Dasar Privasi SQM 1. UMUM

Save this PDF as:

Ukuran: px
Mulai penontonan dengan halaman:

Download "Dasar Privasi SQM 1. UMUM"

Transkripsi

1 1. UMUM SQM dan pihak-pihaknya ( kami atau SQM ) amat menghargai privasi anda dan dengan itu kami berusaha untuk melindungi privasi anda mengikut Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 ( Akta ). Dasar Privasi ini bertujuan untuk memberi penerangan mengenai jenis-jenis data peribadi yang kami kumpulkan dari anda, cara-cara kami melindungi data peribadi anda, penzahiran data peribadi anda dengan mana-mana pihak lain selain kami, dan hak anda dalam mengawal penzahiran data peribadi anda serta hak anda untuk mengakses, memperbetulkan dan mengemaskini data peribadi anda. 2. DATA YANG DIKUMPUL Data peribadi adalah data yang berkaitan dengan anda atau membolehkan mana-mana pihak untuk mengenal-pasti identiti anda. Data yang kami kumpulkan termasuk tetapi tidak terhad kepada:- Butiran peribadi seperti nama, nombor Kad Pengenalan/Pasport, jantina, kewarganegaraan, tarikh lahir atau umur anda, status perkahwinan, pekerjaan, atau latar belakang pendidikan; Gambar dan/atau video anda yang diambil semasa program-program korporat Butiran perhubungan seperti telefon bimbit, nombor faks, nombor telefon kediaman, alamat surat-menyurat, dan alamat emel anda; Maklumat kewangan seperti butiran pekerjaan dan senarai gaji anda, komitmen kewangan, nombor akaun, bilangan aset, butiran akaun (baki akaun semasa/simpanan) anda, transaksi pembankan dan hasil penyelidikan penyiasatan kredit anda; Maklumat berkenaan servis-servis yang telah kami berikan atau servis-servis yang anda telah daftar untuk terima, di mana anda telah mendaftar dengan pihak kami untuk menerima informasi berkenaan servis tersebut, sebarang pertanyaan atau maklumat terbaru, dan sebagainya; Maklumat mengenai status dan rekod bil, serta pembayaran; Data peribadi dari agensi pelaporan kredit, agensi-agensi kerajaan, dan sebagainya; Maklumat- maklumat lain yang telah dikumpulkan dari semasa ke semasa yang berkaitan dengan apa-apa perkhidmatan, transaksi, servis, kajian, soal-selidik, atau komunikasi dengan kami. 3. CARA PENGUMPULAN Sebagai klien atau bakal klien kami, secara amnya SQM mengumpul data peribadi secara langsung daripada anda. Sekiranya secara tidak langsung, kami memperoleh data tersebut melalui:- Peguam anda; Bagi klien korporat, dari pembekal perkhidmatan anda (sebagai contoh, penyumberan luar IT, pembekal perkhidmatan berkaitan sumber manusia dan perakaunan, bank saudagar, dan lain-lain); Bagi klien individu, dari majikan atau pekerja anda apabila anda, peguam anda, dan/atau pembekal perkhidmatan yang anda langgani menghantar, kepada kami, borang-borang yang telah diisi. Borang-borang tersebut mungkin dihantar melalui internet dan/atau salinan fikizal di tempat-tempat awam atau di mana-mana premis Page 1 of 5

2 Sumber dari pihak ketiga seperti agensi-si rujukan kredit, agensi-agensi pencegah penipuan, agensi pelaporan kredit, dan sumber-sumber informasi awam; Komunikasi secara lisan dan suratan antara anda dan SQM/ejen-ejen Mana-mana sumber yang lain. Segala ruangan data yang kami peruntukan di dalam borang-borang kami adalah penting dan wajib diisi sekiranya tidak dinyatakan sebaliknya. Sekiranya anda gagal membekalkan data-data wajib tersebut, anda dimohon untuk mengambil perhatian bahawa kami tidak akan mampu untuk memproses permintaan anda dan/atau membekalkan perkhidmatan kami. 4. TUJUAN PEMPROSESAN DATA PERIBADI ANDA Tujuan pengumpulan dan pemprosesan data peribadi anda adalah berbeza dan bergantung pada jenis hubungan anda dengan kami. Informasi yang telah anda berikan kepada kami adalah penting dan merupakan asas bagi kami untuk menyediakan perkhidmatan yang anda perlukan, khususnya untuk sebab-sebab berikut:- Mengenalpasti identiti dan latar belakang anda; Untuk tujuan memproses dan memantau perkhidmatan yang anda langgani dari Untuk memahami keperluan anda dan seterusnya menyediakan perkhidmatan yang memenuhi keperluan tersebut; Untuk tujuan berkomunikasi dengan anda berhubung dengan perkhidmatan Mendapatkan maklum balas dari anda mengenai perhidmatan kami atau untuk tujuan pemasaran atau tujuan penyelidikan yang lain; Bagi tujuan pengurusan rekod dalaman Untuk menjalankan analisis pemasaran demi pembaikan perkhidmatan dan produk Untuk tujuan pentadbiran seperti penghantaran bil, pembayaran dan pengumpulan bayaran tertunggak; Untuk tujuan insurans; Untuk tujuan pemprosesan data; Untuk pendaftaran kakitangan; Demi tujuan pengurusan dan penjagaan akaun dan fasiliti yang anda telah langgani dari kami, termasuklah untuk tujuan membentuk perkhidmatan kewangan atau produk-produk berkaitan untuk penggunaan anda; Memberi anda maklumat mengenai produk, perkhidmatan dan tawaran terkini dari kami dan pihak ketiga; Menjawab pertanyaan, aduan atau maklum balas anda; Untuk tujuan mencegah dan mengesan jenayah (termasuk tetapi tidak terhad kepada pengubahan wang haram, pembiayaan kegiatan keganasan dan pencegahan penipuan, pengesanan dan pendakwaan jenayah); Untuk tujuan pengurusan risiko; Bagi tujuan lain yang dikehendak atau dibenarkan oleh mana-mana undang-undang, peraturan, akta, perintah dan/ atau garis panduan. (Dikenali secara keseluruhan sebagai Tujuan-tujuan ) Page 2 of 5

3 5. PENZAHIRAN MAKLUMAT ANDA Apabila kami memproses data peribadi anda bagi Tujuan-tujuan di atas, ada kebarangkalian untuk kami menzahirkan data peribadi anda kepada pihak ketiga (dalam dan/atau luar negara Malaysia) untuk tujuan pemprosesan selanjutnya. Penzahiran data peribadi anda hanya akan dibuat sekiranya ia dikehendak undang-undang atau di atas syarat kontrak diantara kami dan pihak ketiga, dimana pihak ketiga akan dikenakan klausa non-disclosure. Anda dengan ini mengambil notis mengenai kebarangkalian penzahiran tersebut dan dengan ini memberi kebenaran kepada SQM untuk menzahirkan data peribadi anda kepada pihak ketiga serta penasihat-penasihat/wakil-wakil mereka. Pihak-pihak yang boleh kami zahirkan data peribadi anda adalah:- Mana-mana pegawai, pekerja, ejen atau pengarah kami, subsidiari kami, pihak-pihak berkaitan, wakil dan pegawai cawangan kami di mana-mana kawasan pentadbiran; Penasihat profesional, kontraktor, pembekal perkhidmatan, syarikat insurans, agensiagensi pengumpulan hutang, dan ejen-ejen SQM lain yang bertanggungjawab untuk menjaga rahsia-rahsia SQM; Institusi institusi kewangan dimana perkhidmatan mereka diguna-pakai oleh SQM dan/atau pihak-pihak berkaitan sepanjang masa kami membekalkan perkhidmatan kami kepada anda (seperti bank pesuruh bayar yang menyediakan salinan cekdibayar dan penjelasan atau system pembayaran atau bank pengantara); Mana-mana peserta atau bakal peserta atau peserta subsidiari atau novatee atau penerima pindahan hak-hak SQM dan/atau obligasi SQM di bawah mana-mana transaksi antara SQM dan anda (atau mana-mana ejen atau penasihat profesional); Mana-mana pihak yang memberi atau bercadang untuk memberi apa-apa jaminan, indemniti atau cagaran sebagai jaminan tanggungjawab anda terhadap Mana-mana pihak lain yang telah anda benarkan untuk kami menzahirkan data peribadi anda sekiranya dikehendak oleh undang-undang, mahkamah, pengawal selia, atau proses undang-undang; Mana-mana pihak yang berhasrat untuk menyelesaikan apa-apa wang yang tertunggak dibawah mana-mana akaun anda dengan kami. Selain daripada apa yang tertera di atas, kami mungkin akan menzahirkan data peribadi anda sekiranya ia berkaitan dengan penguatkuasaan undang-undang, pencegahan sebarang penipuan atau untuk tujuan penyiasatan penipuan, atau sebarang tindakan undang-undang; sebagaimana yang dikehendak atau dibenarkan di sisi undang-undang atau peraturan, atau sekiranya kami berpendapat penzahiran tersebut adalah wajar untuk melindungi pihak SQM, pelanggan-pelanggan lain SQM atau orang ramai secara keseluruhan. 6. CARA PERLINDUNGAN DATA PERIBADI Dalam menjaga keselamatan data peribadi anda yang berada di tangan kami, kami memastikan sistem penjagaan keselamatan kami adalah mencukupi melalui kombinasi kawalan fizikal dan elektronik, teknologi firewall dan apa-apa kawalan keselamatan yang wajar demi menjaga keselamatan dan kesulitan data peribadi anda. Kami turut menuntut tahap keselamatan yang sama dari pihak-pihak ketiga kami (seperti pembekal perkhidmatan, ejen atau kontraktor) selain daripada mengenakan klausa nondisclosure kepada mereka sebagai sebahagian daripada obligasi kontraktual mereka dengan kami. Page 3 of 5

