Maklumat apa yang kami kumpulkan daripada anda?

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Ukuran: px
Mulai penontonan dengan halaman:

Download "Maklumat apa yang kami kumpulkan daripada anda?"

Transkripsi

1 DASAR PRIVASI Dasar Privasi dan Keselamatan ini menjelaskan bagaimana HHO Consulting Limited mengumpul data peribadi anda dan bagaimana ia kekalkan, gunakan dan dedahkan data tersebut. HHO Consulting Ltd. komited untuk melindungi privasi semua data peribadi yang diperoleh daripada anda, termasuk data yang kami peroleh semasa lawatan anda ke laman web kami. HHO Consulting Ltd. mengendalikan, mengekalkan dan memproses data anda hanya setakat ia bersesuaian dengan keperluan undang-undang yang terpakai dan hanya setakat yang diperlukan untuk mencapai tujuan yang dinyatakan di sini. Maklumat apa yang kami kumpulkan daripada anda? Bagi HHO Consulting Ltd. untuk menyediakan pelanggannya dengan perkhidmatan pelaburan, HHO Consulting Ltd. dikehendaki mengumpul, memproses dan mengekalkan data peribadi pelanggannya mengikut keperluan undang-undang mandatori. Ini termasuklah, antara yang lain, tarikh lahir anda, alamat anda, salinan fotokopi yang sah bagi kad ID anda, pasport atau lain-lain bentuk ID dan fotokopi yang sah bagi bil utiliti baru atau bukti alamat yang lain. HHO Consulting Ltd. juga mengumpul dan memproses maklumat peribadi tentang anda yang perlu untuk memberikan anda perkhidmatannya, seperti yang disenaraikan di bawah dalam bahagian "Bagaimana kami gunakan dan berkongsi maklumat peribadi anda?" Ini termasuklah maklumat tentang anda apabila anda melengkapkan aplikasi dalam talian atau jenis borang lain dan apabila anda akses dan berdagang melalui akaun dagangan anda. Di samping itu, kami juga boleh dapatkan maklumat peribadi hasil daripada pemeriksaan pengesahan atau identiti, termasuk memeriksa dengan agensi rujukan kredit (yang boleh simpan rekod maklumat) untuk mengelakkan penipuan. HHO Consulting Ltd. juga boleh memperolehi maklumat daripada penggunaan perisian laman web dan pelanggan dan boleh menyimpan maklumat ini dengan profil peribadi anda. Maklumat ini mungkin termasuk laman yang dikunjungi, halaman dilihat, kekerapan dan tempoh melayar, alamat Internet Protokol (IP), parameter pengenalpastian komputer, jenis transaksi yang dijalankan, dokumen yang dimuat turun, klik tetikus, pergerakan tetikus, aktiviti seret dan teks yang anda taipkan di laman web ini dan laman web yang dirujuk kepada kami atau laman web yang anda sambungkan. Pautan Apabila anda menggunakan laman web HHO Consulting Ltd., anda mungkin dapat memaut ke laman web lain. Dasar Privasi & Keselamatan ini tidak terpakai kepada laman web lain yang kami hubungkan dan HHO Consulting Ltd. serta tidak bertanggungjawab untuk sebarang maklumat peribadi yang dikumpulkan oleh pihak ketiga melalui laman-laman lain.

2 Memproses maklumat peribadi Akses kepada maklumat peribadi adalah terhad kepada pekerja, rakan kongsi, kontraktor dan sekutu HHO Consulting Ltd. (termasuk tanpa batasan, induk, perkongsian dan anak syarikat) yang perlu mengakses maklumat tersebut untuk tujuan yang dinyatakan dalam polisi ini. Mereka yang ada akses kepada maklumat peribadi dikehendaki mematuhi piawaian ketat bagi kerahsiaan semasa menguruskan data peribadi dan data lain. Keselamatan HHO Consulting Ltd. berusaha untuk mengekalkan perlindungan yang sesuai untuk memastikan keselamatan, integriti dan privasi bagi data dan maklumat peribadi yang telah anda berikan tidak disalahgunakan. Langkah dan perlindungan sedemikian termasuklah enkripsi semasa penghantaran data, mekanisme pengesahan yang kuat dan pengasingan mesin dan data untuk menyediakan kawasan yang selamat. Walaupun sistem dan prosedur sedemikian mengurangkan risiko pelanggaran keselamatan, mereka tidak memberikan jaminan mutlak. Oleh itu, HHO Consulting Ltd. tidak dapat menjamin bahawa perkhidmatan kami akan kebal dari sebarang salah laku, kerosakan, pintasan yang menyalahi undangundang atau akses yang tidak dibenarkan kepada maklumat yang disimpan di dalamnya dan kepada risiko keselamatan maklumat lain, atau komunikasi peribadi anda pada atau melalui perkhidmatan kami akan tetap menjadi sulit. Bagaimana kami gunakan dan berkongsi maklumat statistik tanpa nama? HHO Consulting Ltd. mengumpul maklumat statistik tanpa nama untuk memastikan ia memenuhi keperluan pelanggannya. Dengan mengumpul data sedemikian, HHO Consulting Ltd. mampu mengawasi dan meningkatkan perkhidmatan yang ditawarkan kepada pelanggan sedia ada dan berpotensi. Kami boleh berkongsi maklumat tersebut dengan pihak ketiga. Bagaimana kami gunakan dan berkongsi maklumat peribadi anda? HHO Consulting Ltd. boleh gunakan maklumat peribadi anda dan berkongsi dengan kontraktor rakan kongsi, pembekal perkhidmatan, penasihat, pemproses transaksi dan sekutu HHO Consulting Ltd. (termasuk induk, perkongsian dan anak syarikat) ("Rakan kongsi") untuk tujuan berikut sahaja, atau tertakluk kepada persetujuan anda yang jelas: Untuk menyediakan anda perkhidmatan yang anda minta termasuk transaksi pemprosesan; untuk mengesahkan identiti anda;

3 untuk menilai kesesuaian anda terhadap produk dan perkhidmatan yang kami sediakan; untuk mengekalkan profil peribadi anda; untuk menguruskan akaun anda; untuk menghubungi anda apabila perlu atau sesuai berhubung dengan perkhidmatan yang diberikan kepada anda, termasuk melalui platform mel yang pihak ketiga; untuk pastikan anda dikemaskini semasa anda menjadi pelanggan berhubung dengan perkara seperti kontrak yang telah anda niagakan dan aktiviti HHO Consulting Ltd; untuk mengurus dan mentadbir produk dan perkhidmatan yang diberikan kepada anda; untuk tujuan pemasaran, termasuklah, tetapi tidak terhad kepada menyediakan anda maklumat mengenai produk dan perkhidmatan yang ditawarkan oleh HHO Consulting Ltd. dan Rakannya; untuk meningkatkan pemahaman tentang produk dan perkhidmatan yang anda mungkin berminat untuk dapatkan dari HHO Consulting Ltd. dan menyesuaikan laman web ini dengan keperluan dan minat anda; untuk membuat data statistik yang disesuaikan; untuk menjalankan tinjauan dan soal selidik; untuk menguatkuasakan terma dan syarat yang mentadbir; jika HHO Consulting Ltd percaya bahawa anda telah melanggar terma dan syarat yang mentadbir, atau menyalahgunakan hak anda untuk menggunakan perkhidmatan tersebut, atau melakukan apa-apa perbuatan atau peninggalan yang HHO Consulting Ltd. percaya melanggar mana-mana undang-undang, peraturan atau perintah yang berkenaan, maka HHO Consulting Ltd. boleh berkongsi maklumat anda dengan agensi penguatkuasa undang-undang dan pihak berkuasa berwibawa lain serta dengan pihak ketiga yang lain, sebagaimana yang diperlukan; jika HHO Consulting Ltd. dikehendaki, atau percaya bahawa ia diperintah oleh undangundang untuk berkongsi atau mendedahkan maklumat anda kepada pihak berkuasa kewangan atau kepada pihak ketiga yang lain; Dalam mana-mana hal pertikaian atau prosiding undang-undang dari mana-mana jenis antara anda dan HHO Consulting Ltd., atau antara anda dan pelanggan lain atau pihak ketiga berkenaan dengan, atau berhubung dengan perkhidmatan yang disediakan oleh HHO Consulting Ltd; Dalam mana-mana keadaan di mana HHO Consulting Ltd. percaya bahawa perkongsian maklumat diperlukan untuk mengelakkan kerosakan fizikal atau kerosakan pada harta; Jika HHO Consulting Ltd. menjalankan operasi perkhidmatannya dalam rangka kerja yang berbeza, atau melalui struktur atau entiti undang-undang yang lain, atau jika HHO Consulting Ltd diambil alih, atau bergabung dengan entiti lain, dengan syarat bahawa entiti-entiti tersebut bersetuju untuk menjadi terikat dengan peruntukan polisi ini, dengan perubahan masing-masing yang dipertimbangkan; Pilihan dan pilih keluar Dalam proses pendaftaran dengan HHO Consulting Ltd. sebagai pelanggan, anda akan diberikan pilihan untuk memilih untuk tidak melanggan perkhidmatan tambahan berikut:

4 Perkhidmatan pemasaran, yang memberi anda maklumat mengenai produk dan perkhidmatan yang ditawarkan oleh HHO Consulting Ltd. atau rakan-rakannya; dan peluang yang kami percaya mungkin berkaitan dengan anda; Perintah pelanggan, berhubung dengan HHO Consulting Ltd; Berita; Mesej SMS (teks); Komunikasi elektronik lain. Jika anda tidak lagi ingin terima komunikasi yang disebut di atas, anda boleh pilih untuk tidak menerimanya dengan mengikuti arahan yang disertakan dalam setiap komunikasi. Pemindahan data ke negara ketiga Data peribadi boleh dipindahkan oleh HHO Consulting Ltd kepada pihak ketiga di Negara-negara Anggota Ekonomi Eropah dan juga kepada Negara-negara Anggota Kawasan Ekonomi bukan Eropah untuk tujuan-tujuan yang dinyatakan dalam polisi ini. Anda memberikan persetujuan anda yang jelas dan tertentu kepada pemindahan tersebut. Mengemas kini maklumat anda Anda boleh memaklumkan HHO Consulting Ltd. pada bila-bila masa bahawa butiran peribadi anda telah berubah atau anda mahukan HHO Consulting Ltd. memadam maklumat peribadi yang kami miliki tentang anda dengan menghantar e-mel kepada kami di Kami akan ubah atau padam maklumat peribadi anda mengikut arahan anda, kecuali setakat yang kami perlukan untuk menyimpan maklumat peribadi anda untuk keperluan kawal selia atau undang-undang, untuk memberikan anda perkhidmatan yang anda minta atau untuk mengekalkan rekod perniagaan yang mencukupi. Walau apa pun, HHO Consulting Ltd. boleh menyimpan sebarang maklumat berkumpul atau tanpa nama untuk tujuan yang dijelaskan dalam Dasar Privasi dan Keselamatan ini selama-lamanya. Cookies Cookies adalah fail kecil maklumat, yang selalunya termasuk nombor atau nilai pengenalan yang unik, yang disimpan di dalam cakera keras komputer anda akibat dari penggunaan perisian dagangan HHO Consulting Ltd. dan/atau akses laman webnya. Kami gunakan kedua-dua cookies ID sesi dan cookies berterusan. Cookies ID sesi tamat tempoh apabila anda tutup pelayar anda. Cookies berterusan kekal pada cakera keras anda untuk jangka masa yang panjang. Kami tetapkan cookies berterusan untuk tujuan statistik. Cookies berterusan juga membolehkan kami jejaki dan sasarkan lokasi dan minat pengguna kami dan untuk meningkatkan pengalaman perkhidmatan kami di laman web kami. Anda boleh keluarkan cookies berterusan dengan mengikuti arahan yang diberikan dalam fail "bantuan" pelayar Internet anda. Jika anda tidak mahu menerima cookies sama sekali, anda boleh ubah tetapan pelayar anda untuk menolak semua cookies atau tetapkan komputer anda beritahu setiap kali cookies dihantar kepadanya, dan dengan itu memberi

5 pilihan kepada anda sama ada untuk menerimanya atau tidak. Walau bagaimanapun, ini mungkin menjejaskan kualiti perkhidmatan yang kami berikan kepada anda berhubung dengan akaun anda. Sesetengah cookies berterusan seperti cookies Flash, tidak boleh dikeluarkan dan tidak boleh disekat dengan mengubah tetapan pelayar anda. Sesetengah cookies berterusan tidak akan dikeluarkan atau disekat oleh pelayar internet anda. Jika anda ingin lumpuhkan semua cookies, sila hantarkan permintaan ke Pemasaran semula dengan Google Analytics Kami boleh gunakan maklumat yang kami kumpulkan untuk bantu kami sampaikan iklan yang relevan kepada anda (Pemasaran Semula). Pemasaran semula merupakan cara bagi kami untuk berhubung dengan laman web dan pelawat iklan kami, berdasarkan interaksi masa lalu mereka dengan laman web dan iklan kami. Pembekal pemasaran pihak ketiga boleh diupah oleh HHO Consulting Ltd. untuk laksanakan perkhidmatan pemasaran semula sedemikian. Akibatnya, pembekal pihak ketiga, termasuk Google, boleh paparkan iklan HHO Consulting Ltd. di laman internet. Pembekal pihak ketiga sedemikian, termasuk Google, juga boleh gunakan cookies mereka, cookies pihak ketiga dan teknologi serupa untuk sampaikan iklan berdasarkan kunjungan sebelumnya dari pengunjung ke laman web HHO Consulting Ltd. Anda boleh pilih keluar dari Google Analytics untuk Pengiklan Paparan dan pilih keluar dari iklan Rangkaian Paparan Google yang disesuaikan dengan melawat Pengurus Keutamaan Iklan Google. Anda juga digalakkan untuk melawat Google Analytics Pilih Keluar Pelayar Tambahan. Untuk maklumat lanjut, anda juga boleh melawat pusat privasi Google. Apakah hak anda? Anda tidak perlu berikan kami data peribadi yang diminta oleh HHO Consulting Ltd. Walau bagaimanapun, tanpa memberikan maklumat yang diminta dalam borang permohonan, HHO Consulting Ltd. mungkin tidak dapat membuka akaun untuk anda atau memberikan anda sebarang perkhidmatan, maklumat atau bantuan lain yang anda cari atau menilai kesesuaian perkhidmatan yang anda minta. Penguatkuasaan HHO Consulting Ltd. melakukan yang terbaik untuk mematuhi Dasar Privasi dan Keselamatan ini. Jika anda ada sebarang pertanyaan, kebimbangan atau aduan mengenai Dasar Privasi dan Keselamatan ini dan penguatkuasaannya, sila rujuk kepada: Selepas menerima aduan anda, HHO Consulting Ltd. akan hubungi anda untuk lebih memahami kebimbangan anda dan akan lakukan segala usaha untuk segera menjawab soalan atau menyelesaikan aduan anda untuk kepuasan penuh anda.

6 Pindaan kepada dasar HHO Consulting Ltd. boleh mengubah dan mengemaskini terma Privasi dan Dasar Keselamatan ini dari semasa ke semasa. Semua perubahan akan berkuat kuasa tujuh (7) hari selepas pengumuman awal di Laman Web, melainkan HHO Consulting Ltd. meminda Dasar Privasi dan Keselamatan untuk mematuhi keperluan undang-undang atau peraturan. Dalam kes-kes terakhir, pindaan akan berkuat kuasa seperti yang diperlukan, atau diperintahkan. Undang-undang Mentadbir Berhubung dengan isu-isu yang tidak ditangani dalam Dasar Privasi dan Keselamatan sekarang, undang-undang Kepulauan Marshall akan diguna pakai.

Polisi Privasi. Pengenalan

Polisi Privasi. Pengenalan Polisi Privasi Pengenalan imsme ialah satu platform rujukan atas talian yang pertama di Malaysia bagi pinjaman/ pembiayaan PKS yang dimiliki dan diuruskan sepenuhnya oleh Credit Guarantee Corporation Malaysia

Lebih terperinci

PERNYATAAN PRIVASI INREACH

PERNYATAAN PRIVASI INREACH PERNYATAAN PRIVASI INREACH Terakhir Dikemas Kini: 1 September, 2016 (v 2016.2) Privasi anda penting kepada InReach, Inc. ( inreach ). Kami menghasilkan Pernyataan Privasi ini agar anda tahu cara kami mengumpul,

Lebih terperinci

Notis Privasi. Komitmen kami dalam memelihara privasi anda

Notis Privasi. Komitmen kami dalam memelihara privasi anda Notis Privasi Komitmen kami dalam memelihara privasi anda Langkah-langkah dalam memastikan data peribadi pelanggan disimpan dengan selamat menjadi keutamaan bagi kami di Malaysia Building Society Berhad

Lebih terperinci

Dasar Privasi kami. Terakhir diubah suai: 12 Dis Ringkasan perubahan boleh dirujuk di bahagian bawah Dasar Privasi ini.

