LAPOR DIRI PELAJAR SENIOR SESI DISEMBER 2018 MAKLUMAT LAPOR DIRI PELAJAR SENIOR SESI DISEMBER 2018 Adalah dimaklumkan bahawa Lapor Diri Pelajar Senior Sesi Disember 2018 untuk pelajar yang layak meneruskan pengajian selepas keputusan Peperiksaan

Lebih terperinci

MAKLUMAT LAPOR DIRI PELAJAR SENIOR SESI JUN 2017

MAKLUMAT LAPOR DIRI PELAJAR SENIOR SESI JUN 2017 MAKLUMAT LAPOR DIRI PELAJAR SENIOR SESI JUN 2017 Adalah dimaklumkan bahawa Lapor Diri Pelajar Senior Sesi Jun 2017 untuk pelajar yang layak meneruskan pengajian selepas keputusan Peperiksaan Akhir Sesi

Lebih terperinci

MAKLUMAT LAPOR DIRI PELAJAR SENIOR BERPINDAH DARI POLITEKNIK LAIN BAGI SESI DISEMBER 2017

MAKLUMAT LAPOR DIRI PELAJAR SENIOR BERPINDAH DARI POLITEKNIK LAIN BAGI SESI DISEMBER 2017 MAKLUMAT LAPOR DIRI PELAJAR SENIOR BERPINDAH DARI POLITEKNIK LAIN BAGI SESI DISEMBER 2017 Adalah dimaklumkan bahawa Lapor Diri Pelajar Senior Berpindah Sesi Dis 2017 untuk pelajar yang layak meneruskan

Lebih terperinci

MAKLUMAT LAPOR DIRI PELAJAR SENIOR SESI DISEMBER 2018

MAKLUMAT LAPOR DIRI PELAJAR SENIOR SESI DISEMBER 2018 MAKLUMAT LAPOR DIRI PELAJAR SENIOR SESI DISEMBER 2018 Tarikh-tarikh penting pelajar senior Perkara Keputusan Rasmi Peperiksaan Akhir Sesi Disember 2018 Tarikh 01 Disember 2018 Pembayaran Yuran 01-14 Disember

Lebih terperinci

JADUAL PENDAFTARAN PELAJAR SENIOR SESI DISEMBER 2016

JADUAL PENDAFTARAN PELAJAR SENIOR SESI DISEMBER 2016 Jadual Pendaftaran Senior PUO 2016/2 (Kemaskini 11.11.16) JADUAL PENDAFTARAN PELAJAR SENIOR SESI DISEMBER 2016 Mula Membuat bayaran Pelbagai dan Yuran Pengajian di Bank Islam Malaysia Berhad (BIMB) 21/11/16

Lebih terperinci

POLITEKNIK SULTAN AZLAN SHAH KEMENTERIAN PENDIDIKAN TINGGI Behrang Stesen Behrang PERAK, MALAYSIA

POLITEKNIK SULTAN AZLAN SHAH KEMENTERIAN PENDIDIKAN TINGGI Behrang Stesen Behrang PERAK, MALAYSIA POLITEKNIK SULTAN AZLAN SHAH KEMENTERIAN PENDIDIKAN TINGGI Behrang Stesen 35950 Behrang PERAK, MALAYSIA Tel : 05-454 4431 Faks : 05-454 4993 Laman Web : www.psas.edu.my Facebook:politeknik.edu Ruj Kami

Lebih terperinci

MAKLUMAT LAPOR DIRI PELAJAR SENIOR SESI JUN 2018

MAKLUMAT LAPOR DIRI PELAJAR SENIOR SESI JUN 2018 MAKLUMAT LAPOR DIRI PELAJAR SENIOR SESI JUN 2018 Berikut adalah tarikh-tarikh penting bagi pelajar senior: Perkara Tarikh Keputusan Rasmi Peperiksaan Akhir Sesi Disember 2017 30 April 2018 Keputusan Rasmi

Lebih terperinci

JADUAL PENDAFTARAN PELAJAR SENIOR SESI JUN 2017

JADUAL PENDAFTARAN PELAJAR SENIOR SESI JUN 2017 JADUAL PENDAFTARAN PELAJAR SENIOR SESI JUN 2017 Mula Membuat bayaran Pelbagai dan Yuran Pengajian di Bank Islam Malaysia Berhad (BIMB) 23/05/17 12/06/17 Rujuk jadual dan kaedah pembayaran bayaran pelbagai