4 7. LAMAN SESAWANG KAMI Untuk kemudahan anda dan sebagai informasi tambahan, kami telah menyediakan pautan kepada laman-laman sesawang yang lain. Laman-laman ini dikawal oleh pihak-pihak ketiga dan dengan itu mempunyai dasar privasi mereka yang tersendiri. Kami menyarankan anda untuk membaca dasar privasi mereka sekiranya anda menziarahi laman sesawang tersebut. Sekiranya anda memilih untuk menziarahi laman sesawang pihak ketiga melalui pautan yang telah kami sediakan, anda bolehlah melakukan sedemikian dengan syarat segala risiko, terma-terma servis atau polisi privasi (jika ada) pihak ketiga berkenaan adalah dibawah tanggungan anda sendiri. Kami tidak bertanggungjawab ke atas cara-cara organisasi atau syarikat-syarikat lain mengumpul, menggunakan, menzahirkan atau menjaga keselamatan data peribadi yang anda berikan kepada mereka. 8. HAK-HAK ANDA Segala data peribadi yang kami kumpul dari anda adalah penting untuk membolehkan kami membekalkan perkhidmatan dan servis yang telah diterangkan di dalam Dasar Privasi ini. Anda mempunyai hak untuk meminta pihak kami mengehadkan penzahiran atau penggunaan data peribadi anda dengan menghubungi Pegawai Privasi kami. Pegawai Privasi kami akan berbincang dengan anda mengenai cara terbaik untuk mengehadkan pengumpulan, penggunaan atau penzahiran data peribadi anda. Sila ambil perhatian bahawa had pengumpulan ini tidak termasuk mana-mana pemprosesan yang wajib kami jalankan. Ketepatan data peribadi anda adalah penting untuk kami memberikan perkhidmatan yang tepat dan berkualiti tinggi. Oleh yang demikian, kami akan berusaha untuk memastikan bahawa data peribadi anda adalah tepat dan terkini. Kami memohon kerjasama dari anda untuk memaklumkan kami sekiranya terdapat apa-apa perubahan kepada data peribadi anda. Anda turut mempunyai hak untuk mengakses dan memperbetulkan sebarang kesilapan yang mungkin terdapat di dalam rekod kami. Anda boleh berbuat demikian dengan menulis kepada alamat yang dinyatakan di bawah untuk:- Meminta salinan rekod data peribadi anda yang berada dalam simpanan dan Seterusnya meminta data peribadi anda diperbetulkan atau dikemas-kini jika perlu. Sila ambil perhatian bahawa kami berhak:- Mengenakan caj pemprosesan permintaan anda untuk mengakses atau memperbetulkan data peribadi anda; atau Menurut atau menolak permintaan anda untuk mengakses atau memperbetulkan data peribadi anda. Sekiranya permintaan anda telah ditolak, sebab-sebab penolakan tersebut akan dimaklumkan. Page 4 of 5

5 Sebarang pertanyaan atau aduan atau permintaan untuk mengakses dan/atau membuat pembetulan data peribadi atau apa-apa pertanyaan berkaitan Dasar Privasi ini atau apa-apa pertanyaan yang berkaitan dengan penggunaan data peribadi anda boleh dibuat dengan menghubungi: Alamat surat-menyurat : Suite 15.05, Level 15 City Square Office Tower, Jalan Wong Ah Fook, Johor Bahru, Malaysia Telefon : Faks : Emel : Sila ambil perhatian bahawa sekiranya tiada pemberitahuan atau permintaan bertulis dari anda, anda diambil kira sebagai telah bersetuju dengan pemprosesan, penggunaan dan penzahiran data peribadi anda melalui cara, tahap dan dalam skop Dasar Privasi ini. 9. KEMASKINI DASAR PRIVASI INI Dasar Privasi ini boleh disemak dan dikemas kini dari semasa ke semasa tanpa pemberitahuan terlebih dahulu. Notis mengenai penyemakan atau pengemas-kinian Dasar Privasi ini akan dimuatnaik di laman sesawang kami atau melalui apa-apa cara lain yang sesuai. Sebarang semakan kepada Dasar Privasi ini akan berkuatkuasa pada hari dan tarikh ia dimuatnaik di laman sesawang kami. Sekiranya anda tidak bersetuju atau tidak berpuas hati dengan dasar tersebut, sila hubungi kami di butiran yang tertera di perenggan 8. Dasar Privasi ini telah dikemaskini pada 1 Januari Sekiranya terdapat sebarang percanggahan atau maklumat yang tidak konsisten, Dasar Privasi dalam bahasa Inggeris akan diguna pakai. Page 5 of 5

Bank Islam Malaysia Berhad (No X)

Bank Islam Malaysia Berhad (No X) KENYATAAN PRIVASI BERKAITAN PERLINDUNGAN DATA PERIBADI ( KENYATAAN PRIVASI ) Kenyataan Privasi ini menjelaskan bagaimana Kumpulan Bank Islam (dirujuk sebagai pihak bank / kami termasuk syarikat-syarikat

Lebih terperinci

Polisi Perlindungan Data Peribadi (Semakan 1 Jun 2017)

Polisi Perlindungan Data Peribadi (Semakan 1 Jun 2017) Polisi Perlindungan Data Peribadi (Semakan 1 Jun 2017) Kami, Tenaga Nasional Berhad (No. Syarikat 200866-W), dan anak-anak syarikat, adalah komited untuk melindungi privasi anda selaras dengan Akta Perlindungan

Lebih terperinci

Data Peribadi Yang Mungkin Kami Kumpul Daripada Anda

Data Peribadi Yang Mungkin Kami Kumpul Daripada Anda Polisi Perlindungan Data Peribadi Kami, Sabah Electricity Sdn. Bhd (No. Syarikat 462872-W), adalah komited untuk melindungi privasi anda selaras dengan Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 (Act 709)( APDP

Lebih terperinci

NOTIS PRIVASI. 1. Jenis Data Peribadi yang Kami Kumpul dan Bagaimana Kami Mengumpul Data Peribadi Tersebut

NOTIS PRIVASI. 1. Jenis Data Peribadi yang Kami Kumpul dan Bagaimana Kami Mengumpul Data Peribadi Tersebut NOTIS PRIVASI Berjaya Sompo Insurance Berhad ( BSIB ) mengumpul Data Peribadi anda apabila anda memohon untuk produk kami, melanggan khidmat kami atau berkomunikasi dengan kami. Kami akan mengguna dan

Lebih terperinci

1. Di Kumpulan AFFINBANK, kami menghargai privasi anda dan berusaha untuk melindungi maklumat peribadi anda selaras dengan undang undang Malaysia.