Dasar Privasi kami. Terakhir diubah suai: 12 Dis Ringkasan perubahan boleh dirujuk di bahagian bawah Dasar Privasi ini. Dasar Privasi kami Terakhir diubah suai: 12 Dis 2014. Ringkasan perubahan boleh dirujuk di bahagian bawah Dasar Privasi ini. Matlamat Dasar Privasi ini adalah untuk memberikan gambaran keseluruhan tentang

Lebih terperinci

Dasar Privasi. Skop. Jenis Data dan Kaedah Pengumpulan

Dasar Privasi. Skop. Jenis Data dan Kaedah Pengumpulan Dasar Privasi Dalam Dasar Privasi ini ("Dasar"), kami, Qualcomm Incorporated dan syarikat subsidiari (secara kolektif "kami" atau "kita"), menyediakan maklumat mengenai cara kami mengumpul, menggunakan,

Lebih terperinci

NOTIS PRIVASI. Untuk tujuan Notis ini:

NOTIS PRIVASI. Untuk tujuan Notis ini: NOTIS PRIVASI Dokumen ini menerangkan dasar privasi ("Dasar Privasi") Spring Energy Sdn Bhd ("Spring Energy" "kami," atau "kami" dalam terma- terma yang mana ungkapan- ungkapan hendaklah termasuk, di mana

Lebih terperinci

Dasar Perlindungan Data Peribadi. Data peribadi Kami Boleh Kumpul dari Anda

Dasar Perlindungan Data Peribadi. Data peribadi Kami Boleh Kumpul dari Anda Dasar Perlindungan Data Peribadi Pada X86 Network Sdn Bhd (No. Syarikat 1.107.175-X), kami komited untuk melindungi privasi anda selaras dengan Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 Malaysia ( "Akta").

Lebih terperinci

NOTIS PRIVASI. 1. Jenis Data Peribadi yang Kami Kumpul dan Bagaimana Kami Mengumpul Data Peribadi Tersebut

NOTIS PRIVASI. 1. Jenis Data Peribadi yang Kami Kumpul dan Bagaimana Kami Mengumpul Data Peribadi Tersebut NOTIS PRIVASI Berjaya Sompo Insurance Berhad ( BSIB ) mengumpul Data Peribadi anda apabila anda memohon untuk produk kami, melanggan khidmat kami atau berkomunikasi dengan kami. Kami akan mengguna dan

Lebih terperinci

1.1 Dalam menyediakan perkhidmatan, kami akan mengumpulkan data daripada sumber-sumber berikut:-

1.1 Dalam menyediakan perkhidmatan, kami akan mengumpulkan data daripada sumber-sumber berikut:- Pernyataan ini dikeluarkan dalam Bahasa Inggeris dan Bahasa Malaysia. Sekiranya terdapat sebarang keraguan atau ketakkonsistenan antara versi Bahasa Inggeris dan Bahasa Malaysia, pernyataan dalam Bahasa

Lebih terperinci

KOSE (MALAYSIA) SDN. BHD POLISI KERAHSIAAN

KOSE (MALAYSIA) SDN. BHD POLISI KERAHSIAAN KOSE (MALAYSIA) SDN. BHD POLISI KERAHSIAAN 1. Kose (Malaysia) Sdn. Bhd (selepas ini dirujuk sebagai KOSE ), sebagai mematuhi Akta Perlindungan Data Peribadi Malaysia 2010 ( APDP ), mengamalkan Polisi Kerahsian

Lebih terperinci

Cara kami mengguna maklumat yang kami kumpul. Dengan siapa kami berkongsi maklumat, dan untuk tujuan apa

Cara kami mengguna maklumat yang kami kumpul. Dengan siapa kami berkongsi maklumat, dan untuk tujuan apa Dasar privasi DASAR PRIVASI Pengenalan Kami, di SMARTEX INTERNATIONAL LTD. ( Syarikat, kita atau kami ), memahami bahawa anda mahu mengekalkan privasi maklumat peribadi anda, dan anda menghargai penekanan

Lebih terperinci

Polisi Privasi Data Peribadi (September 2016) 1

Polisi Privasi Data Peribadi (September 2016) 1 Polisi Privasi Data Peribadi (September 2016) 1 POLISI PRIVASI DATA PERIBADI AKADEMI HOSPITALITI & PELANCONGAN SAUJANA SDN BHD (304.595-W) JUGA DIKENALI SEBAGAI KOLEJ SATT No. Pendaftaran PDPA: SB20112014-0003

Lebih terperinci

Data Peribadi Yang Mungkin Kami Kumpul Daripada Anda

Data Peribadi Yang Mungkin Kami Kumpul Daripada Anda Polisi Perlindungan Data Peribadi Kami, Sabah Electricity Sdn. Bhd (No. Syarikat 462872-W), adalah komited untuk melindungi privasi anda selaras dengan Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 (Act 709)( APDP

Lebih terperinci

Notis Privasi Adient. Notis Privasi Adient ini merangkumi topik berikut: Skop Notis Privasi ini. Apakah maklumat peribadi yang kami boleh kumpul

Notis Privasi Adient. Notis Privasi Adient ini merangkumi topik berikut: Skop Notis Privasi ini. Apakah maklumat peribadi yang kami boleh kumpul Notis Privasi Adient Adient plc (didaftarkan di Ireland, 25-28 North Wall Quay, IFSC, Dublin, 1), dan syarikat gabungannya (secara kolektif Adient, kami atau kita) mengambil berat tentang privasi anda

Lebih terperinci

Dasar Perlindungan Data Peribadi Manitou Malaysia MH Sdn. Bhd. (No. Syarikat A)

Dasar Perlindungan Data Peribadi Manitou Malaysia MH Sdn. Bhd. (No. Syarikat A) Dasar Perlindungan Data Peribadi Manitou Malaysia MH Sdn. Bhd. (No. Syarikat 1157034-A) (selepas ini disebut sebagai Syarikat ) Komitmen Privasi Kami Dalam melaksanakan peruntukan Perkhidmatan kami dan

Lebih terperinci

NOTIS PERLINDUNGAN DATA PERIBADI DAN SENARAI PRINSIP NOTIS. Merujuk kepada seksyen 7 dan 6 Akta Perlindungan Data Peribadi 2010

NOTIS PERLINDUNGAN DATA PERIBADI DAN SENARAI PRINSIP NOTIS. Merujuk kepada seksyen 7 dan 6 Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 NOTIS PERLINDUNGAN DATA PERIBADI DAN SENARAI PRINSIP NOTIS Merujuk kepada seksyen 7 dan 6 Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 1. Pengumpulan dan Pemprosesan Data Peribadi Semasa anda membuat urusan dengan

Lebih terperinci

Notis Perlindungan Data Peribadi Menurut Seksyen 7 Akta Perlindungan Data Peribadi 2010

Notis Perlindungan Data Peribadi Menurut Seksyen 7 Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 Notis Perlindungan Data Peribadi Menurut Seksyen 7 Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 Notis Perlindungan Data Peribadi ini ( Notis ) menerangkan bagaimana Malaysia Steel Works (KL) Berhad dan kumpulan

Lebih terperinci

Dasar Perlindungan Data Peribadi

Dasar Perlindungan Data Peribadi Dasar Perlindungan Data Peribadi Kami, Sabah Electricity Sdn. Bhd. (Company No. 462872-W) ( SESB ), dan anak-anak syarikat kami, menghormati privasi semua individu dengan siapa kami mempunyai hubungan

Lebih terperinci

Polisi Privasi Smiggle

Polisi Privasi Smiggle Polisi Privasi Smiggle Ini adalah Polisi Privasi Just Group Limited ABN 97 096 911 410 (Just Group) dan kesemua anak-anak syarikatnya (kami). Smiggle adalah sebahagian daripada Just Group. Just Group adalah