Lebih terperinci

BIL PERKARA MAKLUMAT RUJUKAN

BIL PERKARA MAKLUMAT RUJUKAN Saudara/i, Rujukan kami : PPD/019/JHEP/B21 JLD 5 (9) Tarikh : 12 November 2018 MAKLUMAT LAPOR DIRI PELAJAR SENIOR SESI DISEMBER 2018 Berikut makluman kepada semua pelajar senior : (i) (ii) Arahan lapor

Lebih terperinci

JADUAL PENDAFTARAN PELAJAR SARJANA MUDA JKA & JKM SESI SEPTEMBER 2018

JADUAL PENDAFTARAN PELAJAR SARJANA MUDA JKA & JKM SESI SEPTEMBER 2018 JADUAL PENDAFTARAN PELAJAR SARJANA MUDA JKA & JKM SESI SEPTEMBER 2018 mula Membuat bayaran Pelbagai dan Yuran Pengajian di Bank Islam Malaysia Berhad (BIMB) 06/08/18 06/09/18 Rujuk jadual dan kaedah pembayaran

Lebih terperinci

MAKLUMAT LAPOR DIRI PELAJAR SENIOR SESI JUN 2017

MAKLUMAT LAPOR DIRI PELAJAR SENIOR SESI JUN 2017 MAKLUMAT LAPOR DIRI PELAJAR SENIOR SESI JUN 2017 Berikut adalah tarikh-tarikh penting bagi pelajar senior: Perkara Tarikh Keputusan Rasmi Peperiksaan Akhir Sesi Disember 2016 03 Mei 2017 Pembayaran Yuran

Lebih terperinci

MAKLUMAT LAPOR DIRI PELAJAR SENIOR SESI DISEMBER 2017

MAKLUMAT LAPOR DIRI PELAJAR SENIOR SESI DISEMBER 2017 MAKLUMAT LAPOR DIRI PELAJAR SENIOR SESI DISEMBER 2017 Berikut adalah tarikh-tarikh penting bagi pelajar senior: Perkara Tarikh Keputusan Rasmi Peperiksaan Akhir Sesi Jun 2017 20 Nov 2017 Pembayaran Yuran

Lebih terperinci

MAKLUMAT LAPOR DIRI PELAJAR SEMESTER 1 TANGGUH & PELAJAR SENIOR BERPINDAH DARI POLITEKNIK LAIN BAGI SESI DISEMBER 2018

MAKLUMAT LAPOR DIRI PELAJAR SEMESTER 1 TANGGUH & PELAJAR SENIOR BERPINDAH DARI POLITEKNIK LAIN BAGI SESI DISEMBER 2018 MAKLUMAT LAPOR DIRI PELAJAR SEMESTER 1 TANGGUH & PELAJAR SENIOR BERPINDAH DARI POLITEKNIK LAIN BAGI SESI DISEMBER 2018 Adalah dimaklumkan bahawa Lapor Diri Pelajar Semester 1 Tangguh & Pelajar Senior Berpindah

Lebih terperinci

MAKLUMAT LAPOR DIRI PELAJAR SENIOR SESI JUN 2015

MAKLUMAT LAPOR DIRI PELAJAR SENIOR SESI JUN 2015 MAKLUMAT LAPOR DIRI PELAJAR SENIOR SESI JUN 2015 Adalah dimaklumkan bahawa Lapor Diri Pelajar Senior Sesi Jun 2015 untuk pelajar yang layak meneruskan pengajian selepas keputusan Peperiksaan Akhir Sesi

Lebih terperinci

POLITEKNIK SULTAN IDRIS SHAH KEMENTERIAN PENDIDIKAN MALAYSIA Sungai Lang Sungai Air Tawar SELANGOR, MALAYSIA

POLITEKNIK SULTAN IDRIS SHAH KEMENTERIAN PENDIDIKAN MALAYSIA Sungai Lang Sungai Air Tawar SELANGOR, MALAYSIA POLITEKNIK SULTAN IDRIS SHAH KEMENTERIAN PENDIDIKAN MALAYSIA Sungai Lang 45100 Sungai Air Tawar SELANGOR, MALAYSIA Tel : 03-3280 6200 Faks : 03-3280 6400 Laman Web : www.psis.edu.my Facebook : politeknik.edu

Lebih terperinci

JADUAL PENDAFTARAN PELAJAR SENIOR SESI DISEMBER 2017

JADUAL PENDAFTARAN PELAJAR SENIOR SESI DISEMBER 2017 JADUAL PENDAFTARAN PELAJAR SENIOR SESI DISEMBER 2017 Mula Membuat bayaran Pelbagai dan Yuran Pengajian di Bank Islam Malaysia Berhad (BIMB) 20/11/17 15/12/17 Rujuk jadual dan kaedah pembayaran bayaran