1. Di Kumpulan AFFINBANK, kami menghargai privasi anda dan berusaha untuk melindungi maklumat peribadi anda selaras dengan undang undang Malaysia. NOTIS PRIVASI KUMPULAN AFFINBANK 1. Di Kumpulan AFFINBANK, kami menghargai privasi anda dan berusaha untuk melindungi maklumat peribadi anda selaras dengan undang undang Malaysia. Kumpulan AFFINBANK hanya

Lebih terperinci

Bagi tujuan Notis Privasi ini, sila ambil perhatian bahawa:

Bagi tujuan Notis Privasi ini, sila ambil perhatian bahawa: NOTIS PRIVASI 1.0 Umum 1.1 Affin Bank Berhad dan Affin Islamic Bank Berhad adalah di antara lain, syarikat-syarikat di dalam AFFIN Holdings Berhad ( Kumpulan AHB ). Di Kumpulan AHB kami menghargai privasi

Lebih terperinci

Dasar Perlindungan Data Peribadi. Data peribadi Kami Boleh Kumpul dari Anda

Dasar Perlindungan Data Peribadi. Data peribadi Kami Boleh Kumpul dari Anda Dasar Perlindungan Data Peribadi Pada X86 Network Sdn Bhd (No. Syarikat 1.107.175-X), kami komited untuk melindungi privasi anda selaras dengan Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 Malaysia ( "Akta").

Lebih terperinci

POLISI PERLINDUNGAN DATA PERIBADI

POLISI PERLINDUNGAN DATA PERIBADI POLISI PERLINDUNGAN DATA PERIBADI Kumpulan Syarikat Lion Syarikat dan Kumpulan Syarikat Lion Bersekutu, entiti yang dikawal bersama dan gabungannya (secara kolektifnya Kumpulan ) menghormati privasi individu

Lebih terperinci

NOTIS PRIVASI. Untuk tujuan Notis ini:

NOTIS PRIVASI. Untuk tujuan Notis ini: NOTIS PRIVASI Dokumen ini menerangkan dasar privasi ("Dasar Privasi") Spring Energy Sdn Bhd ("Spring Energy" "kami," atau "kami" dalam terma- terma yang mana ungkapan- ungkapan hendaklah termasuk, di mana

Lebih terperinci

HONG LEONG BANK BERHAD/HONG LEONG ISLAMIC BANK BERHAD NOTIS PRIVASI

HONG LEONG BANK BERHAD/HONG LEONG ISLAMIC BANK BERHAD NOTIS PRIVASI HONG LEONG BANK BERHAD/HONG LEONG ISLAMIC BANK BERHAD NOTIS PRIVASI 1. Kerahsiaan Data Peribadi 1.1 Hong Leong Bank Berhad dan Hong Leong Islamic Bank Berhad (dengan ini dirujuk sebagai Pihak Bank ) berusaha

Lebih terperinci

NOTIS PERLINDUNGAN DATA PERIBADI DAN SENARAI PRINSIP NOTIS. Merujuk kepada seksyen 7 dan 6 Akta Perlindungan Data Peribadi 2010

NOTIS PERLINDUNGAN DATA PERIBADI DAN SENARAI PRINSIP NOTIS. Merujuk kepada seksyen 7 dan 6 Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 NOTIS PERLINDUNGAN DATA PERIBADI DAN SENARAI PRINSIP NOTIS Merujuk kepada seksyen 7 dan 6 Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 1. Pengumpulan dan Pemprosesan Data Peribadi Semasa anda membuat urusan dengan

Lebih terperinci

National Bank of Abu Dhabi Menghormati Hak Maklumat Peribadi Anda (Notis menurut seksyen 7 Akta Perlindungan Data Peribadi 2010)

National Bank of Abu Dhabi Menghormati Hak Maklumat Peribadi Anda (Notis menurut seksyen 7 Akta Perlindungan Data Peribadi 2010) National Bank of Abu Dhabi Menghormati Hak Maklumat Peribadi Anda (Notis menurut seksyen 7 Akta Perlindungan Data Peribadi 2010) Maklumat peribadi anda adalah selamat dan dilindungi di National Bank of

Lebih terperinci

NOTIS PRIVASI. 1.4 Untuk tujuan-tujuan Notis Privasi ini, sila ambil perhatian bahawa:

NOTIS PRIVASI. 1.4 Untuk tujuan-tujuan Notis Privasi ini, sila ambil perhatian bahawa: NOTIS PRIVASI 1.0 Umum 1.1 Di Affin Hwang Asset Management Berhad (dahulu dikenali sebagai Hwang Investment Management Berhad) ( Affin Hwang Asset Management ), kami menghargai privasi anda dan berusaha

Lebih terperinci

POLISI PERLINDUNGAN DATA PERIBADI. Dalam Dasar Privasi ini, terma "Huawei," dan "kami" merujuk kepada Huawei Technologies (Malaysia) Sdn Bhd.

POLISI PERLINDUNGAN DATA PERIBADI. Dalam Dasar Privasi ini, terma Huawei, dan kami merujuk kepada Huawei Technologies (Malaysia) Sdn Bhd. POLISI PERLINDUNGAN DATA PERIBADI Dalam Dasar Privasi ini, terma "Huawei," dan "kami" merujuk kepada Huawei Technologies (Malaysia) Sdn Bhd. 1. DATA PERIBADI ANDA Huawei Technologies (Malaysia) Sdn Bhd

Lebih terperinci

NOTIS PRIVASI PERUNDING UNIT AMANAH/PERUNDING PRS

NOTIS PRIVASI PERUNDING UNIT AMANAH/PERUNDING PRS NOTIS PRIVASI PERUNDING UNIT AMANAH/PERUNDING PRS Public Mutual Berhad (No. Syarikat 23419-A) menghormati privasi anda dan berusaha untuk melindungi data peribadi anda seperti yang termaktub di dalam undang-undang

Lebih terperinci

Polisi Privasi Data Peribadi (September 2016) 1

Polisi Privasi Data Peribadi (September 2016) 1 Polisi Privasi Data Peribadi (September 2016) 1 POLISI PRIVASI DATA PERIBADI AKADEMI HOSPITALITI & PELANCONGAN SAUJANA SDN BHD (304.595-W) JUGA DIKENALI SEBAGAI KOLEJ SATT No. Pendaftaran PDPA: SB20112014-0003

Lebih terperinci

NOTIS & PILIHAN PENYATA PRINSIPAL AKTA PERLINDUNGAN DATA PERIBADI 2010

NOTIS & PILIHAN PENYATA PRINSIPAL AKTA PERLINDUNGAN DATA PERIBADI 2010 NOTIS & PILIHAN PENYATA PRINSIPAL AKTA PERLINDUNGAN DATA PERIBADI 010 Alliance Bank Malaysia Berhad (88103-W) Menurut Akta Perlindungan Data Peribadi (PDPA) 010 yang baru digubal dan dalam usaha berterusan

Lebih terperinci

Notis Perlindungan Data Peribadi Menurut Seksyen 7 Akta Perlindungan Data Peribadi 2010

Notis Perlindungan Data Peribadi Menurut Seksyen 7 Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 Notis Perlindungan Data Peribadi Menurut Seksyen 7 Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 Notis Perlindungan Data Peribadi ini ( Notis ) menerangkan bagaimana Malaysia Steel Works (KL) Berhad dan kumpulan

Lebih terperinci

Notis Privasi. Komitmen kami dalam memelihara privasi anda

Notis Privasi. Komitmen kami dalam memelihara privasi anda Notis Privasi Komitmen kami dalam memelihara privasi anda Langkah-langkah dalam memastikan data peribadi pelanggan disimpan dengan selamat menjadi keutamaan bagi kami di Malaysia Building Society Berhad

Lebih terperinci

NOTIS PRIVASI. Di bawah PDPA, AmFIRST Real Estate Investment Trust ( AmFIRST REIT ) dikehendaki untuk memaklumkan kepada anda seperti yang berikut:

NOTIS PRIVASI. Di bawah PDPA, AmFIRST Real Estate Investment Trust ( AmFIRST REIT ) dikehendaki untuk memaklumkan kepada anda seperti yang berikut: Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 ( PDPA ) telah diperkenalkan oleh pihak Kerajaan untuk mengawal selia pemprosessan data di dalam urus niaga komersial. Di bawah PDPA, AmFIRST Real Estate Investment

Lebih terperinci

Di Kumpulan CIMB, kami menghargai privasi anda dan berusaha untuk melindungi maklumat peribadi anda selaras dengan undang-undang Malaysia.