Lebih terperinci

Polisi Perlindungan Data Peribadi (Semakan 1 Jun 2017)

Polisi Perlindungan Data Peribadi (Semakan 1 Jun 2017) Polisi Perlindungan Data Peribadi (Semakan 1 Jun 2017) Kami, Tenaga Nasional Berhad (No. Syarikat 200866-W), dan anak-anak syarikat, adalah komited untuk melindungi privasi anda selaras dengan Akta Perlindungan

Lebih terperinci

Notis Laman Web Berkenaan Dengan Akta Perlindungan Data Peribadi 2010

Notis Laman Web Berkenaan Dengan Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 Notis Laman Web Berkenaan Dengan Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 1) Perlindungan dan Penggunaan Akta Peribadi Penang Adventist Hospital ( PAH ) menghargai data peribadi anda dan berusaha untuk melindungi

Lebih terperinci

Notis Privasi Dan Perlindungan Data Peribadi Bagi Kumpulan Kobay

Notis Privasi Dan Perlindungan Data Peribadi Bagi Kumpulan Kobay Notis Privasi Dan Perlindungan Data Peribadi Bagi Kumpulan Kobay Notis ini disediakan mengikut Akta Perlindungan Data Peribadi 2010. Kumpulan Kobay (Kobay Technology Bhd. dan anak-anak syarikat dan syarikat-syarikat

Lebih terperinci

NOTIS PRIVASI. informasi yang didapati secara bebas oleh Kumpulan dari sumber-sumber yang sah;

NOTIS PRIVASI. informasi yang didapati secara bebas oleh Kumpulan dari sumber-sumber yang sah; NOTIS PRIVASI Notis Privasi ini dikeluarkan oleh BGR FOODSERVICE SDN. BHD. (445653-K) ( Syarikat or BFSB ) dan/atau anak syarikatnya, seperti yang didefinisikan dalam Akta Syarikat, 1965 (secara kolektifnya

Lebih terperinci

Notis Data Peribadi dan Maklumat kepada individu

Notis Data Peribadi dan Maklumat kepada individu Notis Data Peribadi dan Maklumat kepada individu Chemical Company of Malaysia dan Kumpulan Syarikatnya menghormati privasi anda. Kami menganggap dan memandang serius data peribadi anda. Notis Data Peribadi

Lebih terperinci

Di Kumpulan CIMB, kami menghargai privasi anda dan berusaha untuk melindungi maklumat peribadi anda selaras dengan undang-undang Malaysia.

Di Kumpulan CIMB, kami menghargai privasi anda dan berusaha untuk melindungi maklumat peribadi anda selaras dengan undang-undang Malaysia. Notis Privasi (Untuk Pelanggan) Di Kumpulan CIMB, kami menghargai privasi anda dan berusaha untuk melindungi maklumat peribadi anda selaras dengan undang-undang Malaysia. Oleh itu, Notis Privasi ini dirumus

Lebih terperinci

Informasi apa saja yang kami kumpulkan dari Anda?

Informasi apa saja yang kami kumpulkan dari Anda? KEBIJAKAN PRIVASI Kebijakan Privasi dan Keamanan ini menjelaskan bagaimana HHO Consulting Limited, mengumpulkan data pribadi Anda dan bagaimana menjaga, menggunakan, dan memperlihatkan data itu. HHO Consulting

Lebih terperinci

NOTIS PRIVASI. Di bawah Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 ( APDP ), kami dikehendaki untuk memaklumkan anda:

NOTIS PRIVASI. Di bawah Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 ( APDP ), kami dikehendaki untuk memaklumkan anda: NOTIS PRIVASI NOTIS PRIVASI ini dikeluarkan oleh AmMetLife Insurance Berhad ( AmMetLife ). Sebagai sebahagian daripada urusniaga harian, kami mengumpul Maklumat Peribadi anda apabila anda memohon untuk

Lebih terperinci

AKTA PERLINDUNGAN DATA PERIBADI 2010 NOTIS DAN PILIHAN

AKTA PERLINDUNGAN DATA PERIBADI 2010 NOTIS DAN PILIHAN AKTA PERLINDUNGAN DATA PERIBADI 2010 NOTIS DAN PILIHAN Pengenalan PST Travel Services Sdn Bhd mengambil berat tentang perlindungan Data Peribadi anda dan dengan bangganya kami menyatakan bahawa kami melindungi

Lebih terperinci

NOTIS PRIVASI PUSAT TUISYEN PERINTIS. (JM P)

NOTIS PRIVASI PUSAT TUISYEN PERINTIS. (JM P) NOTIS PRIVASI PUSAT TUISYEN PERINTIS. (JM0331498-P) 1.0 Kenyataan Privasi ini akan menunjukkan bagaimana Pusat Tuisyen Perintis (JM0331498-P) bersama dengan:- Kumpulan Pendidikan Perintis Sdn.Bhd. (879327-W)

Lebih terperinci

Kolej Universiti Saito Notis Privasi

Kolej Universiti Saito Notis Privasi Kolej Universiti Saito Notis Privasi AKTA PERLINDUNGAN DATA PERIBADI 2010 Dasar Privasi ini mentadbir cara-cara Kolej Universiti Saito mengumpul, menggunakan, mengekalkan dan mendedahkan maklumat yang

Lebih terperinci

NOTIS PRIVASI. Di bawah Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 ( APDP ), kami dikehendaki untuk memaklumkan kepada anda:

NOTIS PRIVASI. Di bawah Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 ( APDP ), kami dikehendaki untuk memaklumkan kepada anda: NOTIS PRIVASI Pelanggan Notis privasi ini dikeluarkan oleh AmFunds Management Berhad (dahulunya dikenali sebagai AmInvestment Services Berhad) dan AmIslamic Funds Management Sdn Bhd ( AmInvest ). Sebagai

Lebih terperinci

Bank Islam Malaysia Berhad (No X)

Bank Islam Malaysia Berhad (No X) KENYATAAN PRIVASI BERKAITAN PERLINDUNGAN DATA PERIBADI ( KENYATAAN PRIVASI ) Kenyataan Privasi ini menjelaskan bagaimana Kumpulan Bank Islam (dirujuk sebagai pihak bank / kami termasuk syarikat-syarikat

Lebih terperinci

NOTIS PRIVASI. Di bawah PDPA, AmFIRST Real Estate Investment Trust ( AmFIRST REIT ) dikehendaki untuk memaklumkan kepada anda seperti yang berikut:

NOTIS PRIVASI. Di bawah PDPA, AmFIRST Real Estate Investment Trust ( AmFIRST REIT ) dikehendaki untuk memaklumkan kepada anda seperti yang berikut: Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 ( PDPA ) telah diperkenalkan oleh pihak Kerajaan untuk mengawal selia pemprosessan data di dalam urus niaga komersial. Di bawah PDPA, AmFIRST Real Estate Investment

Lebih terperinci

Notis Privasi. Komitmen Kami Terhadap Privasi Anda

Notis Privasi. Komitmen Kami Terhadap Privasi Anda Notis Privasi Komitmen Kami Terhadap Privasi Anda Notis Privasi ini menggariskan bagaimana Kumpulan Syarikat KLCC memproses data peribadi anda dari segi bagaimana kami melindungi data peribadi di dalam

Lebih terperinci

POLISI PERLINDUNGAN DATA PERIBADI

POLISI PERLINDUNGAN DATA PERIBADI POLISI PERLINDUNGAN DATA PERIBADI Polisi Perlindungan Data Peribadi ini dikeluarkan kepada pelanggan yang sedia ada, pelanggan baru dan/atau bakal pelanggan menurut Akta Perlindungan Data Peribadi 2010

Lebih terperinci

Bagi tujuan Notis Privasi ini, sila ambil perhatian bahawa:

Bagi tujuan Notis Privasi ini, sila ambil perhatian bahawa: NOTIS PRIVASI 1.0 Umum 1.1 Affin Bank Berhad dan Affin Islamic Bank Berhad adalah di antara lain, syarikat-syarikat di dalam AFFIN Holdings Berhad ( Kumpulan AHB ). Di Kumpulan AHB kami menghargai privasi