Lebih terperinci

MAKLUMAT LAPOR DIRI PELAJAR SENIOR SESI DISEMBER 2014

MAKLUMAT LAPOR DIRI PELAJAR SENIOR SESI DISEMBER 2014 MAKLUMAT LAPOR DIRI PELAJAR SENIOR SESI DISEMBER 2014 Adalah dimaklumkan bahawa Lapor Diri Pelajar Senior Sesi Disember 2014 untuk pelajar yang layak meneruskan pengajian selepas keputusan Peperiksaan

Lebih terperinci

POLITEKNIK SULTAN AZLAN SHAH KEMENTERIAN PENDIDIKAN TINGGI Behrang Stesen Behrang PERAK, MALAYSIA

POLITEKNIK SULTAN AZLAN SHAH KEMENTERIAN PENDIDIKAN TINGGI Behrang Stesen Behrang PERAK, MALAYSIA POLITEKNIK SULTAN AZLAN SHAH KEMENTERIAN PENDIDIKAN TINGGI Behrang Stesen 35950 Behrang PERAK, MALAYSIA Tel : 05-454 4431 Faks : 05-454 4993 Laman Web : www.psas.edu.my Facebook:politeknik.edu Ruj Kami

Lebih terperinci

BIL PERKARA MAKLUMAT RUJUKAN

BIL PERKARA MAKLUMAT RUJUKAN Page1 Saudara/i, Rujukan kami : PPD/019/JHEP/B21 JLD 5 (3) Tarikh : 30 April 2018 MAKLUMAT LAPOR DIRI PELAJAR SENIOR SESI JUN 2018 Berikut makluman kepada semua pelajar senior : (i) (ii) Arahan lapor diri

Lebih terperinci

JADUAL PENDAFTARAN PELAJAR SENIOR SESI JUN 2018

JADUAL PENDAFTARAN PELAJAR SENIOR SESI JUN 2018 JADUAL PENDAFTARAN PELAJAR SENIOR SESI JUN 2018 Mula Membuat bayaran Pelbagai, Yuran Pengajian dan Kolej Kediaman di Bank Islam Malaysia Berhad (BIMB. 28/05/18 06/07/18 Rujuk jadual dan kaedah pembayaran

Lebih terperinci

POLITEKNIK MERSING. KEMENTERIAN pendidlrian ifiala`t'sift JALAN NITAR, MERSING JOHOR DARUL TAKZIM

POLITEKNIK MERSING. KEMENTERIAN pendidlrian ifiala`t'sift JALAN NITAR, MERSING JOHOR DARUL TAKZIM POLITEKNIK MERSING T NGG! KEMENTERIAN pendidlrian ifiala`t'sift JALAN NITAR, 86800 MERSING JOHOR DARUL TAKZIM EE FBLiT=l

Lebih terperinci

JADUAL YURAN DAN BAYARAN PENDAFTARAN PELAJAR SENIOR SESI: JUN 2016

JADUAL YURAN DAN BAYARAN PENDAFTARAN PELAJAR SENIOR SESI: JUN 2016 fa JADUAL YURAN DAN BAYARAN PENDAFTARAN PELAJAR SENIOR SESI: JUN 2016 JADUAL 1: YURAN PENGAJIAN BIL PERKARA RM CARA BAYARAN 1 Yuran Pengajian 200.00 Rujuk Lampiran A: Tatacara pembayaran Yuran Pengajian

Lebih terperinci

JADUAL YURAN DAN BAYARAN PELBAGAI PELAJAR SENIOR SESI DISEMBER 2015

JADUAL YURAN DAN BAYARAN PELBAGAI PELAJAR SENIOR SESI DISEMBER 2015 JADUAL YURAN DAN BAYARAN PELBAGAI PELAJAR SENIOR SESI DISEMBER 2015 JADUAL 1: YURAN PENGAJIAN BIL PERKARA RM CARA BAYARAN 1 Yuran Pengajian 200.00 Bank-in di Bank Islam (M) Berhad (BIMB) Bayar kepada :

Lebih terperinci

BIL PERKARA MAKLUMAT RUJUKAN

BIL PERKARA MAKLUMAT RUJUKAN Page1 Saudara / saudari, Rujukan kami : PPD/019/JHEP/B21 JLD 4 (33) Tarikh : 3 Mei 2017 LAPOR DIRI PELAJAR SENIOR SESI JUN 2017 Berikut makluman kepada semua pelajar senior : (i) (ii) Arahan lapor diri

Lebih terperinci

Tahniah diucapkan kerana berjaya ditawarkan Pengajian di Politeknik.