Di Kumpulan CIMB, kami menghargai privasi anda dan berusaha untuk melindungi maklumat peribadi anda selaras dengan undang-undang Malaysia. Notis Privasi (Untuk Pelanggan) Di Kumpulan CIMB, kami menghargai privasi anda dan berusaha untuk melindungi maklumat peribadi anda selaras dengan undang-undang Malaysia. Oleh itu, Notis Privasi ini dirumus

Lebih terperinci

Polisi Privasi. Pengenalan

Polisi Privasi. Pengenalan Polisi Privasi Pengenalan imsme ialah satu platform rujukan atas talian yang pertama di Malaysia bagi pinjaman/ pembiayaan PKS yang dimiliki dan diuruskan sepenuhnya oleh Credit Guarantee Corporation Malaysia

Lebih terperinci

NOTIS PRIVASI. informasi yang didapati secara bebas oleh Kumpulan dari sumber-sumber yang sah;

NOTIS PRIVASI. informasi yang didapati secara bebas oleh Kumpulan dari sumber-sumber yang sah; NOTIS PRIVASI Notis Privasi ini dikeluarkan oleh BGR FOODSERVICE SDN. BHD. (445653-K) ( Syarikat or BFSB ) dan/atau anak syarikatnya, seperti yang didefinisikan dalam Akta Syarikat, 1965 (secara kolektifnya

Lebih terperinci

Polisi Privasi UNTUK PENGETAHUAN PENGGUNA PENERANGAN DATA PERIBADI

Polisi Privasi UNTUK PENGETAHUAN PENGGUNA PENERANGAN DATA PERIBADI Dasar ini telah dikemaskinikan terakhir pada 9 September 2015. Polisi Privasi ( Dasar ) ini adalah untuk memaklumkan pengguna ( anda ) tentang polisi serta amalan JAG Systems Sdn Bhd ( kami ) dalam pengumpulan,

Lebih terperinci

Fasal-fasal yang dipinda bagi Terma & Syarat Kad AFFINBANK World MasterCard

Fasal-fasal yang dipinda bagi Terma & Syarat Kad AFFINBANK World MasterCard 20 Julai 2016 Fasal-fasal yang dipinda bagi Terma & Syarat Kad AFFINBANK World MasterCard Sila harap maklum bahawa perubahan berikut telah dibuat ke atas Terma & Syarat Kad AFFINBANK World MasterCard anda.

Lebih terperinci

Notis Privasi. Komitmen Kami Terhadap Privasi Anda

Notis Privasi. Komitmen Kami Terhadap Privasi Anda Notis Privasi Komitmen Kami Terhadap Privasi Anda Notis Privasi ini menggariskan bagaimana Kumpulan Syarikat KLCC memproses data peribadi anda dari segi bagaimana kami melindungi data peribadi di dalam

Lebih terperinci

NOTIS PRIVASI PUSAT TUISYEN PERINTIS. (JM P)

NOTIS PRIVASI PUSAT TUISYEN PERINTIS. (JM P) NOTIS PRIVASI PUSAT TUISYEN PERINTIS. (JM0331498-P) 1.0 Kenyataan Privasi ini akan menunjukkan bagaimana Pusat Tuisyen Perintis (JM0331498-P) bersama dengan:- Kumpulan Pendidikan Perintis Sdn.Bhd. (879327-W)

Lebih terperinci

SOALAN LAZIM Apakah produk yang ditawarkan oleh YIR? Adakah saya layak memohon pembiayaan YIR? Bagaimanakah saya boleh memohon pembiayaan YIR?

SOALAN LAZIM Apakah produk yang ditawarkan oleh YIR? Adakah saya layak memohon pembiayaan YIR? Bagaimanakah saya boleh memohon pembiayaan YIR? SOALAN LAZIM 1. Apakah produk yang ditawarkan oleh YIR? YIR menawarkan produk pembiayaan peribadi Islam tanpa cagaran, khas untuk penjawat awam Malaysia. Kadar keuntungan produk YIR dikira berdasarkan

Lebih terperinci

NOTIS PRIVASI. Di bawah Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 ( APDP ), kami dikehendaki untuk memaklumkan anda:

NOTIS PRIVASI. Di bawah Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 ( APDP ), kami dikehendaki untuk memaklumkan anda: NOTIS PRIVASI NOTIS PRIVASI ini dikeluarkan oleh AmMetLife Insurance Berhad ( AmMetLife ). Sebagai sebahagian daripada urusniaga harian, kami mengumpul Maklumat Peribadi anda apabila anda memohon untuk

Lebih terperinci

POS MALAYSIA NOTIS PERLINDUNGAN DATA PERIBADI

POS MALAYSIA NOTIS PERLINDUNGAN DATA PERIBADI POS MALAYSIA NOTIS PERLINDUNGAN DATA PERIBADI Kami mematuhi Akta Perlindungan Data Peribadi 2010. Notis Perlindungan Data Peribadi ini ( Notis ) memaklumkan kepada anda bagaimana kami menggunakan data

Lebih terperinci

NOTIS PEMAKLUMAN DAN PERSETUJUAN PEKERJAAN MALAYSIA

NOTIS PEMAKLUMAN DAN PERSETUJUAN PEKERJAAN MALAYSIA NOTIS PEMAKLUMAN DAN PERSETUJUAN PEKERJAAN MALAYSIA Notis dan Persetujuan ini menjelaskan bagaimana Spirit AeroSystems Malaysia Sdn Bhd dan Spirit AeroSystems Group ("Spirit") menggunakan maklumat peribadi

Lebih terperinci

NOTIS PRIVASI. Di bawah Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 ( APDP ), kami dikehendaki untuk memaklumkan kepada anda:

NOTIS PRIVASI. Di bawah Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 ( APDP ), kami dikehendaki untuk memaklumkan kepada anda: NOTIS PRIVASI Pelanggan Notis privasi ini dikeluarkan oleh AmFunds Management Berhad (dahulunya dikenali sebagai AmInvestment Services Berhad) dan AmIslamic Funds Management Sdn Bhd ( AmInvest ). Sebagai

Lebih terperinci

Notis Data Peribadi dan Maklumat kepada individu

Notis Data Peribadi dan Maklumat kepada individu Notis Data Peribadi dan Maklumat kepada individu Chemical Company of Malaysia dan Kumpulan Syarikatnya menghormati privasi anda. Kami menganggap dan memandang serius data peribadi anda. Notis Data Peribadi

Lebih terperinci

VERSI-1/04/01/2017/CIP/T&C/BM. Terma dan Syarat Pelan Ansuran Tunai Melalui Panggilan Telefon ( CIP ) AFFINBANK

VERSI-1/04/01/2017/CIP/T&C/BM. Terma dan Syarat Pelan Ansuran Tunai Melalui Panggilan Telefon ( CIP ) AFFINBANK Terma dan Syarat Pelan Ansuran Tunai Melalui Panggilan Telefon ( CIP ) AFFINBANK 1. Pelan Ansuran Tunai Melalui Panggilan Telefon ("CIP") hanya ditawarkan kepada :- (i) Ahli Kad Kredit Affin Bank Berhad

Lebih terperinci

6 April Fasal-Fasal yang dipinda bagi Terma & Syarat AFFIN ISLAMIC Debit MasterCard

6 April Fasal-Fasal yang dipinda bagi Terma & Syarat AFFIN ISLAMIC Debit MasterCard 6 April 2017 Fasal-Fasal yang dipinda bagi Terma & Syarat AFFIN ISLAMIC Debit MasterCard Sila harap maklum bahawa pindaan berikut (perkataan digelapkan) telah dibuat ke atas Terma & Syarat AFFIN Islamic

Lebih terperinci

DASAR PRIVASI DAN PERLINDUNGAN DATA PERIBADI

DASAR PRIVASI DAN PERLINDUNGAN DATA PERIBADI DASAR PRIVASI DAN PERLINDUNGAN DATA PERIBADI Kumpulan Jesin ( Jesin ) menghormati dan komited untuk melindungi maklumat peribadi dan privasi kamu. Dasar Privasi dan Perlindungan Data Peribadi ini dikeluarkan

Lebih terperinci

SOALAN LAZIM Apakah produk yang ditawarkan oleh YIR? Adakah saya layak memohon pembiayaan YIR? Bagaimanakah saya boleh memohon pembiayaan YIR?