Lebih terperinci

AKTA PERLINDUNGAN PERIBADI 2010 NOTIS DAN PILIHAN

AKTA PERLINDUNGAN PERIBADI 2010 NOTIS DAN PILIHAN AKTA PERLINDUNGAN PERIBADI 2010 NOTIS DAN PILIHAN Pengenalan Asia Experience Tours Sdn Bhd mengambil berat tentang perlindungan Data Peribadi anda dan dengan bangganya kami menyatakan bahawa kami melindungi

Lebih terperinci

DASAR PRIVASI (BAHASA MELAYU)

DASAR PRIVASI (BAHASA MELAYU) DASAR PRIVASI (BAHASA MELAYU) 20190410 1. APAKAH DASAR PRIVASI? Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 ( APDP ) diperkenalkan untuk mengawal pemprosesan Data Peribadi dalam transaksi komersial. APDP yang

Lebih terperinci

POLISI PERLINDUNGAN DATA PERIBADI

POLISI PERLINDUNGAN DATA PERIBADI POLISI PERLINDUNGAN DATA PERIBADI Kumpulan Syarikat Lion Syarikat dan Kumpulan Syarikat Lion Bersekutu, entiti yang dikawal bersama dan gabungannya (secara kolektifnya Kumpulan ) menghormati privasi individu

Lebih terperinci

1. Di Kumpulan AFFINBANK, kami menghargai privasi anda dan berusaha untuk melindungi maklumat peribadi anda selaras dengan undang undang Malaysia.

1. Di Kumpulan AFFINBANK, kami menghargai privasi anda dan berusaha untuk melindungi maklumat peribadi anda selaras dengan undang undang Malaysia. NOTIS PRIVASI KUMPULAN AFFINBANK 1. Di Kumpulan AFFINBANK, kami menghargai privasi anda dan berusaha untuk melindungi maklumat peribadi anda selaras dengan undang undang Malaysia. Kumpulan AFFINBANK hanya

Lebih terperinci

Pernyataan Privasi Ingram Micro

Pernyataan Privasi Ingram Micro Semakan Terakhir: 15 Mei, 2018 Tujuan dan Skop Pernyataan Privasi Micro Ingram ini ("Pernyataan Privasi") menjelaskan bagaimana Ingram Micro Inc., sebuah perbadanan Delaware, dan syarikat yang dimiliki

Lebih terperinci

National Bank of Abu Dhabi Menghormati Hak Maklumat Peribadi Anda (Notis menurut seksyen 7 Akta Perlindungan Data Peribadi 2010)

National Bank of Abu Dhabi Menghormati Hak Maklumat Peribadi Anda (Notis menurut seksyen 7 Akta Perlindungan Data Peribadi 2010) National Bank of Abu Dhabi Menghormati Hak Maklumat Peribadi Anda (Notis menurut seksyen 7 Akta Perlindungan Data Peribadi 2010) Maklumat peribadi anda adalah selamat dan dilindungi di National Bank of

Lebih terperinci

POS MALAYSIA NOTIS PERLINDUNGAN DATA PERIBADI

POS MALAYSIA NOTIS PERLINDUNGAN DATA PERIBADI POS MALAYSIA NOTIS PERLINDUNGAN DATA PERIBADI Kami mematuhi Akta Perlindungan Data Peribadi 2010. Notis Perlindungan Data Peribadi ini ( Notis ) memaklumkan kepada anda bagaimana kami menggunakan data

Lebih terperinci

Jenis maklumat peribadi yang kami kumpulkan. Cara kami mengumpul maklumat peribadi anda. Cara kami menggunakan maklumat peribadi anda

Jenis maklumat peribadi yang kami kumpulkan. Cara kami mengumpul maklumat peribadi anda. Cara kami menggunakan maklumat peribadi anda POLISI PRIVASI DAN PERLINDUNGAN DATA Penyataan Privasi ini menjelaskan bagaimana United Business Media Sdn Bhd dan syarikat induk, syarikat sekutu serta anak-anak syarikatnya, termasuk tetapi tidak terhad

Lebih terperinci

TERMA PENGGUNAAN. Skop

TERMA PENGGUNAAN. Skop TERMA PENGGUNAAN Skop Sebagai seorang individu melawat laman web ini ("pelawat" atau "anda"), Terma Penggunaan ini terpakai bagi akses anda kepada semua atau sebahagian daripada laman web yang boleh diakses

Lebih terperinci

NOTIS PRIVASI. Maklumat Peribadi Sensitif merujuk kepada maklumat yang berkatian dengan kesihatan anda, pendapat politik, kepercayaan agama dll.

NOTIS PRIVASI. Maklumat Peribadi Sensitif merujuk kepada maklumat yang berkatian dengan kesihatan anda, pendapat politik, kepercayaan agama dll. Sebagai sebahagian daripada perniagaan hari-ke-hari, kami mengumpul Maklumat Peribadi anda apabila anda memohon untuk membuka akaun dengan kami, melanggan mana-mana produk atau perkhidmatan kami atau berkomunikasi

Lebih terperinci

Dasar Privasi SQM 1. UMUM

Dasar Privasi SQM 1. UMUM 1. UMUM SQM dan pihak-pihaknya ( kami atau SQM ) amat menghargai privasi anda dan dengan itu kami berusaha untuk melindungi privasi anda mengikut Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 ( Akta ). Dasar Privasi

Lebih terperinci

1. Data Peribadi mengenai anda yang dikumpul oleh kami atau Laman Web Kumpulan ini termasuk:

1. Data Peribadi mengenai anda yang dikumpul oleh kami atau Laman Web Kumpulan ini termasuk: NOTIS PRIVASI Syarikat Pengeluar Air Sungai Selangor Sdn Bhd, subsidiari, bersekutu, entiti yang dikawal bersama, gabungannya (termasuk tetapi tidak terhad kepada Syarikat Pengeluar Air Sungai Selangor

Lebih terperinci

Dasar Privasi Aplikasi Mudah Alih Topps Match Attax. Kali Terakhir Dikemas Kini: 24 September 2018

Dasar Privasi Aplikasi Mudah Alih Topps Match Attax. Kali Terakhir Dikemas Kini: 24 September 2018 Dasar Privasi Aplikasi Mudah Alih Topps Match Attax Kali Terakhir Dikemas Kini: 24 September 2018 Privasi Kanak-kanak Maklumat Yang Kami Kumpulkan dan Caranya Sebab Kami Mengumpulkan Maklumat Hak Anda

Lebih terperinci

Dasar Privasi Herbert Smith Freehills Muka surat 1 daripada 10

Dasar Privasi Herbert Smith Freehills Muka surat 1 daripada 10 Dasar Privasi Herbert Smith Freehills Muka surat 1 daripada 10 DASAR PRIVASI Undang-Undang dan Peraturan 1. PENGENALAN Herbert Smith Freehills dan pejabat, cawangan dan firma bersekutunya ( "HSF" atau

Lebih terperinci

DASAR PRIVASI DAN PERLINDUNGAN DATA PERIBADI

DASAR PRIVASI DAN PERLINDUNGAN DATA PERIBADI DASAR PRIVASI DAN PERLINDUNGAN DATA PERIBADI Kumpulan Jesin ( Jesin ) menghormati dan komited untuk melindungi maklumat peribadi dan privasi kamu. Dasar Privasi dan Perlindungan Data Peribadi ini dikeluarkan

Lebih terperinci

KENYATAAN PRIVASI (BAHASA MALAYSIA)

KENYATAAN PRIVASI (BAHASA MALAYSIA) KENYATAAN PRIVASI (BAHASA MALAYSIA) 3 rd May 2016 1. APAKAH KENYATAAN PRIVASI? Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 ( APDP ) telah digubal oleh kerajaan Malaysia bagi mengawal pemprosesan Data Peribadi

Lebih terperinci

NOTIS PRIVASI. Di bawah Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 ( APDP ), kami dikehendaki untuk memaklumkan kepada anda:

NOTIS PRIVASI. Di bawah Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 ( APDP ), kami dikehendaki untuk memaklumkan kepada anda: NOTIS PRIVASI Pelanggan Sebagai sebahagian daripada perniagaan hari-ke-hari Kumpulan AmBank, kami mengumpul Maklumat Peribadi anda apabila anda memohon untuk membuka akaun dengan kami, melanggan mana-mana