Tahniah diucapkan kerana berjaya ditawarkan Pengajian di Politeknik. JABATAN HAL EHWAL DAN PEMBANGUNAN PELAJAR Politeknik Sultan Abdul Halim Mu adzam Shah Bandar Darulaman 06000 Jitra, Kedah Darulaman Tel : 04 9146100/6140/6137/6130 Faks : 04 9174232 / 9146130 Email : hep@polimas.edu.my

Lebih terperinci

LAPOR DIRI PELAJAR SENIOR SESI DISEMBER 2017 SECARA ATAS TALIAN (ONLINE)

LAPOR DIRI PELAJAR SENIOR SESI DISEMBER 2017 SECARA ATAS TALIAN (ONLINE) POLITEKNIK SULTAN ABDUL HALIM MU ADZAM SHAH KEMENTERIAN PENDIDIKAN TINGGI Bandar Darulaman 06000 Jitra, KEDAH, MALAYSIA SULTAN ABDUL HALIM MU ADZAM SHAH Tel : 04-914 6100 Faks : 04-914 6132 Laman Web :

Lebih terperinci

LAPOR DIRI PELAJAR SENIOR SESI JUN 2017 SECARA ATAS TALIAN (ONLINE)

LAPOR DIRI PELAJAR SENIOR SESI JUN 2017 SECARA ATAS TALIAN (ONLINE) POLITEKNIK SULTAN ABDUL HALIM MU ADZAM SHAH KEMENTERIAN PENDIDIKAN TINGGI Bandar Darulaman 06000 Jitra, KEDAH, MALAYSIA SULTAN ABDUL HALIM MU ADZAM SHAH Tel : 04-914 6100 Faks : 04-914 6132 Laman Web :

Lebih terperinci

BIL PERKARA MAKLUMAT RUJUKAN

BIL PERKARA MAKLUMAT RUJUKAN Page1 Saudara / saudari, Rujukan kami : PPD/019/JHEP/B21 JLD 3 ( ) Tarikh : 5 Oktober 2016 LAPOR DIRI PELAJAR SENIOR SESI DISEMBER 2016 Berikut makluman kepada semua pelajar senior : (i) (ii) Arahan lapor

Lebih terperinci

PUSAT KEMBANGAN PENDIDIKAN (PKP) UNIVERSITI KEBANGSAAN MALAYSIA PERATURAN AM KEWANGAN PELAJAR

PUSAT KEMBANGAN PENDIDIKAN (PKP) UNIVERSITI KEBANGSAAN MALAYSIA PERATURAN AM KEWANGAN PELAJAR PUSAT KEMBANGAN PENDIDIKAN (PKP) UNIVERSITI KEBANGSAAN MALAYSIA PERATURAN AM KEWANGAN PELAJAR Yuran Pengajian Yuran pengajian ditetapkan secara pakej yang meliputi yuran akademik, peperiksaan, bahan bacaan/modul

Lebih terperinci

MAKLUMAT LAPOR DIRI PELAJAR SENIOR SESI JUN 2016

MAKLUMAT LAPOR DIRI PELAJAR SENIOR SESI JUN 2016 MAKLUMAT LAPOR DIRI PELAJAR SENIOR SESI JUN 2016 Adalah dimaklumkan bahawa Lapor Diri Pelajar Senior Sesi Jun 2016 untuk pelajar yang layak meneruskan pengajian selepas keputusan Peperiksaan Akhir Sesi

Lebih terperinci

PUSAT KEMBANGAN PENDIDIKAN (PKP) UNIVERSITI KEBANGSAAN MALAYSIA PERATURAN AM KEWANGAN PELAJAR

PUSAT KEMBANGAN PENDIDIKAN (PKP) UNIVERSITI KEBANGSAAN MALAYSIA PERATURAN AM KEWANGAN PELAJAR PUSAT KEMBANGAN PENDIDIKAN (PKP) UNIVERSITI KEBANGSAAN MALAYSIA LAMPIRAN 3 PERATURAN AM KEWANGAN PELAJAR Yuran Pengajian Yuran pengajian ditetapkan secara pakej yang meliputi yuran akademik, peperiksaan,