SOALAN LAZIM Apakah produk yang ditawarkan oleh YIR? Adakah saya layak memohon pembiayaan YIR? Bagaimanakah saya boleh memohon pembiayaan YIR? SOALAN LAZIM 1. Apakah produk yang ditawarkan oleh YIR? YIR menawarkan produk pembiayaan peribadi Islam tanpa cagaran, khas untuk penjawat awam Malaysia. Kadar keuntungan produk YIR dikira berdasarkan

Lebih terperinci

POLISI PERLINDUNGAN DATA PERIBADI

POLISI PERLINDUNGAN DATA PERIBADI POLISI PERLINDUNGAN DATA PERIBADI Polisi Perlindungan Data Peribadi ini dikeluarkan kepada pelanggan yang sedia ada, pelanggan baru dan/atau bakal pelanggan menurut Akta Perlindungan Data Peribadi 2010

Lebih terperinci

BORANG PERMOHONAN PROGRAM USAHAWAN WANITA PLUS

BORANG PERMOHONAN PROGRAM USAHAWAN WANITA PLUS BORANG PERMOHONAN PROGRAM USAHAWAN WANITA PLUS BAHAGIAN OPERASI DAN PERUNCITAN PROJEK LEBUHRAYA USAHASAMA BERHAD TINGKAT 2, MENARA KORPORAT, PERSADA PLUS PERSIMPANGAN BERTINGKAT SUBANG KM15, LEBUHRAYA

Lebih terperinci

Notis Laman Web Berkenaan Dengan Akta Perlindungan Data Peribadi 2010

Notis Laman Web Berkenaan Dengan Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 Notis Laman Web Berkenaan Dengan Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 1) Perlindungan dan Penggunaan Akta Peribadi Penang Adventist Hospital ( PAH ) menghargai data peribadi anda dan berusaha untuk melindungi

Lebih terperinci

Sila harap maklum bahawa perubahan berikut (perkataan digelapkan) telah dibuat ke atas Terma & Syarat AFFINBANK Debit MasterCard anda.

Sila harap maklum bahawa perubahan berikut (perkataan digelapkan) telah dibuat ke atas Terma & Syarat AFFINBANK Debit MasterCard anda. 27 Januari 2016 Fasal-Fasal yang dipinda bagi Terma & Syarat AFFINBANK Debit MasterCard Sila harap maklum bahawa perubahan berikut (perkataan digelapkan) telah dibuat ke atas Terma & Syarat AFFINBANK Debit

Lebih terperinci

AKTA PERLINDUNGAN DATA PERIBADI 2010 NOTIS DAN PILIHAN

AKTA PERLINDUNGAN DATA PERIBADI 2010 NOTIS DAN PILIHAN AKTA PERLINDUNGAN DATA PERIBADI 2010 NOTIS DAN PILIHAN Pengenalan PST Travel Services Sdn Bhd mengambil berat tentang perlindungan Data Peribadi anda dan dengan bangganya kami menyatakan bahawa kami melindungi

Lebih terperinci

DASAR PRIVASI NOTIS PERLINDUNGAN DATA PERIBADI

DASAR PRIVASI NOTIS PERLINDUNGAN DATA PERIBADI DASAR PRIVASI NOTIS PERLINDUNGAN DATA PERIBADI Kim Hin Industry Berhad (termasuk apa-apa anak syarikat dalam masa hadapan, syarikatsyarikat berkaitan dan entiti dikawal bersama) (" Kim Hin") menyedari

Lebih terperinci

Maklumat apa yang kami kumpulkan daripada anda?

Maklumat apa yang kami kumpulkan daripada anda? DASAR PRIVASI Dasar Privasi dan Keselamatan ini menjelaskan bagaimana HHO Consulting Limited mengumpul data peribadi anda dan bagaimana ia kekalkan, gunakan dan dedahkan data tersebut. HHO Consulting Ltd.

Lebih terperinci

A. Notis Akta Perlindungan Data Peribadi 2010

A. Notis Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 A. Notis Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 1. Notis ini dikeluarkan selaras dengan Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 ( Akta ) ( Notis Privasi ). Ia menjelaskan jenis data yang kita kumpul atau telah

Lebih terperinci

AKTA PERLINDUNGAN PERIBADI 2010 NOTIS DAN PILIHAN

AKTA PERLINDUNGAN PERIBADI 2010 NOTIS DAN PILIHAN AKTA PERLINDUNGAN PERIBADI 2010 NOTIS DAN PILIHAN Pengenalan Asia Experience Tours Sdn Bhd mengambil berat tentang perlindungan Data Peribadi anda dan dengan bangganya kami menyatakan bahawa kami melindungi

Lebih terperinci

Notis Privasi Dan Perlindungan Data Peribadi Bagi Kumpulan Kobay

Notis Privasi Dan Perlindungan Data Peribadi Bagi Kumpulan Kobay Notis Privasi Dan Perlindungan Data Peribadi Bagi Kumpulan Kobay Notis ini disediakan mengikut Akta Perlindungan Data Peribadi 2010. Kumpulan Kobay (Kobay Technology Bhd. dan anak-anak syarikat dan syarikat-syarikat

Lebih terperinci

NOTIS PRIVASI. Di bawah Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 ( APDP ), kami dikehendaki untuk memaklumkan kepada anda:

NOTIS PRIVASI. Di bawah Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 ( APDP ), kami dikehendaki untuk memaklumkan kepada anda: NOTIS PRIVASI Pelanggan Sebagai sebahagian daripada perniagaan hari-ke-hari Kumpulan AmBank, kami mengumpul Maklumat Peribadi anda apabila anda memohon untuk membuka akaun dengan kami, melanggan mana-mana

Lebih terperinci

1.1 Dalam menyediakan perkhidmatan, kami akan mengumpulkan data daripada sumber-sumber berikut:-

1.1 Dalam menyediakan perkhidmatan, kami akan mengumpulkan data daripada sumber-sumber berikut:- Pernyataan ini dikeluarkan dalam Bahasa Inggeris dan Bahasa Malaysia. Sekiranya terdapat sebarang keraguan atau ketakkonsistenan antara versi Bahasa Inggeris dan Bahasa Malaysia, pernyataan dalam Bahasa

Lebih terperinci

NOTIS PERLINDUNGAN PERIBADI

NOTIS PERLINDUNGAN PERIBADI NOTIS PERLINDUNGAN PERIBADI A. Pengenalan Chooi & Company + Cheang & Ariff ( Firma ) adalah komited terhadap perlindungan Data Peribadi anda di dalam dan di luar Malaysia. Notis Perlindungan Data Peribadi

Lebih terperinci

Ranhill Holdings Berhad KENYATAAN PRIVASI

Ranhill Holdings Berhad KENYATAAN PRIVASI Ranhill Holdings Berhad KENYATAAN PRIVASI Ranhill Holdings Berhad, Kumpulan Syarikat Ranhill dan Kumpulan Syarikat Ranhill Bersekutu, entiti dikawal bersama dan syarikat gabungan (secara kolektif, "Kumpulan"),

Lebih terperinci

Berkuat kuasa Mei 2019 INI ADALAH PRODUK AKAUN PELABURAN YANG TERIKAT KEPADA PRESTASI ASET DIPERUNTUKKAN, DAN BUKAN PRODUK DEPOSIT.

Berkuat kuasa Mei 2019 INI ADALAH PRODUK AKAUN PELABURAN YANG TERIKAT KEPADA PRESTASI ASET DIPERUNTUKKAN, DAN BUKAN PRODUK DEPOSIT. NOTIS PENTING: INI ADALAH PRODUK AKAUN PELABURAN YANG TERIKAT KEPADA PRESTASI ASET DIPERUNTUKKAN, DAN BUKAN PRODUK DEPOSIT. 1. Takrif Dalam terma dan syarat ini, melainkan diperuntukkan selainnya, perkataan

Lebih terperinci

1 of 5 PENYATAAN PRIVASI EDUCATE TO LEARN SDN BHD

1 of 5 PENYATAAN PRIVASI EDUCATE TO LEARN SDN BHD PENYATAAN PRIVASI EDUCATE TO LEARN SDN BHD Penyataan Privasi ini menjelaskan bagaimana Educate to Learn Sendirian Berhad (e2lsb) dan syarikat sekutu serta anak-anak syarikatnya, termasuk tetapi tidak terhad

Lebih terperinci

Fasal-fasal yang dipinda bagi Terma & Syarat Pelan Ansuran Tunai Melalui Panggilan Telefon ( CIP ) AFFIN

Fasal-fasal yang dipinda bagi Terma & Syarat Pelan Ansuran Tunai Melalui Panggilan Telefon ( CIP ) AFFIN Fasal-fasal yang dipinda bagi Terma & Syarat Pelan Ansuran Tunai Melalui Panggilan Telefon ( CIP ) AFFIN Sila harap maklum bahawa perubahan berikut (perkataan digelapkan) akan dibuat ke atas Terma & Syarat

Lebih terperinci

NOTIS PRIVASI. Maklumat Peribadi Sensitif merujuk kepada maklumat yang berkatian dengan kesihatan anda, pendapat politik, kepercayaan agama dll.