Lebih terperinci

NOTIS PERLINDUNGAN DATA PERIBADI

NOTIS PERLINDUNGAN DATA PERIBADI Notis Perlindungan Data Peribadi ( Notis / Notis Privasi ) ini menyatakan bagaimana Leadership Resources (Malaysia) Sdn Bhd (273497-D) dan Malaysian Info-Science Sdn Bhd (263873-P) ( Syarikat-syarikat

Lebih terperinci

NOTIS & PILIHAN PENYATA PRINSIPAL AKTA PERLINDUNGAN DATA PERIBADI 2010

NOTIS & PILIHAN PENYATA PRINSIPAL AKTA PERLINDUNGAN DATA PERIBADI 2010 NOTIS & PILIHAN PENYATA PRINSIPAL AKTA PERLINDUNGAN DATA PERIBADI 010 Alliance Bank Malaysia Berhad (88103-W) Menurut Akta Perlindungan Data Peribadi (PDPA) 010 yang baru digubal dan dalam usaha berterusan

Lebih terperinci

Polisi Privasi UNTUK PENGETAHUAN PENGGUNA PENERANGAN DATA PERIBADI

Polisi Privasi UNTUK PENGETAHUAN PENGGUNA PENERANGAN DATA PERIBADI Dasar ini telah dikemaskinikan terakhir pada 9 September 2015. Polisi Privasi ( Dasar ) ini adalah untuk memaklumkan pengguna ( anda ) tentang polisi serta amalan JAG Systems Sdn Bhd ( kami ) dalam pengumpulan,

Lebih terperinci

Dasar Perlindungan Data Peribadi LTAT

Dasar Perlindungan Data Peribadi LTAT LAMPIRAN 1 Dasar Perlindungan Data Peribadi LTAT 1. Pendahuluan Selaras dengan Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 ( Akta ) yang telah berkuatkuasa pada 15 November 2013 untuk mengawal pemprosesan data

Lebih terperinci

NOTIS PERLINDUNGAN DATA PEREKRUTAN

NOTIS PERLINDUNGAN DATA PEREKRUTAN NOTIS PERLINDUNGAN DATA PEREKRUTAN I. PENGENALAN Bank of America Corporation, syarikat kumpulannya, sekutu dan cawangannya (secara kolektif, Bank ) telah menyediakan Notis Perlindungan Data Pengambilan

Lebih terperinci

NOTIS PERLINDUNGAN PERIBADI

NOTIS PERLINDUNGAN PERIBADI NOTIS PERLINDUNGAN PERIBADI A. Pengenalan Chooi & Company + Cheang & Ariff ( Firma ) adalah komited terhadap perlindungan Data Peribadi anda di dalam dan di luar Malaysia. Notis Perlindungan Data Peribadi

Lebih terperinci

syarikat-syarikat bersekutunya, entiti-entiti yang dikawal bersamanya dan gabungangabungannya

syarikat-syarikat bersekutunya, entiti-entiti yang dikawal bersamanya dan gabungangabungannya NOTIS PRIVASI Syarikat Mengurus Air Banjir & Terowong Sdn Bhd, syarikat induknya, syarikatsyarikat pegangannya, syarikat-syarikat bersekutunya, entiti-entiti yang dikawal bersamanya dan gabungan-gabungannya

Lebih terperinci

HO HUP CONSTRUCTION COMPANY BERHAD (No. Syarikat W) NOTIS DAN DASAR PERLINDUNGAN DATA PERIBADI

HO HUP CONSTRUCTION COMPANY BERHAD (No. Syarikat W) NOTIS DAN DASAR PERLINDUNGAN DATA PERIBADI HO HUP CONSTRUCTION COMPANY BERHAD (No. Syarikat 14034-W) NOTIS DAN DASAR PERLINDUNGAN DATA PERIBADI HO HUP CONSTRUCTION COMPANY BERHAD ( HO HUP ) mengiktiraf kepentingan privasi dan sensitivity maklumat

Lebih terperinci

Terma dan Syarat yang Mentadbir DuitNow. Perkataan dan ungkapan yang digunakan dalam Terma dan Syarat ini mempunyai maksud seperti berikut:-

Terma dan Syarat yang Mentadbir DuitNow. Perkataan dan ungkapan yang digunakan dalam Terma dan Syarat ini mempunyai maksud seperti berikut:- Terma dan Syarat yang Mentadbir DuitNow Tafsiran Perkataan dan ungkapan yang digunakan dalam Terma dan Syarat ini mempunyai maksud seperti berikut:- "Akaun" bermaksud mana-mana akaun deposit anda yang

Lebih terperinci

Fasal-fasal yang dipinda bagi Terma & Syarat Kad AFFINBANK World MasterCard

Fasal-fasal yang dipinda bagi Terma & Syarat Kad AFFINBANK World MasterCard 20 Julai 2016 Fasal-fasal yang dipinda bagi Terma & Syarat Kad AFFINBANK World MasterCard Sila harap maklum bahawa perubahan berikut telah dibuat ke atas Terma & Syarat Kad AFFINBANK World MasterCard anda.

Lebih terperinci

NOTIS PEMAKLUMAN DAN PERSETUJUAN PEKERJAAN MALAYSIA

NOTIS PEMAKLUMAN DAN PERSETUJUAN PEKERJAAN MALAYSIA NOTIS PEMAKLUMAN DAN PERSETUJUAN PEKERJAAN MALAYSIA Notis dan Persetujuan ini menjelaskan bagaimana Spirit AeroSystems Malaysia Sdn Bhd dan Spirit AeroSystems Group ("Spirit") menggunakan maklumat peribadi

Lebih terperinci

NOTIS PRIVASI. 1.4 Untuk tujuan-tujuan Notis Privasi ini, sila ambil perhatian bahawa:

NOTIS PRIVASI. 1.4 Untuk tujuan-tujuan Notis Privasi ini, sila ambil perhatian bahawa: NOTIS PRIVASI 1.0 Umum 1.1 Di Affin Hwang Asset Management Berhad (dahulu dikenali sebagai Hwang Investment Management Berhad) ( Affin Hwang Asset Management ), kami menghargai privasi anda dan berusaha

Lebih terperinci

POLISI PERLINDUNGAN DATA PERIBADI. Dalam Dasar Privasi ini, terma "Huawei," dan "kami" merujuk kepada Huawei Technologies (Malaysia) Sdn Bhd.

POLISI PERLINDUNGAN DATA PERIBADI. Dalam Dasar Privasi ini, terma Huawei, dan kami merujuk kepada Huawei Technologies (Malaysia) Sdn Bhd. POLISI PERLINDUNGAN DATA PERIBADI Dalam Dasar Privasi ini, terma "Huawei," dan "kami" merujuk kepada Huawei Technologies (Malaysia) Sdn Bhd. 1. DATA PERIBADI ANDA Huawei Technologies (Malaysia) Sdn Bhd

Lebih terperinci

Sila harap maklum bahawa perubahan berikut (perkataan digelapkan) telah dibuat ke atas Terma & Syarat AFFINBANK Debit MasterCard anda.

Sila harap maklum bahawa perubahan berikut (perkataan digelapkan) telah dibuat ke atas Terma & Syarat AFFINBANK Debit MasterCard anda. 27 Januari 2016 Fasal-Fasal yang dipinda bagi Terma & Syarat AFFINBANK Debit MasterCard Sila harap maklum bahawa perubahan berikut (perkataan digelapkan) telah dibuat ke atas Terma & Syarat AFFINBANK Debit

Lebih terperinci

TAMBAHAN KEPADA BLACKBERRY PERJANJIAN PENYELESAIAN LESEN UNTUK BLACKBERRY ENTERPRISE PERKHIDMATAN 12 CLOUD ("TAMBAHAN itu")

TAMBAHAN KEPADA BLACKBERRY PERJANJIAN PENYELESAIAN LESEN UNTUK BLACKBERRY ENTERPRISE PERKHIDMATAN 12 CLOUD (TAMBAHAN itu) TAMBAHAN KEPADA BLACKBERRY PERJANJIAN PENYELESAIAN LESEN UNTUK BLACKBERRY ENTERPRISE PERKHIDMATAN 12 CLOUD ("TAMBAHAN itu") NOTIS PENTING: Untuk mengakses dan / atau menggunakan Perkhidmatan Awan ini (seperti