Lebih terperinci

2. Sukacita dimaklumkan tarikh rasmi lapor diri pelajar Sesi Jun 2016 diadakan pada:

2. Sukacita dimaklumkan tarikh rasmi lapor diri pelajar Sesi Jun 2016 diadakan pada: JABATAN HAL EHWAL DAN PEMBANGUNAN PELAJAR Politeknik Sultan Abdul Halim Mu adzam Shah Bandar Darulaman 06000 Jitra, Kedah Darulaman Tel : 04 9146100/6140/6137/6130 Faks : 04 9174232 / 9146130 Email : hep@polimas.edu.my

Lebih terperinci

PUSAT KEMBANGAN PENDIDIKAN (PKP) UNIVERSITI KEBANGSAAN MALAYSIA PERATURAN AM KEWANGAN PELAJAR

PUSAT KEMBANGAN PENDIDIKAN (PKP) UNIVERSITI KEBANGSAAN MALAYSIA PERATURAN AM KEWANGAN PELAJAR PUSAT KEMBANGAN PENDIDIKAN (PKP) UNIVERSITI KEBANGSAAN MALAYSIA LAMPIRAN 3 PERATURAN AM KEWANGAN PELAJAR Yuran Pengajian Yuran pengajian ditetapkan secara pakej yang meliputi yuran akademik, peperiksaan,

Lebih terperinci

LANGKAH 1: Bayaran Yuran Pengajian dan Yuran Asrama

LANGKAH 1: Bayaran Yuran Pengajian dan Yuran Asrama Langkah-langkah yang perlu calon pelajar lakukan sebelum melapor diri PASTIKAN ANDA TELAH MENGHANTAR/POS BORANG JAWAPAN TAWARAN KE PTSB LANGKAH 1: Bayaran Yuran Pengajian dan Yuran Asrama Sila jelaskan

Lebih terperinci

PUSAT KEMBANGAN PENDIDIKAN (PKP) UNIVERSITI KEBANGSAAN MALAYSIA PERATURAN AM KEWANGAN PELAJAR

PUSAT KEMBANGAN PENDIDIKAN (PKP) UNIVERSITI KEBANGSAAN MALAYSIA PERATURAN AM KEWANGAN PELAJAR PUSAT KEMBANGAN PENDIDIKAN (PKP) UNIVERSITI KEBANGSAAN MALAYSIA PERATURAN AM KEWANGAN PELAJAR Yuran Pengajian Yuran pengajian ditetapkan secara pakej yang meliputi yuran akademik, peperiksaan, bahan bacaan/modul

Lebih terperinci

UNIVERSITI MALAYSIA PAHANG KADAR YURAN PELAJAR BAHARU DIPLOMA SEMESTER PERTAMA

UNIVERSITI MALAYSIA PAHANG KADAR YURAN PELAJAR BAHARU DIPLOMA SEMESTER PERTAMA UNIVERSITI MALAYSIA PAHANG KADAR YURAN PELAJAR BAHARU DIPLOMA SEMESTER PERTAMA BIDANG PROGRAM KADAR YURAN PERLU DIBAYAR SEMESTER 1 (RM) Diploma Kejuruteraan Mekanikal 2,010 Diploma Kejuruteraan Elektrik

Lebih terperinci

LAMPIRAN 3 PUSAT KEMBANGAN PENDIDIKAN (PKP) UNIVERSITI KEBANGSAAN MALAYSIA PERATURAN AM KEWANGAN PELAJAR

LAMPIRAN 3 PUSAT KEMBANGAN PENDIDIKAN (PKP) UNIVERSITI KEBANGSAAN MALAYSIA PERATURAN AM KEWANGAN PELAJAR PUSAT KEMBANGAN PENDIDIKAN (PKP) UNIVERSITI KEBANGSAAN MALAYSIA LAMPIRAN 3 PERATURAN AM KEWANGAN PELAJAR Yuran Pengajian Yuran pengajian ditetapkan secara pakej yang meliputi yuran akademik, peperiksaan,

Lebih terperinci

TAHNIAH di atas kejayaan anda menamatkan pengajian di Politeknik Sultan Idris Shah.

TAHNIAH di atas kejayaan anda menamatkan pengajian di Politeknik Sultan Idris Shah. POLITEKNIK SULTAN IDRIS SHAH KEMENTERIAN PENDIDIKAN MALAYSIA Sungai Lang 45100 Sungai Air Tawar SELANGOR, MALAYSIA Tel : 03-380 600 Faks : 03-380 6400 Laman Web : www.psis.edu.my Facebook : politeknik.edu

Lebih terperinci

PERTANYAAN AM BERKENAAN PENDAFTARAN PELAJAR BARU

PERTANYAAN AM BERKENAAN PENDAFTARAN PELAJAR BARU PERTANYAAN AM BERKENAAN PENDAFTARAN PELAJAR BARU SESI DISEMBER 2016 TARIKH DAFTAR : 21 / 11 / 2016 TEMPAT : DEWAN SRI MAS, POLIMAS A. SEMAKAN KEPUTUSAN TAWARAN a. Bagaimana untuk semak keputusan tawaran?