NOTIS PRIVASI. Maklumat Peribadi Sensitif merujuk kepada maklumat yang berkatian dengan kesihatan anda, pendapat politik, kepercayaan agama dll. Sebagai sebahagian daripada perniagaan hari-ke-hari, kami mengumpul Maklumat Peribadi anda apabila anda memohon untuk membuka akaun dengan kami, melanggan mana-mana produk atau perkhidmatan kami atau berkomunikasi

Lebih terperinci

Dasar Perlindungan Data Peribadi LTAT

Dasar Perlindungan Data Peribadi LTAT LAMPIRAN 1 Dasar Perlindungan Data Peribadi LTAT 1. Pendahuluan Selaras dengan Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 ( Akta ) yang telah berkuatkuasa pada 15 November 2013 untuk mengawal pemprosesan data

Lebih terperinci

NOTIS PERLINDUNGAN DATA PERIBADI

NOTIS PERLINDUNGAN DATA PERIBADI Notis Perlindungan Data Peribadi ( Notis / Notis Privasi ) ini menyatakan bagaimana Leadership Resources (Malaysia) Sdn Bhd (273497-D) dan Malaysian Info-Science Sdn Bhd (263873-P) ( Syarikat-syarikat

Lebih terperinci

NOTIS PERLINDUNGAN DATA PEREKRUTAN

NOTIS PERLINDUNGAN DATA PEREKRUTAN NOTIS PERLINDUNGAN DATA PEREKRUTAN I. PENGENALAN Bank of America Corporation, syarikat kumpulannya, sekutu dan cawangannya (secara kolektif, Bank ) telah menyediakan Notis Perlindungan Data Pengambilan

Lebih terperinci

Jenis maklumat peribadi yang kami kumpulkan. Cara kami mengumpul maklumat peribadi anda. Cara kami menggunakan maklumat peribadi anda

Jenis maklumat peribadi yang kami kumpulkan. Cara kami mengumpul maklumat peribadi anda. Cara kami menggunakan maklumat peribadi anda POLISI PRIVASI DAN PERLINDUNGAN DATA Penyataan Privasi ini menjelaskan bagaimana United Business Media Sdn Bhd dan syarikat induk, syarikat sekutu serta anak-anak syarikatnya, termasuk tetapi tidak terhad

Lebih terperinci

Hubungi institusi anda terlebih dahulu. Mendapatkan bantuan daripada BPK. Bagaimana saya dapat menghubungi BPK?

Hubungi institusi anda terlebih dahulu. Mendapatkan bantuan daripada BPK. Bagaimana saya dapat menghubungi BPK? Kandungan 1 2 3 4 5 6 7 Hubungi institusi anda terlebih dahulu Mendapatkan bantuan daripada BPK Bagaimana saya dapat menghubungi BPK? Membuat aduan kepada Bank Negara Malaysia Bagaimana saya dapat menghubungi

Lebih terperinci

jika Bank mengetahui atau mempunyai sebab untuk mempercayai bahawa permintaan, arahan atau perintah tersebut akan menjejaskan Bank,

jika Bank mengetahui atau mempunyai sebab untuk mempercayai bahawa permintaan, arahan atau perintah tersebut akan menjejaskan Bank, TERMA DAN SYARAT UNTUK JAMINAN X PRESS Terma dan syarat berikut akan mentadbir Jaminan X press:- 1. Anda perlu melaksanakan sebarang dokumen dan/atau perjanjian yang berkaitan dengan Permohonan ini (termasuk

Lebih terperinci

HO HUP CONSTRUCTION COMPANY BERHAD (No. Syarikat W) NOTIS DAN DASAR PERLINDUNGAN DATA PERIBADI

HO HUP CONSTRUCTION COMPANY BERHAD (No. Syarikat W) NOTIS DAN DASAR PERLINDUNGAN DATA PERIBADI HO HUP CONSTRUCTION COMPANY BERHAD (No. Syarikat 14034-W) NOTIS DAN DASAR PERLINDUNGAN DATA PERIBADI HO HUP CONSTRUCTION COMPANY BERHAD ( HO HUP ) mengiktiraf kepentingan privasi dan sensitivity maklumat

Lebih terperinci

Bagaimana saya dapat menghubungi BPK? Membuat aduan kepada Bank Negara Malaysia. Bagaimana saya dapat menghubungi BNMTELELINK dan BNMLINK?

Bagaimana saya dapat menghubungi BPK? Membuat aduan kepada Bank Negara Malaysia. Bagaimana saya dapat menghubungi BNMTELELINK dan BNMLINK? 17 Halaman Hubungi institusi anda terlebih dahulu 1 andungan Mendapatkan bantuan daripada BPK Bagaimana saya dapat menghubungi BPK? Membuat aduan kepada Bank Negara Malaysia Bagaimana saya dapat menghubungi

Lebih terperinci

Berkuat kuasa Mei 2019 INI ADALAH PRODUK AKAUN PELABURAN YANG TERIKAT KEPADA PRESTASI ASET DIPERUNTUKKAN, DAN BUKAN PRODUK DEPOSIT.

Berkuat kuasa Mei 2019 INI ADALAH PRODUK AKAUN PELABURAN YANG TERIKAT KEPADA PRESTASI ASET DIPERUNTUKKAN, DAN BUKAN PRODUK DEPOSIT. NOTIS PENTING: INI ADALAH PRODUK AKAUN PELABURAN YANG TERIKAT KEPADA PRESTASI ASET DIPERUNTUKKAN, DAN BUKAN PRODUK DEPOSIT. 1. Takrif Dalam terma dan syarat ini, melainkan diperuntukkan selainnya, perkataan

Lebih terperinci

Terma dan Syarat yang Mentadbir DuitNow. Perkataan dan ungkapan yang digunakan dalam Terma dan Syarat ini mempunyai maksud seperti berikut:-

Terma dan Syarat yang Mentadbir DuitNow. Perkataan dan ungkapan yang digunakan dalam Terma dan Syarat ini mempunyai maksud seperti berikut:- Terma dan Syarat yang Mentadbir DuitNow Tafsiran Perkataan dan ungkapan yang digunakan dalam Terma dan Syarat ini mempunyai maksud seperti berikut:- "Akaun" bermaksud mana-mana akaun deposit anda yang

Lebih terperinci

jika Bank mengetahui atau mempunyai sebab untuk mempercayai bahawa permintaan, arahan atau perintah tersebut akan menjejaskan Bank,

jika Bank mengetahui atau mempunyai sebab untuk mempercayai bahawa permintaan, arahan atau perintah tersebut akan menjejaskan Bank, TERMA DAN SYARAT UNTUK SURAT KREDIT X PRESS 1. Terma dan syarat berikut akan mentadbir Surat Kredit X'press:- 2. Anda perlu melaksanakan sebarang dokumen dan/atau perjanjian yang berkaitan dengan Permohonan

Lebih terperinci

NOTIS PRIVASI MAKLUMAT PERIBADI UNTUK KAKITANGAN DAN CALON

NOTIS PRIVASI MAKLUMAT PERIBADI UNTUK KAKITANGAN DAN CALON NOTIS PRIVASI MAKLUMAT PERIBADI UNTUK KAKITANGAN DAN CALON Adient plc (didaftarkan di Ireland, 25-28 North Wall Quay, IFSC, Dublin, 1), dan subsidiari dan syarikat gabungannya (secara kolektif, Adient,

Lebih terperinci

1. NOTIS AKTA PERLINDUNGAN DATA PERIBADI 2010 ( APDP )

1. NOTIS AKTA PERLINDUNGAN DATA PERIBADI 2010 ( APDP ) DASAR PRIVASI 1. NOTIS AKTA PERLINDUNGAN DATA PERIBADI 2010 ( APDP ) a. Notis ini dikeluarkan menurut Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 ("Akta") ("Notis Privasi"). Ia menerangkan jenis data yang kami

Lebih terperinci

AKAUN MATAWANG ASING TERMA DAN SYARAT

AKAUN MATAWANG ASING TERMA DAN SYARAT AKAUN MATAWANG ASING TERMA DAN SYARAT Atas pertimbangan Hong Leong Bank Berhad ( HLB ) bersetuju untuk membenarkan Pelanggan untuk membuka dan mengendalikan akaun matawang asing dengan HLB atas permintaan

Lebih terperinci

Dasar Perlindungan Data Peribadi

Dasar Perlindungan Data Peribadi Dasar Perlindungan Data Peribadi Kami, Sabah Electricity Sdn. Bhd. (Company No. 462872-W) ( SESB ), dan anak-anak syarikat kami, menghormati privasi semua individu dengan siapa kami mempunyai hubungan

Lebih terperinci

SOALAN LAZIM. 7. Adakah penjamin atau cagaran diperlukan? Tiada penjamin atau cagaran yang diperlukan untuk pembiayaan peribadi YIR.