Lebih terperinci

Dasar Privasi. Data Peribadi anda adalah dikumpul, diguna dan diproses oleh Kumpulan Hunza untuk, di kalangan lain, tujuan-tujuan berikutnya :-

Dasar Privasi. Data Peribadi anda adalah dikumpul, diguna dan diproses oleh Kumpulan Hunza untuk, di kalangan lain, tujuan-tujuan berikutnya :- Dasar Privasi Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 (selepas ini dirujuk sebagai Akta ) sekarang telah dikuatkuasakan. Hunza Properties Berhad (selepas in dirujuk sebagai Hunza ) bersama dengan syarikat-syarikat

Lebih terperinci

HHO CONSULTING LIMITED Nombor Pendaftaran: Trust Company Complex, Ajeltake Road, Ajeltake Island, Majuro, Republik Kepulauan Marshall MH 96960

HHO CONSULTING LIMITED Nombor Pendaftaran: Trust Company Complex, Ajeltake Road, Ajeltake Island, Majuro, Republik Kepulauan Marshall MH 96960 Amaran Risiko HHO Consulting Ltd. adalah syarikat yang diperbadankan di bawah undang-undang Kepulauan Marshall, dengan nombor pendaftaran 70801. 1. AMARAN RISIKO Anda bersetuju untuk menggunakan Laman

Lebih terperinci

NOTIS PRIVASI. Di bawah Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 ( APDP ), kami dikehendaki untuk memaklumkan kepada anda:

NOTIS PRIVASI. Di bawah Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 ( APDP ), kami dikehendaki untuk memaklumkan kepada anda: NOTIS PRIVASI Pelanggan Sebagai sebahagian daripada perniagaan hari-ke-hari Kumpulan AmBank, kami mengumpul Maklumat Peribadi anda apabila anda memohon untuk membuka akaun dengan kami, melanggan mana-mana

Lebih terperinci

DASAR PRIVASI NOTIS PERLINDUNGAN DATA PERIBADI

DASAR PRIVASI NOTIS PERLINDUNGAN DATA PERIBADI DASAR PRIVASI NOTIS PERLINDUNGAN DATA PERIBADI Kim Hin Industry Berhad (termasuk apa-apa anak syarikat dalam masa hadapan, syarikatsyarikat berkaitan dan entiti dikawal bersama) (" Kim Hin") menyedari

Lebih terperinci

Ranhill Holdings Berhad KENYATAAN PRIVASI

Ranhill Holdings Berhad KENYATAAN PRIVASI Ranhill Holdings Berhad KENYATAAN PRIVASI Ranhill Holdings Berhad, Kumpulan Syarikat Ranhill dan Kumpulan Syarikat Ranhill Bersekutu, entiti dikawal bersama dan syarikat gabungan (secara kolektif, "Kumpulan"),

Lebih terperinci

2 Penyimpanan Tempatan dan Perkongsian Data adalah di bawah Kawalan Anda

2 Penyimpanan Tempatan dan Perkongsian Data adalah di bawah Kawalan Anda Dasar Privasi 1 Skop Dokumen ini Dokumen ini menerangkan pengumpulan dan penggunaan data peribadi dalam konteks aplikasi pengurusan diabetes Accu-Chek Connect yang ditawarkan oleh Roche Diabetes Care GmbH.

Lebih terperinci

NOTIS PRIVASI PERUNDING UNIT AMANAH/PERUNDING PRS

NOTIS PRIVASI PERUNDING UNIT AMANAH/PERUNDING PRS NOTIS PRIVASI PERUNDING UNIT AMANAH/PERUNDING PRS Public Mutual Berhad (No. Syarikat 23419-A) menghormati privasi anda dan berusaha untuk melindungi data peribadi anda seperti yang termaktub di dalam undang-undang

Lebih terperinci

c) maklumat yang dimasukkan atau diserahkan ke dalam kemudahan dalam talian seperti alat carian dan kalkulator;

c) maklumat yang dimasukkan atau diserahkan ke dalam kemudahan dalam talian seperti alat carian dan kalkulator; NOTIS PRIVASI Syarikat Mengurus Air Banjir & Terowong Sdn Bhd, pemegang saham, subsidiari, syarikat-syarikat bersekutu, entiti yang dikawal bersama dan gabungannya (termasuk tetapi tidak terhad kepada

Lebih terperinci

NOTIS PRIVASI MAKLUMAT PERIBADI UNTUK KAKITANGAN DAN CALON

NOTIS PRIVASI MAKLUMAT PERIBADI UNTUK KAKITANGAN DAN CALON NOTIS PRIVASI MAKLUMAT PERIBADI UNTUK KAKITANGAN DAN CALON Adient plc (didaftarkan di Ireland, 25-28 North Wall Quay, IFSC, Dublin, 1), dan subsidiari dan syarikat gabungannya (secara kolektif, Adient,

Lebih terperinci

M1nd-set SA komited untuk melindungi dan menghormati privasi anda. Kami tidak pernah

M1nd-set SA komited untuk melindungi dan menghormati privasi anda. Kami tidak pernah Dasar privasi M1nd-set SA komited untuk melindungi dan menghormati privasi anda. Kami tidak pernah memaparkan jawapan tinjauan dikaitkan dengan butiran peribadi anda. Dasar ini menetapkan bagaimana kami

Lebih terperinci

6 April Fasal-Fasal yang dipinda bagi Terma & Syarat AFFIN ISLAMIC Debit MasterCard

6 April Fasal-Fasal yang dipinda bagi Terma & Syarat AFFIN ISLAMIC Debit MasterCard 6 April 2017 Fasal-Fasal yang dipinda bagi Terma & Syarat AFFIN ISLAMIC Debit MasterCard Sila harap maklum bahawa pindaan berikut (perkataan digelapkan) telah dibuat ke atas Terma & Syarat AFFIN Islamic

Lebih terperinci

KEMPEN EZ REWARD E-KREDIT

KEMPEN EZ REWARD E-KREDIT KEMPEN EZ REWARD E-KREDIT Terma & Syarat Kempen Ez Reward E-Kredit ( Kempen E-Kredit, Kempen ini ) ini dianjurkan oleh Prudential BSN Takaful Berhad ("PruBSN"). PruBSN ialah pentadbir kempen ini. Dengan

Lebih terperinci

Terma dan Syarat yang Mentadbir Depositori Maklumat Kebangsaan

Terma dan Syarat yang Mentadbir Depositori Maklumat Kebangsaan Terma dan Syarat yang Mentadbir Depositori Maklumat Kebangsaan 1. Tafsiran Perkataan dan ungkapan yang digunakan dalam Terma dan Syarat ini mempunyai maksud seperti berikut:- "Akaun" bermakna mana-mana

Lebih terperinci

Terma dan Syarat National Addressing Database

Terma dan Syarat National Addressing Database Di dalam DuitNow ini ( Terma ), sebarang rujukan kepada "anda" adalah merujuk kepada pelanggan Bank yang menggunakan perkhidmatan (NAD). Sebarang rujukan kepada "kita" dan "kami" adalah merujuk kepada

Lebih terperinci

TERMA DAN SYARAT YANG MENGAWAL PROGRAM CADANGAN PELANGGAN RED CARPET BANKING (RCB)

TERMA DAN SYARAT YANG MENGAWAL PROGRAM CADANGAN PELANGGAN RED CARPET BANKING (RCB) TERMA DAN SYARAT YANG MENGAWAL PROGRAM CADANGAN PELANGGAN RED CARPET BANKING (RCB) Program Cadangan Pelanggan Red Carpet Banking (RCB) ( Program ) ini dilancarkan oleh Public Bank Berhad [6463-H] ( PBB

Lebih terperinci

1 of 5 PENYATAAN PRIVASI EDUCATE TO LEARN SDN BHD

1 of 5 PENYATAAN PRIVASI EDUCATE TO LEARN SDN BHD PENYATAAN PRIVASI EDUCATE TO LEARN SDN BHD Penyataan Privasi ini menjelaskan bagaimana Educate to Learn Sendirian Berhad (e2lsb) dan syarikat sekutu serta anak-anak syarikatnya, termasuk tetapi tidak terhad