Lebih terperinci

JABATAN HAL EHWAL PELAJAR POLITEKNIK SULTAN IDRIS SHAH

JABATAN HAL EHWAL PELAJAR POLITEKNIK SULTAN IDRIS SHAH 0 1 ISI KANDUNGAN Mukasurat A. PANDUAN PENDAFTARAN PELAJAR BAHARU 1.0 Sebelum Pendaftaran 1.1 Penyediaan Dokumen 1.2 Pendaftaran on-line (SPMP) 1.3 Pembayaran Pendaftaran 2.0 Hari Pendaftaran 2.1 Masa

Lebih terperinci

MEMO ANTARA JABATAN/ UNIT

MEMO ANTARA JABATAN/ UNIT No.2, Jalan PPM 10, Plaza Pandan Malim, 75250 Melaka MEMO ANTARA JABATAN/ UNIT Daripada : Ketua Jabatan Hal Ehwal dan Pembangunan Pelajar Kepada : ua pelajar semester 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 dan 9 Salinan

Lebih terperinci

PEKELILING BENDAHARI BIL.2/2009 PERATURAN PEMBAYARAN PELAJAR

PEKELILING BENDAHARI BIL.2/2009 PERATURAN PEMBAYARAN PELAJAR PEKELILING BENDAHARI BIL.2/2009 PERATURAN PEMBAYARAN PELAJAR UTM.03/10.12/3 Jld 2 ( 40 ) 5hb. Jun, 2009 1.0 Tujuan 1.1 Tujuan Pekeliling ini ialah untuk menerangkan Peraturan Pembayaran Pelajar yang telah

Lebih terperinci

LANGKAH 1: Bayaran Yuran Pengajian dan Yuran Asrama

LANGKAH 1: Bayaran Yuran Pengajian dan Yuran Asrama Langkah-langkah yang perlu calon pelajar lakukan sebelum melapor diri di Politeknik Tuanku Sultanah Bahiyah LANGKAH 1: Bayaran Yuran Pengajian dan Yuran Asrama Sila jelaskan bayaran yuran melalui mesin

Lebih terperinci

Tatacara Permohonan Majlis Konvokesyen Ke 26 Politeknik Kuching Sarawak

Tatacara Permohonan Majlis Konvokesyen Ke 26 Politeknik Kuching Sarawak Tatacara Permohonan Majlis Konvokesyen Ke 26 Politeknik Kuching Sarawak TAHNIAH dan SYABAS kepada graduan sekalian kerana berjaya menamatkan sesi pengajian di Politeknik Kuching Sarawak,PKS. Kami warga

Lebih terperinci

KADAR YURAN PROGRAM KERJASAMA UMP-HsR JERMAN

KADAR YURAN PROGRAM KERJASAMA UMP-HsR JERMAN KADAR YURAN PROGRAM KERJASAMA UMP-HsR JERMAN OPSYEN 1 - DUA (2) TAHUN PENGAJIAN DI UMP DAN DUA (2) TAHUN PENGAJIAN DI HSR (DWI-IJAZAH) TEMPOH PENGAJIAN (4 TAHUN 6 BULAN) JENIS & KATEGORI YURAN SEMESTER

Lebih terperinci

LANGKAH 1: Bayaran Yuran Pengajian dan Yuran Asrama

LANGKAH 1: Bayaran Yuran Pengajian dan Yuran Asrama Langkah-langkah yang perlu calon pelajar lakukan sebelum melapor diri di Politeknik Tuanku Sultanah Bahiyah LANGKAH 1: Bayaran Yuran Pengajian dan Yuran Asrama Sila jelaskan bayaran yuran melalui mesin

Lebih terperinci

PEKELILING BENDAHARI BIL.2/2009 PERATURAN PEMBAYARAN PELAJAR

PEKELILING BENDAHARI BIL.2/2009 PERATURAN PEMBAYARAN PELAJAR PEKELILING BENDAHARI BIL.2/2009 PERATURAN PEMBAYARAN PELAJAR UTM.03/10.12/3 Jld 2 ( 40 ) 5hb. Jun, 2009 1.0 Tujuan 1.1 Tujuan Pekeliling ini ialah untuk menerangkan Peraturan Pembayaran Pelajar yang telah