SOALAN LAZIM. 7. Adakah penjamin atau cagaran diperlukan? Tiada penjamin atau cagaran yang diperlukan untuk pembiayaan peribadi YIR. SOALAN LAZIM 1. Siapakah Yayasan Ihsan Rakyat ( YIR )? YIR adalah sebuah yayasan dengan nombor pendaftaran syarikat 1003231-A yang diperbadankan di bawah Akta Syarikat 2016. Ia BUKAN sebuah koperasi yang

Lebih terperinci

Borang Mandat Bank. Untuk syarikat, entiti korporat, perkongsian dan persatuan tidak diperbadankan

Borang Mandat Bank. Untuk syarikat, entiti korporat, perkongsian dan persatuan tidak diperbadankan Tentang borang ini Borang Mandat Bank Untuk syarikat, entiti korporat, perkongsian dan persatuan tidak diperbadankan Borang ini: merupakan bahagian penting proses kami berhubung dengan produk-produk dan

Lebih terperinci

Dasar Privasi. Data Peribadi anda adalah dikumpul, diguna dan diproses oleh Kumpulan Hunza untuk, di kalangan lain, tujuan-tujuan berikutnya :-

Dasar Privasi. Data Peribadi anda adalah dikumpul, diguna dan diproses oleh Kumpulan Hunza untuk, di kalangan lain, tujuan-tujuan berikutnya :- Dasar Privasi Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 (selepas ini dirujuk sebagai Akta ) sekarang telah dikuatkuasakan. Hunza Properties Berhad (selepas in dirujuk sebagai Hunza ) bersama dengan syarikat-syarikat

Lebih terperinci

Fasal-fasal yang dipinda

Fasal-fasal yang dipinda Fasal-fasal yang dipinda Sila harap maklum bahawa perubahan berikut telah dimasukkan ke dalam Terma & Syarat Kad Generik (MasterCard Classic, VISA Classic, MasterCard Gold, VISA Gold, MasterCard Touch

Lebih terperinci

Bank of America Malaysia Berhad Piagam Perkhidmatan Pelanggan

Bank of America Malaysia Berhad Piagam Perkhidmatan Pelanggan Bank of America Malaysia Berhad Piagam Perkhidmatan Pelanggan Pengenalan Piagam Perkhidmatan Pelanggan menyatakan keazaman kami untuk menyediakan satu tahap perkhidmatan pelanggan yang tinggi. Ianya menggariskan

Lebih terperinci

Had Kemudahan: Ditentukan oleh pihak Bank menurut budi bicara mutlaknya berdasarkan pendapatan tahunan anda seperti berikut:

Had Kemudahan: Ditentukan oleh pihak Bank menurut budi bicara mutlaknya berdasarkan pendapatan tahunan anda seperti berikut: PENYATA PENZAHIRAN PRODUK (Sila baca Penyata Penzahiran Produk ini sebelum anda membuat keputusan untuk memiliki Kad Kredit-i BSN Al- Aiman Platinum/Emas/Klasik Visa/MasterCard. Pastikan anda juga membaca

Lebih terperinci

NOTIS PRIVASI. Di bawah Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 ( APDP ), kami dikehendaki untuk memaklumkan kepada anda:

NOTIS PRIVASI. Di bawah Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 ( APDP ), kami dikehendaki untuk memaklumkan kepada anda: NOTIS PRIVASI Pelanggan Sebagai sebahagian daripada perniagaan hari-ke-hari Kumpulan AmBank, kami mengumpul Maklumat Peribadi anda apabila anda memohon untuk membuka akaun dengan kami, melanggan mana-mana

Lebih terperinci

NOTIS PENTING: INI ADALAH PRODUK AKAUN PELABURAN YANG TERIKAT KEPADA PRESTASI ASET, DAN BUKAN PRODUK DEPOSIT.

NOTIS PENTING: INI ADALAH PRODUK AKAUN PELABURAN YANG TERIKAT KEPADA PRESTASI ASET, DAN BUKAN PRODUK DEPOSIT. NOTIS PENTING: INI ADALAH PRODUK AKAUN PELABURAN YANG TERIKAT KEPADA PRESTASI ASET, DAN BUKAN PRODUK DEPOSIT. TERMA-TERMA DAN SYARAT-SYARAT BAGI AKAUN PELABURAN WAFIYAH (Akaun Pelaburan Wafiyah tidak dilindungi

Lebih terperinci

Ditentukan oleh pihak Bank menurut budi bicara mutlaknya berdasarkan pendapatan tahunan anda seperti berikut:

Ditentukan oleh pihak Bank menurut budi bicara mutlaknya berdasarkan pendapatan tahunan anda seperti berikut: PENYATA PENZAHIRAN PRODUK (Sila baca Penyata Penzahiran Produk ini sebelum anda membuat keputusan untuk memiliki Kad Kredit AIAFAM- BSN Visa Platinum Bisnes. Pastikan anda juga membaca terma dan syarat

Lebih terperinci

AKTA PERLINDUNGAN DATA PERIBADI 2010 PROTOKOL PERLINDUNGAN DATA PERIBADI NOTIS PERLINDUNGAN DATA PERIBADI

AKTA PERLINDUNGAN DATA PERIBADI 2010 PROTOKOL PERLINDUNGAN DATA PERIBADI NOTIS PERLINDUNGAN DATA PERIBADI AKTA PERLINDUNGAN DATA PERIBADI 2010 PROTOKOL PERLINDUNGAN DATA PERIBADI NOTIS PERLINDUNGAN DATA PERIBADI Bagaimana kami mengumpul maklumat anda? Alvin John & Partners (AJP) sangat komited dalam melindungi

Lebih terperinci

PERNYATAAN PRIVASI INREACH

PERNYATAAN PRIVASI INREACH PERNYATAAN PRIVASI INREACH Terakhir Dikemas Kini: 1 September, 2016 (v 2016.2) Privasi anda penting kepada InReach, Inc. ( inreach ). Kami menghasilkan Pernyataan Privasi ini agar anda tahu cara kami mengumpul,

Lebih terperinci

TERMA DAN SYARAT PELAN PEMBAYARAN MUDAH ( EPP ) AFFINBANK

TERMA DAN SYARAT PELAN PEMBAYARAN MUDAH ( EPP ) AFFINBANK TERMA DAN SYARAT PELAN PEMBAYARAN MUDAH ( EPP ) AFFINBANK Sila baca Terma dan Syarat ini sebelum membuat sebarang Pembelian Barangan di bawah EPP. Anda dianggap telah menerima Terma dan Syarat di sini

Lebih terperinci

Dasar Perlindungan Data Peribadi Manitou Malaysia MH Sdn. Bhd. (No. Syarikat A)

Dasar Perlindungan Data Peribadi Manitou Malaysia MH Sdn. Bhd. (No. Syarikat A) Dasar Perlindungan Data Peribadi Manitou Malaysia MH Sdn. Bhd. (No. Syarikat 1157034-A) (selepas ini disebut sebagai Syarikat ) Komitmen Privasi Kami Dalam melaksanakan peruntukan Perkhidmatan kami dan

Lebih terperinci

PIAGAM PERKHIDMATAN PELANGGAN PIAWAIAN PERKHIDMATAN

PIAGAM PERKHIDMATAN PELANGGAN PIAWAIAN PERKHIDMATAN PIAGAM PERKHIDMATAN PELANGGAN PIAWAIAN PERKHIDMATAN A. LATAR BELAKANG Piagam Perkhidmatan Pelanggan (Piagam) telah diperkenalkan pada tahun 2011 dengan hasrat untuk menggariskan komitmen utama dan piawaian

Lebih terperinci

(iv) Pemegang kad kredit utama kad kredit CIMB Tesco Platinum sedia ada; dan/atau

(iv) Pemegang kad kredit utama kad kredit CIMB Tesco Platinum sedia ada; dan/atau TERMA-TERMA DAN SYARAT-SYARAT Kad Kredit CIMB TESCO Platinum - Kempen Perolehan Rebat Tunai RM50 Tempoh Kempen 1. Kad Kredit CIMB TESCO Platinum - Kempen Perolehan Rebat Tunai RM50 ( Kempen ini ) adalah

Lebih terperinci

Sila harap maklum bahawa perubahan berikut (perkataan digelapkan) telah dibuat ke atas Terma & Syarat Kad AFFINBANK World MasterCard.