Lebih terperinci

TERMA DAN SYARAT PELAN PEMBAYARAN MUDAH ( EPP ) AFFINBANK

TERMA DAN SYARAT PELAN PEMBAYARAN MUDAH ( EPP ) AFFINBANK TERMA DAN SYARAT PELAN PEMBAYARAN MUDAH ( EPP ) AFFINBANK Sila baca Terma dan Syarat ini sebelum membuat sebarang Pembelian Barangan di bawah EPP. Anda dianggap telah menerima Terma dan Syarat di sini

Lebih terperinci

HONG LEONG BANK BERHAD/HONG LEONG ISLAMIC BANK BERHAD NOTIS PRIVASI

HONG LEONG BANK BERHAD/HONG LEONG ISLAMIC BANK BERHAD NOTIS PRIVASI HONG LEONG BANK BERHAD/HONG LEONG ISLAMIC BANK BERHAD NOTIS PRIVASI 1. Kerahsiaan Data Peribadi 1.1 Hong Leong Bank Berhad dan Hong Leong Islamic Bank Berhad (dengan ini dirujuk sebagai Pihak Bank ) berusaha

Lebih terperinci

ROCHE - PERNYATAAN PRIVASI DALAM TALIAN 30th June 2018

ROCHE - PERNYATAAN PRIVASI DALAM TALIAN 30th June 2018 Terima kasih kerana sudi datang ke salah satu laman web Roche (Malaysia) Sdn. Bhd. ( Roche, kami ) ( Laman(-laman) Web ) atau berinteraksi dengan kami. Di Roche, kami faham bahawa perlindungan privasi

Lebih terperinci

NTPM HOLDINGS BERHAD ( U) POLISI DATA MAKLUMAT PERIBADI

NTPM HOLDINGS BERHAD ( U) POLISI DATA MAKLUMAT PERIBADI (384662-U) POLISI DATA MAKLUMAT PERIBADI POLISI DATA MAKLUMAT PERIBADI ISI KANDUNGAN No. Mukasurat 1. PENGENALAN 1 2. KENYATAAN POLISI 1 3. SKOP DAN TUJUAN POLISI 2 4. TERMA DAN MAKSUD PERLINDUNGAN DATA

Lebih terperinci

ID BIG SHOT YANG TELAH DIPERUNTUKKAN DAN KAD KESETIAAN BIG TIDAK DIPERIBADIKAN

ID BIG SHOT YANG TELAH DIPERUNTUKKAN DAN KAD KESETIAAN BIG TIDAK DIPERIBADIKAN ID BIG SHOT YANG TELAH DIPERUNTUKKAN DAN KAD KESETIAAN BIG TIDAK DIPERIBADIKAN TERMA DAN SYARAT Perjanjian Ahli PENTING SILA BACA DENGAN TELITI Dokumen ini meliputi terma dan syarat untuk kedua-dua: 1)

Lebih terperinci

bermaksud mana-mana hari kalendar dari Isnin hingga Jumaat, kecuali cuti umum atau cuti bank di Kuala Lumpur.

bermaksud mana-mana hari kalendar dari Isnin hingga Jumaat, kecuali cuti umum atau cuti bank di Kuala Lumpur. TERMA DAN SYARAT DUITNOW Terma-terma dan syarat-syarat berikut ("Terma dan Syarat DuitNow") merangkumi penggunaan Pelanggan ke atas DuitNow (ditakrifkan di sini) seperti yang disediakan oleh Hong Leong

Lebih terperinci

DASAR PRIVASI. UiTM... Mengubah Destini Anak Bangsa

DASAR PRIVASI. UiTM... Mengubah Destini Anak Bangsa KAMI, UNIVERSITI TEKNOLOGI MARA (UiTM), ADALAH DENGAN INI PERCAYA BAHAWA KERAHSIAAN MAKLUMAT PELANGGAN ADALAH HAK DAN OLEH SEBAB ITU, IA ADALAH PENGHORMATAN DASAR ASAS YANG MESTI DITURUTI, DIKEKALKAN,

Lebih terperinci

jika Bank mengetahui atau mempunyai sebab untuk mempercayai bahawa permintaan, arahan atau perintah tersebut akan menjejaskan Bank,

jika Bank mengetahui atau mempunyai sebab untuk mempercayai bahawa permintaan, arahan atau perintah tersebut akan menjejaskan Bank, TERMA DAN SYARAT UNTUK JAMINAN X PRESS Terma dan syarat berikut akan mentadbir Jaminan X press:- 1. Anda perlu melaksanakan sebarang dokumen dan/atau perjanjian yang berkaitan dengan Permohonan ini (termasuk

Lebih terperinci

HHO CONSULTING LIMITED

HHO CONSULTING LIMITED TERMA DAN SYARAT No Daftar 708011 Kandungan Pengenalan... 3 Umum... 3 Definisi... 4 Perjanjian Perkhidmatan Dalam Talian... 5 Kelayakan Keahlian... 6 Maklumat dan Keperluan Pendaftaran... 7 Lesen Terhad...

Lebih terperinci

Bayar dengan UOBM Mighty. Terma & Syarat

Bayar dengan UOBM Mighty. Terma & Syarat Bayar dengan UOBM Mighty Terma & Syarat 1. Terma Penggunaan 1.1 Bayar dengan UOBM Mighty disediakan melalui Dompet Mudah Alih UOBM yang ditawarkan oleh United Overseas Bank (Malaysia) Bhd ( UOBM ) kepada

Lebih terperinci

Berkuat kuasa Mei 2019 INI ADALAH PRODUK AKAUN PELABURAN YANG TERIKAT KEPADA PRESTASI ASET DIPERUNTUKKAN, DAN BUKAN PRODUK DEPOSIT.

Berkuat kuasa Mei 2019 INI ADALAH PRODUK AKAUN PELABURAN YANG TERIKAT KEPADA PRESTASI ASET DIPERUNTUKKAN, DAN BUKAN PRODUK DEPOSIT. NOTIS PENTING: INI ADALAH PRODUK AKAUN PELABURAN YANG TERIKAT KEPADA PRESTASI ASET DIPERUNTUKKAN, DAN BUKAN PRODUK DEPOSIT. 1. Takrif Dalam terma dan syarat ini, melainkan diperuntukkan selainnya, perkataan

Lebih terperinci

TERMA & SYARAT PEMILIK TUNGGAL & PERKONGSIAN CIMB

TERMA & SYARAT PEMILIK TUNGGAL & PERKONGSIAN CIMB TERMA & SYARAT PEMILIK TUNGGAL & PERKONGSIAN 1. Definisi a) " Bank" bermaksud Bank Berhad. b) Islamic Bank" bermaksud Islamic Bank Berhad. c) " Pemilik Tunggal dan " bermaksud terma dan syarat yang dinyatakan

Lebih terperinci

VERSI-1/11/2016/EPP/T&C/BM

VERSI-1/11/2016/EPP/T&C/BM TERMA DAN SYARAT PELAN PEMBAYARAN MUDAH (EPP) Sila baca Terma dan Syarat ini sebelum membuat sebarang Pembelian Barangan di bawah Pelan Pembayaran Mudah Affin Bank Berhad ( EPP ). Anda dianggap telah menerima

Lebih terperinci

PERTANDINGAN WAVE DENGAN MYDEBIT DAN MENANG (1 Februari April 2019)

PERTANDINGAN WAVE DENGAN MYDEBIT DAN MENANG (1 Februari April 2019) PERTANDINGAN WAVE DENGAN MYDEBIT DAN MENANG (1 Februari 2019 30 April 2019) TERMA & SYARAT A. PENGANJUR 1. Peraduan ini dianjurkan oleh MCAT BOX OFFICE SDN BHD (No. Syarikat 482797-K) ( Penganjur ) dengan

Lebih terperinci

VERSI-1/04/01/2017/CIP/T&C/BM. Terma dan Syarat Pelan Ansuran Tunai Melalui Panggilan Telefon ( CIP ) AFFINBANK

VERSI-1/04/01/2017/CIP/T&C/BM. Terma dan Syarat Pelan Ansuran Tunai Melalui Panggilan Telefon ( CIP ) AFFINBANK Terma dan Syarat Pelan Ansuran Tunai Melalui Panggilan Telefon ( CIP ) AFFINBANK 1. Pelan Ansuran Tunai Melalui Panggilan Telefon ("CIP") hanya ditawarkan kepada :- (i) Ahli Kad Kredit Affin Bank Berhad

Lebih terperinci