Lebih terperinci

POLITEKNIK TUANKU SULTANAH BAHIYAH Kulim Hi-Tech Park Kulim, Kedah Darul Aman Tel: Faks: Laman Web:

POLITEKNIK TUANKU SULTANAH BAHIYAH Kulim Hi-Tech Park Kulim, Kedah Darul Aman Tel: Faks: Laman Web: POLITEKNIK TUANKU SULTANAH BAHIYAH Kulim Hi-Tech Park 09000 Kulim, Kedah Darul Aman Tel: 04-4033333 Faks: 04-4033033 Laman Web: http://www.ptsb.edu.my No. Ruj. : PTSB/HEP/PEL201/Jld 2 (57) Tarikh : 28

Lebih terperinci

BUKU PANDUAN KEWANGAN PROGRAM DIPLOMA SEPENUH MASA UNIVERSITI TEKNOLOGI MALAYSIA

BUKU PANDUAN KEWANGAN PROGRAM DIPLOMA SEPENUH MASA UNIVERSITI TEKNOLOGI MALAYSIA BUKU PANDUAN KEWANGAN PROGRAM DIPLOMA SEPENUH MASA UNIVERSITI TEKNOLOGI MALAYSIA PUSAT PENGAJIAN DIPLOMA, UTMSPACE http://www.utmspace.edu.my EDISI 1 KELUARAN 2016 Pusat Pengajian Diploma SPACE Universiti

Lebih terperinci

POLITEKNIK TUANKU SULTANAH BAHIYAH Kulim Hi-Tech Park Kulim, Kedah Darul Aman Tel: Faks: Laman Web:

POLITEKNIK TUANKU SULTANAH BAHIYAH Kulim Hi-Tech Park Kulim, Kedah Darul Aman Tel: Faks: Laman Web: POLITEKNIK TUANKU SULTANAH BAHIYAH Kulim Hi-Tech Park 09000 Kulim, Kedah Darul Aman Tel: 04-4033333 Faks: 04-4033033 Laman Web: http://www.ptsb.edu.my No. Ruj. : PTSB/HEP/PEL201 Jld 2(61) Tarikh : 27 Oktober

Lebih terperinci

KEPUTUSAN PEPERIKSAAN AKHIR OKT DIS 2018

KEPUTUSAN PEPERIKSAAN AKHIR OKT DIS 2018 KEPUTUSAN PEPERIKSAAN AKHIR OKT DIS 2018 1. Keputusan Peperiksaan Akhir Sesi Okt Dis 2017 adalah pada 17 Disember 2018 (Isnin) bermula jam 4.00 petang. 2. Pelajar boleh melayari Portal pelajar melalui

Lebih terperinci

PANDUAN PENGGUNA RUJUKAN RINGKAS [QUICK REFERENCE]

PANDUAN PENGGUNA RUJUKAN RINGKAS [QUICK REFERENCE] RUJUKAN RINGKAS [QUICK REFERENCE] SISTEM : INTEGRATED FINANCIAL ACCOUNTING SYSTEM (IFAS) MODUL/APLIKASI : : KAD KREDIT (MIGS) INTERNET BANKING (FPX/MEPS) PERKHIDMATAN BANK ISLAM MALAYSIA BERHAD (BIMB)

Lebih terperinci

KEPUTUSAN PEPERIKSAAN AKHIR JAN MEI Keputusan Peperiksaan Akhir Sesi Jan Mei 2017 adalah pada 20 Mei 2017 bermula jam pagi.

KEPUTUSAN PEPERIKSAAN AKHIR JAN MEI Keputusan Peperiksaan Akhir Sesi Jan Mei 2017 adalah pada 20 Mei 2017 bermula jam pagi. KEPUTUSAN PEPERIKSAAN AKHIR JAN MEI 2017 1. Keputusan Peperiksaan Akhir Sesi Jan Mei 2017 adalah pada 20 Mei 2017 bermula jam 10.00 pagi. 2. Pelajar boleh melayari Portal pelajar melalui laman sesawang

Lebih terperinci

PANDUAN PENDAFTARAN PELAJAR BAHARU. Transforming Life

PANDUAN PENDAFTARAN PELAJAR BAHARU. Transforming Life PANDUAN PENDAFTARAN PELAJAR BAHARU Transforming Life ARAHAN KEPADA PELAJAR BAHARU Semua calon pelajar dinasihatkan untuk membaca dengan teliti PANDUAN PENDAFTARAN PELAJAR BAHARU. Hal ini bagi memastikan