Sila harap maklum bahawa perubahan berikut (perkataan digelapkan) telah dibuat ke atas Terma & Syarat Kad AFFINBANK World MasterCard. 27 Januari 2016 Fasal-Fasal yang dipinda bagi Terma & Syarat AFFINBANK World MasterCard Sila harap maklum bahawa perubahan berikut (perkataan digelapkan) telah dibuat ke atas Terma & Syarat Kad AFFINBANK

Lebih terperinci

Bagi tujuan notis ini, Perks Holdings Sdn Bhd dan pensyarikatannya serta anak-anak syarikatnya dirujuk sebagai "PERKS atau "kami".

Bagi tujuan notis ini, Perks Holdings Sdn Bhd dan pensyarikatannya serta anak-anak syarikatnya dirujuk sebagai PERKS atau kami. NOTIS PRIVASI TARIKH: 15 DISEMBER 2018 1. Umum Bagi tujuan notis ini, Perks Holdings Sdn Bhd dan pensyarikatannya serta anak-anak syarikatnya dirujuk sebagai "PERKS atau "kami". PERKS kommited memastikan

Lebih terperinci

NOTIS AKTA PERLINDUNGAN DATA PERIBADI 2010

NOTIS AKTA PERLINDUNGAN DATA PERIBADI 2010 NOTIS AKTA PERLINDUNGAN DATA PERIBADI 2010 Notis data peribadi ini dikeluarkan bagi tujuan mematuhi keperluan undang-undang di bawah Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 ("PDPA") dan khususnya di bawah

Lebih terperinci

Borang Cadangan Insurans Jaminan Fideliti

Borang Cadangan Insurans Jaminan Fideliti LIBERTY INSURANCE BERHAD (16688-K) 9th Floor, Menara Liberty, 1008 Jalan Sultan Ismail, 50250 Kuala Lumpur, Malaysia. Tel : 03 2619 9000 Fax : 03 2693 0111 www.libertyinsurance.com.my Borang Cadangan Insurans

Lebih terperinci

HELAIAN MAKLUMAN PRODUK

HELAIAN MAKLUMAN PRODUK HELAIAN MAKLUMAN PRODUK Sila baca Helaian Makluman Produk ini sebelum anda membuat keputusan untuk memohon kemudahan Kredit Flexi Supplier dengan Hong Leong Bank Bhd. Pastikan anda membaca terma-terma

Lebih terperinci

SECURITIES INDUSTRY DISPUTE RESOLUTION CENTER BORANG TUNTUTAN/ PERTIKAIAN

SECURITIES INDUSTRY DISPUTE RESOLUTION CENTER BORANG TUNTUTAN/ PERTIKAIAN SECURITIES INDUSTRY DISPUTE RESOLUTION CENTER BORANG TUNTUTAN/ PERTIKAIAN NOTA: A. Borang ini mesti diisi dengan lengkap. Sila hubungi kami sekiranya anda memerlukan sebarang bantuan Securities Industry

Lebih terperinci

HELAIAN PENZAHIRAN PRODUK

HELAIAN PENZAHIRAN PRODUK HELAIAN PENZAHIRAN PRODUK (Baca Helaian Penzahiran Produk ini sebelum anda membuat keputusan untuk melanggan Resit Amanah-i / Resit Amanah dalam Matawang Asing-i (RA-i). Pastikan juga membaca terma dan

Lebih terperinci

Notis Privasi Adient. Notis Privasi Adient ini merangkumi topik berikut: Skop Notis Privasi ini. Apakah maklumat peribadi yang kami boleh kumpul

Notis Privasi Adient. Notis Privasi Adient ini merangkumi topik berikut: Skop Notis Privasi ini. Apakah maklumat peribadi yang kami boleh kumpul Notis Privasi Adient Adient plc (didaftarkan di Ireland, 25-28 North Wall Quay, IFSC, Dublin, 1), dan syarikat gabungannya (secara kolektif Adient, kami atau kita) mengambil berat tentang privasi anda

Lebih terperinci

SOALAN LAZIM Siapakah Yayasan Ihsan Rakyat ( YIR )? yayasan bernombor pendaftaran syarikat A BUKAN Apakah produk yang ditawarkan oleh YIR?

SOALAN LAZIM Siapakah Yayasan Ihsan Rakyat ( YIR )? yayasan bernombor pendaftaran syarikat A BUKAN Apakah produk yang ditawarkan oleh YIR? SOALAN LAZIM 1. Siapakah Yayasan Ihsan Rakyat ( YIR )? YIR adalah yayasan bernombor pendaftaran syarikat 1003231-A dengan jaminan seperti yang termaktub di dalam Akta Syarikat 2016. Ia BUKAN sebuah koperasi

Lebih terperinci

Polisi Privasi Smiggle

Polisi Privasi Smiggle Polisi Privasi Smiggle Ini adalah Polisi Privasi Just Group Limited ABN 97 096 911 410 (Just Group) dan kesemua anak-anak syarikatnya (kami). Smiggle adalah sebahagian daripada Just Group. Just Group adalah

Lebih terperinci

PINJAMAN PERIBADI MAYBANK /PEMBIAYAAN PERIBADI-i MAYBANK ISLAMIC KEMPEN MENANG ipad 2019 TERMA DAN SYARAT

PINJAMAN PERIBADI MAYBANK /PEMBIAYAAN PERIBADI-i MAYBANK ISLAMIC KEMPEN MENANG ipad 2019 TERMA DAN SYARAT PINJAMAN PERIBADI MAYBANK /PEMBIAYAAN PERIBADI-i MAYBANK ISLAMIC KEMPEN MENANG ipad 2019 TERMA DAN SYARAT TEMPOH KEMPEN 1. Kempen Menang ipad ( Kempen ) PINJAMAN PERIBADI MAYBANK/PEMBIAYAAN PERIBADI-i

Lebih terperinci

Istilah dan ungkapan yang digunakan dalam Terma dan Syarat ini mempunyai makna seperti berikut:-

Istilah dan ungkapan yang digunakan dalam Terma dan Syarat ini mempunyai makna seperti berikut:- Definisi Istilah dan ungkapan yang digunakan dalam Terma dan Syarat ini mempunyai makna seperti berikut:- Istilah Pelanggan Bank yang Terlibat Huraian Seorang Pelanggan di mana CASA atau Akaun Kad beliau

Lebih terperinci

VERSI-1/11/2016/EPP/T&C/BM

VERSI-1/11/2016/EPP/T&C/BM TERMA DAN SYARAT PELAN PEMBAYARAN MUDAH (EPP) Sila baca Terma dan Syarat ini sebelum membuat sebarang Pembelian Barangan di bawah Pelan Pembayaran Mudah Affin Bank Berhad ( EPP ). Anda dianggap telah menerima

Lebih terperinci

PENYATA PENDEDAHAN PRODUK

PENYATA PENDEDAHAN PRODUK PENYATA PENDEDAHAN PRODUK (Sila baca Penyata Pendedahan Produk ini sebelum anda membuat keputusan untuk memiliki Kad Kredit BSN Visa/MasterCard Klasik/Emas/Platinum. Pastikan anda juga membaca terma dan

Lebih terperinci

Kenapa membeli insurans atau menyertai skim takaful? Apakah jenis produk insurans/ takaful yang saya perlukan?

Kenapa membeli insurans atau menyertai skim takaful? Apakah jenis produk insurans/ takaful yang saya perlukan? 17 Pengenalan Apakah itu insurans? Apakah itu takaful? Halaman 1 andungan Kenapa membeli insurans atau menyertai skim takaful? Apakah jenis produk insurans/ takaful yang saya perlukan? Apakah jenis produk

Lebih terperinci