Lebih terperinci

POLITEKNIK TUANKU SULTANAH BAHIYAH Kulim Hi-Tech Park Kulim, Kedah Darul Aman Tel: Faks: Laman Web:

POLITEKNIK TUANKU SULTANAH BAHIYAH Kulim Hi-Tech Park Kulim, Kedah Darul Aman Tel: Faks: Laman Web: POLITEKNIK TUANKU SULTANAH BAHIYAH Kulim Hi-Tech Park 09000 Kulim, Kedah Darul Aman Tel: 04-4033333 Faks: 04-4033033 Laman Web: http://www.ptsb.edu.my No. Ruj. : PTSB/HEP/PEL201/Jld 2 (56) Tarikh : 28

Lebih terperinci

PEKELILING TIMBALAN REKTOR KAMPUS HAL EHWAL AKADEMIK BIL 4/2013 PENDAFTARAN PELAJAR LAMA DIPLOMA SEMESTER DISEMBER 2013 APRIL 2014

PEKELILING TIMBALAN REKTOR KAMPUS HAL EHWAL AKADEMIK BIL 4/2013 PENDAFTARAN PELAJAR LAMA DIPLOMA SEMESTER DISEMBER 2013 APRIL 2014 PEKELILING TIMBALAN REKTOR KAMPUS HAL EHWAL AKADEMIK BIL 4/2013 Semua Mahasiswa/Mahasiswi Universiti Teknologi MARA Cawangan Kelantan Bukit Ilmu 18500 Machang Saudara/Saudari PENDAFTARAN PELAJAR LAMA DIPLOMA

Lebih terperinci

PANDUAN PENDAFTARAN SESI JUN 2017 LEPASAN SPM KATEGORI A DAN B (SPM ) 04 JUN 2017

PANDUAN PENDAFTARAN SESI JUN 2017 LEPASAN SPM KATEGORI A DAN B (SPM ) 04 JUN 2017 PANDUAN PENDAFTARAN SESI JUN 2017 LEPASAN SPM KATEGORI A DAN B (SPM 2014 2017) 04 JUN 2017 Pendaftaran Pelajar Masa : 8.30 Pagi Tempat : Aras 1, Bangunan Kuliah Pelajar Taklimat Ibu Bapa Masa : 10.30 Pagi

Lebih terperinci

KEPUTUSAN PEPERIKSAAN AKHIR JAN-MEI Keputusan Peperiksaan Akhir Sesi Jan-Mei 2018 adalah pada 17 Mei 2018 (Khamis) bermula jam pagi.

KEPUTUSAN PEPERIKSAAN AKHIR JAN-MEI Keputusan Peperiksaan Akhir Sesi Jan-Mei 2018 adalah pada 17 Mei 2018 (Khamis) bermula jam pagi. KEPUTUSAN PEPERIKSAAN AKHIR JAN-MEI 2018 1. Keputusan Peperiksaan Akhir Sesi Jan-Mei 2018 adalah pada 17 Mei 2018 (Khamis) bermula jam 10.00 pagi. 2. Pelajar boleh melayari Portal pelajar melalui laman

Lebih terperinci

MEMO ANTARA JABATAN/ UNIT

MEMO ANTARA JABATAN/ UNIT No.2, Jalan PPM 10, Plaza Pandan Malim, 75250 Melaka MEMO ANTARA JABATAN/ UNIT Daripada : Ketua Jabatan Hal Ehwal dan Pembangunan Pelajar Kepada : Semua pelajar semester 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 dan 9 Salinan

Lebih terperinci

Tatacara Permohonan Majlis Konvokesyen Ke 6, 2018 Politeknik Hulu Terengganu

Tatacara Permohonan Majlis Konvokesyen Ke 6, 2018 Politeknik Hulu Terengganu Tatacara Permohonan Majlis Konvokesyen Ke 6, 2018 Politeknik Hulu Terengganu TAHNIAH dan SYABAS kepada graduan sekalian kerana berjaya menamatkan sesi pengajian di Politeknik Hulu Terengganu serta berjaya

Lebih terperinci

AMARAN! Pendaftaran Lewat

AMARAN! Pendaftaran Lewat JADUAL AKTIVITI PENDAFTARAN (PELAJAR) PENDAFTARAN PENDAFTARAN PELAJAR TARIKH & MASA 0900H - 1300H 1400H - 1630H 6 Julai 2017 Khamis 7 Julai 2017 Jumaat Pendaftaran Pelajar CT104 Sem 3 & 5 Pendaftaran Pelajar

Lebih terperinci